Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

@touchpad

Tylko, że nie rozumiem tego "anti = $$$", skoro tylko V.I.P dostaje kasę za obrażenia zadane. Sprostuj to. Myślę, że najrozsądniej byłoby ograniczenie czasowe uzyskania antidotum.

Co do lagów - nic nie zmienialiśmy na serwerze w konfiguracji; zaczął się okres wakacyjny, dużo osób na urlopach i być może problem leży gdzieś na łączu. Co do padów serwera, proszę zrozumieć: samoistny restart jest wskazany i to, że serwer zrestartował się prawie 3h temu (12:11) jest w najlepszym porządku. Co jakiś czas serwer potrzebuje tego, tym bardziej, że taki mod jest bardzo obciążający. Oczywiście, że serwer kilka dni temu padł i był offline do po południa. Problem leży w aktualizacji, narzędzie STEAM CMD próbuje wymusić aktualizację serwera do najnowszej wersji. Niestety, gdybyśmy pozwolili na to, gracze non steam nie mogliby wejść. Jak wiadomo wersja CS'a z 14 lutego wniosła wiele poprawek, wiele kłopotów i skutecznie póki co poradziła z dproto. Moglibyśmy temu zapobiec, wpisując do linii startowej -nomaster, jednak nie tylko serwer ominie aktualizacja, ale także nie pojawi się w zakładce "Internet", co jest ważne. Wracając jeszcze do padów, ostatnio był jeszcze włam do folderu /maps, gdzie umieszczono dziwne ustawienia (przekierowanie na ruskie serwery). Zapobiegliśmy temu i nie będzie już dochodziło do takich sytuacji, mimo odblokowanego katalogu "maps".

@janofer

Nie ma takiego serwera jak nasz. ZK ma inną politykę, zbliżoną rozgrywkę i nie ma co się tłumaczyć. Nie ma takiego serwera jak nasz, koniec kropka.

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

hymm, a nie lepiej by było zrobić tak, że jak zostaje 1 human to nie można dać sobie anti? Większość ludzi to denerwuję jak ktoś bierze sobie przed ich nosem anti 1 ostatniej sek.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Serwer z rana wgl był off minimum godzine, co jakiś czas go wywala.

Proponował bym wgrać AP zamiast punktów, i urozmaicić troche outy zombi plus nemesis wgrać. Wtedy będzie kozacko.!

Po pierwsze: Nie ma czegoś takiego jak "wgl", jak już piszecie, to chociaż z poziomem, proszę.

Po drugie: Zajrzyj do tego tematu i przeczytaj: http://fragujemy.com/topic/7066-zmiany-g%C5%82osowa%C4%87/. Bo propozycja nemezisa i survivora była proponowana, ale jak to Nesty ładnie na początku powiedział, tak jak i teraz Rogal, to jest Zombie Infection.

Opublikowano

@Nesty: będąc ZM w momencie wygranej przez ocalałych nie dostajesz nic. Biorąc anti pod koniec rundy wydajesz 3k $, ale za wygraną ocalałych jest ileś tam $$$ tak że wychodzi się i tak jakieś 1k $ do przodu - to po pierwsze a po drugie jeśli jedna osoba "wygra" jako ocalały reszta nie dostaje nawet grosza w następnej rundzie. 

• Właściciel
Opublikowano

@Nesty: będąc ZM w momencie wygranej przez ocalałych nie dostajesz nic. 

Jak się zabiłeś lub zginąłeś jako ZM, dostajesz 3k.

Opublikowano

1.Na mapie zm_defense2 jest częsty bug z tp. i tutaj trochę napiszę w tym temacie. Nie znam się na tym wiem tylko pytam czy moglibyście to naprawić. Innym punktem tutaj jest postawa admina. Niektórzy admini gdy grają razem z nami na tej mapie zamiast teleportować gracza gdzieś indziej żeby tam nie siedział to zabija.

Moim zdaniem powinno się slayować, ponieważ jeżeli przeteleportujesz zombie, wtedy może zajść kogoś od tyłu, gdy on się tego nie spodziewał. Taka sytuacja byłaby o wiele bardziej denerwująca, dlatego admini używają slaya.

Serwer z rana wgl był off minimum godzine, co jakiś czas go wywala.

Proponował bym wgrać AP zamiast punktów, i urozmaicić troche outy zombi plus nemesis wgrać. Wtedy będzie kozacko.!

To jest serwer Zombie Infection, jego celem jest wyróżniać się spośród wszystkich zombie modów, gdzie właśnie przeważa Plague.

A jeżeli chodzi o antidotum to zostawiłbym wszystko tak jak jest.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A co wy na to By powstał rank?

Rank został usunięty z powodu gry na rank nie TP i nie będzie przywrócony.

• Właściciel
Opublikowano

Znamy przyczynę lagów. Serwer padł ofiarą ataków przez exploity:

New HLDS Flooder (12.06.2013)

Konsekwencje: Do serwera łącza się fake’owi gracze przysłowiowo lagując przy tym serwer

oraz 

Exploit dzięki któremu atakujący może nadpisać/dodać własny cfg (13.12.2012) !!!!!!
Konsekwencje: Atakujący przejmuje kontrole nad serwerem, może wyłączyć pluginy, zmienić hasło rcon, okienko motd… – robi co chce

- jest to "explot by ZaeL" gdzie przed tym się zabezpieczyliśmy nie do końca.

Pod żadnym pozorem nie wolno klikać będąc na serwerze w oknie na CSTRIKE.EXE. Ze strony pewnej opis tego:

Jeśli po wejsciu na serwer ujrzysz proste okno z cstrike.exe .. zamknij kurwa te okno!!!
Nie należy nacisnąć przycisk "Uruchom" lub "Zapisz". W przeciwnym razie istnieje ryzyko wstąpienia w szeregi jego botnetu 

W nocy przeprowadzę wszystkie potrzebne łatki na wszystkich serwerach, aby temu wszystkiemu zapobiec. 

Opublikowano

skoro tak narzekacie na antidotum, to po prostu ustawcie, że każdy gracz może podczas gry określoną ilość wziąść i basta.

W sumie może to i racja, ponieważ np. na mapie zm_bunkiery gdzie każdy tylko marzy by się skampić na skałkach, jeśli ktoś strasznie się natrudził żeby dopaść owego ctka to niezbyt fajne jest, gdy delikwent strzela nam w plery albo odnawia się kilka razy

Opublikowano

Witam,

Jest możliwość aby noktowizor dla HM/CT działał co rundę a nie jak do tej pory losowo? Bo raz się włączy, raz nie ... :/

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam,

Jest możliwość aby noktowizor dla HM/CT działał co rundę a nie jak do tej pory losowo? Bo raz się włączy, raz nie ... :/

Noktowizor zostaje jak przeżyjesz rundę będąc Zombi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam propozycję dotyczącą adminów, a mianowicie ich podpisów. Jestem za tym, żeby wyłączyć tą funkcję, która odpowiada za wyświetlanie się nicku admina podczas rozmowy y@ oraz gdy admin wykonuje komendę poprzez amxmodmenu, np. slay. Chodzi o to żeby cziter nie wiedział, jaki nick ma admin, bo normalnie jak bd wiedział, jakie nicki mają adminowie, bd wyłączał czity bądź nie wchodził jak zobaczy w info o serwerze, że gra enQ czy tam Sami albo MeWa.

• 4 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Miały być krytyczne uderzenia dla V.I.P-a i tak będzie. PrzeGranat - zobaczymy, też miał być i to aż 1.5 miesiąca temu. Pomyślimy, zobaczymy. Jednak to nie jest cel mojego mostu. Jak zapewne widzicie, od ponad 2 tygodni (jeśli dobrze liczę) serwer zmniejszył ilość slotów do 25 oraz zrezygnowaliśmy z chmury. Co oczywiście zmniejszyło też jakość serwera. Mieliśmy wiele problemów, ale to się zmienia całe szczęście. Serwer wraca wreszcie do normy i jeśli wszystko pójdzie tak dobrze, serwer przeniesiemy na chmurę oraz damy 31 slotów. Zatem nalegam, aby zapraszać znajomych, informować o serwerze i unormowaniu spraw z nim związanych.

Btw. Przemyślę jeszcze nad stworzeniem specjalnej klasy zombie, która byłaby dostępna po kupieniu jej osobno oraz dla V.I.P'a rozszerzonego.

UWAGA!!! JEŚLI KTOŚ GRAŁ PONAD 3/4 TYGODNIE TEMU I MA PROBLEMY Z WEJŚCIEM NA SERWER (BĄDŹ INNE PROBLEMY), PROSIMY USUNĄĆ Z FOLDERU RESOURCES PLIKI TJ. CONFIG.CFG ORAZ SPRAWDZIĆ W FOLDERZE CSTRIKE/CONFIG.cfg ORAZ USERCONFIG.cfg CELEM SPRAWDZENIA, CZY NIE POSIADAMY JAKICHŚ BINDÓW NA KLAWISZACH, KTÓRE PRZEKIEROWUJĄ NA SERWERY RUSKIE LUB WPŁYWAJĄ NA ROZGRYWKĘ!!! PROSZĘ O TYM POINFORMOWAĆ RÓWNIEŻ ZNAJOMYCH!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie ja mam taką propozycję żeby dodać np. Nemesisa i klasy zombie. Będzie więcej zabawy ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To jest biohazard, kiedyś było głosowanie co dodać na serwer i nemezis odpadło. Ponadto musiał by zostać zmieniony typ serwera na Plague.

Opublikowano

Ja mam propozycję odnośnie vipa. Wczoraj pomagałem jednemu graczowi kupić vipa. Gdy wrócił na serwer już z vipem zdziwił się że vip nie ma 2 skoków(wiem że  jest napisane co ma vip, ale na wielu zm vip ma podwójny skok ). Chodzi o to czy niemożna by było dodać vipowi skoku. Bo teraz Jest hop, a mi sie rozchodzi zeby bylo hop-hop xDDD wiem fajnie wytłumaczyłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności