Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze FFA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkąd pamiętam, to na wszelakich serwerach zawsze AWP było w jakiś sposób blokowane. Całkowicie, kilka na drużynę lub blokowana w pełni po zdobyciu x fragów. Było tak, bo nikt nie lubi spamerów AWP. A płaczki będą zawsze płakały, niezależnie od tematu. Dlatego też są tak nazywani. 

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
30 minut temu, 138 napisał:

Odkąd pamiętam, to na wszelakich serwerach zawsze AWP było w jakiś sposób blokowane. Całkowicie, kilka na drużynę lub blokowana w pełni po zdobyciu x fragów. Było tak, bo nikt nie lubi spamerów AWP. A płaczki będą zawsze płakały, niezależnie od tematu. Dlatego też są tak nazywani. 

Pierwsze słysze , tak szczerze , autokampy owszem. :) A z niejednym FFA miałem doczynienia , również pod kątem jego konfiguracji..

Ale to ze pierwszy raz słysze , nie znaczy ze nie warto tego przedyskutować , obawiam sie tylko  jednego ....

Za jakiś czas , gracz aby normalnie pograc , bedzie musial najpierw od góry do dołu prześledzic temat ze zmianami na serwerze ,

poniewaz nie bedzie wiedział np dlaczego nie moze kupic avki ( i obstawiam ze tutaj bedzie duzo wiekszy płacz gracza który nie moze kupic avki, niz gracza który jest karany przez gracza z avką.)

Pomysł warty dyskusji , - ale myśle ze warty dyskusji głównie w gronie administracyjnym.  @ Gorzki. @ [CS 1.6] Admin FFA

Z przeszłosci wiemy , ze administratorzy serwera zwracają uwage na duzo innych i wazniejszych czynników niż samo wprowadzenie jednej zmiany

Poniewaz ta jedna zmiana moze pociągnąć szereg innych rzeczy które odbiją się np na grywalności na serwerze , na co gracze nie są w stanie zwrócić uwagi :)

Dla was (graczy) to jedna zmiana , dla serwera niekoniecznie.

Opublikowano
15 minut temu, Haczyk napisał:

Pomysł warty dyskusji , - ale myśle ze warty dyskusji głównie w gronie administracyjnym.  @ Gorzki. @ [CS 1.6] Admin FFA

Nie. Pomysł nie jest warty dyskusji. Gracz @ 138 hiperbolizuje problem. Nawet w trakcie gry na serwerze czytam od niego, że gram z awp co mapę, gdzie awki używam rzadko ;). Akurat jeśli chodzi o "nadużywanie" AWP- zjawisko można spotkać na weście, gdzie faktycznie bywa ich sporo. Reszta map- ilość awup w normie. Nie widzę sensu ingerencji w tym temacie.

30 minut temu, Haczyk napisał:

Poniewaz ta jedna zmiana moze pociągnąć szereg innych rzeczy które odbiją się np na grywalności na serwerze , na co gracze nie są w stanie zwrócić uwagi :)

Dla was (graczy) to jedna zmiana , dla serwera niekoniecznie.

+1 :fg_pepe_heart:

Opublikowano

cpl_fire_costam

Respy do poprawy, a raczej nie dziala menu broni w ct w tym miejscu jakos, da sie dodac jakos? 

image.thumb.png.ae709cad9b3055b419d98824778698e7.png

I chyba, z tego co pamietam, na blue z respa ct nie da sie kupic broni tutaj: tamten typek nie moze kupic broni, ja raz mialam tego respa i musialam sie cofac chyba, 

image.thumb.png.21cb285b3ea9999257c2a195bded598c.png

Opublikowano

Cóż, trudno xd. Widziałem to na multum innych serwerów, nikt nie miał problemu, ale najwidoczniej tutaj panuje inny klimat, co nie jest złe. Po prostu inne. 

@ Alray  Nie wiem skąd wytrzasnąłeś swoją hiperbole, bo ja zaproponowałem zmianę, nie wymieniłem praktycznych przykładów. Nie widzę tutaj żadnego wyolbrzymiania xd.

A sytuacji, w której mówiłem "alraj, ty to ciągle grasz awp" nie pamiętam, bo taka nie istnieje. Maksymalnie DWA razy w ciągu grania u was zdarzyło mi się powiedzieć z płaczem w oczach "nawet na rozgrzewce pilnują z AWP". Czasem również zażartuję, że jakaś mapa nazywa się np. awp_westwood albo powiem podobny, inny suchy żart. 

Musiałeś mnie z kimś pomylić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co myślicie o tym, aby zmniejszyć cooldown na nominowanie/granie niestandardowych map? Aby można było stacje, blue, rio, bikini, survivory, itp. nominować po wcześniejszym rozegraniu mapkę lub dwie szybciej?

Opublikowano

Zostawiłbym tak jak jest, daje to możliwość zagrania innych map też niestandardowych ,których na naszym serwerze jest dość szeroki wybór. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A może by tak dodać opcje wyłączenia skinów?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam kilka uwag i wskazówek odnośnie mapy de_austria.

1. Na mapie nie ma żadnych oznaczeń, który z BSów to BS A, a który to B. Nie ma również żadnych klasycznych strzałeczek, które kierują na BSy. 

2. Przy BSie bardziej oddalonym od respa CT można kłaść pakę przy/na aucie, kiedy platforma BSa znajduje się wyżej. 

20230103002053_1.thumb.jpg.899d9b78d88b8142934a314376f09cfe.jpg

3. Na żaden z dachów nie da się wskoczyć, na ten się da.
20230103001604_1.thumb.jpg.565ed16a0575d7eceb4668cb56497578.jpg

4. Po wpadnięciu do studzienki nie da się z niej wyjść. Łatwe miejsce na celowe/przypadkowe wrzucenie bomby. Może warto by było dodać jakieś proste tunele z respa Terro, które prowadziłyby do studzienki, a kończyłyby się wyjściem na BS?

20230103004037_1.thumb.jpg.ca43aa3422dc091beee0023f32c061c4.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W tym miejscu na de_tuscan nie da się kupić broni. Jest to jeden z respawnów. 

20230115113242_1.thumb.jpg.00ea2d2214de6c72eb90598b0cb2732b.jpg

Pytanie - da się wyłączyć (lub dodać opcje wyłączenia) tańca fartnajta pod koniec rund? 

• Właściciel
Opublikowano
2 godziny temu, 138 napisał:

Pytanie - da się wyłączyć (lub dodać opcje wyłączenia) tańca fartnajta pod koniec rund? 

Nie, ale doprecyzowałem w changelogu, że jest to zmiana wprowadzona na testy:

Mogłem od razu o tym wspomnieć, ale jakoś robiłem wiele rzeczy naraz więc przepraszam za niedopatrzenie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Proponuję powrócić do dawnego wyboru broni dla vipów na początku rundy. Fajnie jest mieć wybór, ale i tak prawie każdy gra deaglem ze względu na największe zadawane obrażenia. Osoby (w tym i ja), które wybierały USP w pierwszej rundzie w Terro, jakoś to przeżyją. W zasadzie jest to jedyna runda, gdzie wybieranie innej broni niż deagle ma sens, a i tak średnio połowę pojedynków się przegrywa - z deaglem prawdopodobnie byłby frag. 

Jest też mały "błąd" z systemem top5 obrażeń na koniec rundy. Chodzi o to, że system zlicza wszystko, co się zadało przeciwnikowi. Nawet jeżeli jest to "nadwyżka" HP. W rezultacie prawie zawsze w top1 dmg jest osoba, która strzeliła komuś w łeb z awp ~400 obrażeń. Fajnie by było, gdyby działało to jak ADR w cs:go. Maksymalnie na gracza można "zdobyć" 100 obrażeń (o ile ta osoba miała 100 hp). System dodawałby faktycznie zadane dmg, a nie dawał nam po 400, nawet gdy przeciwnik miał 1 hp. Jeżeli system działa jak należy i tak miało być, to proszę zignorować. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja tam nie widzę problemu z wybieraniem pistoletu. Wystarczy wcisnąć jeden przycisk więcej niż wcześniej na początku rundy. 

Opublikowano

Sęk w tym, że nie chodzi o uciążliwe wciskanie jednego dodatkowego przycisku - chodzi o to, że nikt nie gra innym pistoletem niż deagle (nie wliczając pierwszych rund, o których wcześniej wspominałem).

Opublikowano

Osobiscie też mnie to denerwuje ,lecz jak elso napisal jedno kliknięcie i po sprawie .

19 godzin temu, 138 napisał:

chodzi o to, że nikt nie gra innym pistoletem niż deagle (nie wliczając pierwszych rund, o których wcześniej wspominałem).

Prawie wszyscy :D polecam usp+tlumik

Opublikowano

Po prostu wiedziałem, że jak o tym wspomnę, to pojawią się TYLKO te osoby, które nie mają nic przeciwko opcji wyboru pistoletu xD

A USPkiem z tłumikiem grałem odkąd zacząłem u was grać. Od niedawna biorę tylko deagle, bo zabawa jest zabawna, ale zadawać ~50% mniej obrażeń (nie licząc głowy) i padać przez to już zabawne nie jest. 

Opublikowano

Wedle mnie wszystko jest  ok na serwerze ino może bym włączył rtv dopiero dostępne od 1 rundy nie rozgrzewki a na nocne granie dodał bym tego nowego dusta od FG (fragujemy) plus cp milli jakieś z 2  mapki jeszcze wtedy będzie się grało ok , zwiększenie mapo cyklu po 00:00 było by idealne a plus co do rozgrzewki czasami on jest potrzebna żeby iść do wc i zrobił bym tak żeby nikogo nie wyrzucało z serwera ino na specta do końca rozgrzewki pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności