Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze FFA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżam temat w związku z nową dodaną mapką de_plaka. Super się na niej gra, ale pakę można wywalić prawie wszędzie - na niedostępne skały, do wody, między autami a ścianą. Szkoda robić screeny, bo jest tego za dużo. Jeżeli mógłby ktoś chociaż clipnąć skrzynki i łódkę na BSie przy rekinie. Podczas podkładania paki można zginąć, a wtedy bomba może wpaść między skrzynki/pod łódkę, gdzie nie da się jej wyciągnąć - była już taka sytuacja na serwerze na pierwszy dzień, kiedy mapa została dodana :D 

Respy na de_tuscan i one-way drop między skrzynki na de_cold nadal uprzykrzają gierkę.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy mógłby jakiś boss naprawić takie małe cuś na de_survivor? Mianowicie chodzi o to, że w przejściu pod jaskiniami, podchodząc do niektórych ścian, ma się mega rozrzut. Wygląda to tak:

Tyle razy przez to się ginie, że głowa mała :fg_pepe_cry_hands:

Opublikowano

Poprawić tekstur się nie da..?

Opublikowano

Bug paki na chateau - kolejne miejsce, z którego bez problemu powinno się podnieść pakę, ale się tego zrobić nie da klik :fg_pepe_shrug:

Opublikowano

Grając eldo zauważyłam, że przy respie tt pod wieżyczką buguje się paka... klikklik nie można wejść po pakę bo blokuje ją niewidzialna tekstura.

P.S. Mnie osobiście ta wersja mapy się podoba jest przyjemna dla oka, jaśniejsza, znam dobrze starą wersję eldo, ale uważam, że ta jest ciekawsza ;) @ Wheatley  dobra robota! :fg_pepe_wink:

Opublikowano
W dniu 6.03.2023 o 22:21, Sweet_Candy napisał:

Grając eldo zauważyłam, że przy respie tt pod wieżyczką buguje się paka... klikklik nie można wejść po pakę bo blokuje ją niewidzialna tekstura.

P.S. Mnie osobiście ta wersja mapy się podoba jest przyjemna dla oka, jaśniejsza, znam dobrze starą wersję eldo, ale uważam, że ta jest ciekawsza ;) @ Wheatley  dobra robota! :fg_pepe_wink:

Dzięki! Aktualnie zbieram listę rzeczy które trzeba poprawić, więc jak coś się pojawi to piszcie od razu - bo już trochę się nazbierało, a zmiany trochę zbalansują rozgrywkę.

W dniu 6.03.2023 o 19:07, GET napisał:

W jaki sposób? Tylko @ Wheatley  może coś poradzić.

Mapę musiałbym zdekompilować (niechlujny sposób aby uzyskać kod źródłowy) , godzinami poprawiać powstałe z tej czynności błędy, a potem poprawić te skały. Według mnie gra nie warta świeczki bo mogą wyjść gorsze kwiatki od tego co jest aktualnie, bo tylko w 3-4 rogach to występuje - po prostu lepiej się nie kleić tam do rogu i po kłopocie ;) Mapa jest na tyle duża i złożona, że może być to czasochłonny problem.

Opublikowano

Szkoda :( Myślałem, że wystarczy "clipnąć" ściany i gotowe. 

Opublikowano
W dniu 6.03.2023 o 22:10, Sweet_Candy napisał:

Bug paki na chateau - kolejne miejsce, z którego bez problemu powinno się podnieść pakę, ale się tego zrobić nie da klik :fg_pepe_shrug:

Cały czas jest to praktycznie to samo miejsce co zgłaszałaś wcześniej, za 1 razem przyjąłem do wiadomości.... cierpliwości.

Została wgrana łatka do mapy de_chateau, teraz będzie pod nazwą de_fg_chateau

Jeśli @ GET  ustali coś z PTB to z pewnością poinformuje Was w "Zmianach na serwerze". 

Opublikowano

Czy da się dodać skrzyneczkę lub drabinkę na mapie de_scud? Tak, aby można było wskoczyć na balkon. O, tutaj:

20230312023105_1.jpg

• [DC] Opiekun Serwera Discord
Opublikowano

To trzeba już przerobić mapę, a tam jak pisał wheatley mapa po dekompilacji jest słabej jakości.

Opublikowano

Na podstawie zgłoszonych problemów, zostały wgrane poprawki do 2 map: 

Opublikowano

Wczoraj po 21 graliśmy mapę de_hell i nagle po 4 zagranych rundach pojawiło się głosowanie na następną mapę, a co jest w tym najlepsze nie było nawet wpisywane rtv. Specjalnie sprawdziłam konsole, żeby się upewnić czy aby na pewno nie było rtv i faktycznie nikt rtv nie wpisywał. Pograliśmy szato, a potem wybraliśmy mapę de_scud i po zmianie mapy pojawiło się coś takiego klik. Teraz przeglądając dział demek zauważyłam, że faktycznie coś było nie tak, gdyż są 2 demka z mapy de_scud z minutą odstępu między nimi klik

Opublikowano
Teraz, GET napisał:

Głosowanie wymusiłem ja, gdyż wprowadzałem małe zmiany, a co do drugiego błędu to naprawione.

Tak się domyślałam, że to pewnie Twoja sprawka z tym wymuszonym głosowaniem 02icon_mryellow.gif. Jak wjechało szato to skojarzyłam ten fakt z poprawionymi błędami na mapie. 

Opublikowano

Hejka,

na de_alexandra respy nie dzialaja od strony tt, nie da sie kupic broni.

Mniej wiecej w tym miejscu. CT ma przewage, bo kupi he pierwsze...

Prosze o poprawienie,

dziekuje,

LANIA

20230314003923_1.thumb.jpg.45eeaf59f70182da0e3b933b5a1800be.jpg

Opublikowano

Dziekuje za powyzej.

de_anarchy

Usmierca na respie terro. Zdarzenie: teraz

Chyba dlatego ze 16 slotow w tt, nie wiem? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności