Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze FFA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli dalej jest problem z paka która nie da się wybrać i to jest wina silnika to przychodzi mi na myśl takie rozwiązanie.

Trzeba to zrobić oczywiście pluginem czyli , 

Jeśli gracz podniesie pakę to plugin automatycznie wyrzuca broń i  jak najszybciej się da zostaje ona automatycznie podniesiona. 

Nie wiem tylko jak bardzo by to wpłynęło na grę takiego gracza który idzie z bronią podnosi pakę i powiedzmy na 0.5 , 1 sek ja traci. Nie pamiętam także czy jak podnosisz broń to trzeba dłużej czekać na strzał ale może to też da się rozwiązać pluginem.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety na mapie de_scud występuje błąd z drzwiami, do których dosłownie można się przykleić (klik / klik / klik). Miałam ostatnio taką sytuację, że zamknęły mi się drzwi przez, które wchodzi się, żeby wejść na górę drabinką, żeby zejść dziurą na dół na lewo na radio, ktoś nimi przeszedł, a ja trafiłam w moment, gdzie te drzwi mi się zamknęły dosłownie przed nosem i się do nich przykleiłam :D Mimo próby podskakiwania, próby pchnięcia tych drzwi nic to nie dało, a nie było w tym czasie admina, który by mógł ewentualnie slapować, ale slap też nie zawsze pomoże. Jeszcze wcześniej też miała miejsce taka sytuacja, że dwóch graczy dosłownie przykleiło się do drzwi, które prowadzą na radio i na rakiety (klik). @ Wheatley  da się to jakoś naprawić? Szkoda było by usuwać tak zajebistej mapki przez taką pierdołę :fg_pepe_cuteman:

Opublikowano
W dniu 13.04.2023 o 18:33, Sweet_Candy napisał:

Niestety na mapie de_scud występuje błąd z drzwiami, do których dosłownie można się przykleić (klik / klik / klik). Miałam ostatnio taką sytuację, że zamknęły mi się drzwi przez, które wchodzi się, żeby wejść na górę drabinką, żeby zejść dziurą na dół na lewo na radio, ktoś nimi przeszedł, a ja trafiłam w moment, gdzie te drzwi mi się zamknęły dosłownie przed nosem i się do nich przykleiłam :D Mimo próby podskakiwania, próby pchnięcia tych drzwi nic to nie dało, a nie było w tym czasie admina, który by mógł ewentualnie slapować, ale slap też nie zawsze pomoże. Jeszcze wcześniej też miała miejsce taka sytuacja, że dwóch graczy dosłownie przykleiło się do drzwi, które prowadzą na radio i na rakiety (klik). @ Wheatley  da się to jakoś naprawić? Szkoda było by usuwać tak zajebistej mapki przez taką pierdołę :fg_pepe_cuteman:

Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten bug, bo nie byłem w stanie go zreprodukować u siebie lokalnie w grze. Może ma na to wpływ reHLDS bądź pluginy - nie wiem, a szkoda wykluczać mapę bo ktoś z szansą jeden do x może się zablokować w drzwiach(szczególnie, że te na de_scud są... krzywe). Szkoda, że wcześniej błędu nie pokazaliście bo nazwa mapy de_fg_scud jest już wykorzystana i nie warto jej podmieniać, a ja bym wszystkie bolączki spróbował załatwić za jednym razem.
Przechodząc do sedna - usunąłem drzwi bo według mnie to najlepsze rozwiązanie. Mapę przesłałem administracji do sprawdzenia.

Opublikowano

@ Wheatley  wiedziałam, że coś zaradzisz :fg_face_gessler: Dokładnie tak jak wspomniałam szkoda było by usuwać tak zajebistej mapki z powodu takiej pierdoły. Co do wskazania błędu to wiesz jak to jest są osoby, które wskażą problem, żeby został on naprawiony i są osoby, które mają wywalone, ale będą narzekać, że są jakieś błędy czy problemy :fg_face_kek_o:  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zauważyłam, że z serwera zniknęła mapka de_scud... :fg_pepe_cry_hands: Jedna z najlepszych niestandardowych map. Zgłaszałam parę dni temu problem z drzwiami na tej mapie, które zostały usunięte. Zastąpiono wersję mapy de_scud wersją de_scud_fg_fix, na której pojawił się problem z respawnem, gdyż w teamie mogło grać tylko po 10 osób co zgłosiłam @ 138 . Domyślam się, że wywalenie tej mapki z serwera było najłatwiejszym wyjściem tylko szkoda, że tak zajefajna mapka wyleciała z serwera przez taką pierdołę... ;( Na innych mapach, na których zdarzał się ten sam problem z respawnem zostało to ogarnięte bez problemu, więc dlaczego tak fajna mapka wyleciała? Nie da się ukryć, że mapa cieszyła się powodzeniem... 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mapa de_westdust jak się ładuje to wywala graczy , szkoda ze usunięto mapki de_airstrip i de_museum czy de_fg_clan2_fire albo de_verso   ,i szkoda że po 00:00 zabrano około 2 map w map cyklu , moim zdaniem powinno się dodać do nocnego grania  po 00:00 z 2/3 mapki nową de_css_season i jeszcze z 2 mapki na noc np de_hell  czy de_css_overpass albo  de_cpl_mill bo jak gramy to trochę server narzeka czemu po północy mało map jest pozdrawiam.

Opublikowano

Kto tutaj decyduje aby wywalać takie mapy jak airstrip czy museum??? 

Dlaczego takie mapy ktoś wyrzuca?  Nie widzę nigdzie postu na forum z prośbą o wyrzucenie tych map.

• Właściciel
Opublikowano
12 godzin temu, djhooker napisał:

Mapa de_westdust jak się ładuje to wywala graczy

Pracujemy nad tym, aby mapa mogła zostać przez Was zagrana.

szkoda ze usunięto mapki de_airstrip i de_museum czy de_fg_clan2_fire albo de_verso

Szkoda, że straciłeś oczy grając tyle na serwerze, bo z pewnością gdybyś je miał sprawne to byś wiedział, że airstrip praktycznie nie była grana. Od 24 lipca do 12 sierpnia została zagrana aż... 1 raz. Z kolei na de_fg_clan2_fire były narzekania, a przecież próbowaliśmy ratować tę mapę różnymi poprawkami, zaś verso nigdy nie było w mapcyklu więc nie wiem skąd w ogóle wziąłeś takie info. Museum było usunięte 17 maja i nikt do tej pory nie wspomina ciepło tej mapy.

,i szkoda że po 00:00 zabrano około 2 map w map cyklu

Zabraliśmy 2, ale w zamian za to dodaliśmy mapę awp. Co to ma do rzeczy, jeśli masz prawie 30 map na noc? Ile Wy zagracie z tego, 5-6 i do spania? Jaki jest sens dorzucania cs_italy na noc, jeśli w większości jest ona wybierana w mapcyklu dziennym? Oto logi:

L 07/31/2023 - 01:17:46: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 07/31/2023 - 17:12:23: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 07/31/2023 - 22:18:48: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/02/2023 - 11:14:39: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/04/2023 - 11:24:25: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/04/2023 - 15:04:02: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/07/2023 - 14:56:36: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/09/2023 - 02:21:23: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/09/2023 - 14:29:28: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/09/2023 - 20:15:42: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/11/2023 - 17:14:51: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/12/2023 - 21:01:57: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/13/2023 - 14:59:46: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.
L 08/13/2023 - 18:56:02: [vote_finished]: nextmap is cs_italy.

Naprawdę sądzisz, że nasze zmiany w mapcyklu są tylko po to, abyście myśleli, że coś robimy bez żadnego namysłu? Już nie wspomnę, że o dziwo de_destino jest częściej grane niż italy.

7 godzin temu, Ptaku` napisał:

Kto tutaj decyduje aby wywalać takie mapy jak airstrip czy museum??? 

Dlaczego takie mapy ktoś wyrzuca?  Nie widzę nigdzie postu na forum z prośbą o wyrzucenie tych map.

Dlaczego zabierasz głos w sprawach, o których NIE masz pojęcia? I do czego nam są potrzebne posty ws. wyrzucania map, skoro to my dysponujemy danymi z ich grywalności? Poza tym zapominacie o jednej ważnej kwestii: to, że jakaś mapa została usunięta z rotacji nie wyklucza możliwości jej powrotu.

PS. Kolejne zmiany w mapcyklu nastąpią we wrześniu.

Opublikowano

Ale w czym ci to przeszkadza że dana mapa nie jest grana np. przez miesiąc?  

Nie rozumiem twojego toku rozumowania. 

Dlaczego sądzisz ze nie mam pojęcia? 

Zacznijmy od tego jakie tutaj w ogóle jest potrzebne pojęcie.... usuwasz mapy bo nie były grane przez 3 tygodnie.... Może po prostu klimat na świecie spowodował że nikt w danym momencie nie miał ochoty jej zagrać, może za miesiąc byłaby zagrana 20 razy bo jakieś 2 ogarnięte osoby by dobrze poprowadziły graczy na tej mapie i były by w ten sposób same dobre wspomnienia z niej.

To ty nie masz pojęcia bo robisz mapy od nowa zamiast poprawić je w 2 minuty pluginami. 

• Właściciel
Opublikowano
22 minuty temu, Ptaku` napisał:

Ale w czym ci to przeszkadza że dana mapa nie jest grana np. przez miesiąc? 

Nie rozumiem twojego toku rozumowania. 

No to chyba ja nie rozumiem Twojego toku rozumowania, bo rotacja w mapcyklu polega na wymianie map, a nie dokładaniu ich ile popadnie.

To ty nie masz pojęcia bo robisz mapy od nowa zamiast poprawić je w 2 minuty pluginami. 

Ok, wezmę sobie do serca uwagi, że nie mam pojęcia co robię mimo, że prowadzę coś 12 lat xD I nie, nie robimy map od nowa ( choć w tej sprawie musiałby się wypowiedzieć @ Wheatley , gdyż to nasz mistrzu od map ), aczkolwiek od siebie dodam, że nie wszystko da się poprawić pluginami :fg_pepe_facepalm: Prosty przykład: jeśli gruntownej przebudowy albo poszerzenia wymaga bombsite, to jak chcesz to pluginem poprawić? Zacznij myśleć, bo widzę, że z tym ciężko.

Opublikowano

Zależy co chcesz uzyskać ale możesz także plugiem dodać nawet trzeci bs na mapie.

Rotacja map dla mnie jest bez sensu kompletnie ale jak tak wolisz.

Tylko potem się nie dziw że ludzie takie rzeczy piszą. 

Powiem ci jedno, robisz dużo dużo więcej niż poprzedni właściciele serwerów ffa i chwała ci za to. 

Co z tego że prowadzisz 12 lat serwery csa 

Nigdy niczym mnie nie zachęciłeś do gry na twoich serwerach bo były banalnie proste. 

Teraz masz dobrze funkcjonujący serwer ffa a to są same w sobie proste serwery.

Gungame to jest praktycznie taką samą paczka jaką była na iks skilluj. Choć nie grałem Na nim 2 lata.

No teraz troszkę świecisz bo utrzymujesz te serwery a z racji tego że już od co najmniej 5 lat nikt nie robi dobrych serwerów to ludzie tu graja bo są gracze. 

Nie myśl sobie ze bym chciał aby tu nikt nie grał jak bym tak chciał to zamiast dotacji były by jakiś głupie ataki np. Ddos za 20k z Afryki.... 

Chcialbym ci pomoc i rozwijac te serwery, ale widac ze masz jakieś Blokady których także nie rozumiem.

Wiem że ludzie się śmieją że mnie na mygo czy amxx tylko zadaj sobie pytanie co to są za ludzie. JAK BYM BYL TROCHE MADRZEJSZY X LAT DO TYLU TO OSOBA JAK PLAYAZA MOGLA BY MIEC WYROK. Ale po co to komu przecież to tylko zabawa.

A po prostu sobie robię jaja na tych SB bo taki mam klimat i wiem jak ich to denerwuje to co ja piszę a jak byś zauważył w żaden sposób ich tam nie obrażam.

Mapy również możesz dekompilować ale często gęsto to jest więcej roboty jak przy robieniu mapy od 0.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak jest możliwość dodały bym 2 mapki po 00:00 przywrócił Aleksandrie ( ludzie pytają gdzie ta mapa jest) bo nie ma jej po 00:00 Jan była kiedyś i dodał jeszcze jedną mapkę np overpqss albo gothike ,tak aby były pełne 4 stronki map po 7.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry,

Czy jest możliwość skonfigurowania serwerowego ptb by szybciej przerzucało graczy do drużyny która przegrywa? Jak wiadomo cała śmietanka zawsze ucieka do ct (z wyłączeniem westa, hela i office), 3/4 map kończy się wynikiem do 1-2 dla ct. Jeśli wejdzie się na serwer o godzinie 17 i dostanie się mapy train, aztec (ta mapa powinna być usunięta, proszę żeby zgłosiła się chociaż jedna osoba która chce tam grać w tt), kabul, chateau i gra się na każdej w tt to przyjemność z grania w naszego klasyka naprawdę mija. Naprawdę dziwie się graczom którzy w tt przez godzinę potrafią zdobywać max 10 fragów jak im sie zabierze asysty i nie wyjść z serwera, gracze z topki jak nie trafią do ct to najczęściej wychodzą z mapy i wchodzą w 4 rundzie jak się pojawia miejsce w ct. Musze też dodać że przykro się patrzy jak admini trafią do tt i po chwili uciekają do ct, panowie to właśnie wy powinniście dawać przykład innym graczom (nie mówię tu o wszystkich adminach). Dlatego jest jest możliwość skonfigurowania ptb to prosiłbym by po 3 rundzie regularnie przenosiło najlepszego gracza z drużyny wygrywającej do drużyny przegrywającej, aż do momentu aż druga drużyna nie zacznie wygrywać to może od 6 rundy gra się wyrówna. Myślę że to umili grę graczom, którzy wchodzą na 2 godziny wyluzować się po pracy i nie uciekają do ct żeby nabijać fragi.

Przy okazji wspomnę że od 2 tygodni na serwerze momentami bardzo skaczą pingi do około 100 ms. Na place oraz eldorado praktycznie przez większość mapy ping nie spada.

Pozdrawiam Jaro KING.

Opublikowano

Popierdam zdanie kolegi w 100%. Wiekszosc najlepszych graczy z reguly laduje w tej druzynie w ktorej jest latwiej. Po 3-4 rundach kilku graczy z druzyny przeciwnej potrafi opuscic po prostu gre, wcale sie im nie dziwie mi tez sie zdarza. Jeszcze jak zobacze jak admini to samo uciekaja do nich to juz sie grac odechciewa ;)  PTB tak naprawdę z reguly balansuje te druzyny i dopiero jak jest kilka minut do konca mapy sa one na tyle zbalansowane ze cos mogą ugrac Ci przegrywajacy. Pozniej nastepuje zmiana mapy i here we go again ;) 

Duzo osob gra na fragi, przez ranking jak wszyscy wiemy. Gdyby tego ranku nie bylo, mysle ze gra byla by duzo bardziej dynamiczna bo by na fragi nie grali ;)

Opublikowano
W dniu 21.10.2023 o 15:01, Jaro_PREZES napisał:

proszę żeby zgłosiła się chociaż jedna osoba która chce tam grać w tt

Zgłaszam się. Żadna mapa nie robi mi różnicy... 

Poza tym PTB pasuje trochę zmodyfikować, tylko nie bardzo jestem przekonany żeby ptb szybciej robiło roszady graczy, gdyż nie raz już się zdarzyło że tą samą osobę w trakcie mapy przerzuciło 3-4 razy, a innych graczy wcale. Myślę że ptb, w jakiś sposób powinno opierać się również, bądź szybciej brać pod uwagę graczy którzy wychodzą z gry. Wtedy plugin się jakoś ociąga lub nie wyłapuje tej różnicy graczy, przykładowo gra się 16vs12 przez 2 rundy. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja tam na każdej mapie lubiałem grać po TT i po CT, oprócz Azteca i Nuke'a bo to już przesada :D 

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 23.09.2023 o 12:06, djhooker napisał:

Jak jest możliwość dodały bym 2 mapki po 00:00 przywrócił Aleksandrie ( ludzie pytają gdzie ta mapa jest) bo nie ma jej po 00:00 Jan była kiedyś i dodał jeszcze jedną mapkę np overpqss albo gothike ,tak aby były pełne 4 stronki map po 7.

Alexandra wróciła jakiś czas temu do nocnego mapcyklu.

W dniu 21.10.2023 o 15:01, Jaro_PREZES napisał:

Przy okazji wspomnę że od 2 tygodni na serwerze momentami bardzo skaczą pingi do około 100 ms. Na place oraz eldorado praktycznie przez większość mapy ping nie spada.

Wiemy o tym, ponieważ CPU bardzo mocno skacze po aktualizacji silnika, dlatego czekamy aż developerzy wydadzą nową wersję poprawioną.

• 1 rok później...
  • Właściciel
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony jako nieaktualny i przeniesiony do Archiwum serwerów

[!] Treści zawarte w tym temacie mogą być dalej przydatne i z tego względu pozostaną do dalszego wglądu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności