Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #03

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zgodzę się z Tobą, wiele serwerów FFA posiada te pluginy, czy nawet w starszej wersji CS jak 1.6 czy CSS mogliśmy się z tym spotkać. Pamiętajmy że FFA to Free For All, jedynym pluginem mogącym wpłynąć na rozgrywkę są Kable do rozbrajania bomby ;)

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Są serwery FFA konkurencji na których jest właśnie tak, że po śmierci można rozmawiać z zawodnikami z drużyny przeciwnej i oczywiście tylko ci co już nie żyją cię słyszą. Moim zdaniem jest to denerwujące i robi się wtedy zbyt głośno na serwerze. Jest dobrze tak jak jest. Serwer prawie zawsze pełny, to po co zmieniać takie rzeczy? Już wystarczy, że na rozgrzewce i pod koniec mapy można rozmawiać z osobami z drużyny przeciwnej, co również mi się wydaje niepotrzebne.
Betowanie jest bezsensowne, każdy powinien się trochę uczyć ekonomii w tej grze, jak zarządzać pieniędzmi, a jeśli mu mało to może kupić vipa.

Jakiś czas temu proponowałem dodanie starego inferno i traina, ale w sumie faktycznie bezsensu by było mieć dwie podobne mapy w puli (tak jak kiedyś był dust i dust night, które tylko się różnią kolorem nieba), więc myślę, że może by lepiej zrobić inaczej: zastąpić inferno i traina starymi wersjami tych map. Myślę, że szczególnie w przypadku traina można by sprobowac, dlatego, że ta mapa jest niestety dość rzadko wybierana, a stary train wygląda np. identycznie jak w Source :) Np. wczoraj train był wybrany tylko dwa razy, a przedwczoraj jeden raz. Dla przykładu mirage był wczoraj ok 14 razy.

Opublikowano

@blndiemoim zdaniem wersja Traina nie ma znaczenia i nie poprawi to popularności mapy. Chodzi o sam Gameplay, strasznie jednostronna mapa zwłaszcza na tak dużym serwerze jak nasz. Terroryści siedzą zesrani na respie albo w łazienkach przy drabince, i nie oszukujmy się ciężko jest tam grać po tej stronie. Dlatego nie dziw się że jest rzadko wybierana i wiele osób z niej wychodzi ;)

Opublikowano

traina ludzie nie wybierają bo po stronie TT bez ogarnietego teamu jest ciezko i wersja mapki nic tu nie zmieni

ponawiam prośbę zablokowania 3 ostatnich map

wg mnie niezbedny jest plugin, który na początku mapy sam przydziela graczy do druzyn (nie ma wybierania) i zablokowanie mozliwosci zmiany teamu... nie oszukujmy sie wiekszosc graczy wbija na specta i czatuje na przejscie do lepszego teamu i potem mamy wyniki do 0.

jeszcze a propo balansu mam małą prośbę do adminów, którzy przenoszeniem graczy próbują balansować teamy... bardzo często jest tak, że jak wygrywa team gdzie jest admin to po 6-7 rundach przenosi łaskawy @ kogoś za swego teamu ze środka tabeli do przeciwników - niech ugrają 2 rundy i tyle... (żeby @ ino za trudno nie było) ale jak team admina przegrywa to nie raz widziałem jak przenosił po 2 rundach zawodnika z góry tabeli... za przeproszeniem - no k***a wszystkim ma się fajnie grać nie tylko adminom...

Opublikowano

Dla mnie dodawanie starych map mija się z celem. Ten plugin z automatycznym wybieraniem i blokadą wydaje mi się z lekka bezsensowny. Wtedy też będzie się zdarzać, że jedna drużyna będzie lepsza i w dodatku ci bardziej doświadczeni gracze nie będą mogli przejść do słabszej drużyny.  

Opublikowano

@epileptyk Co do tego przenoszenia to chyba było to kierowane do mnie. Bardzo przepraszam i postaram się przenosić graczy z górnej części tabeli.

Opublikowano

nie, Berdol nie bierz tego do siebie, nie mialem nikogo konkretnego na mysli, tym bardziej ze ok tygodnia nie gralem...

Mayu Tak, bedzie sie zdarzac, ale gwarantuje ze rzadziej niz teraz bo teraz to na kazdej niemalze mapce to sie dzieje - jest czatowanie na wejscie do lepszego teamu...

a stwierdzeniem że "bardziej doświadczeni gracze nie będą mogli przejść do słabszej drużyny" rozwaliłeś system, rly?

• Właściciel
Opublikowano
Dnia 4.08.2017 o 17:33, blndie napisał:

Już wystarczy, że na rozgrzewce i pod koniec mapy można rozmawiać z osobami z drużyny przeciwnej, co również mi się wydaje niepotrzebne.

No właśnie dodałem taką opcję niedawno, więc...

7 godzin temu, sneaky napisał:

@Nesty Wysypały się dodatkowe magazynki dla VIPa, chyba po jakieś aktualizacji.

Pomyślę nad innym systemem.

Opublikowano

Jestem za zbalansowaniem druzyn podczas rozgrywek ;o nie ma jakiegos algorytmu pod to zeby przenosil ludzi wedlug statystyk na serwerze?

Opublikowano

Wtedy najprawdopodobniej pojawiałaby się taka sytuacja, że będzie przenosić co chwile tą samą osobę z drużyny do drużyny która otwiera tabelę. A problem często leży w tym, że drużyny mają podobne statystyki ale powiedzmy np. TT siedzi i Campi na respie zamiast ruszyć się i wejść na jakiś BS.

Opublikowano

Moim zdaniem problem leży w tym, że tt zazwyczaj ma jakiś problem z zajmowaniem bs'a. Czesto mapy kończą się tzw. "onetem" (np. 11-2). Wydaje mi się, że niepotrzebnie vipy mają tyle darmowych granatów, a gdy vip jeszcze rundę przeżyje to wyrzuca automatycznie na respie granaty. Jestem za zlikwidowaniem wszystkich darmowych granatów dla vipów. Bardzo często jest tak, że gdy już tt weżmie się za siebie i chce zraszować, to nie mają jak bo przeciwnicy rzucają wszystkie granaty odłamkowe, mołotowy i granaty dymne, już nie wspominając o fleszach. Vip i tak ma dużo kasy, to będzie mógł sobie kupować te granaty (co nie znaczy, że każdy o tym pomyśli, poza tym troszkę mniej kasy wtedy by miał), ale skończyłoby się przynajmniej wyrzucanie darmowych granatów na respie. Nie wiem czy to faktycznie dużo da, można to jedynie sprawdzić w praktyce. Nikt raczej z tego powodu nie powinien rezygnować z vip'a.

Opublikowano

@blndie problem leży w myśleniu ludzi. Boją się wychylić na 5 przeciwników, a o taktycznym graniu granatami na FFA można pomarzyć. Nie ma sensu zabierać granatów. Ostatnie co nam potrzebne to płacz na serwerze, że kupili VIP'a dla granatów, a potem mu je zabierają. Ludziom zawsze coś nie pasuje, a ich sposób gry się nie zmieni. 

Opublikowano

Nie sądzę by ktoś kupował vipa dla granatów. Raczej kupują vipa bo chcą móc zawsze kupic AWP, chcą mieć więcej kasy i rękawiczki. Można by dla vipow zamiast granatów coś innego dać. Poza tym ten zestaw granatów nie wszystkim pasuje, bo niektórzy wolą np. mieć mołotowa, dwa flesze i smoke'a, a co rundę mają darmowy granat odłamkowy, który wyrzucają na respie i tracą cenne sekundy w grze. Albo często ktoś wyrzuca flesza na respie, żeby dokupić inny granat. Oczywiście jak się już coś dało to ciężko to odebrać (tak jak z 500+ xD), ale te darmowe granaty są niepotrzebne. Wystarczy, że vip w każdej rundzie ma minimum $1000 więcej od innych graczy na zakup broni, bo ma darmowy kevlar z hełmem.

Opublikowano

Ludzie na granaty nie płaczą, więc lepiej zostawić kwestie VIP'a w spokoju. 

• Właściciel
Opublikowano
13 godzin temu, blndie napisał:

chcą mieć więcej kasy i rękawiczki

To bardzo ciekawy wniosek. Nasze badania w tej sprawie potwierdzają brak zależności kupowania V.I.P'a zarówno przed, jak i po dodaniu rękawiczek. Nie odnieśliśmy z tego tytułu wzrostu gigantycznego, aczkolwiek fakt faktem na FFA jest spory popyt na V.I.P'a. Może dlatego, że po prostu serwer jest dobrze dopracowany, system działa prawidłowo, a także jest spora frekwencja i dobra atmosfera. 

Jedynie co, to mogę spróbować zrobić w ten sposób, aby granaty nie upadały na ziemię.

13 godzin temu, blndie napisał:

ale te darmowe granaty są niepotrzebne

Dla mnie granaty też są niepotrzebne, ale nie znasz mentalności ludzkiej? Ludzie patrzą oczami, a nie to, co wydaje im się rozsądne.

I chyba jako admin powinieneś takie rzeczy rozumieć czy też wiedzieć. 

Opublikowano

@Nesty
 serwer nie jest dopracowany... tak jak wyżej napisali brakuje PTB, które kiedyś było i nawet troche działało, teraz przerzuca tylko ludzi gdy jest o 2 albo 3 mniej w drugim teamie, kiedyś przerzucało albo zamieniało ludzi lepszych z gorszymi i to było najlepsze. Następna sprawa to co troche ścina, nie zawsze, ale czasami są takie dni że przez kilka map co jakiś czas na 1/2 sekundy zacina cały serwer, większosć adminów i stałych graczy twierdzi że to przez pluginy od skinów... nie wiem po co wgraliście to gówno, bo nie przyciąga to normalnych graczy a jedynie dzieciaki które utrudniają gre, bo jest albo darcie mordy o to jak sie wybiera skiny albo przez kilka rund typ stoi na respie i sobie ogląda po kolei skiny i wybiera...
Kolejna sprawa wyrzuciliście plugin kikujący afków, to był błąd, bo admin nie zawsze jest a ostatnimi czasy stoi często 2,3 afków i to też utrudnia gre...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności