Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #03

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Nie wiem ile razy jeszcze mam powtórzyć jedną i tą samą formułkę: nie ma sprawnego systemu transferu graczy. Spowodowane jet to tym, iż Valve namieszało już dawno temu w systemie przerzucania graczy. I nikt nie kwapi się do tego, aby utworzyć sprawnie działający system. Widocznie jest ku temu przyczyna, bo zazwyczaj jak Valve coś pomiesza to łatki wychodzą dość szybko. Zatem nie znajdziesz na żadnym serwerze transferu graczy, przynajmniej sprawnie działającego.

Idźmy dalej... Jeśli ścina serwer, to należy podać pomiar winMTR i przede wszystkim zgłosić ten fakt w temacie

Obecne pluginy nie mają absolutnie nic do ścinania serwera. Prawdopodobnie problem leży w serwerowni, gdyż jest to jedyny serwer, który znajduje się w lokalizacji Warszawa-ATMAN. A tam niestety są bardzo duże skłonności do tego typu problemów. 

15 minut temu, siodemkaxx napisał:

nie wiem po co wgraliście to gówno, bo nie przyciąga to normalnych graczy a jedynie dzieciaki które utrudniają gre

Większość serwerów CS:GO posiada skiny broni oraz rękawiczki czy noże. To głównie Wy gracze wymusiliście na sieciach serwerów dodanie takich dodatków, a my tylko dostosowaliśmy się do warunków rynku społecznościowego. Nie możemy pozostać w tyle, bo wtedy serwer byłby nierentowny, a utrzymanie tak dużej sieci serwerów kosztuje i żaden właściciel nie będzie stawiał 14 serwerów, by na nich grało tylko po 10 osób. Jest to nieekonomiczne i bezsensu.

15 minut temu, siodemkaxx napisał:

Kolejna sprawa wyrzuciliście plugin kikujący afków, to był błąd, bo admin nie zawsze jest a ostatnimi czasy stoi często 2,3 afków i to też utrudnia gre...

Dlatego, że system ten był przestarzały i bardzo często po wyrzuceniu gracza do Spectators bugował się. Co więcej był on pokazywany jako żyjący mimo, że został przeniesiony do Spectators, co jest ze sobą sprzeczne. I prawdopodobnie dlatego właśnie nie ma sprawnego systemu transferu graczy.

Należy pamiętać, że tego typu kwestie nie zasze są zależne od nas...

• Bardzo często zdarza się, że aktualizacja CS:GO wymusza na nas, właścicielach serwerów rezygnacji z pewnych dodatków. 
  • Bardzo często zdarza się, że aktualizacja CS:GO psuje serwery społecznościowe, gdzie trzeba poczekać na łatkę, którą wykonują ludzie bardziej obeznani w silniku / netcode gry.
  • Bardzo często zdarza się, że działania Valve doprowadza do szeregu chaosu na serwerach CS:GO - a my właściciele musimy bez przerwy mieć szeroko oczy otwarte.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Propozycja z mojej strony, to taka aby wyłączyć vote na mapy. Według mnie i graczy, których pytałem na serwerze, czy woleliby taką opcję, niż ta która jest, odpowiadali, że zdecydowanie lepiej by się grało. Dlaczego? Bo ciągle są grane praktycznie dwie mapy, mirage / d2, a połowa serwera vote wrzuca na train, inferno, season itp. Jak dla mnie byłoby do udogodnienie. Randomowa zmiana mapy pod koniec rundy i wsio. Dodałbym jeszcze dla odmiany na test italy, jest to ciekawa mapa i wprowadziłaby jakąś innowację na serwerze. Oczywiście płaczki DD2 zawsze się znajdą, gdzie to wszystkie inne mapy oprócz DD2 są "chujowe", no ale od tego nie uciekniemy już nigdy.

Opublikowano

jak dla mnie italy troche za małe na tyle osob ale cos nowego by było spoko

Opublikowano

Hmm, a może Vertigo? Nowa mapka, rzadko grana,a myślę że byłoby dużo zabawy.

Opublikowano

Wydaje mi się, że można spróbować z wyłączeniem vote tak jak proponuje @Żywy. Na pewno urozmaiciłoby to rozgrywkę. Nie wiem natomiast jaka będzie wtedy ilość graczy. Teraz gracze wybierają mapy na które mają ochotę. Grają 3 mapy głównie, ale w końcu sami tak głosują.  Co do nowej mapy: ja jestem za Vertigo. Odbijanie hostów raczej nie przejdzie na 30 osób. 

Temat vote jak i nowej mapy zostanie poruszony na najbliższym spotkaniu :)

Opublikowano

Tyle, ze wystarczy dorosla osoba z powaznym glosem i statystykami, aby za jej propozycja zostala wybrana mapa jaka zaproponuje. Wedlug mnie dodanie nowej mapy i usuniecie vote znajdzie swoich wielbicieli jak i wrogow, ale czego bysmy nie dodali, to i tak bedzie pol na pol.

Opublikowano

A co z tym zablokowaniem 3 ostatnich map i tym zeby serwer sam automatycznie przydzielal graczy do druzyn na poczatku rundy (bez zadnych rankingow itd.)? - rozwiazalo by to problem z mapami i balansem.

Opublikowano

To że serwer jest dobrze dopracowany to daleko posunięty wniosek... a Jeśli chodzi o sprawę stabilności to gdyby każdy pisał w tamtym temacie to codziennie byłyby posty - od tego są admini na serwie zeby zgłosić to opiekunowi, a on dalej do odpowiedniej osoby...

Troche nie rozumiem po co ten temat, skoro konkretne propozycje na najbardziej uciążliwe problemy są kwitowane zdaniami typu: "Idź do Volvo czy Tak się również nie da"...

Chyba raczej da się bo proponowane rozwiązania nie są wzięte z głowy tylko z innych działających serwerów...

• Właściciel
Opublikowano

A Ty nie rozumiesz, że nie mamy wpływu na wiele rzeczy? Serwer jest dopracowany na tyle, na ile pozwala obecna sytuacja i aktualizacje CS:GO. Co więcej trudno jest stwierdzić czy też zweryfikować Twoje zgłoszenie dot. lagów, bo być może to wina Twojego Internetu. Stąd napisałem, abyś takie rzeczy zgłaszał i dawał pomiar sieciowy. Z tego będzie jasno wynikać, gdzie leży problem. 

PS. Nikt z adminów nie zgłasza, bo widocznie nie ma żadnych problemów. Jak rzeczywiście były, np. skoki VAR to były zgłoszenia i zostało to naprawione.

Opublikowano

Osobiście podczas rozgrywki zdarza się,że ten VAR podskoczy do 30 max. Jednak  nie jest to cały czas. 

Opublikowano

Okej okej dobra.

Opublikowano

Siemano !

Co do nowych map chciałbym dodać 2 grosze od siebie.

Kilka tygodniu temu było 'obiecane' że proponowane przeze mnie 2 mapy zostaną dodane. Nie wiem dlaczego, dodaliście śmieszny season bo jakiś bobek o tym napisał.

Dalej podtrzymuje to co mówiłem, jeżeli chcecie sprawdzone mapy na których napewno będą grać gracze to prosze dodajcie te cudo.

de_beroth - http://gamebanana.com/maps/168818

Co do vertigo ? Jest to idealna mapa na nasz serwer uwzględniając ilość slotów.  Chciałbym zaproponować dodanie również mapy de_aztec ewentualnie cs_assault iż jest to w CSGO bardzo wyrównana obustronna mapa.

5ięć

Opublikowano

Aztec nie przeszedł, bo gracze to w 95% płaczki, które uważają, że mapa jest CT ^^', gdzie masę razy udowodniłem, prowadząc, że tak nie jest. Także nie wróci.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Sprawę map na serwerze opisałem w temacie "Propozycja nowych map". Ten temat nie jest do omawiania map dlatego proszę, przestańcie o nich pisać w tym temacie. 

Opublikowano
21 godzin temu, unfuckingbelievable napisał:

Nie wiem dlaczego, dodaliście śmieszny season bo jakiś bobek o tym napisał.

serio? bobek? Poprostu zaproponowałem mapę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności