Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #03

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Wydłużymy czas przenikania do 15 sekund. Ale nie dłużej, bo chcemy zachować charakter turnieju serwera. 

AD 2. Zobaczymy. 

Pozdrawiam 

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.

Przychodzę z propozycją zmiany systemu rankingowego. Aktualny system nie ma prawie nic wspólnego z skillową rywalizacją. W topce są gracze, którzy nie wyróżniają się skillowo tylko po prostu dużo grają i zdobywają punkty, wystarczy mieć k/d niewiele na plusie i cały czas rośniemy w topce dodając do tego czas jaki gramy na serwerze topka rośnie dość szybko, a tak nie powinno być. Co bym dodał:

1. Obok graczy z topki powinno być wyświetlana ich k/d.

2. Strata punktów powinna być dużo większa niż max 3 pkt na rundę, np zależna od gracza który nas zabija. Jeżeli gracz jest z początku topki, a zabije go gracz z końca to powinno odejmować różnice, myślę że jakieś 5% będzie wystarczające, 10% w przypadku zabójstwa z kosy.

3. Punkty powinny być dodawane w następujący sposób

a) +2 za killa (jeżeli gracz zabije gracza o podobnej ilości punktów, lub gracz z większą ilością zabije tego z mniejszą)

b) +1 za każdego heada

c) +1 za pierwsze zabójstwo

d) +2 za plant taki i tyle samo za defa

e) +4 za killa z kosy lub 10% ilości punktów gracza jeżeli ten ma dużo więcej punktów od zabijającego 

4. Fajnie by było gdyby te punkty wyświetlały się nam na chacie podczas zabójstwa, ale tylko danemu graczowi. Przykład "zyskujesz +2 punkty za zabójstwa gracza XYZ, Twoje aktualne punkty to XXX"

5. Topka powinna być naliczana od 50 kili.

6. Wszystkie wymienione wyżej punkty powinny być tylko i wyłącznie dla graczy którzy zrobili te 50 kili, chroniło by to graczy z topki przed cheaterami którzy psuli by rozgrywkę a admini w tym czasie byli by ich w stanie wyłapać.

Zdecydowanie utrudniło by to zdobywanie topki, raczej gracze z k/d poniżej 2.0 w top10 nie mieli by racji bytu i topka byłaby wyznacznikiem skilla i prestiżu danego gracza a tylko czasu jaki on spędził na serwerze.

Pozdrawiam, nubek który nie potrafi zrobić top1 bo nie ma wystarczająco czasu by grać 10h dziennie :) 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wątpię że specjalnie na jeden serwer będzie wprowadzany nowy system rankingowy. Ten jest dobry. Im więcej grasz tym wyżej w topce jesteś, czyli im więcej masz zabójstw tym jesteś wyżej. Konkuruję to kompletnie z moim planem wprowadzenia nagród dla osób z topki od przyszłego miesiąca. Ja nigdy nie miałem problemu z wbiciem topki mając przegrane nawet 40h. Pamiętaj że wbijanie rangi dla osób słabszych jest poniekąd satysfakcją i zatrzymuję ich na serwerze na dłużej, nie chcemy serwery typu tryhard gdzie tylko osoby z wysokim k/d mają szanse na wysoką range i topke. 

Opublikowano
51 minut temu, somehoww napisał:

Wątpię że specjalnie na jeden serwer będzie wprowadzany nowy system rankingowy.

Serwer moim zdaniem powinien się wyróżniać od innych by przyciągnąć nowych graczy i urozmaicić rozgrywkę.

52 minuty temu, somehoww napisał:

Im więcej grasz tym wyżej w topce jesteś, czyli im więcej masz zabójstw tym jesteś wyżej. Konkuruję to kompletnie z moim planem wprowadzenia nagród dla osób z topki od przyszłego miesiąca. Ja nigdy nie miałem problemu z wbiciem topki mając przegrane nawet 40h.

W topce nie powinno chodzić o ilość tylko jakość, też nie mam problemu z wbijaniem topki ale powinna ona być wyznacznikiem skilla i prestiżu na serwerze. Przecież możesz nagradzać nadal graczy z topki więc nie rozumiem. 

54 minuty temu, somehoww napisał:

Pamiętaj że wbijanie rangi dla osób słabszych jest poniekąd satysfakcją i zatrzymuję ich na serwerze na dłużej, nie chcemy serwery typu tryhard gdzie tylko osoby z wysokim k/d mają szanse na wysoką range i topke.

Można by oddzielić system rang od systemu topki i w ten sposób zatrzymamy graczy dla których ranga serwerowa coś znaczy. Tryhard i tak jest bez tego.  Oczywiście że osoba z niższym k/d ma szansę na wysoką pozycje w topce, ponieważ może grać dłużej i zdobywać coraz więcej punktów przez co wyprzedzi osobę z wysokim k/d która gra mniej. A gracze słabsi którzy będą chcieli dorównać graczom bardziej skillowym, częściej będą sięgali po zakup VIPa przez co serwera się będzie rozwijał tak jak i sieć. 
Nie mówię że aktualny system jest zły, aktualna topka to spis największych nolifeów serwera a nie najbardziej skillowych graczy :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności