Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Rzeczywiście jest tak i na wakacje przyjdzie kolejny update mały. Na pewno łatki optymalizacyjny, ale i kilka nowości. Dlaczego tak długo jeszcze poczekamy? Ponieważ chcemy wszystko dać w jednym. Chcemy, aby na wakacje wyszła oficjalna wersja, która oczywiście będzie dalej rozwijana.

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.

Nie jestem może stałym bywalcem na serwerze, ale chciałbym podkreślić jedną sprawę.

Sprawa dotyczy antidotum. Załóżmy, że podczas grania jesteśmy zombie. W kampie siedzi human którego chcemy dopaść.

Po przedarciu się przez miny i spam granatów (czasami, aż grę ścina, ale mniejsza o to) zarażamy gościa. Wychodzimy z kampy a tu strzał w plecy. Kolega tuż po zarażeniu wziął anti i korzystając z tego, że zostało nam 100 hp zabija nas perfidnie. Można się wkurzyć.

Propozycja jest taka: Można wziąć anti, jeżeli w danej rundzie kogoś zarazimy. Co odmianę musimy na nowo kogoś zarazić.

Może trochę utopijna propozycja, ale proszę o opinie.

• Właściciel
Opublikowano

Propozycja się nie sprawdzi. Zostawmy to tak jak jest, bo zaczynacie co niektórzy kombinować i nie upraszczać, a filozofować. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Moją propozycją jest to, aby zwiększyć koszt granatu infekcyjnego do 15 pkt zombie, ponieważ przy dobrym farcie po 2 rundach już go mamy. Oraz z 6000 do 8500$, mając 16000 rzucamy 2 granaty i ludzie są wyczyszczeni, a jeśli ktoś przetrwa to jeszcze na szalonego zostaje. Tym sposobem 1 zombie sam całą rundę ogarnia. Lub 2 opcja to wprowadzić ograniczenie na 1 granat na rundę a kasę pozostawić bez zmian. 

Druga sprawa to niedziałająca komenda amx_ip. Tutaj nie ma co pisać, trzeba zrobić.

Pozdrawiam,

Rower Pułapka

• Właściciel
Opublikowano

Nie, nie będzie już żadnej zmiany odnośnie granatu infekującego. A jeśli tak, to zlikwiduję granaty: podpalające i zamrażające ;) 

• Właściciel
Opublikowano

Zmniejszając dostępność granatu infekującego, zmniejszasz szansę na wygraną zombie.

Ci, którzy chcą ograniczyć dostęp do granatu infekującego, to tak na prawdę malkontenci, którzy chcieliby z dupą siedzieć w kampie, blokować, zasłaniać i przy tym nachapać fragów z jak najlepszym wynikiem w tabeli TAB. Więc ze mną na argumentacje nie wygrasz.

I tak gracze zamiast infekować, to wolą chodzić po mapie będąc zombie. Więc nieliczni zdobywają granat infekujący. Pragnę przypomnieć, że jeszcze kilka miesięcy temu, jeden gracz mógł użyć 3 granaty w ciągu jednej rundy, bo koszt granatu był mniejszy. Teraz tylko V.I.P tak może, bo dostaje kasę nawet za zainfekowanych graczy przez granat (200$ = za 1 zainfekowanego).

Opublikowano

Nie zamierzam wygrywać z Tobą argumentami. Dałem swoją propozycję, tak jak ja bym to widział i wyraziłem swoją opinię o Twoim zamiarze / planie. Co do blokowania ludzie którzy grali ze mną wiedzą jak gram i w żadnym wypadku nie opisuje to mojego stylu gry. Gram dla rozrywki a nie dla nabicia fragów. Tyle ode mnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

może też dam coś od siebie bo serwer jest fajny a można by nad nim jeszcze co nieco popracować

1.Na mapie zm_defense2 jest częsty bug z tp. i tutaj trochę napiszę w tym temacie. Nie znam się na tym wiem tylko pytam czy moglibyście to naprawić. Innym punktem tutaj jest postawa admina. Niektórzy admini gdy grają razem z nami na tej mapie zamiast teleportować gracza gdzieś indziej żeby tam nie siedział to zabija. Moim skromnym zdaniem to nie jest dobra strona. To nie wina graczy że mapa się buguje. Ja sam często tak miałem że nawet gdy sam wchodziłem do tp i nikogo nie było blokowałem się. To jest problem

2.Jest coś co strasznie mnie denerwuje od jakiegoś czasu. Chodzi o wielu graczy, którzy choler*** nie stosują się do regulaminu.(bugowanie blokowanie itp.) Nie ma admina-hulaj dusza. Chciałem może nie tyle co zaproponować ale nakłonić was do znalezenia innego sposobu niż vote. Vote jest średnim rozwiązaniem, ponieważ wszyscy gracze muszą wpisywać komendę a dopóki nie grają przeciwko takiemu cwelowi jak nu3da to nic nie robią z tym. Może dałoby się coś z tym zrobić?? Wiem że od tego są admini ale nie zawsze admin jest na serwerze lub na stronie i zanim cziter bądź bloker wyjdzie z serwera to mija sporo czasu a człowiek się tylko denerwuje

3.Co do banowania. Nie jestem adminem choć chciałbym  :P  to może warto by było dodać funkcję dla admina, by mógł sobie poradzić z natrętami. Są ludzie którzy grają na zmiennym ip. Koleś odłącza modem, wraca spowrotem i tylko wkurza ludzi. przydałaby się taka funkcja tylko nie jestem pewien czy na to dokładnie się banuje - na plik cfg. Dzięki temu ban będzie się tyczył do konkretnego csa pobranego przez gracza, dzięki temu może on sobie restartować neta do woli-nie wejdzie na serwer.

4.Ban za bugowanie-uważam że jest trochę za mocny. Moim zdaniem mógłby być mniej więcej na 1h chyba że gracz jest natrętny bo niektórzy dają nawet na tydzień. Poza tym najpierw powinno być ostrzeżenie/nagana, no bo nie owijajmy w bawełnę. Jak gracz wchodzi pierwszy raz na serwer i zdarzy mu się tak zarazić gracza to nie powinien od razu z rękawa dostawać bana, bo to tylko zraża. Ale decyzja należy do was.

5.Jest jeszcze jedno, coś co mogłoby być tylko dla vipa. Widziałem coś takiego na innych serwerach tylko to jest chyba inny rodzaj serwerów zombie-chodzi o to że zombi mógłby przyciągać ofiary do siebie i w tym samym czasie móc być przez jakiś czas nieśm. coś jak szalony, tylko że w takim wypadku wszelkie miny na drodze musiałyby być niszczone.

6. RTV- myślę że powinine być dostępny już od pierwszej rundy bo nie zawsze mapa wybrana jest tą co chcieli gracze bo nie zawsze każdy ma czas na zagłosowanie, już spotkałem się z takimi przypadkami, na dodatek prawie że wszyscy muszą zagłosować, a paru graczy się skrzyknie że nie chcą innej gdy reszta wolałaby zagrać na innej, myślę że do głosowania powinna być wymuszona tylko połowa graczy

Trochę się rozpisałem :D  a i tak nie wszystko pamiętam, teraz tylko wasze zdanie  ^_^

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Zgoda, że powinien teleportować, ale to nie jest wina mapy, tylko graczy.

AD 3. Nieprawda, jesteś w tyle z wiedzą. 

AD 4. Nie, żadne 1h - zaprzeczasz sam sobie. Skoro chcesz, aby grali gracze normalni, admin nie musiał co chwile reagować, kara dłuższa za to przewinienie jest słuszna. 

AD 5. Nie.

AD 6. Nie.

PS. Rozpisałeś się, gdzie w większości to bzdury wynikające z niewiedzy Twojej. Warto jednak przemyśleć coś, logicznie lub zapytać, a nie pisać by sobie popisać.

Opublikowano

Witam, chciałem zgłosić swój pomysł :).

Na serwerze pod czas nieobecności admina dochodzi do blokowania innych graczy, więc może można by było wprowadzić taki system iż gracz z drużyny ct mógł by przejść przez gracza z drużyny ct.

Tylko jest jeden minus, w jednej kampie zapewne by siedział cały team z drużyny ct :)

Ale myślę że jakoś coś można zrobić.

Pozdrawiam.

Opublikowano

nie na wszystko odpowiedziałeś, jeśli gdzieś są bzdury to gdzie?? Bugowanie, ok może i racja że za to jest trochę kara dłuższa ale gdzie indziej bzdury?? Vote się nie przydaje bo cały czas się zmieniają teamy no i graczom nie zawsze chce się wpisywać prostą komendę. 

Z tego co wiem to po to jest forum żeby pisać i ewentualne niedociągnięcia poprawić

• Właściciel
Opublikowano

Witam, chciałem zgłosić swój pomysł :).

Na serwerze pod czas nieobecności admina dochodzi do blokowania innych graczy, więc może można by było wprowadzić taki system iż gracz z drużyny ct mógł by przejść przez gracza z drużyny ct.

Tylko jest jeden minus, w jednej kampie zapewne by siedział cały team z drużyny ct :)

Ale myślę że jakoś coś można zrobić.

Pozdrawiam.

Rozważaliśmy już to i niestety nie. To bardzo obciąża serwer niestety, a drugi powód właśnie jest podany przez Ciebie. Ale możemy pomyśleć nad mniej obciążającym rozwiązaniem tej sytuacji ;)

@just, oczywiście i dziękujemy za sugestie, opinie. Niestety wiele jest tam bzdur wynikających z niewiedzy Twojej. Chociażby w całości punkt 3, 4, natomiast 5 punkt uważam osobiście też za bzdurę. Nie można robić z tego serwera zombie plague. Trzeba pomyśleć LOGICZNIE co się stanie, gdy coś takiego wpadnie w ręce ZM. Dalej nie będę komentować, bo to co chciałem to powiedziałem. Wymienione przez Ciebie propozycje, sugestie, nie są niedociągnięciami na serwerze.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem na chwile obecna wszystkie ustawienia sa jak najbardziej okej, jedyną wadą serwera jest to, że jest za mało map, a te które są obecnie na liscie są bardzo slabe i wszyscy na nie narzekaja (nie na wszystkie, ale na wiekszosc) aktywnosc adminow powinna byc troche wieksza.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na serwerze zaczęły występować lagi i crashe:

Dziś:

zm_cbble_kamp

zm_india_v4

Opublikowano

Serwer z rana wgl był off minimum godzine, co jakiś czas go wywala.

Proponował bym wgrać AP zamiast punktów, i urozmaicić troche outy zombi plus nemesis wgrać. Wtedy będzie kozacko.!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Serwer z rana wgl był off minimum godzine, co jakiś czas go wywala.

Proponował bym wgrać AP zamiast punktów, i urozmaicić troche outy zombi plus nemesis wgrać. Wtedy będzie kozacko.!

Toć to nie ma być plaga i serwer taki jak inne. To jest serwer ZOMBIE INFECTION a nie ZOMBIE PLAGUE. Jest dobrze tak jak jest, ammo packi są wszędzie, a ten serwer ma być unikalny, wyróżniać się czymś a nie być monotonny jak inne.

Opublikowano

Ostatnio te problemy z serwerem coś się nasiliły (2-3dni?), a tak właściwie pojawiły bo do tej pory wszystko było w porządku...

Wracając do tematu i co by nowego nie zakładać: tematem dzisiejszej rozprawy o niczym będzie.... Antidotum!!

W czym problem? Tak właściwie to jako takiego problemu nie ma ale jest coś co myślę przydałoby się delikatnie ograniczyć a co może (powinno) wpłynąć pozytywnie na jakość rozgrywki. Ot dla przykładu gramy na zm_bunkiery (bo w sumie na tej mapie najbardziej mnie to irytuje). 

O co chodzi? No tak to już bywa że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze ;) Dajmy na to ostatnia minuta rundy. Zostaje tylko dwóch HM na "górze". Czas leci. W tym czasie jakiś ZM (lub więcej) udaje się na "dół" na skałkę. Czas leci dalej. Do końca rundy zostaje kilkadziesiąt sekund. Ci którzy udali się na skałkę biorą antidotum. Zaraz po tym wszyscy z "góry" zostają zainfekowani - przecież dwóch ich tylko było. Zostaje pół minuty a ostatni HM siedzą w kampie na dole. Nie ma szans żeby w tej sytuacji ZM wygrało rundę... Na tej mapce akurat ww przykład jest dość często spotykany... 

Co z tym zrobić? Ograniczyć możliwość użyci anti w czasie. Warunek konieczny nr 1: jeśli Hm został zarażony może użyć anti bez względu na wszystko poniższe w ciągu dajmy na to  10 - 15 sekund. Warunek 2: Im mniej HM zostało tym dłuższy czas jaki pozostał do końca rundy kiedy nie można anti użyć, czyli: zostało np.>5 HM - 20sek , zostało 2óch HM - czas do końca rundy kiedy ZM nie może użyć anti - 30sek. Zostało jeden HM - czas do końca rundy kiedy ZM nie może użyć anti - 45sek. Oczywiście pamiętamy o warunku nr 1.

Podane wyżej wartości są przykładowe, i warto się nad nimi głębiej zastanowić przemyśleć jak byłoby najlepiej. Ograniczenie przyda się myślę bo lata sobie taki ZM, zaraża, rzuca granatami a kilka sekund przed końcem rundy - anti = $$$... Bunkiery to tylko przykład bo tam akurat się to najbardziej rzuca "w oczy". 

Czekam na jakieś opinie i zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności