Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #03

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do d1 kategorycznie nie. Serwer ma za dużo slotów, a mapa jest za mała by  cieszyć się z gry. Kochani, a może mapa de_zoo ze starej operacji ? Nie pamiętam jaką nazwę nosiła, ale podejrzewam że nie jeeden z was na niej grał ;)

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=389175812

Dla mnie kot.

• Właściciel
Opublikowano
4 godziny temu, Shikashi napisał:

Ja bym chciał żeby na serwie był plugin blokujący flasha od swojego.

Absolutnie nie ma mowy.

Opublikowano

1. Jestem za wprowadzeniem i "zoo" i "assault".
2. Dlaczego blokować autokampy? To może zablokujmy w ogóle AWP, przecież to zabija na jeden strzał. Może zablokujmy deagle, bo zabija na 1-2 strzały? Może zablokujmy AK, bo po trafieniu w łeb zabija na jeden strzał? P90 jest bronią świetną na blisko, jednak ma potężny rozrzut i na daleką odległość nie zdaje egzaminu. Każda broń jest bardzo dobra, tylko wszystko jest zależne od tego jak my gramy. Gdyby cały serwer latał z autokampą, nie miałbym żadnego problemu, gdybym miał sam pistolet. Wystarczy umiejętne posługiwanie się granatami, nawet durnym wabikiem. Nie chodzi w nim o to, aby pierdolnąć go na respie dla jaj i stracić 50$, tylko po to, aby zmylić przeciwnika, że dostaje flash na mordę i się obraca do nas plecami. Odpowiednie rzucenie go i wychylenie również zmyli przeciwnika odnośnie naszej pozycji.  Wszyscy tylko potraficie przeżywać, tak samo jak z mapami. Aztec chujowy, Aztec mapa dla CT. Gówno prawda, to jest Wasze pierdolenie i ból dupy. Bo jak już pisałem masę razy, wystarczy, że ktoś poprowadzi chociaż 50% zespołu i nawet się poświęci gdzie poleci pierwszy. To CT jest w dupie, bo nie potrafi odbić BS'a w żaden sposób. Negev też, wielki płacz, bo spadł z ceny, a jest ponoć taki przepotężny. Pierwsze 9-10 pocisków rozwala się po całym ekranie, nim przeciwnik zdoła go ustabilizować, jak i tor lotu pocisków przy fullauto, to dawno leży na obserwatorze gry. CS:GO uświadomił mi wiele razy, że nie ma słabych i lepszych broni, jest tylko umiejętne ich wykorzystanie.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Bronie zostają tak jak są. Mapy zostaną omówione na następnym spotkaniu adminów. 

Opublikowano

dodajcie italy, eldorado, westwood, estate, bo ile można grac na zmiane cache mirage i dd2... co z tego że ludzie wychodzą, po jakimś czasie znajdą sie inni którym te mapy sie spodobają, a nie dodajecie mape grana jest 2 razy i nie jest na niej pełny serwer tylko 20 osób i już mapa do wywalenia bo sie nie sprawdziła... i zablokować jakoś trzeba wybieranie mapy poprzedniej bo ostatnio było cache, mirage, cache mirage...

Opublikowano

@siodemkaxxTo gracze chcą grać te mapy nie my. My chętnie zmieniamy mapy na inne,ale najczęściej kończy się to narzekaniem bo komuś mapa się będzie podobać, a komuś nie. Stary ile razy można wałkować ten sam temat. Na ten moment nie da się zablokować ostatnich 2 map czy 3.

Opublikowano
3 godziny temu, siodemkaxx napisał:

dodajcie italy, eldorado, westwood, estate, bo ile można grac na zmiane cache mirage i dd2... co z tego że ludzie wychodzą, po jakimś czasie znajdą sie inni którym te mapy sie spodobają, a nie dodajecie mape grana jest 2 razy i nie jest na niej pełny serwer tylko 20 osób i już mapa do wywalenia bo sie nie sprawdziła... i zablokować jakoś trzeba wybieranie mapy poprzedniej bo ostatnio było cache, mirage, cache mirage...

Poza italy, reszta map na CS:GO się nie nadaje.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ostatnio pare razy byłem na serwerze i tak odnośnie Waszego pierdo lamento co do map, fajna sytuacja była gdzie 3 mapy z rzędu wybierał admin, bo mapa sie powtarzała.. Zastanówcie się nad sensem głosowania na mapy skoro demokracji ( przynajmniej wtedy ) za grosz nie było. Zrozumiałbym jeszcze gdyby vote od admina poszło - 1. taka 2. taka 3 czy taka, a nie " gramy dusta? - tak, nie " Mordo darcie na serwerze przekomiczne, nie wyrabiałem nad mutowaniem łącznie z adminem. Główna propozycja - niech wróci choć blokada ostanio granej mapy, nie 3 ostatnich a chociaz 1 bo wiem ze swego czasu tak przeciez było.

Opublikowano

@KondzioKDJWiesz co,siedze na serwerze dosyć często i osobiście nie widziałem żeby taka sytuacja miała miejsce. 

Opublikowano

Bardzo dużo graczy, którzy długo w ciągu dnia grają na serwerze, narzeka, że ciągle jest mirage. Gdy jakaś mapa się często powtarza w ciągu dnia i była grana poprzednio (np. dust, mirage, cache), a druga mapa w kolejności pod liczbą głosów ma np. jeden vote mniej, to czasem daję głosowanie czy gracze chcą tę właśnie mapę. Bardzo często większość jest na tak, czasem bywa, że na nie. Narzekają zazwyczaj ci co mniej grają na serwerze, więc taki vote jaki robię od czasu do czasu jest tak naprawdę ukłonem w stronę tych graczy, którzy dłużej siedzą u nas na serwerze. Mimo wszystko rzadko robię te vote'y, więc przyczepić mogą się o to tylko osoby, które mało u nas grają. Serwer zazwyczaj i tak jest full.

Opublikowano

Jeśli wejdę na specta, a obie drużyny mają po tyle samo osób to ciężko wrócić do swojej starej, bez pomocy admina czy szybkiego reconnecta na serwer. Często omija mnie przez to jedna runda bo nie mam możliwości szybkiego dołączenia do drużyny.

#edit

Dodatkowo dodałbym afk kicker jeśli ktoś się nie rusza przez dłużej niż 120/180 sekund (do ustalenia)

Opublikowano

Skończmy po prostu ten debilny lament i wieczne płacze, @ELSO / @MaYu wprowadźcie system, który nie będzie miał możliwości wyboru map (gracze tak, czy srak będą z resztą nawet gdy komuś mapa nie przypasuje, to tak czy srak, zostaną na serwerze, bo będą mieli pewność, że znów nie poleci DD2, czy Mirek).
Dust2 /Mirage /Vertigo /Assault /Zoo /Inferno /Cobble/ Catche/ Train/ Season/ Overpass ustawiony MC.
Zakończmy już tą ciągłą dyskusje, że brakuje map, gdzie będzie ich 10+, dogodzimy każdemu, tym którzy płaczą, że jest ich mało, jak i tym, że są wybierane non-stop te same, jak i tym, że gramy na samych podstawach. Dawno już zamknąłbym w ten sposób temat konsekwentnie, biorąc cały ten syf na siebie i jeżeli trzeba, to tak zrobię. Żadnych spierdolonych westwoodow i innych śmietnisk, które będą psuły opinię. Grajmy i na plecaki i na E'aków, nikt mi nie powie, że mapa, gdzie grane są hosty jest słaba, bo przed fragujemy, świetnie się bawiłem na serwerach, gdzie grany był nawet office na taką samą liczbę graczy. Tyle ode mnie, nie patrzmy za siebie po 1.6, który jest zupełnie czymś innym niż GO. Przestańmy się bać i patrzeć na, to że jakichś 15 płaczków się znajdzie, bo nie odpowiada im mapa, zawsze się na każdą mapę znajdzie 10 idiotów, którzy ją wypłaczą, 5 którzy popsują rozgrywkę, 3 do zbanowania za wspomagacze, 1 do oskarżenia za nadużywanie uprawnień. Takie są realia i albo zachowacie się z jajami, albo będziecie ten temat ciągnęli do usrania jak się to właśnie dzieje. Zamknijcie temat raz na dobre. Zawsze mówiłem, my jako Administracja jesteśmy dla graczy, nie gracze dla Nas, ale właśnie podejmując tego typu konsekwentne decyzje, działamy na ich dobro.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam plan zrobić ustalony cykl map i wyłączyć vote. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@Żywy Jak Cię nie lubię to za tamtego posta szanuję mocno :D 

Opublikowano

A może by tak kolejny całkowity reset rankingu na gameme? Poprzedni reset sprawił, że pojawiło się u nas wielu nowych graczy i ogólnie wydaje się, że poziom serwera jest dzięki temu wyższy, bo jednak sporo osób (mimo, iż się do tego nie przyznają) gra dla rankingu xD

Odnośnie kwestii ustalonego mapcyklu, to na późny wieczór/noc koniecznie trzeba by wyrzucić np. seasona, bo wczoraj póżnym wieczorem i po północy dwa razy ludzie wybrali tę mapę i serwer zaczął się robić pusty. Udało mi się troszkę uratować sytuację zmieniając mapę na mirage.

Opublikowano

Myślę , że reset rankingu mógłby poprawić stałą liczbę graczy tak jak wspomina @blndie. Topka jest praktycznie nieosiągalna co zniechęca część graczy do dłuższych pobytów na serwerze. (Oczywiście jest to tylko moje skromne zdanie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności