Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja proponuje aby wogule usunac albo chociaż utrudnic dostep zm do granatu zarazającego. No poprostu ten granat niszczy gre łatwo jest go dostac potrzeba tylko 12 zarazen przy dobrej wprawie to sa 2-3 rundu bycia zm. Zombie praktucznie kazdfa runde wygrywa. A niektorzy nawet sie podstawiaja zm zeby zucic granatkiem i zainfekowac humanów.

• Właściciel
Opublikowano

Nie wygrywa ciągle zombie rundę. Mogę zrobić troszkę mniejsze pole rażenia o 50 ;) Dodatkowo granaty dla HUMAN po 500 $ tak jak kiedyś było.

Opublikowano

NIe wiem czy mozna cos z tym zrobić. Jak patrzyłem Na graczy jak byłem na specktcie to praktycznie połowa ma rozjasnienia.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Co do rozjaśnień, kilku dziś wyłapałem, lecz jak wiadomo co drugi gracz ma rozjaśnienia ;) (czyt. grafika software, D3D)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Proponuję dodać komendę: rtv na zmianę mapy oraz blokadę komendy gl_fog ( spr. działa ).

• Właściciel
Opublikowano

Co do rozjaśnień, kilku dziś wyłapałem, lecz jak wiadomo co drugi gracz ma rozjaśnienia ;) (czyt. grafika software, D3D)

Bądź specjalną komendę ;>

Niestety, trzeba z jakimś przymrożeniem graczy traktować na ZM, bo musi ich coraz więcej grać - nie coraz mniej. Zwracać im uwagę i pomagać ustawiać grafikę na poprawną, jeśli nie słuchają to kickować, slapować, zgłaszać, a potem banować - o to proszę.

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Moja propozycja to zablokowanie killa z ~(konsoli) ponieważ niektórzy gracze nagminnie używają tej komendy będąc zm :)

Opublikowano

Moja propozycja to zablokowanie killa z ~(konsoli) ponieważ niektórzy gracze nagminnie używają tej komendy będąc zm :)

A dobrze wiadomo po co... Jeśli to widzisz, to skargę dawaj na forum, chyba że admin widzi, to niech bana daje.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jeszcze jedna uwaga. Jak dla mnie zm na superspeed jest za szybki (jakiś 3x szybszy od człowieka) moim zdaniem powinno się obniżyć jego prędkość, inaczej nie ma szans przed nim uciec

• Właściciel
Opublikowano

Dziękujemy za zgłoszenie. Postaramy się sprawdzić to, chociaż w nowszej wersji ten superspeed będzie zupełnie inaczej napisany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wg mnie dobrą zmiana byloby gdyby Antidotum kosztowalo wiecej. Teraz to raptem 2000$ i czesto jest ze ktos kupuje po 2-3 anti na runde. Czesto widze jak zostaje 1-2 ct, zombii sie na nich skupiaja a tu nagle pojawia sie kilku nowych ct ktorzy korzystajc z tego ze byli zombii wskakuja na kampy na ktore ciezko jest wejsc za pierwszym razem, na poczatku rundy i biorąc pod uwage ze pcha sie tam wielu ludzi i wtedy bedac tam biora anti. Antidotum powinno byc traktowane na rowni z tym czym jest dla zombii granat zarazajacy. Z przykladow to moge podac wiele sytuacji z mapy zm_bunkiery. Nawet jezeli w danej rundzie ct nie zdazy zaszyc sie w tej kampie na samym dole to i tak czesto znajduje sie kilku zombii majacych anti, ktorzy tam pojda ( pomimo ze ich cele zombii to zarazanie ct ) po to tylko zeby tam wziasc anti i sie skampic. Antidotum powinno byc takim samym wyroznieniem jak granat zarazajacy, po 12 punktach zombii i za 6k $.

• Właściciel
Opublikowano

Nie, za 6k i 12 punktów nie.

Możemy zwiększyć koszt antidotum do 3$, chociaż zostawiłbym tak jak jest i granat zarażający dać na 5k. A jak już mamy za 6k to i 3 antidotum.

Opublikowano

Wg mnie dobrą zmiana byloby gdyby Antidotum kosztowalo wiecej. Teraz to raptem 3000$ i czesto jest ze ktos kupuje po 2-3 anti na runde. Czesto widze jak zostaje 1-2 ct, zombii sie na nich skupiaja a tu nagle pojawia sie kilku nowych ct ktorzy korzystajc z tego ze byli zombii wskakuja na kampy na ktore ciezko jest wejsc za pierwszym razem, na poczatku rundy i biorąc pod uwage ze pcha sie tam wielu ludzi i wtedy bedac tam biora anti. Antidotum powinno byc traktowane na rowni z tym czym jest dla zombii granat zarazajacy. Z przykladow to moge podac wiele sytuacji z mapy zm_bunkiery. Nawet jezeli w danej rundzie ct nie zdazy zaszyc sie w tej kampie na samym dole to i tak czesto znajduje sie kilku zombii majacych anti, ktorzy tam pojda ( pomimo ze ich cele zombii to zarazanie ct ) po to tylko zeby tam wziasc anti i sie skampic. Antidotum powinno byc takim samym wyroznieniem jak granat zarazajacy, po 12 punktach zombii i za 6k $. Mozliwosc wziecia antidotum bylaby swiadectwem ze ktos jest dobrym graczem, bo jak narazie to daje duzo mozliwosci za stosunkowo niska cene.

Sorry troche dlugo edytowalem posta i dalo sie 2 razy

Kwestia ktora mnie najbardziej interesuje to sam koszt anti. Wiadomo ze najwiecej mozna uzbierac 16K $ tak. Biorac pod uwage ile sie trzeba napracowac zeby tyle $ uzbierac, stosunek mozliwosci kupna np szalenstwa czy granatu zarazajacego ( bo to sa najlepsze bronie zombi na ct ) w porownaniu z kosztami miny czy anti to zdecydowanie faworyzuje to ct. Tym bardziej ze dobrze postawiona mina czy granaty ( badz co badz tanie) ta w stanie powstrzymac szalonego bez problemu.

• Właściciel
Opublikowano

ZM i tak ma dość łatwo. Może rzeczywiście antidotum zrobić za 3k.

Kwestia granatu, dałbym na 5 tak jak było. Zwiększył koszt napalmu i frostu do 1000.

Opublikowano

Wg mnie to bylby ruch w dobra strone. Teraz bardzo czesto widac jak napalmy czy fosty sa rzucane na wielka skale ze wzgledu na maly koszt. O ile to nie ma takiego znaczenia na duzych mapach to przy tych mniejszych, dwupoziomowych biorac pod uwage obecnie wieksza ilosc slotow, stanowi to utrudnienie. Dzis zauwazylem ze wiecej matek zombi jest tak? Bardzo dobrze gdy przy 30 graczach jest wiecej niz jedna matka zombii.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Według mnie nic nie należy zmieniać jeśli chodzi o antidotum. Powód?? - Już odpowiadam. Mianowicie umiejętnie rzucony granat infekujący sprawia, że większa część graczy jest już zombie dodajmy jeszcze do tego jednego gracza wchodzącego na szaleństwie i ct rundę przegrywa. Jednym słowem nie można sobie pofragować. Dlatego anti powinno zostać w takiej cenie w jakiej jest aby dzięki niemu można nadal było rozwijać akcję.

Opublikowano

Moim zdaniem powinno wyglądać Tak

CT

1. Napalm Nade (1000 pkt.) - 1000$

2. Frost Nade (1000 pkt.) - 1000$

3. Mina (2500 pkt.) - 2500$ )

4. MachineGun (5000 pkt.) - 5000$

5. Ammo (7000 pkt.) - 8000$

6. SuperSpeed (2000 pkt.) - 2000$

7. Grwitacja (2000 pkt.) - 2000$

Zombie

1. AntiDotum (7 pkt.) - 2500$

2. Szaleństwo (5 pkt.) - 5000$

3. Extra HP (5 pkt.) -3000$

4. Granat zarażający (12 pkt.) - 7000$

5. SuperSpeed (5 pkt.) - 2000$

6. Grawitajca (5pkt.) - 2000$

To tylko tak jak ja widzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności