Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pengu to by byś tylko z kosą latał xD 

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jesteś już znudzony ciągle tym samym? Wchodzisz i nie czujesz żadnej radości z gry, mimo że to 4FUN? Ten temat jest właśnie dla Ciebie.

Tutaj przedstawiam Ci, graczu kilka propozycji które narodziły się dzisiaj. Poświęć chwilkę, przeczytaj i napisz swoją opinię, dodaj dźwięk, bądź zdjęcie. Chciałbym byś się zastosował do małego wzoru.:

1. Dodanie wymuszania interp'u i rate.

A.D. 1  (Twoja opinia, ewentualne dźwięk, zdjęcie)

Oto propozycje:

2. Dodanie leczącego granatu dla V.I.P'a ( leczyłby wszystkich graczy z drużyny dookoła ).

3. Dodanie zakładów po zaakceptowaniu ustawki na noże - po wygraniu zakładu przez gracza X zgarniałby całą pulę.

4. Dodanie do rozgrzewki nowego trybu na noże z podmianą modeli noża na kopniaki.

5. Dodanie nowego wyglądu bomby oraz dźwięku na 10 s przed wybuchem bomby. 

6. Dodanie po wejściu na serwer dźwięku "siema ziomuś".

7. Dodanie dźwięku hostów - https://www.sendspace.com/file/1f98gl  <--to jest moja propozycja

8. Dodanie kolorowych flashbangów lub też dźwięku "ja Ci zaraz kurwa rzucę tym flashbangiem jebanym". 

9. Dodanie animacji konfetti po rzuceniu granatem HE.

10. Zmiana niektórych modelów broni.

Z góry dziękuję, za opinie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A.D. 1. Dodanie tego skryptu jest dobre, ponieważ każdy gracz będzie miał nadpisane te same wartości dla tych komend.

2. Dodanie leczącego granatu dla V.I.P'a ( leczyłby wszystkich graczy z drużyny dookoła ).
A.D. 2. Na czym by to polegało? Byłby dodany zamiast granatu smoke'a czy jako dodatkowy? W sumie można dodać leczenie graczy z drużyny na przycisk "E", bo granaty nie każdy kupuje ;)

3. Dodanie zakładów po zaakceptowaniu ustawki na noże - po wygraniu zakładu przez gracza X zgarniałby całą pulę.
A.D. 3. To jest fajny pomysł bo spotkałem się z tym na innym serwerze. Zawsze jak zostały dwie ostatnie osoby i bez względu czy na noże czy nie to można było obstawić sobie jakąś kwotę.

4. Dodanie do rozgrzewki nowego trybu na noże z podmianą modeli noża na kopniaki.
A.D. 4. Jestem na tak z tym pomysłem, można  nawet dodać jeszcze jakieś tryby bo zawsze to urozmaica grę. Można też wgraćmodele noży pod komendą /knife, 5 wybranych noży z różnymi trybami (szybkość, grawitacja, duże DMG, leczenie, klasyczny).

A.D. 5. Bomba jak najbardziej może mieć jakiś skin + dźwięk. Spotkałem się też z takim czymś kiedyś że można było PAKĘ kłaść w każdej pozycji czyli: na ścianie, na skrzynce na bocznej ściance, itp.

A.D. 6. Można dodać to np. dla VIP'ów jak wchodzą na serwer, a dla admina coś w stylu "witamy szefie".

7. Dodanie dźwięku hostów - https://www.sendspace.com/file/1f98gl  <--to jest moja propozycja
A.D. 7. Można dodać będzie łatwiej ;)

8. Dodanie kolorowych flashbangów lub też dźwięku "ja Ci zaraz kurwa rzucę tym flashbangiem jebanym". 
A.D. 8. Można spróbować, będzie kolorowo na serwerze. Po rzuceniu można dodać dźwięk po polsku "Uwaga, rzucam granat".

A.D. 9. Może być zawsze to coś nowego.

A.D. 10. Też na tak bo odświeży to trochę grę.

Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, mogę też podesłać później kilka skryptów, pluginów znalezionych w sieci ;) 

• Właściciel
Opublikowano
24 minuty temu, Dzik! Sz3ryF^^ napisał:

A.D. 3. To jest fajny pomysł bo spotkałem się z tym na innym serwerze. Zawsze jak zostały dwie ostatnie osoby i bez względu czy na noże czy nie to można było obstawić sobie jakąś kwotę.

Tak, ale my chcemy tylko gdy są noże :) Drobna zmiana, która powinna wyróżnić się na tle innych serwerów.

A.D. 2. Na czym by to polegało? Byłby dodany zamiast granatu smoke'a czy jako dodatkowy?

Dodatkowy granat, który po rzuceniu uleczy Ciebie i graczy z drużyny.

Można też wgraćmodele noży pod komendą /knife, 5 wybranych noży z różnymi trybami (szybkość, grawitacja, duże DMG, leczenie, klasyczny).

Tego nie chcemy, ponieważ dla V.I.P'a PRO planujemy podwójny skok i w połączeniu z nożami typu grawitacja / szybkość będą zbyt potężni, a rozgrywka stanie się zabójcza.

Opublikowano
2 godziny temu, Dzik! Sz3ryF^^ napisał:

A.D. 2. Na czym by to polegało? Byłby dodany zamiast granatu smoke'a czy jako dodatkowy? W sumie można dodać leczenie graczy z drużyny na przycisk "E", bo granaty nie każdy kupuje ;)

Ziomek bo ręce opadają... GRACZ VIP Z AUTOMATU MA MENU BRONI I WSZYSTKIE DOSTĘPNE GRANATY.
A co do reszty to się wszystko uzgodni :) dobrze,ze kierunek jest dobrze obrany ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ad.1 Od strony technicznej się nie znam, ale i tak większość chyba gra na podobnych wartościach

Ad.2 Troszkę to przekombinowane jak dla mnie (już i tak jest lekkie leczenie za zabójstwa i hedy). Poza tym zlecą się wszyscy do takiego granata, a jakiś przeciwny vip trafi tam granatem i będzie miał 10 fragów na raz? :D

Ad.3 To zawsze spoko, co prawda fajniej by było ogólnie zakład przy 1vs1, ale skoro Nesty chcę to jako wyróżnienie serwa to spoko.

Ad.4 Zajebisty pomysł. Będą jaja podczas pierwszej rundy :)

Ad.5 Tu akurat dla mnie to nie ma wpływu na rozgrywkę, ale każde urozmaicenie wprowadzi trochę świeżości

Ad.6 Nie wiem czy to nie będzie denerwujące jak wejdzie w krótkim odstępie czasu kilka osób. Czy nie będzie przeszkadzało w rozgrywce innym? Chyba że to tylko słyszalne dla zainteresowanego?

7. Dodanie dźwięku hostów - https://www.sendspace.com/file/1f98gl  <--to jest moja propozycja

Ad.7 Pomysł super

Ad.8 Jak już to chyba ta pierwsza opcja

Ad.9 Ale tylko różowych :D

Ad.10 Może być...te mi się już dawno znudziły :D 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

AD1. Jak najbardziej jestem za

AD2. Kiepski pomysł... Jeśli np dałoby się zrobić nowy model, który by leczył graczy, a np zabierał mniej obrażeń z broni to jak najbardziej byłbym za :)

AD3. Znam ten mod i osobiście bardzo mi się on podoba

AD4. Kosy zawsze pozostaną kosami... Na NIE

AD5. Również na NIE

AD6. Jeśli ma to być nie słyszalne dla innych graczy, to może być

AD7. Ciekawa propozycja... Można by było wprowadzić na próbę

AD8. Bez sensu... Gracza który gra na słuch, będzie strasznie irytowały dodatkowe dźwięki

AD9. Również na NIE... 10 osób rzuci HE, i będzie gówno na monitorze :)

AD10. Mnie nie robi różnicy jak wygląda np. kałach..., ale jeśli dało by się zrobić taki licznik w broni jak w glock, który działa i pokazuje ilość zabitych osób, to spoko :)

Opublikowano

A.D. 1. Można, jednak nie jest to niezbędne

A.D. 2. Mogłoby to być ciekawe

A.D. 3. Na tak

A.D. 4. Na nie

A.D. 5. Wygląd bomby jak najbardziej, dźwięk również jednak w postaci np. żartobliwego tekstu (leć do bomby kuuuur##ooo), muzyka nie

A.D. 6. Na nie

7. Dodanie dźwięku hostów - https://www.sendspace.com/file/1f98gl <--to jest moja propozycja
A.D. 7. Podoba mi się coś takiego

A.D. 8. Na nie

A.D. 9. Na nie

A.D. 10. Wole klasyczne

Jest to moja opinia. Myślę, że 4fun jest lubiany z tego względu, że nie jest przekombinowany, a odpowiednio podrasowany.
Kilka zmian na próbę na pewno się przyda.
Pozdrawiam

• Właściciel
Opublikowano
9 godzin temu, Cal isau napisał:

Ad.2 Troszkę to przekombinowane jak dla mnie (już i tak jest lekkie leczenie za zabójstwa i hedy). Poza tym zlecą się wszyscy do takiego granata, a jakiś przeciwny vip trafi tam granatem i będzie miał 10 fragów na raz? :D

Nie, to będzie tylko i wyłącznie leczyć i zasięg tego nie będzie jakiś "wysoki".

Ad.5 Tu akurat dla mnie to nie ma wpływu na rozgrywkę, ale każde urozmaicenie wprowadzi trochę świeżości

Chcemy trochę przez to powrócić do lat 2008 - 2012 żeby było śmiesznie i ciekawie.

Czy nie będzie przeszkadzało w rozgrywce innym? Chyba że to tylko słyszalne dla zainteresowanego?

To będzie odgrywane tylko dla osoby, która dołączy. Inni tego nie usłyszą :) 

Ad.8 Jak już to chyba ta pierwsza opcja

Też tak myślę.

3 godziny temu, szubi84 napisał:

AD9. Również na NIE... 10 osób rzuci HE, i będzie gówno na monitorze :)

Z tym się jeszcze wstrzymamy :) 

39 minut temu, v9. napisał:

A.D. 10. Wole klasyczne

Podmienione modele broni przyjęły się na tym serwerze, a my chcemy je tylko odświeżyć. Zawsze możesz wpisać komendę /models lub /modele i wyłączyć.

39 minut temu, v9. napisał:

A.D. 1. Można, jednak nie jest to niezbędne

Taki pomysł padł od @kundzik, gdyż nieraz jest tak, że nie możecie trafić jakiegoś gracza przez to, że ma niewłaściwe ustawienia rate.

Opublikowano
W dniu 14.08.2018 o 23:06, psiaq* napisał:

Nie wiem jak duży ma to wpływ, ale lepiej zapobiegać niż się wkurzać. No i czasem trafia się ktoś, kto krzyczy "ty paskudny interpowcu", można by skutecznie odpowiedzieć :P

Czy ja wiem... nie przekonuje mnie to. Leczenie nie powinno następować natychmiastowo (ani zwracać dużą ilość hp), w przeciwnym wypadku mocno popsuje balans. Jak wiele HP powinno być odnowione? To jest pytanie kluczowe, bo jeśli niewiele (20 -30), to instant healing jest okay. Jeśli większa, pasuje prędkość 10 - 15hp / 2 s.  Przy okazji - niech nie leczy to VIPa - ten już ma mocne leczenie oparte na fragach (ubicie pięciu graczy to minimum 50% początkowego HP gracza, co daje sporą przewagę. Mając dodatkowe leczenie czułbym się wyjątkowo niezręcznie - moja postać będzie OP względem pozostałych. Zapas granatów, kamizelka, hełm i def już odrobinę brzmią jak pay-to-win, dodanie dodatkowej przewagi na pewno zagwarantuje brak balansu VIPów względem nieVIPów). Natomiast leczenie innych graczy wesprze grę zespołową - oczekiwanych zachowaniem będzie leczenie swoich po podłożeniu paki.

Tak, tak. Nie wiem, czy chciałoby się komuś kombinować z kodem i spróbować dorobić kursy zakładów na gracza ze względu na stosunki fragów/deadów i HP w trakcie rozpoczęcia pojedynku? Np. walka kogoś z ratio 21:3 przeciwko jakiemuś 9:8 - zakład na słabszego powinien mieć lepszy kurs. Np. kurs mógłby być liczony wg równania: kurs(a) = (1 + const *  f(a)/d(a) * d(s)/f(b)) * 100/hp(a), gdzie f(a) to fragi gracza "a", d(a) deady fracza a. hp(a) - punkty życia w chwili rozpoczecia pojedynku. const to jakaś stała, która powinna być w zakresie (0, 1), by przypadkiem kursy nie szalały do wielkich liczb.

Tryb - jak najbardziej! Natomiast od kopniaków wolę noże. (A może piły łańcuchowe? xD)

Wygląd bomby tak (pod warunkiem, że nowy wygląd nie ułatwi CT odnalezienia jej, jak np. ułatwia to model bomby choinki), dźwięk - zależy. Jeśli będzie dopasowany do fabuły gry (tj. to będzie dźwięk jaki bomba naprawdę może wydawać), to spoko. Ale żadnego okrzyku w stylu "kurwa, zaraz to jebnie".

Nie, dziękuję. Więc może jakaś dodatkowa opcja, by móc to włączyć/wyłączyć na życzenie? (Ja ogólnie nie lubię dodatkowych efektów dźwięków w CSie)

Te konkretne przykłady brzmią koszmarnie xD Nie wyobrażam sobie słuchać tego za kazdym razem na cs_max :D Ale pomysł na tak.

W jaki sposób mają być kolorowe? Mają obecnie niebieski ślad trajektorii lotu i dwa kolory oślepiania (biały i czarny). Więc nie jest wstanie odpowiedzieć odnośnie kolorów. Natomiast dźwięk - zbyt wulgarny. Nie róbmy z serwera podwórka pełnego gimbusów. Zwłaszcza, że taka odzywka j.w. od gracza do gracza mogłaby poskutkować kickiem z tematu "ochłoń i wróć".

Wolałbym nie, konfetti nie wpasuje się do klimatu CSa.

Cóż, gram na minimalnych, bo niektóre obecne wyglądają jak pistoleciki z kramu na odpuście (np. niebieskie m4), więc jak najbardziej na tak. Ale coś z głową poproszę :P Np. obecny model awp jest większy od podstawowego, tak samo z kosą - w pewnych szczególnych przypadkach zasłaniają.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Sprawdźmy wszystko w razie czego będziemy to wycofywać. 

Opinia graczy będzie ważniejsza. 

Opublikowano

Super pomysły panowie mam nadzieję że szybko będę miał okazję to sprawdzić :) ogólnie za wszystkim jestem na tak wszystkiego trzeba próbować dla urozmaicenia :)

Opublikowano

NIe bój się zmiany na lepsze...gracze zweryfikują.

Ja skromnie zaproponuję o ile jest to możliwe :

1. Oślepianie graczy ze swojej drużyny .Jedna mapa 3 wpadki Ban godzinka na ochłodę .Niektórzy są niereformowalni.

2. Wygrana mapa -> VIP na następną za free ( w dzień). Trzeba dać spróbować i zachęcić do kupna a później już jakoś tak ciężej rozstać z serwerem.Rano gra dużo dzieciaków , może Mame kupi:).

3.DArmowy Vip po 22 ? Wiele serwerów dzięki temu wciąż jest pełna w nocy.

4.Konkursy na FB....sam byłem sceptycznie nastawiony ale to działa !!!a FB fragujemy trochę kuleje. 

Na dzisiaj tyle.Proszę się wypowiedzieć a ja jeszcze chwilę pomyśle.

pzdr.

Kat

• Właściciel
Opublikowano
10 minut temu, katmandooo napisał:

1. Oślepianie graczy ze swojej drużyny

Mam lepszy pomysł - wyłączenie oślepiania własnej drużyny :) 

Opublikowano
19 godzin temu, GET napisał:

Mam lepszy pomysł - wyłączenie oślepiania własnej drużyny :) 

O nie.... nie zgadzam się. Po prostu trzeba zglaszac takich delikwentow i tyle.

Opublikowano

PRO VIP ---> nie dziala poprawnie plugin z grantami czyt. przy pierwszym granacie zabiera 1 punkt obrazen z kamizelki,kolejne nic nie zabieraja.
Ten podwojny skok nie wiem czy to nie jest zbyt duze udgodonienie w stosunku do innych graczy.
Celnosc jest po prostu jakas jedna wielka porazka,ale to jest juz moje subiektywne zdanie ;)
VIP ------> granaty tak samo jak przy pro vipie, plusik taki,ze ma vip tylko jednego granata -> nie wiem czy tak mialo byc w zamierzeniu.
Jezeli nesty nie masz czasu na porpawe tego vipa przed wyjazdem,to prosze usun go w diably,a granaty przy zwyklym vipie no musisz ogarnac,bo jest kilka vipow na serwerze i nie beda zadowoleni,ze na tak dlugi okres czasu zostawiamy ich z problemem.

Widocznosc steamow na serwie bez zmian ;) 

Opublikowano
5 minut temu, kundzik napisał:

PRO VIP ---> nie dziala poprawnie plugin z grantami czyt. przy pierwszym granacie zabiera 1 punkt obrazen z kamizelki,kolejne nic nie zabieraja.
Ten podwojny skok nie wiem czy to nie jest zbyt duze udgodonienie w stosunku do innych graczy.
Celnosc jest po prostu jakas jedna wielka porazka,ale to jest juz moje subiektywne zdanie ;)
VIP ------> granaty tak samo jak przy pro vipie, plusik taki,ze ma vip tylko jednego granata -> nie wiem czy tak mialo byc w zamierzeniu.
Jezeli nesty nie masz czasu na porpawe tego vipa przed wyjazdem,to prosze usun go w diably,a granaty przy zwyklym vipie no musisz ogarnac,bo jest kilka vipow na serwerze i nie beda zadowoleni,ze na tak dlugi okres czasu zostawiamy ich z problemem.

Widocznosc steamow na serwie bez zmian ;) 

Witam

zgadzam się w kwestii granatów!!! kupując vipa płaciliśmy za to by mieć 2 granaty a teraz po zmianie jest 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności