Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze FFA

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam kolegów mam na imię Daniel, i od jakiegoś czasu gram na tym serwerze. Cieszę się, że na niego trafiłem ponieważ jestem bardzo starym rocznikiem i jestem uczulony na spam pluginów jakimi zalewane są serwery. Tu też ich nie brakuje ale są dobrze zbalansowane, co mi nie zabiera frajdy z gry. Super, że dodaliście ostatnio dwie nowe mapy, chociaż młodsi gracze płaczą bo ich nie znają (dla mnie jest to abstrakcja bo są to mapy podstawowe i dosyć ciekawe). Słyszałem głosy o ratsach i przyłączam się do nich. Także podsumowując serwer super i proponuję do rozważenia mapę de_rats1337.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o nowe mapki to napisze niżej jakie można byłoby wgrać:

de_rats_1337

cs_assault

cs_assault_1337

de_westwood_big

de_nuke_race

de_alexandra

de_dust_2002

de_perfect_inferno

cs_alpin

de_dust2_2006

de_hell

de_eldorado

Te mapki które pamietam ze swoich dawnych lat powinny być na naszym cudownym FFA dodane właśnie 🙈😎🙈

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Cześć nie wiem czy zauważyliście ale chyba jest problem z balansem drużyn oto screen z godziny 18, może coś poradzicie na to.balans.thumb.jpg.425bbd64ffe140629746034b4436bb87.jpg

Opublikowano

Dużo zależy od samych graczy. Balans w obecnej chwili weryfikuje liczbę wygranych drużynowo i na takiej podstawie decyduje o przerzucaniu graczy. Taka sytuacja z moich obserwacji najczęściej występuje w dwóch przypadkach:

• Jeśli na początku jedna drużyna ma o wiele lepszy team od drugiej, przez co osiąga wynik drużynowy 5-0, 7-0, [...] itp. Wtedy system zanim uzyska odpowiedni wynik drużynowy, zdąży przerzucić wszystkich "oporów" z jednego teamu do drugiego, przez co odwraca sytuację z początku mapy.
  • Jeśli drużyny są dość wyrównane, ale mimo tego nawet "o wiele gorsza drużyna" wygrywa kolejne rundy, np. ze względu na mape pod TT czy CT. Wtedy sytem próbuje zbalansować drużyny (wynik na mapie), przez co ostatnie osoby kumające co się dzieje na mapie, zostają przerzucane z wspomnianej drużyny, a zostają tylko owieczki bez liderów (tak... pozostawione na rzeź).

Mój wniosek jest taki, że dużo zależy od samych graczy, szczególnie tych lepszych, czy tylko zależy im na klepaniu fragów, czy na wyrównanej i czasami wymagającej rozgrywce.

Inne rozwiązanie to obliczanie sił drużyn na podstawie osobistych statystyk graczy, a nie wyniku drużynowego.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No tamta sytuacja jak ma początku narazie nie miała miejsca, powinno być lepiej.

Opublikowano

@ PAPIN  dyskusja jest o wszelakich zmianach, ale masz rację, przeoczyłem temat map ponieważ trochę go ostatnio wałkowaliśmy.

Cieszę się, że z kolejnym Danielem (sam mam tak na imię :D) podobnie podchodzę do kwestii klasycznej zabawy i szukaniu balansu w pluginach. Co do map, też jestem starszym graczem i uwielbiam mieć odskocznie od serwerów gdzie wiecznie jest grana jedna mapa. Jednak temat map to ciężki temat. Często jest tak że każdy chce grać coś innego. W ostatnim czasie specjalnie dodaliśmy ograniczenie liczby nominacji na serwerze na test, ponieważ przy 30 graczach na serwerze łatwo było o sytuację, kiedy każda dostępna mapa była nominowana, a w głosowaniu rzecz jasna może pojawić się ich ograniczona ilość. Znowu mieliśmy problem. Przy takiej liczbie graczy, kiedy każdy chce grać coś innego, niemożliwym jest znalezienie wyjścia, które zadowoli wszystkich - po prostu jest to nierealne. Aby dać jednak możliwość grania różnych i ciekawych map, rozważamy w najbliższym czasie dodanie do systemu jeszcze 2 map, które będą grywalne i urozmaicą zabawę na naszym serwerze.

PS: Jak podoba Wam się wprowadzony system rozgrzewki w 3 różnych trybach, zamiast jednego?

Opublikowano

To może chociaż na próbę de_rats_1337 dajcie (najwyżej nikt nie będzie grał) ale wydaje mi się, że znajdzie się grono osób, które będą zadowolone.

Opublikowano

Najlepiej żeby dodać 

cs_assault_1337

de_dust_2002

de_hell 

to są duże mapy + duże respy i uwierzcie mi ze ludzie będą zadowoleni 😎🙈

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.11.2021 o 10:20, wujek samo zlo. napisał:

Najlepiej żeby dodać 

cs_assault_1337

de_dust_2002

de_hell 

to są duże mapy + duże respy i uwierzcie mi ze ludzie będą zadowoleni 😎🙈

Hell'a się grało kiedyś na większości serwerów i całkiem miało branie :D

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zauważyłam to od jakiegoś czasu, że wchodząc na serwer i chcąc dołączyć do teamu (zawsze dołączam do tt) mimo tego, że jest po równo w teamach to nie mogę dołączyć do teamu dopiero po, którymś razie albo poprzez auto. Też macie takie coś? Nie wiem od czego to zależy czy jest to zależne od tego, który team wygrał na poprzedniej mapie czy jest to w jakiś sposób zależne od pluginu? 

Kolejna sprawa: grając dzisiaj w nocy nie mogłam nominować mapy mimo tego, że nominowane były tylko 3 mapy, a nie 4... 

Jak widać na załączonych ss'ach są nominowane 3 mapy, a nie 4, a mimo to nie mogłam nominować stacji... 

Kolejna rzecz: Zauważyłam tą informację jakiś czas temu, która informuje, że otrzymałam wyposażenie VIP'a STEAM, ale niestety go nie mam - aczkolwiek nie odczuwam braku wyposażenia VIP'a STEAM :D 

Dziwna informacja, która sama sobie przeczy :D 

• Właściciel
Opublikowano
9 godzin temu, Sweet_Candy napisał:

Zauważyłam to od jakiegoś czasu, że wchodząc na serwer i chcąc dołączyć do teamu (zawsze dołączam do tt) mimo tego, że jest po równo w teamach to nie mogę dołączyć do teamu dopiero po, którymś razie albo poprzez auto. Też macie takie coś? Nie wiem od czego to zależy czy jest to zależne od tego, który team wygrał na poprzedniej mapie czy jest to w jakiś sposób zależne od pluginu? 

Tak jest po zmianie mapy czy w środku rozgrywki? Może to być wina tego, że autobalans wykrywa, iż TT jest zbyt silne i kieruje Cię do CT.

9 godzin temu, Sweet_Candy napisał:

Kolejna rzecz: Zauważyłam tą informację jakiś czas temu, która informuje, że otrzymałam wyposażenie VIP'a STEAM, ale niestety go nie mam - aczkolwiek nie odczuwam braku wyposażenia VIP'a STEAM :D 

Posiadasz V.I.P'a zwykłego?

Opublikowano
2 godziny temu, GET napisał:

Tak jest po zmianie mapy czy w środku rozgrywki? Może to być wina tego, że autobalans wykrywa, iż TT jest zbyt silne i kieruje Cię do CT.

Dokładnie dzieje się tak po zmianie mapy. Kiedy wbijam na serwer w środku rozgrywki to w zależności od tego, w którym teamie jest mniej osób to tam mogę dołączyć no i chyba zależy to też od tego, który team w obecnej chwili przegrywa, żeby zasilić jego szeregi. Tak jak wspomniałam głównie dotyczy to dołączenia na serwer po zmianie mapy. 

2 godziny temu, GET napisał:

Posiadasz V.I.P'a zwykłego?

Zwykłego (okrojonego - gdzie trzeba sobie dokupować granaty) dostępnego dla wszystkich graczy steam :) 

• Właściciel
Opublikowano
16 minut temu, Sweet_Candy napisał:

Tak jak wspomniałam głównie dotyczy to dołączenia na serwer po zmianie mapy. 

Tak może być, kiedy zbyt dużo osób klika jednocześnie o dołączenie do drużyny.

16 minut temu, Sweet_Candy napisał:

Zwykłego (okrojonego - gdzie trzeba sobie dokupować granaty) dostępnego dla wszystkich graczy steam :) 

No i nie bardzo rozumiem o co chodzi? Wyświetla info, ale dodatków nie dostajesz? Czy to jest w środku rundy czy może zawsze na początku ( np. 1 runda )?

Opublikowano
3 minuty temu, GET napisał:

Tak może być, kiedy zbyt dużo osób klika jednocześnie o dołączenie do drużyny.

Jeśli to nie jest żaden błąd to wychodzi na to, że ta sprawa została wyjaśniona :) 

4 minuty temu, GET napisał:

No i nie bardzo rozumiem o co chodzi? Wyświetla info, ale dodatków nie dostajesz? Czy to jest w środku rundy czy może zawsze na początku ( np. 1 runda )?

Ogólnie nie odczuwam, żebym miała jakieś braki związane z tym VIP'em dla graczy steam po pojawieniu się tego komunikatu tylko chodzi mi o to, że pojawia się takie info nie wiem czemu. Przeważnie taki komunikat pojawia się jak gram już jakiś czas, ale tak jak mówię nie odczuwam braków w tym VIP'ie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności