Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze FFA

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano
Teraz, Sweet_Candy napisał:

Jeśli to nie jest żaden błąd to wychodzi na to, że ta sprawa została wyjaśniona :) 

Jeśli to jest tylko problem po zmianie mapy to nie ma się czym przejmować. To jest po prostu od limitowania drużyn, bo bez tego byłaby sytuacja, że np. każdy dołączyłby do TT przez co w pierwszej rundzie gralibyście 20 TT vs 10 CT.

1 minutę temu, Sweet_Candy napisał:

Ogólnie nie odczuwam, żebym miała jakieś braki związane z tym VIP'em dla graczy steam po pojawieniu się tego komunikatu tylko chodzi mi o to, że pojawia się takie info nie wiem czemu. Przeważnie taki komunikat pojawia się jak gram już jakiś czas, ale tak jak mówię nie odczuwam braków w tym VIP'ie.

Ta informacja na chacie jest po to, aby dać info o tym, że np. granat i kamizelka z hełmem zostały dodane pomyślnie.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
8 minut temu, GET napisał:

Jeśli to jest tylko problem po zmianie mapy to nie ma się czym przejmować. To jest po prostu od limitowania drużyn, bo bez tego byłaby sytuacja, że np. każdy dołączyłby do TT przez co w pierwszej rundzie gralibyście 20 TT vs 10 CT.

Dzięki za wyjaśnienie :) Rozumiem o co chodzi kiedy to w TT było by więcej graczy niż w CT. Od razu sobie to wyobraziłam jak mogło by to wyglądać bo widziałam kiedyś takie przypadki :D 

11 minut temu, GET napisał:

Ta informacja na chacie jest po to, aby dać info o tym, że np. granat i kamizelka z hełmem zostały dodane pomyślnie.

To teraz wszystko jasne :) 

Pozostaje jeszcze sprawa dotycząca nominowania map... 

12 godzin temu, Sweet_Candy napisał:

Kolejna sprawa: grając dzisiaj w nocy nie mogłam nominować mapy mimo tego, że nominowane były tylko 3 mapy, a nie 4... 

Jak widać na załączonych ss'ach są nominowane 3 mapy, a nie 4, a mimo to nie mogłam nominować stacji... 

Opublikowano
2 minuty temu, GET napisał:

Na to już nie odpowiem xD Sprawdzę co się dzieje.

Oookej w takim razie czekam na jakieś info w tej sprawie :) 

• Właściciel
Opublikowano

Tak jak rozmawialiśmy, sprawdziłem i nie widzę żadnego błędu, ale to nie znaczy, że on nie istnieje. Włączyłem debuger i zobaczymy...

Opublikowano

Grając zauważyłam, że zdublowały mi się granaty miałam 2FB, 1HE i 1SG mimo iż się wyrzuciłam z granatów na bramę na aztecu z SG to miałam go ponownie i to samo chyba miałam w przypadku FB. Domyślam się, że mogło to być związane z tym, że można podnosić granaty po zabitym tt czy ct, ale ktoś za takie rzucanie granatów mógłby mnie posądzić o tzw. floodowanie granatami. Jeśli to nie jest żaden problem to spoko, ale wolę uprzedzić, żeby nie było jakiegoś posądzenia o floodowanie -> http://583486.node57.pukawka.pl/hltv-2208240012-de_aztec-1661292720-1661294040.zip

Kolejna rzecz jaką dzisiaj zauważyłam to chwilowe lagi na inferno -> http://583486.node57.pukawka.pl/hltv-2208240216-de_inferno-1661300160-1661301480.zip

Opublikowano

Znowu powtórka z nominacji... tym razem z mapy de_cachee

Jak widać na załączonych ss'ach 3 mapki są nominowane, ale nie mogłam nominować 4... 

Taki komunikat się pojawił kiedy chciałam nominować mapę

Chwilę potem patrzę i nagle ktoś nominował mirka

A mnie pojawiał się komunikat " wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane "

Nie mam pojęcia o co z tym chodzi, ostatnio kontrolowałam jak to tym sprawa wygląda i wydawało się, że jest tak jak być powinno, a tu znowu suprise...

• Właściciel
Opublikowano

Dzięki debugowi przeanalizowałem sprawę i nominacje zgadzają się:

L 08/30/2022 - 23:45:09: Gracz SaTyR nominowal mape de_inferno
L 08/30/2022 - 23:45:09: Gracz LANIA nominowal mape de_westwood
L 08/30/2022 - 23:45:14: Gracz Jak Sie Gra w Te Pistolety ? nominowal mape de_nuke
L 08/30/2022 - 23:45:14: Gracz Lasic nominowal mape de_piranesi
L 08/30/2022 - 23:45:16: Gracz ForesT_ wywolal blad: Ta mapa jest juz nominowana!
L 08/30/2022 - 23:45:16: Gracz chonamate wywolal blad: Ta mapa jest juz nominowana!
L 08/30/2022 - 23:45:18: Gracz chonamate wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:45:18: Gracz Treeyyu wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:45:23: Gracz chonamate wywolal blad: Ta mapa jest juz nominowana!
L 08/30/2022 - 23:45:28: Gracz Spongebob kurwa wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:53:58: Gracz Jak Sie Gra w Te Pistolety ? nominowal mape de_nuke i zostala usunieta z powodu wyjscia
L 08/30/2022 - 23:58:09: Gracz hotspianiegra nominowal mape de_mirage
L 08/30/2022 - 23:58:15: Gracz <; Good Woman ;> wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:58:33: Gracz <; Good Woman ;> wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:58:45: Gracz <; Good Woman ;> wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:58:46: Gracz <; Good Woman ;> wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.
L 08/30/2022 - 23:58:47: Gracz <; Good Woman ;> wywolal blad: Wszystkie miejsca na nominacje zarezerwowane.

Jak widać w logach po prostu inny gracz 6 sekund wcześniej nominował de_mirage, a Ty w trakcie tego zdarzenia musiałaś mieć otwarte menu, stąd myślałaś, że nominowanych map jest 3 a nie 4 ( mogę spróbować zrobić "odświeżenie menu", ale musiałbym zerknąć czy da się zrobić to tak, jakbym chciał ). I to by się zgadzało z następnymi screenami, które przedstawiłaś, gdzie po ponownym otwarciu menu nominacji mapa de_mirage pojawiła się jako nominowana. Wniosek? Tak jak Ci pisałem kiedyś: nie widzę żadnego błędu systemie nominacji, bo przypominam, że wtedy analizowałem kod dobrą godzinę specjalnie dla Ciebie.

Moja propozycja jest zatem taka, aby każdy mógł nominować mapę jaką chce, ale jeśli będzie ich więcej niż 4 to system wylosuje spośród nominowanych.

Opublikowano
11 godzin temu, GET napisał:

Moja propozycja jest zatem taka, aby każdy mógł nominować mapę jaką chce, ale jeśli będzie ich więcej niż 4 to system wylosuje spośród nominowanych.

Ale po co to zmieniać? Jest dobrze tak jak jest, kto pierwszy z nominacjami ten lepszy

Chyba że chodzi o dodanie do nominacji piątej mapy i losowanie właśnie TYLKO niej, to wtedy ok

Opublikowano

@ GET  wychodząc naprzeciw oczekiwaniom, proponuję dodać nominacje na zasadzie procentowej. Gracze nominują mapy i te które zdobędą najwięcej głosów, będą wyświetlone w nominacji. Wtedy nie będzie wyścigów kto pierwszy ten lepszy, tylko większość zdecyduje.

Opublikowano
18 godzin temu, GET napisał:

Jak widać w logach po prostu inny gracz 6 sekund wcześniej nominował de_mirage, a Ty w trakcie tego zdarzenia musiałaś mieć otwarte menu, stąd myślałaś, że nominowanych map jest 3 a nie 4 ( mogę spróbować zrobić "odświeżenie menu", ale musiałbym zerknąć czy da się zrobić to tak, jakbym chciał ). I to by się zgadzało z następnymi screenami, które przedstawiłaś, gdzie po ponownym otwarciu menu nominacji mapa de_mirage pojawiła się jako nominowana. Wniosek? Tak jak Ci pisałem kiedyś: nie widzę żadnego błędu systemie nominacji, bo przypominam, że wtedy analizowałem kod dobrą godzinę specjalnie dla Ciebie.

Owszem miałam otwarte menu nominacji map i patrzyłam specjalnie ile tych map było nominowanych i było ich 3, zamknęłam menu po czym za chwilę ponownie wpisałam maps i wtedy okazało się, że 4 mapa została nominowana. Tak jak się z Tobą umawiałam monitorowałam przebieg nominacji jak to wygląda w praktyce. Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz, że nie ma żadnego błędu w systemie nominacji to być może takie błędy zdarzają się sporadycznie. Sama się temu ostatnio przyglądałam i faktycznie było ok. 

18 godzin temu, GET napisał:

Benciu oczywistym jest, że każdy nominuje mapę jaką chce, ale tego losowania nie popieram bo znając życie wypadnie na mapę, która jest często grana.

7 godzin temu, Mareg napisał:

Ale po co to zmieniać? Jest dobrze tak jak jest, kto pierwszy z nominacjami ten lepszy

Chyba że chodzi o dodanie do nominacji piątej mapy i losowanie właśnie TYLKO niej, to wtedy ok

Zawsze jest wyścig szczurów jeśli chodzi o nominowanie map :D

Nie wiem jak inni, ale ja jak najbardziej była bym za możliwością nominowania 5 map bo zawsze jest szansa, że w nominacjach pojawi się jakaś niestandardowa mapa. Często się zdarza, że w nominacjach są te same standardowe mapy, więc szału z wyborem nie ma. Wiem, że wszystkim się nie dogodzi, ale warto dojść do jakichś sensownych wniosków i pójść na kompromis, żeby wszystkim żyło się lepiej :) 

• Właściciel
Opublikowano
18 minut temu, Sweet_Candy napisał:

Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz, że nie ma żadnego błędu w systemie nominacji to być może takie błędy zdarzają się sporadycznie

Nie przeczytałaś dokładnie... To nie jest błąd tylko po prostu chłop w trakcie, kiedy miałaś otwarte menu nominacji to właśnie nominował mapę. Różnica wynosiła 6 sekund.

Opublikowano
9 minut temu, GET napisał:

Nie przeczytałaś dokładnie... To nie jest błąd tylko po prostu chłop w trakcie, kiedy miałaś otwarte menu nominacji to właśnie nominował mapę. Różnica wynosiła 6 sekund.

Rozumiem, kiedy ponownie wpisałam maps już były nominowane 4 mapy. Jeśli wszystko działa jak powinno to ok. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja z trochę inszej beczki.

Chodzi o AWP, a mianowicie o jakieś ograniczenie używania tej giwery. Nie mówię o blokowaniu bądź limitowaniu ilości na drużynę. Załóżmy, że gracz, który zdobył np. 20 fragów z AWP nie może już kupić/podnosić snajperki. Co wy na to?

Opublikowano
11 godzin temu, 138 napisał:

Ja z trochę inszej beczki.

Chodzi o AWP, a mianowicie o jakieś ograniczenie używania tej giwery. Nie mówię o blokowaniu bądź limitowaniu ilości na drużynę. Załóżmy, że gracz, który zdobył np. 20 fragów z AWP nie może już kupić/podnosić snajperki. Co wy na to?

Pierwszy raz słyszę taki pomysł 😀 w jaki sposób poprawi to rozgrywkę? Wydaje mi się że prędzej ludzie będą płakać ze nie mogą kupić awp a szczególnie ci którzy mają kupionego vipa także nie wiem czy to dobry pomysł 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności