Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym aby vip miał możliwość 2 skoków w powietrzu tak naprawdę vip nic nie daje ani większe dmg , ani szybciej nie biega .

Czekam na wasze opinie

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szybsze bieganie można kupić w shopie ...

2 skoki w powietrzu bez sensu ... ( gravity jest)

Większe dmg ?? Chyba vipa nie kupowałeś :) i bez większego dmg na vipie za łatwo :)

• Właściciel
Opublikowano

Jak masz to nie gadaj głupot. Przed zakupem doskonale wiedziałeś co kupujesz. V.I.P może ma jeszcze nielimitowane ammo mieć, co? To wszystko masz w sklepie, V.I.P Ci nie będzie dodawał speeda większego, bo na to trzeba sobie samemu zarobić. Celem tego V.I.P-a jest właśnie pomoc w kupnie itemów. Wszystko skupia się wokół kasy i fragów czyli naszą tematyką sieci i jest to wszystko ładnie ze sobą połączone, aby dawało dobry smak. Bo jak za dużo dodamy rzeczy, to ten smak może zostać zepsuty.

Większego skoku nie będzie. Na nasz klimat serwera to nie pasuje. Może i się pomyśli nad V.I.P-em ultra, który będzie posiadał taki skok, ale będzie to koszt jeszcze większy. Ale wątpię w to.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Już pisałem na temat podwójnego skoku, ale napisze to jeszcze raz. Gracz z podwójnym skokiem zepsuje całą zabawę. Dojdzie do niepotrzebnych spięć między graczami i serwer na tym ucierpi.

• Właściciel
Opublikowano

Osobiście mogę zdradzić, że w maju wejdzie dodatkowe usprawnienie dla rozszerzonego V.I.Pa :) Tylko on będzie to posiadał. Bez zmian pozostanie V.I.P lite. Ten item będzie dodany dla humanów i będzie nowością wśród V.I.P-ów w CSie.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ten 2x skok już był kiedyś, powiem szczerze że to nie było dobre bo zm [V*I*P] mógł wchodzić gdzie tylko chciał.

A połączenie skoku z gravitką... to było do bani.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dokładnie. Pomysł już kiedyś był i było to na serwerze i zostało wycofane.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Popieram przedmowcow. VIP daje i tak ulatwienia, nie ma co dodatkowo mieszac, masz gravity. Pamietaj, ze gra ma byc tez gra. :)

• Właściciel
Opublikowano

No i jeszcze jedno ułatwienie dojdzie :D Koniec dyskusji na temat skoku, bo go nie będzie nigdy. Chyba, że na innym serwerze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Usunąć zbędne dodatki typu lasery, grawitacje. Zamiast wolno spadajacego hp dodac 2000 zwyklego, ktore rosnie podczas gdy nikt nie bije zombie (matka ma 4000hp). Dodac do zoombie umiejetnosc odpychania się prawym przyciskiem myszy mocniejsze odepchniecie, a lewym slabsze, do tego gdy zombie jest pchany w plecy, moc uderzenia jest duzo mocnejsza, zombie beda musialy grac bardziej zespolowo. Usunąć autokampy i krowe. Dodac, ze autokampe zdobywa czlowiek, ktory zabije ostatniego zm. Dodac he, ktore ma moc 10x wieksza niz zwykle np: jezeli he zabral 10hp to zabiera 100. Dodac flary zamiast sg. Zamiast menu broni, zrobic koszyk na calej mapie, tak aby kazdy kupowal bron jaka chce ( czasami ciezko sie polapac w tym menu gdy nie zna sie nazw broni) Usunac spadochron.

Wiem, ze to bardzo duze zmiany i raczej wątpię, zeby ktos je wszystkie wprowadzil, ale probowac przekonac mozna.

Proponuje, zrobic tak jak napisalem, przetestować albo na jakims serverze testowym ale wgrac to na 1 dzien zobaczymy reakcje ludzi. : D

Btw. vip moze miec np 1.5x wiekszy dmg, mysle ze to moze wystarczyc.

• Właściciel
Opublikowano

Przepraszam bardzo, mimo wypicia kilku piw to jeszcze myślę. Twoja propozycja w całości jest nieprzemyślana i napisałeś to tylko pod wpływem zachłyśnięcia się, w chwili podniecenia takiego, nie zastanawiając się w ogóle nad sensem tego wszystkiego. Każdy serwer jest wykonany tak, aby miał jakiś klimat, jakąś fabułę, a Ty go chcesz całkowicie nie dość że zniszczyć, to jeszcze zmienić. Jeśli Ci serwer nie pasuje to po prostu na nim nie graj, ale nie myśl sobie, że choćby jedną z Twoim propozycji wprowadzę.

AD. BTW. V.I.P będzie posiadał krytyczne obrażenia. Na tę chwilę szansa na krytyczne uderzenie będzie wynosiła 10% przy każdym uderzeniu.

PS. Ten serwer to nie ster-gaming. Planujemy kiedyś zrobić klasyczny ZM, jeśli będziemy istnieć.

Opublikowano

Napisales, ze pisze ten post nie myslac nad sensem tego wszystkiego, a sam dobrze wiesz, ze cos takiego sie sprawdzilo wlasnie na serverze STER, ktorego juz nie ma i na ktorym gralo po 30osob prawie caly czas. Moim zdaniem dodatki typu lasery bomby sromby szybkosci itp to rzecz, ktora nie powinna byc na serverach zm. No tak spróbowałem przekonać, nie udało sie, wiec zastosuje sie do twojej rady i nie bede gral na tym serverze.

PS. Ten server zm klasyczy, jaki planujecie zrobic to wlasnie taki jak ten ze stera? Jezeli tak to trzymam kciuki

PS. Nie musisz mnie od razu tak atakowac, dalem propozycje, rozumiem nie przyjmujesz jej ale te swoje teksty wysmiewajace mnie, zachowaj dla siebie.

Pozdrawiam

• Właściciel
Opublikowano

Nie imputuj mi coś, czego nie powiedziałem. STER był stworzony w innym klimacie i zapełniał się, gdy dana osoba go polubiła. Tak samo jest z naszym serwerem.

Czy planujemy zrobić klasyczny jak na sterze? Wcale nie mówię że tak. Aczkolwiek jest on łatwy do wykonania. Chodzi o sam fakt klasycznego ZM.

Każdą propozycję rozważamy, ale Ty się chyba rozpędziłeś za bardzo. To tak jakbym serwer zombie plague zmienił na biohazard. Jest różnica, prawda? Albo inny przykład.. Tak jakbym z FFA zrobił 4FUN, zupełnie inne rozgrywki i Ty o tym samym. Nie można zmieniać stylu serwera, który się sprawdza.

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Taki mod ze sklepem itd to ja pamiętam jeszcze jak.nie mogłem się na niego dostać, jakbyla zgrana ekipa i wgl było fantastycznie. Ten serwer coraz bliżej jest sukcesu bo graczy non stop przybywa.

Opublikowano

Jestes s@ czy tam h@ servera, a do graczy np do mnie zwracasz sie jak do intruzów, ktorzy chce zniszczyc ci server. Co do servera, który chcesz stworzyć, to jestem za tym, zeby powstaw wlasnie taki jak ze stera, mam kontakty z graczami ze stera, także mogłbym ci go troche rozreklamować. :p

• Właściciel
Opublikowano

PS. Nie musisz mnie od razu tak atakowac, dalem propozycje, rozumiem nie przyjmujesz jej ale te swoje teksty wysmiewajace mnie, zachowaj dla siebie.

Wyrażam swoją opinię i pogląd. Żadnego wyśmiewania tutaj nie ma, tylko jasne stwierdzenie faktów.

@Rogal, to prawda że graczy przybywa aniżeli ubywa. Co prawda mieliśmy mini kryzys w ostatnim miesiącu (nie tylko my, ale większość sieci), sytuacje się stabilizuje i jest to zrozumiałe przez fakt DDoSów, egzaminów, a teraz do tego matury. Jednak tak jak mówię, graczy nie ubywa, tylko po prostu mniej grają.

Jestes s@ czy tam h@ servera, a do graczy np do mnie zwracasz sie jak do intruzów, ktorzy chce zniszczyc ci server. Co do servera, który chcesz stworzyć, to jestem za tym, zeby powstaw wlasnie taki jak ze stera, mam kontakty z graczami ze stera, także mogłbym ci go troche rozreklamować. :p

Tylko nie wróżę tego szybko. Na wakacje może coś powstać - czemu nie.

Absolutnie nie zwracam się do Ciebie jak do intruza. Mogłeś tak to odebrać, ale jest to zrozumiałe przez fakt szalenia mojego z alkoholem (w kocu maj! i jest duszno!). Chodziło mi, że propozycja może zniszczyć serwer, gdyż chcesz całkowicie zmienić rozgrywkę.

Opublikowano

Zarzucasz mi zamiary zniszczenai servera, to jednak jest jakis atak w moja strone przykladowo: Ty go chcesz całkowicie nie dość że zniszczyć, to jeszcze zmienić

A twoje zdanie jako zdanie s@ powinno wygladac tak: "Przez to server mogłby calkowicie sie zniszczyc, a do tego zmienic"

pozdrawiam

znaczenie takie same, z tym, ze te pierwsze może kogoś urazić, a te drugie już nie.

Dobra co ja tez pierdole, nie chcesz to nie, traktuj mnie jak intruza, jedynie jak ci sie moge odegrac to nei grac na tym serverze. mimo tego, ze cos tam grywalem SIEMA

Dobra nie przczytalem ostatniego postu cofam all

• Właściciel
Opublikowano

Każdy ma swoją interpretację, posługuję się specyficznym językiem i każdy kto go zna, odczuje zawarte w nim przesłanie. Także zbędna jest taka dyskusja. Zdanie znamy i możemy się w każdej chwili dogadać, bo jestem otwarty na to.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze to jak Whize95 napisałeś propozycję co zmienić to po przeczytaniu doszedłem do wniosku, że taki server już istnieje a administracja wydaje mi się chce być oryginalna i niechce kopiować ZM lecz stworzyć swój własny i im to się udaję, bo drugiego takiego servera jeszcze nie spotkałem (chwała im za to), więc przyciąga to coraz więcej graczy a o to właśnie chodzi. Cóż każdy wychował się inaczej i inaczej się wysławia, więc można wybaczyć kilka nieporozumień.
A co do zmian to nie wiem czy tak ma być ale po kupieniu gravitki i użyciu spadochronu gravitka znika choć jeszcze zostało nam trochę czasu. d-_-b

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności