Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
4 godziny temu, kundzik napisał:

PRO VIP ---> nie dziala poprawnie plugin z grantami czyt. przy pierwszym granacie zabiera 1 punkt obrazen z kamizelki,kolejne nic nie zabieraja.
Ten podwojny skok nie wiem czy to nie jest zbyt duze udgodonienie w stosunku do innych graczy.
Celnosc jest po prostu jakas jedna wielka porazka,ale to jest juz moje subiektywne zdanie ;)
VIP ------> granaty tak samo jak przy pro vipie, plusik taki,ze ma vip tylko jednego granata -> nie wiem czy tak mialo byc w zamierzeniu.
Jezeli nesty nie masz czasu na porpawe tego vipa przed wyjazdem,to prosze usun go w diably,a granaty przy zwyklym vipie no musisz ogarnac,bo jest kilka vipow na serwerze i nie beda zadowoleni,ze na tak dlugi okres czasu zostawiamy ich z problemem.

Widocznosc steamow na serwie bez zmian ;) 

Zgadzam się w 100%. Wszelkie zmiany z granatami z których jesteśmy "znani", nie działają prawidłowo. Stanowczo nie podoba się to graczom.

Ten skok, fajna opcja, ale troszkę przeszkadza np: w robieniu uników itp. To jest moje zdanie, jak i też graczy którzy mówili mi przez mikrofon.

Graczy ze steam nadal nie widać, tylko znajomych.

Do tego też dodam, że była mapka cs_max i były drzwi :)

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Pewnie trzeba dograć plugin od usuwania elementów. To na rata też pewnie będą drzwi xD

Zrobi się w sobotę. 

• Właściciel
Opublikowano

Odniosę się do tego wszystkiego po kolei:

1. Podwójny skok myślę, że nie jest jakimś wielkim problemem. Dyskutowaliśmy wiele razy i mam nadzieję, że się przyjmie.
  2. Obrażenia z granatów to wynik małego błędu, który popełniłem za co przepraszam - poprawiłem.
  3. Celność jest kwestią dyskusyjną, ale będziemy nad nią pracować.
19 godzin temu, P A F F ! S T O T E D E $ napisał:

zgadzam się w kwestii granatów!!! kupując vipa płaciliśmy za to by mieć 2 granaty a teraz po zmianie jest 1

Wg regulaminu mamy prawo do zmian. Zresztą, o co Ty się kłócisz? O jakiś 1 granat, który sam sobie możesz kupić? V.I.P podstawowy ma od groma kasy... Przywróciłem teraz jedynie 2 FB.

Szczegóły zmian znajdziecie w temacie:

Opublikowano
4 godziny temu, [URLOP] GET napisał:

Wg regulaminu mamy prawo do zmian

Jasne, macie. Jednostronna zmiana usługi to zwykłe świństwo. Nie poinformowaliście nas o zmianach w zwykłym VIPie (co w regulaminie zastrzegacie), jedynie chwaliliście się nowym vipem pro. Przywróćcie usługę do poprzedniego stanu dla tych, którzy ją wykupili przed zmianą oferty. To rozwiąże konflikt.

Opublikowano

Rodia obawiam się,ze próbujesz przeforsować mur którego się nie da ;), ale będę mediatorem :D

proponuje dorzucić 300$ na tego granata co rundę,ale za to rodia pierwsze dwie rundy sam się wysadzasz tymi granatami? Myślę, że obie strony dojdą dzięki mnie do porozumienia ;)

• Właściciel
Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że nie poinformowaliśmy szczegółowo w zmianach dla V.I.P'a ( wcześniej rozbudowanego ), jakie zostały przeprowadzone w dedykowanym do tego temacie. Wynika to z tego, że tak naprawdę te zmiany miały zostać ogłoszone z niewielkim opóźnieniem. Priorytetem dla Nas było wdrożenie pilotażowej wersji V.I.P'a PRO, którego cały czas będziemy nadzorować. A przy okazji tego, wdrożyliśmy ze zmianami V.I.P'a, ponieważ nie było sensu robienia zmian osobno, bo byłaby to dodatkowa i przede wszystkim zbędna robota. Lepiej zrobić coś za jednym zamachem.... :) 

Jeśli się tak bardzo uprzeć, to o zmianach ogólnych poinformowaliśmy w osobnym temacie:

Jeśli to nie wystarcza i czujesz się w ten sposób oszukany, to jest mi z tego powodu bardzo przykro. Nie to było naszym celem, dlatego poczuwam się do odpowiedzialności za ten mały bałagan i na przyszłość wyciągnę z tego stosowne wnioski. Żeby Ciebie w jakimś stopniu usatysfakcjonować, wypisałem oficjalnie zmiany w poniższym temacie: 

Jeśli to dalej Ciebie nie satysfakcjonuje, mogę zaproponować małą rekompensatę.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Oczywiście, że mnie to nie satysfakcjonuje i czuję się oszukany - informacja o zmianach na lepsze była od razu, a informacji o obniżeniu jakości usługi nie było w ogóle; zamysł publikowania takiej  informacji z opóźnieniem nie wygląda jak dbanie o klientów. Dlatego też chętnie przeczytam, jakie rekompensaty proponujesz.

Odnośnie gry - kupno granatu spowalnia raszujących o około 1s, co w wielu przypadkach decyduje o zwycięstwie pierwszej walki w rundzie. To zamiast dodatkowej kasy na start (pięćset plus) już lepiej dać granat wart 300. Bo tak naprawdę chodzi tylko o czas potrzebny na naciśnięcie dodatkowego bindu.  Jeśli muszę poświęcić chociażby pół sekundy, to kundzik zdąży rzucić flesza wcześniej niż ja, co opóźni rasz na tyle, by przeciwna drużyna zdążyła się ustawić. Na serwerze, gdzie nie ma zamrożenia przed rundą, kupowanie broni i innego eq działa na niekorzyść kupującego.

• Właściciel
Opublikowano
37 minut temu, rodia napisał:

zamysł publikowania takiej  informacji z opóźnieniem nie wygląda jak dbanie o klientów.

W ramach wprowadzenia pilotażowej wersji V.I.P'a PRO wdrożyliśmy od razu po drobnych poprawkach V.I.P'a ( wcześniej rozbudowanego ). Nie było uzasadnionego powodu, by go wprowadzić z opóźnieniem. Jasne i logiczne jest, że wprowadzenie V.I.P'a PRO wiązać się musiało z lekkimi modyfikacjami podstawowej wersji V.I.P'a, który i tak jak za tak małe pieniądze dostarcza sporo przywilejów. Proszę porównać sobie konkurencyjne oferty i sposób załatwiania spraw. Wtedy docenisz naszą sieć pod tym względem. My popełniliśmy błąd i go od razu skorygowaliśmy, dlatego nie widzę sensu dalszej dyskusji na ten temat.

a informacji o obniżeniu jakości usługi nie było w ogóle

Nie można tego nazywać obniżeniem jakości usług, ponieważ w dalszym ciągu świadczymy ją na takim samym poziomie.

Dlatego też chętnie przeczytam, jakie rekompensaty proponujesz.

Jeśli posiadasz V.I.P'a czasowego, to mogę zaproponować rekompensatę w postaci przedłużenia go o 5 dni lub zmianę na V.I.P'a PRO ( odliczenie kosztów ).

Jeśli muszę poświęcić chociażby pół sekundy, to kundzik zdąży rzucić flesza wcześniej niż ja, co opóźni rasz na tyle, by przeciwna drużyna zdążyła się ustawić

To jest już szukanie problemów na siłę. 

Opublikowano
2 godziny temu, rodia napisał:

Odnośnie gry - kupno granatu spowalnia raszujących o około 1s, co w wielu przypadkach decyduje o zwycięstwie pierwszej walki w rundzie. To zamiast dodatkowej kasy na start (pięćset plus) już lepiej dać granat wart 300. Bo tak naprawdę chodzi tylko o czas potrzebny na naciśnięcie dodatkowego bindu.  Jeśli muszę poświęcić chociażby pół sekundy, to kundzik zdąży rzucić flesza wcześniej niż ja, co opóźni rasz na tyle, by przeciwna drużyna zdążyła się ustawić. Na serwerze, gdzie nie ma zamrożenia przed rundą, kupowanie broni i innego eq działa na niekorzyść kupującego.

Rodia co Ty pierdzielisz za smutki? argument o spowolnieniu gracza po prostu jest komiczny, przy zbindowaniu zakupu granatu nie tracisz nawet mili sekundy,bo respy sa tak duze,ze zawsze jestes w "sklepie" wiec przestan swirgolic te kocoboly,bo robisz gowno burze z niczego. Wycofuje takze sie z roli mediatora,rodia zepsules wszystko :(

Opublikowano

Jasne kolory po flashu są strasznie irytujące i zauważyłem pogorszenie w celności (nie wiem czy to kwestia mojej gorszej dyspozycji czy rzeczywiście jest coś na rzeczy po aktualizacji)

Opublikowano

Odnośnie wymuszania rate: u mnie nie wymusza (tak wnioskuje z rozmowy na serwerze z kundzikiem - wspomniał ukradkiem, że miało być 100k), u mnie było 20k. Zmienione na 100k. Używam systemu Linux (i steam on linux of course). Distro ubuntu 16.04 lts (nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale to odróżnia mnie od prawie wszystkich graczy).

Co to właściwie jest i jaki ma wpływ na rozgrywkę? Może w offtopie ktoś opowie?

Opublikowano

Tak Rodia, masz rację. Na razie, niestety zostaje tak jak jest. Wróci nasz wódz z Ciechocinka to, tą sprawę też załatwimy. Przynajmniej będziemy się starać po prostować wszystko, aby każdy był zadowolony ;)

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

W aktualizacji CS 1.6 z 2013 roku Valve wprowadziło liczne zmiany dla graczy STEAM, które dzielą się na dwie płaszczyzny:

• Odbieranie informacji z serwera do clienta ( gracza ).
  • Aktualizowanie / wysyłanie informacji z clienta do serwera.

Jak wiadomo 2009-2013 to były przełomowe lata w rozwoju infrastruktury sieciowej, dlatego też Valve rozszerzyło ustawianie rate clienta z 25 tysięcy do 100 tysięcy. Zacytuję czym jest rate:

Cytat

Rate - Jest to maksymalna liczba wysyłanych informacji w bajtach o reakcjach przeciwników na ich komputerach. Odpowiada ono za przeprowadzenie do hitboxu gracza traceline'ów (linii które sprawdzają czy pocisk trafił w gracza i ile hp mu odbiera) itp. Zbyt niskie jego ustawienie kończy się ogromnym opóźnieniem nawet do 2 sekund!

Oprócz tego, poprawili również aktualizowanie tych informacji po stronie serwera. I co prawda zrobiło to po dzień dzisiejszy sporo zamieszania, bo biorąc pod uwagę clientów NonSteam, to trzeba te dwa interesy pogodzić, a tak się niestety nie da. Dlatego wszystko też jest zależne od ustawień rate serwera. Nie jest łatwo to zrobić, co widać po różnych testowanych przez nas konfiguracjach.

Podsumowując:

• Nadal będziemy testować konfiguracje rate serwera.
  • Dla graczy NonSteam preferujemy ustawienie rate na 25000 ( stary sposób ) i interp w zakresie 0.01-0.03.
  • Dla graczy STEAM preferujemy ustawienie rate na 100000 ( nowy sposób ), a interp jeśli już to tylko 0.01, choć on po 2013 roku stracił na wartości ( jest mniej brany pod uwagę ).

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
49 minut temu, GET napisał:

• Dla graczy STEAM preferujemy ustawienie rate na 100000 ( nowy sposób ), a interp jeśli już to tylko 0.01, choć on po 2013 roku stracił na wartości ( jest mniej brany pod uwagę ).

Wyszperałem w internecie, że obecnie cl_updaterate ma maksymalną wartość 102 i jeżeli ktoś gra na takiej to odpowiednią wartością ex_interp jest 0.

Opublikowano

Nie wiem czy mi się wydaję, ale mam wrażenie, że poprzednie ustawienia były lepsze :)

Odczuwam jakby wcześniej się celniej i lepiej strzelało no i headów też więcej siedziało :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uprzejmie proszę o usunięcie drzwi na cs_max ponieważ nie da się ich często otworzyć jak wszyscy jednocześnie chcą wyjść. 

Opublikowano

Mamy problem z modelami, gram w TT a tu w drużynie mam gościa z CT...
Oraz nie da się wyłączyć modeli Vip z tego co widzę.

Opublikowano

Tak dokładnie tutaj się zgadzam z Wiktorem.

Do tego VIPy już mi się zdarzyły dwa , że dostają po jednym HE zamiast 2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności