Skocz do zawartości

[CS 1.6] Błędy i bugi na serwerze COD MOD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mapy trwają max 5 min a zmiana mapy cs_italy na kabul crashuje serwer.

• Odpowiedzi 423
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Po 1. Naucz się pisać we właściwych tematach. Skoro ja tam informuje o zmianach, to o zmianach, a nie mi pierdolisz o błędach. Przeniosłem post do właściwego tematu.

Po 2. Mapy nie miały nic wspólnego z tą przerwą techniczną obecnie. 

Po 3. Mapy nie trwają 5 minut, bo wymusiłem celowo głosowanie. Nie rozumiem, jak można na podstawie jednego przypadku pisać "mapy trwają 5 minut". Zastanów się zanim coś napiszesz.

Po 4. Zmiana mapy cs_italy na kabul nie crashuje serwera. To najbardziej idiotyczna teza jaką kiedykolwiek mogłem przeczytać. Powinieneś jak już napisać: zmiana mapy z cs_italy na kabul spowodowała CRASH serwera.

Dzięki tej przerwie technicznej udało się w końcu ustalić przyczynę crashów serwera. Integracja AMXBans i neobans działa już poprawnie. Nie powiem kto był sprawcą tego czynu, ale mam nadzieję, że w przyszłości pomyśli on zanim zacznie grzebać w plikach. Bo przez to opóźnił się tylko UPDATE serwera. I jak serwer ma wrócić do stanu dobrego, skoro bardzo ważne zmiany umknęły przez duży czas? A były one konieczne już wcześniej... Jak gracze mają się przekonać do serwera się pytam? Nie można wiecznie raz, że doprowadzać do sytuacji takich jak te crashe, dwa narażać mnie na opóźnianie takich spraw, a trzy być zadowolonym jakby nigdy nic. Doszło do zaniedbania. Tak czy siak, macie 4.0 wersję stable, a 4.1 w niedzielę :-) Przed nami 3 miesiące zmagać i odbudowy serwera COD, bo teraz każdy taki problem oddziałuje na każdy serwer bardzo.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Snajper przebija się swoim intem + dodatkowym dmg z awp przez notatki kapitana. Zwyczajnie nie działają na tą klasę.

@@edit:
Zwiadowca zbugowany, 1/1 ze scout, 1/1 z HE, wszystko zawsze wchodzi.

• Właściciel
Opublikowano

No właśnie wczoraj coś takiego dziwnego zauważyłem u Zwiadowcy, że praktycznie wszystko wchodziło. Sprawdzę jeszcze i poprawię. 

A co do Snajpera. Mógłbyś jaśniej? 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chodzi o to, że jeśli ktoś ma notki kapitana to ja i tak jestem w stanie zabic na raz, podejrzewam że to przez ten int + dodatkowe dmg z awp. Innej opcji nie widzę, bo normalnie notatki działają...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dokładnie tylko Bimbas jakoś omijał notki jak ja miałem to i tak jednym strzałem załatwiał sprawę od reszty jak mnie trafiali normalnie odbijały się pociski a poza tym u zwiadowcy jest coś nie tak 1/3 wchodzi jak 1/1 sprawdzałem na 50 fragach wszystkich zdjąłem na raz a w takie cuda to ja nie wierze żeby za każdym razem wchodziło

• Właściciel
Opublikowano

No bo nie działa znowu to jak trzeba. Poprawię to jutro :)

Chodzi o to, że jeśli ktoś ma notki kapitana to ja i tak jestem w stanie zabic na raz, podejrzewam że to przez ten int + dodatkowe dmg z awp. Innej opcji nie widzę, bo normalnie notatki działają...

To też sprawdzę.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam 2 uwagi co do klasy premium tej nowej Zbojnik

1. dzis gralem klasa zbojnik na 3 mapach 3 razy teleportowalo mnie na resp w zaloznosci w jakiej druzynie bylem. od razu uprzedzam nie mialem perku (teleport).

2. niewiem moze to zabrzmi glupio i mam ogromnego pecha ale gralem klasa zbojnik mniej wiecej 10 map pod rzad i odniolem wrarzenie ze klasy te ktore maia 1/4, 1/3, glownie kapitan i zabojca i namietnik ciagle padalem na hita Z He.

swiadkiem jest wkorzony dzieciak gralem z nim wczoraj w nocy kiwedy by nie rzucil he ciagle padalem za kazdym razem i to bylo bardzo i to bardzo dziwne. oczywiscie podkreslam ze moge sie mylic ale byl bym bardzo wdzieczny jeli byscie ja sprawdzili.

Opublikowano

Mi też się wydaję że zbójnik pada na HE od Kapitana od razu. 

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Co do teleportacji. Jesteś pewny, że to kwestia Zbójnika? Tam w kodzie nie ma ani grama, nikt wcześniej czegoś takiego nie zgłaszał. Może problem dotyczy Twojego Internetu?

AD .2 Sprawdzę to.

Opublikowano

Co do teleportacji to może być to prawda stałem sobie przed chwilą na gali i mnie tepło na resp.

Opublikowano

Tak u żadnej innej klasy tego nie spotkałem. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mapa de_kabul_si (tak to się piszę?) zbugowana/za mało respów. Ludzie na respie TT pojawiają się... w ścianach! :D

Opublikowano

Ja ze zbójnikiem nie miałem takich problemów jak grałem u kuzyna który ma słaby internet i grałem klasą szturmowiec i miałem takie cofki lekkie moim zdaniem to przez internet ale to tylko moje zdanie : )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak samo z ninja czy Kapitanem też dzisiaj zauważyłem że w pewnych miejscach na mapach cofa na resp.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Problem z cofaniem istnieje. Nie mam pewności co do swojej teorii, natomiast cofnęło mnie 2 razy w ciągu 2 dni. Przy obydwu wypadkach otrzymałem obrażenia z HE. Myślę że problem tyczy się Tajemnicy Generała i szansy na odrodzenie po zabiciu. Gdy mamy po śmierci się odrodzić, TG nas nie zabija ale cofa na resp, czyli nie działa poprawnie. To tylko teoria, pewności nie mam.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Update 26 wrzesień, pierwsze zgłoszenie (na forum) 2 listopad, czyli praktycznie zaraz po. Chyba że ktoś się skarżył Tobie osobiście, wtedy tego postu nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności