Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #03

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak dla mnie wyświetlanie zadanych obrażeń nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ powiedzmy, że ktoś nagle sobie przeskanuje chwilkę jakąś skrzynkę. Wtedy dostanie info, że jest tam przeciwnik i wydaję mi się, że skończyłoby się to tak, że każdy by chodził i skanował każde miejsce gdzie się można skampić żeby sprawdzić czy znajduję się tam przeciwnik. 

Co do ammo w broniach z tłumikiem i nożami jestem jak najbardziej za, ponieważ jest dużo ludzi na serwerze a te bronie zostały stworzone dla MM nie na serwery na których jest po 13 osób w jednej drużynie. Noże dlatego, że w nazwie serwera są napisane noże i duża liczba ludzi przychodzi na serwer z nadzieją, że będą sobie mogli wybrać nóż. 

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

DMG Indicator jest u nas na DD2, ułatwia za bardzo grę.

Opublikowano

Jakieś mapki dodatkowe by się przydały, przynajmniej Cache dorzucić do puli głosowania. Osobiście uważam, że ten nowy Nuke to niewypał i generalnie bardzo rzadko ludzie na to głosują, to można zastąpić. Druga rzecz to te kosy można by dać, bo w nazwie serwera są i ludzie wchodzą z nadzieją pogrania ulubioną kosą itd.

• Właściciel
Opublikowano

Samax. Widzę, że absolutnie nie jesteś temacie... Tak, to jest obecnie chwyt marketingowy. Nie możemy dodać kos z uwagi na to, że to modyfikacja zabroniona. Tak jak te skiny, które narażają nas na banicję serwera. 

Opublikowano

Wszystko jasne, ale odnośnie mapek, jest możliwość dodania innych do puli głosowania ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, gram tu od paru tygodni, całkiem sensowny serwer jednak ma kilka istotnych wad, moi zdaniem oczywiście:

-brak możliwości votekick/voteban przez co już kilkukrotnie była sytuacja, że an serwa wlazł cheater, z którym nic nie można było zrobić i rozpieprzał grę (głównie w godzinach 11-15 bo w takich najczęściej grywam)

-Bardzo mała obecność adminów w godzinach 10-16

-Mało map, przez co defacto gra się wciąż na tych samych 4/5 mapkach. To chyba największa wada, dlaczego nie dodać jakiś innych map czy to standardowych czy nie? Niestety gra na tych samych mapach w kółko się szybko nudzi. Gdzie office, Italka, Militia, albo coś niestandardowego?

-Brak możliwości walk na kosy przy stanie 1v1, jest to bardzo fajna opcja działająca na innych serwach i mocno urozmaicająca grę

Poza tym serwer naprawdę spoko, miła atmosfera:) 

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Brak ten jest spowodowany faktem, że często mogłoby dochodzić do vote w sposób do tego nieprzeznaczony.

AD 2. Nie posiadamy adminów w tych godzinach. Chcesz, to złóż podanie.

AD 3. Mała ilość map wynika z tego, iż większa ilość map powoduje niższą frekwencją lub i też to, że mapy inne niż standardowe nie są wybierane w vote.

AD 4. Możemy to dodać.

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jeżeli chodzi o kosy przy stanie 1v1 to jestem na nie. Jest to fajne ale na serwerach typu only AWP. Jak dla mnie takie clutche 1vs1 to podstawa w CS-a, ponieważ wymagają one umiejętności i po prostu wygrywa lepszy. 

Opublikowano

Ogolnie dodalbym jeszcze Azteca testowo, bo ostatnimi czasy jest sporo grana, a co do reszty jestem przeciwny.

Opublikowano

co za problem dać do puli więcej map, jakby ludzie nie chcieli na nich grać to by ich nie wybierali po prostu, a jak będzie większa możliwość wyboru to gracze sami zweryfikują. Gra w kólko na tych samych 7 mapach jest bardzo monotonna.

Opublikowano

A no jest problem, bo wystarczy jedna mapa, która zaniży totalnie aktywność graczy na serwerze.

Opublikowano
Dnia 9.03.2017 o 15:01, Nesty napisał:

AD 1. Brak ten jest spowodowany faktem, że często mogłoby dochodzić do vote w sposób do tego nieprzeznaczony.

Zupełnie się nie zgadzam z tym argumentem, jest więcej negatywów braku opcji votekick/voteban czy chociażby raportowania graczy, które dawałoby znać adminowi, że jest potrzebny niż pozytywów. Normalny gracz w sytuacji kiedy na serwer wchodzi oszust i nie ma na nim admina jest bezradny. Brak tych opcji jest pozytywny z punktu widzenia oszustów. Nie ma admina, reszta nic mi nie zrobi to sobie wejdę i potroluję.
Przykład z dzisiaj ok. 16 wszedł zupełny odpał, spin/wall/aim/bunny, czego on nie miał, i w kilkanaście minut z pełnego serwera zrobiło się z 7 najbardziej wytrwałych osób. Wszyscy wyszli, bo przez brak admina nikt nie był w stanie nic zrobić i większość wolała opuścić serwer niż się męczyć.
U Hitlera jest system votekicków/votebanów oraz opcja raportowania graczy i jakoś nie zauważyłem, żeby był on nadużywany czy wykorzystywany do trollowania dla "beki". Wystarczy wprowadzić kilka ograniczeń co do opcji głosowania (np. ograniczenie czasowe) oraz wzywania adminów i ewentualne kary za sypanie bezpodstawnymi raportami na prawo i lewo. Dla przykładu, votekick musi zwykle wpisać znacząca większość serwera, przekonanie większości, że trzeba wyrzucić konkretną osobę nie jest łatwym zadaniem, a jeśli 2/3 serwera uzna, że nie chce grać z konkretnym graczem znaczy, że coś może być na rzeczy z tą osobą. Jak na razie to jedyne co można zrobić to zagryźć zęby i grać dalej. A to nie jest przyjemna wizja. Wystarczy dobrze przemyśleć ten system i przyniesie on więcej korzyści niż szkody.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Moje zdanie na ten temat jest podzielone, lecz bardziej kieruje się w kierunku wprowadzenia takiego czegoś. Fakt, że mamy mało adminów i w godzinach szkolnych praktycznie Nas nie ma na serwerze i to mogłoby pomóc. Natomiast trzeba by było wprowadzić zasady bo niewłaściwe używanie tej opcji powinno być karane. 

Tak jak napisałeś, ja też wątpię, że gracze będą używali tego w złym zamiarze bo na naszym serwerze nie ma raczej dużo taki trolli. Lecz tutaj nasuwają się kolejne wady. Pierwszą jest taka, że nawet jeżeli ustawi się to, że 2/3 graczy będzie musiała wyrazić zgodę na zbanowanie danego gracza ale na serwerze będzie tylko 10 osób to 2/3 z tych 10 (6 lub 7) to nie tak dużo a taka liczba trolli może się przytrafić. Natomiast przy pełnym serwerze jest wystarczająco rozsądnych ludzi i takie sytuacje nie powinny mieć miejsca  (mówiąc o tych 2/3 z ludzi).

Druga jest taka, że osoba może zostać zbanowana nie uczciwie. Mam namyśli to, że wejdzie sobie jakiś global na serwer i będzie miał staty np. 30/2 i ludzie o gorszych rangach (a jest takich sporo) będą myśleli, że on cheatuje i zagłosują na zbanowanie. U nas, admini to są skillowi gracze co mają globale i potrafią rozróżnić takiego kolesia ale połowa graczy na serwerze wątpię. 

Opublikowano

Vote-kick nie może mieć miejsca na poważnej sieci, takiej jaką jest Fragujemy. Na naszym serwerze gra za dużo śmieszków, którzy dla zabawy namówiliby resztę, aby kogoś kicknąć etc. Problemem jest aktywność adminów do godziny 15, owszem, ale pracujemy już nad tym, aby znaleźć nowych, kompetentnych graczy na to stanowisko. Jeśli chodzi o odpały to polecam dodać mnie lub Elso na steamie i po prostu pisać, zazwyczaj odpisuję w przeciągu 15-30minut i na pewno uda się wtedy coś wymyślić.

Opublikowano

Przemyslalem ta sprawe obiektywnie i uwazam, ze nawet voteban powinien byc wprowadzony, bo lepiej przez trolli stracic jednego gracza, ktory otrzyma unbana, niz przez oszustwa 25 stalych graczy.

Opublikowano
2 godziny temu, Żywy napisał:

Przemyslalem ta sprawe obiektywnie i uwazam, ze nawet voteban powinien byc wprowadzony, bo lepiej przez trolli stracic jednego gracza, ktory otrzyma unbana, niz przez oszustwa 25 stalych graczy.

Jak zapewne wiesz, nie narzekamy na frekwencje na serwerze, wręcz rzadko zdarza się żeby po godzinie 16 było mniej niż 25osób, a w moim subiektywnym spojrzeniu vote może spowodować zamieszanie. Miałem już z tym wcześniej do czynienia jako admin i osobiście nie popełniłbym tego błędu ponownie. A liczba odpałów na FFA jest raczej znikoma. Tymbardziej, ze mamy naprawdę wysoki poziom (mowa o czystym skillu) i bardzo często ludzie bezpodstawnie nas osądzaja o wszelakie cheaty.

Opublikowano

Witam, oto parę moich propozycji
– Dodanie jakiegoś pluginu co wyrzuca AFK-ów po 3 rundach lub określonym czasie.
– Dodanie chociaż na próbę parę nowych, jak i starych map typu de_nuke de_tuscan css_mirage
– Naprawienie AutoTeamBalance, bo działa kiepsko.

-  Dodanie pluginu który blokuje ponowne wybranie poprzedniej mapy 
– Oraz jak wcześniej już ktoś wspomniał zwiększenie ilości amunicji w broniach: M4A1-S, USP, CZ75.

Opublikowano

Co do pierwszego się zgadzam. Do map dodałbym ze dwie nowe jak tuscan i canalas, na którego na razie jest jakiś tam hype. Autobalance też bym poprawił jeśli się da. Plugin na blokowanie poprzedniej mapy jest i działa. Co do amunicji jestem neutral.

Opublikowano

Dodanie pluginu który automatycznie będzie przydzielał graczy do teamów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności