Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ GET racja moja wypowiedź była bardziej ogólna niż w kwestii zmian które napisałeś. Co nie zmienia faktu że balansu nie ma i w tej kwestii trzeba dodać niektórym DMG lub efekt spowolnienia . Co do granatów zarazajacych i pipę to proponuję zablokować kupno gdy nie ma więcej niż 5 żyjących humanow/zombie. A na anekinie i tak będzie zarazalo wszystkich poza lodowka. Więc może na mniejszych mapach zmniejszyć zasięg dzialania.

• Właściciel
Opublikowano

@ Emcee  właśnie dlatego zmniejszyliśmy HP, aby zdobywać mniejszą ilość punktów. Teraz będzie to trudniejsze, aby PipeNade zdobyc. 

@ ZjemCiKredki  masz rację, że nie ma balansu, bo to nie było tematem przewodnim w tej zmianie, którą napisałem dzisiaj, ale problem zauważamy, co wpisaliśmy w 1 poście.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to pasowało mi przed zmianą i pasuję mi po zmianie, tutaj chodzi bardziej o nowych i mało doświadczonych graczy, którzy nie radzą sobie szczególnie jako zombie. Za zmniejszeniem HP zombi i DMG z broni powinno iść jeszcze zmniejszenie obrażeń laserów i granatów zapalających dla balansu. Co do ograniczenia ilości min myślę, że jest to zły pomysł - jako human chciałbym żeby jedynym ograniczeniem przetrwania przed szalonym była ilość $. Wraz z tą zmianą zombiaki będą chętniej kupowały +1000HP dla samego Hp, a nie po to, aby wziąć drugiego szalonego. Pograłem trochę wczoraj i dało się wyczuć różnice przy zbieraniu punktów będąc humanem, dlatego myślę, że zmiana na +.

Ewentualnie zaproponowałbym zablokowanie kupowania miny w 1 rundzie, co przełożyło by się na zwiększenie ilości wygranych pierwszych rund przez zm (więcej kasy dla zm w 2 rundzie oraz większa szansa na pkt dla nowych graczy), a do tego zmniejszyłoby to ilość świetnych wyciągów przez humanów i ograniczyłoby ilość rzucanych Pipenade już w 2 rundach nowej mapy.

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Moim zdaniem nie potrzebne były zmiany z ilością HP dla zombie, dobrze grało się przedtem. Jeśli chodzi o miny to niech zostanie tak , jak jest. Nic bym nie zmieniał , co najwyżej dodałbym i usunął parę mapek , żeby urozmaicić grę oraz pozmieniał punkty i ceny w sklepie.

Pozdrawiam :) 

Opublikowano
W dniu 25.09.2019 o 17:21, GET napisał:

Chcemy wprowadzić coś takiego, że zarówno pod E będzie można kłaść minę, jak i zdjąć ją. 

To mogłoby być kłopotliwe. W kampie gdy human stawia minę jedną za drugą.. (gdy stoi jeszcze stara mina, chcąc postawić kolejną zaraz przed nią, można omyłkowo zdjąć tą pierwszą minę). Chyba, że macie już plan jak to ominąć :D Nie znam się ^^

Co do propozycji..  są pewne minusy:
-mniej zadanego dmg = mniej "punktów" humana (celowe utrudnienie, aczkolwiek słabsi gracze będą marudzić)

-zombie będzie kampić, nie będzie chciało wbić do kampy, bo mniej hp (przynajmniej na początku, póki gracze nie przyswoją zmian)

Mam tylko nadzieję, że zmiany nie wpłyną źle na liczbę graczy. Rozpoczął się rok szkolny, graczy jest mniej niż w wakacje. Te zmiany dla doświadczonych graczy raczej nie będą robić różnicy, ale dla osób słabiej sobie radzących może być motywem zapalnym aby opuszczać serwer.. W sumie jak każda bardziej zauważalna zmiana. 

Ogólnie rzecz biorąc było dobrze i jest dalej dobrze :) 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zmieszanie 1
  • Właściciel
Opublikowano
1 minutę temu, Mia. napisał:

można omyłkowo zdjąć tą pierwszą minę). Chyba, że macie już plan jak to ominąć :D Nie znam się ^^

Tak. Planuję zrobić tak, że trzeba będzie chwilę odczekać ( 2 sekundy ) zanim się załączy. 

2 minuty temu, Mia. napisał:

-mniej zadanego dmg = mniej "punktów" humana (celowe utrudnienie, aczkolwiek słabsi gracze będą marudzić)

O to nam chodziło. Przecież te punkty zdobywało się jak szalone. 

-zombie będzie kampić, nie będzie chciało wbić do kampy, bo mniej hp (przynajmniej na początku, póki gracze nie przyswoją zmian)

Dlaczego? 

Rozpoczął się rok szkolny, graczy jest mniej niż w wakacje.

Nieprawda. Już jest zauważalny wzrost graczy. Wbrew pozorom, we wakacje jest największy spadek graczy w całym roku. 

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GET napisał:

Dlaczego? 

Bo mniej kumaci gracze będą widzieli, że mają mniej hp (plus niewiedza o zmniejszeniu dmg humana) co spowoduje, że będą bali sie wbić do kamp. Przynajmniej na początku będzie z tym problem, zanim Ci , którzy na forum nie wchodzą się dowiedzą co i jak. Ale jest to kwestia kilku dni. 

Godzinę temu, GET napisał:

Przecież te punkty zdobywało się jak szalone. 

Owszem, dlatego słabsi gracze też mieli z nich pożytek. Kwestia skilla. Kto go nie ma, ma problem xD

Jak pisałam wcześniej. Było dobrze i teraz też jest spoko. Jak dla mnie różnica jest niewielka w grze. :D

Nawiązując do tego, że zmniejszenie hp i dmg się wyrównuje... ja to wiem :D ale nie wszyscy od razu załapią. Są różni gracze i ludzie.. xD

Edytowane przez Mia.
nie che spamu robić
  • Właściciel
Opublikowano

Może i pod tym względem tak, ale z drugiej strony obniżyliśmy zadawane obrażenia zombiakom, więc to się rekompensuje. 

Opublikowano

Witam malo ostatnio gram wiec bardziej przygladam sie waszej dyskusji.  Jedna zmiana mi się srednio podoba a mianowicie zmiejszenie hp zombie, juz wczesniej byl dla mnie problem z hp (zbyt szybko ubywalo) i brakowalo mi regeneracj z dawnego serwera na ktorym gralem.(hp laduje sie jak nikt w nas nie strzela..) czesto po "ciuchci" do kampy zombiaki zjechane sa do zera i jak tutaj ogarnąć kolejna kampe? plus teraz zombiaki maja mniej  hp ale  z drugiej strony obrazenia zostaly zmniejszone ,pk wolniej nabijamy czy to nie sprowadzi się do tego ze bedziemy mniej frqgowac?Teoretycznie potrzebujemy na wszystko wiecej czasu zabicie zombie, nabicie pk. Calkiem prawdopodobne że wyjdzie na to samo kwestia jak Get to tam skonfigurowal. 

ps. sorki za zakrecona odpowiedz tak juz mam. widzialem bylo wspominane o przebudowaniu broni , nie cierpie grac autokampa a w sumie tylko ak jest grywalny i tak troszke p90 xd. i takie pytanie @ GET  majstrowales cos przy kalaszku? mam wrazenie ze troszke slabszy jest. pozdro 

• Właściciel
Opublikowano

Tak, AK47 trochę mniej odpycha, jeśli o to Ci chodzi ;) Równoważymy to wszystko. 

2 minuty temu, pEpekkkkkkkkkk napisał:

juz wczesniej byl dla mnie problem z hp (zbyt szybko ubywalo)

Dlatego musimy zmniejszyć obrażenia lub też je dopasować do każdej broni. Zmiany idą w dobrym kierunku, bo łatwiej jest oszacować swoje szanse widząc 1000 HP niż 1500. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
W dniu 25.09.2019 o 04:20, GET napisał:

W ramach testów zdecydowałem również przeprowadzić eksperyment, mianowicie:

• Zmniejszyć HP dla zombie do 1000. 
  • Zmniejszyć HP dla matki zombie do 2500.
  • Zmniejszyć zadawane obrażenia przez człowieka ( w związku ze zmniejszeniem HP u zombie ).

Planuję również ograniczyć ilość kupowanych min do 3 przez gracza na rundę. Dzięki temu zombie miałoby większe szanse i wyrównałoby poziom rozgrywki na serwerze.

Proszę o wypowiedzi graczy co do planowanej zmiany oraz, czy decyzja o zmniejszeniu HP jest słuszna ;) 

Zmiany brzmią ciekawie.  Przy takim zestawieniu aby zdobyć pipe, trzeba zabić aż 6 zombiaków podczas gdy wcześniej wystarczyło załatwić 4. Jest zatem szansa, że  w drugiej rundzie vip nie będzie miał  pipy bo takie przypadki miały miejsce. :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Na ZK zombie miało 800 HP. My proponujemy powrót do klasycznego 1000 + wzmocnienie matki zombie. Zmiana również komponuje się z Itemem HP, które dodaje właśnie 1000 HP. 

A co do wychylania to czytaj że zrozumieniem. 

• Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.11 BETA - 29.09.2019:

• Dodano nowy model dla matki zombie.
  • Dodano nowy model dla V.I.P'a po stronie Terrorystów.

• Zmieniono HP dla zombie z 1500 do 1000.
  • Zmieniono HP dla matki zombie z 3000 do 2500.

• Zmniejszono zadawane obrażenia przez lasery proporcjonalnie do zmniejszonego HP zombie.
  • Zmniejszono zadawanie obrażeń przez Humanów proporcjonalnie do zmniejszonego HP zombie.
  • Przebudowano system odpychania zombie w celu dopasowania go do zadawanych obrażeń przez bronie.
    a) Zwiększono odpychanie zombie dla wszystkich pistoletów ( z wyjątkiem deagle ).
    b) Zwiększono odpychanie zombie przez bronie, tj. M3, XM1014 oraz P90.
    c) Zmniejszono odpychanie zombie przez Deagle oraz M249.
    d) Zmniejszono odpychanie zombie przez Snajperki ( zarówno dla CT i TT ).
    e) Zmniejszono odpychanie zombie przez bronie, tj. AK47, M4A1, AUG czy SG552
  • Zwiększono szybkość poruszania się matki zombie.

• Uporządkowano nazwy modeli dla zombie oraz humanów.
  • Ustrzel fraga! (+) 6
  • Serduszko fragowe (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Hmmm moje spostrzeżenia?....

Odpychanie zm obniżone za bardzo, żeby z autokampy tt był problem z wypchaniem jednego zm?to już trochę przesada. Co do wyglądu matki zm... psuje cały klasyczny wygląd serwera :(

Moim skromnym zdaniem było dobrze(oczywiście można było wprowadzić parę małych zmian), rozgrywka dawała dużo frajdy...a teraz?nie wiem po co tak kombinujecie na siłę, co daje odwrotny efekt. Zmiana z obrażeniami i hp też uważam wyszło na gorsze. Po jednej mapie straciłem ochotę na dalszą grę bo nie dawało to tyle zabawy co wcześniej. A powinno być chyba odwrotnie. Ale to tylko moja opinia...może większości się to podoba.

Z poważaniem

kZa

• Zmieszanie 1
  • Śmiech 1
  • Właściciel
Opublikowano
55 minut temu, kZa napisał:

Zmiana z obrażeniami i hp też uważam wyszło na gorsze.

Bo nie możesz kupić granacika w drugiej rundzie? Akurat ta zmiana jest NAJLEPSZĄ decyzją, jaką podjęliśmy od ostatnich 3 lat.

To jest właśnie powrót do lat 2012 - 2014, a wtedy - przypomnę - była kilkukrotnie wyższa frekwencja mimo, że serwer nie był tak rozbudowany jak teraz ;) 

Odpychanie zm obniżone za bardzo, żeby z autokampy tt był problem z wypchaniem jednego zm?to już trochę przesada

Czyli dalej każdy ma latać z autokampami, żeby robić sieczkę w postaci ubijania zombiaków, które i tak były bez szansy? Sprawdzaliśmy to dokładnie na testowym i wcale źle nie jest. Poza tym, zmniejszenie nie jest o połowę, a o wartości 0.5 do maksymalnie 1.0 ( np. Deagle z 4.0 do 3.0 ). Autokampy miały przykładowo 5.5, a teraz mają 5.0 - no faktycznie kurwa ja pierdole do chuja zajebanego mać, PRZESADA JAK SKURWYSYN! 

Zobacz sobie demko z wczorajszej gry na anekinie - było 7 zombie na 2 humanów i oni razem w kampie wybili nas wszystkich...

Po jednej mapie straciłem ochotę na dalszą grę bo nie dawało to tyle zabawy co wcześniej.

Komuno wróć!!! To są zmiany BETA - nie wyszła jeszcze oficjalna wersja! Cały czas pracujemy nad tym, aby balansować rozgrywkę. Gdybyś czytał ten temat, to właśnie STALI GRACZE wskazywali na problemy, że niektóre bronie nie tylko zadają wysokie obrażenia, ale i również odpychają za mocno! Dlatego odwróciliśmy ten trend, bo ma być COŚ za COŚ, a nie jedno i drugie w pakiecie, ale naturalne jest, że wszystko zawsze wychodzi w praniu! 

PS. Nie słyszałem ani jednego komentarza odnoszącego się do tej nierówności w tym temacie, natomiast zawsze jesteś pierwszy do tego, żeby tylko coś skrytykować ;) 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wprowadziliśmy kolejne zmiany na serwerze, które moim zdaniem są na plus. Najbardziej ciekawi nas opinia graczy więc pozwolicie, że znów wywołam do tablicy :D

@ Mia.  @ pEpekkkkkkkkkk  @ SZNYCEL  @ Rosiol  @ TheExorcist11  @ DaleK  @ Kpt. Rex  @ Dejwid  @ rafix1482  @ In Qontrol by Q-dance z nl  @ ZjemCiKredki  @ Bazyliszek  @ Hayu  @ Emcee  @ Bociarz15  @ Fandorinn  @ deverency  @ live  @ Who NexT?  @ User  @ fOki  @ Player xd  @ veroz  @ Ramzzes

Jak dobrze wiecie, wszystko możecie przedyskutować z samym Właścicielem @ GET więc uważam, że to dobra szansa. Oczywiście nic na siłę, ale każda Wasza opinia dotycząca serwera jest cenna i to właśnie na ich podstawach są wdrażane kolejne zmiany :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
W dniu 29.09.2019 o 23:03, GET napisał:

Zwiększono szybkość poruszania się matki zombie.

Tutaj, zmniejszyłbym tą prędkość, bo troszeczkę za szybko biega matka i human ma bardzo ciężko dobiec do kampy, a najgorzej na mapach Escape.

Co do ogólnych zmian, to mi się podobają, tylko drażni mnie model trochę matki zombie, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i z tymi zmianami też wszyscy w najbliższym czasie na pewno się przyzwyczają.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Szybkość poruszania się matki zombie została delikatnie zmniejszona, więc prosimy o nowe opinie dotyczące tej zmiany.

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Serduszko fragowe (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności