Skocz do zawartości

[ARCHIWUM] Zmiany na serwerze - dyskusja

GET

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie zboj z tego słynie ze jest wytrzymały i nie zmieniał bym.

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zawsze to Kapitan słynął z tego iż jest Wytrzymały, teraz zbójnik podobnie więc popieram poprzednika, lecz nawet jeżeli zmniejszyło by mu się wytrzymałość o 10 też tragedii by nie było.

Opublikowano

Witam

Cybersuit
Ja wiem,że temat ten był poruszany milion razy ale pozwolę sobie coś dodać od siebie.
Klasa jest trochę przesadzona. Może zacznę od moich propozycji:
- Zmniejszenie ilości rakiet z 3 do 2
- Ustawienie maksymalnych obrażeń, które może zadać rakieta 120-130  ( to i tak dużo/połowa hp)
-Zmniejszenie ilości skoków z 4 do 3
- Jak ktoś kiedyś pisał ustawienie,że można dostać obrażenia od własnej rakiety. Maksymalnie połowa tego co może zadać dla przeciwnika

Wystarczy wprowadzenie jednej z tych zmian, a Cyber dalej zostanie klasą premium ale bez takiej dominacji. Już mówię do czego zmierzam.
Po resecie klasa ta stała się bardzo popularna. Spoko każdy gra tym co lubi ale... Czasami jest tak,że gdzie się nie ruszysz wbiega w ciebie cyber maks kondycji, nawet go nie zauważysz, dostajesz rakiete na pysk+strzał z m4 i po tobie bo rakieta zabrała ci 170hp.  Dodatkowo 4 skoki. Mapa eldorado ,czas rundy 2:23  a już 3 cybery sprzątaja resp terro. Widziałem temat o tej klasie i jak ktoś pisze, że cyber ma tylko rakiety no to lekka przesada. Bo te 4 skoki dają mu możliwość rashu jak np na eldorado, a i ta ograniczona widoczność to czasami można przebiec i nie zauważyć.

Myślę że wprowadzając 1 z tych zmian cyber by tego nie odczuł, a innym graczom przyniosło by to wielką ulgę. Przynajmniej moim zdaniem klasa premium powinna ułatwiać grę i dawać lekką przewagę, a nie w jakimś tam stopniu dominować. Ja na 70lvl po rakiecie już nie mam czego szukać w tej samej rundzie, a co dopiero 30-40.

I to nie jest żaden płacz jak sądzi większość graczy grających cyber'em, tylko poprostu opinia graczy, którzy nie posiadają premium. 

Pozdrawiam i powtarzam to tylko luźna propozycja :)

• Właściciel
Opublikowano

Zmniejszenie ilości rakiet - można do dwóch.

A co do ograniczenia zadawania DMG, to mam taką propozycję, aby dla każdej klasy to ograniczyć w ten sposób, żeby rakieta zadawała maks, np. 200 HP. Lecz jeśli miałoby się to odbyć to tylko w przyszłym roku dla aktualizacji 5.0.

Skoków nie zmienimy. Robiliśmy już reformę i ta nie wypaliła. 

Opublikowano

Masz może dużo racji Whiren w tym co piszesz. i Fakt po resecie multum ludzi zaczeło grać cyberem i innymi premkami..

Tylko jeden taki mały szczegulik. ze tym cyberem tak na prawdę bardzo dobrze graja 2-3 może 4 osoby które sie raczej mijają.

hmm co więcej Zbrojnik jak przezyje rakiete cybera to 250hp zabiera 3 strzlamai i cyber pada jak szmata. trzeba miec albo farta albo 2 rakiety. a jak dostaniesz perk tarczy lub nano na zbojniku to jestes niczym query nie dozabicia przez cybera.. kazda klasa ktora ma ochrone przed rakeitami ma juz przewage nad cyberem.. bo rakieta cie nie rusza. a ty bjies mnie i jak z m4 nie zaczne Cie bic w pore to leżę. myślę ze tych co dobrze graja cyberami 1 rakieta mnej nie zbawi.. i myślę ze zostana i tak 3 rakiety.. bo nawet dzis na eldo gralem w tt... a w ct były 3 cybery i wszystkie wyelminowalem bez uzycia rakiet. Więc też dużo zależy od szcześcia i wez poduwagę ze jeśli chcesz jedną premkę osłabić to co  z innymi ? hmm :P tu bd zgryz dla ludzi moim zdaniem. po tym resecie zagram  czymś innym ( nie zdradze czym) jestem przekonany ze kolejną klase po okresie grania bd chcieli osłabić :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Cyber, Cyber , Cyber !!! Ciągle tylko mowa o cyberze. Zbójnik na full wytrzymałości prawie nic nie obrywa. Jeśli chodzi o rakiety jak napisał niesamowity tarcza SWAT lub nano kamizelka i cyber ma jedynie m4 do ataku.

• Właściciel
Opublikowano

Planowana jest kolejna, mała aktualizacja 4.9.2, a w niej:

• Utworzenie specjalnych stref oznaczonych jako resp, a wraz z tym:
    -> pełna blokada bicia graczy przez SG, którzy są w strefie respa;
    -> pełna blokada stawiania min na respie, np. mapa westwood;
    -> zmiana jest konieczna, gdyż wykrywanie przez plugin func_buyzone jest trefne i nie działa prawidłowo na niektórych mapach
  • Cybersuit straci jedną rakietę ( 3 -> 2 ).
  • Bazowa wytrzymałość Zbójnika zostanie zmniejszona z 60 do 40.
  • Namiestnik zmniejszy umiejętność z 1/3 do 1/4 z HE.
  • Zmiany w autodestrukcji.
  • Blokada perków dla Cybersuita.
  • Naprawa perku Tarcza swat.
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jakie perki zostaną zablokowane dla Cybera? Oprócz tytanek bo pewnie one zostały zablokowane co jeszcze?

Opublikowano

Mogli byście dodać kilka nowych klas premium, moim zdaniem te 6 klas to trochę za mało :)

W temacie można dyskutować o zmianach na serwerze.

Moją propozycją jest dodanie: sklepsms, ponieważ ułatwiło by to kupno klas premium jak i vipa czy slota.Grałem w kilka cs np v48,v52 prawie niczym się nie różnią ale ich obroty o wiele wzrosły po dodaniu sklepusms :) pozdrawiam Pr01xy.

Nie zboj z tego słynie ze jest wytrzymały i nie zmienili

Dokładnie, powinni dotychczas nie zmieniać klas premium, ale je dodawać bo moim zdaniem 6 to troszkę za mało :))

Zawsze to Kapitan słynął z tego iż jest Wytrzymały, teraz zbójnik podobnie więc popieram poprzednika, lecz nawet jeżeli zmniejszyło by mu się wytrzymałość o 10 też tragedii by nie było.

Mogli by o dobre 15,20 ale różnicy były by niewielkie :))

I tak jest pro klasa :D

Opublikowano

Zmienił bym klasę "Konspirant", ponieważ jest troszkę op jak na klasę premium na 1 strzał nie zależnie od ilości życia ze scouta więc gdy umie ktoś grać na serwerze to tylko płakać :))

• Właściciel
Opublikowano

Zapowiadam zmiany najbliższe w różnych wersjach:

• Reset poziomów.
  • Blokada niektórych perków dla Cybersuita.
  • Zmiany w AutoDestrukcji - zobaczymy co da się zrobić.
  • Naprawa Tarczy Swat - nie jestem pewien czy się uda, ale zobaczymy.
  • Nowy system mocy - ponowna próba wdrożenia.
  • Nowy system wyboru klas 
    -> gdy posiadamy na danej klasie 1 lvl, to będzie wymagane dodatkowe potwierdzenie
    -> przy dodatkowym potwierdzeniu pojawi się opis klasy by upewnić się, czy gracz wie co wybiera
  • Ponadto, dodamy NOWĄ KLASĘ PREMIUM ( miała być w 5.0, ale w końcu zbliżamy się do wydania 5.0 ), a w niej:
    -> 1/5 szans na pojawienie się za przeciwnikiem 
    -> flashbang oraz ak47 ( wreszcie premium będzie posiadać AK! )
    -> podwójne obrażenia w plecy
    -> ciche kroki
    -> nazwa klasy: Bandyta
  • Ograniczenie zadawania obrażeń z min, rakiet do 150.

Teraz balansowanie klas [ DO DYSKUSJI

a) Obrona - celem ich będzie obrona graczy z drużyny na wszelki sposób, dlatego:

• Granaty będą dostosowane do potrzeb danej klasy.
  • Admirał utraci AWP i wszystkie mocy z tym związane. Nie dostanie także HE.
  • Generał utraci wszystkie granaty oraz potrójny skok. 
  • Lekarz będzie wspierał teraz Obronę.
  • Szeregowiec - zmniejszona ilość skoków z 3 do 2.

b) Atak - ma być silną offensywną na klasy obronne

• Aspirant nie będzie już zadawał podwójnych obrażeń w plecy. 
  • Morderca utraci autobh - zbędne i niepotrzebne.
  • Saper straci wszystkie granaty. 
  • Strzelec Wyborowy do likwidacji.

c) Inne - takie, które się wyróżniają mocami

• Duch aptekarza zmieni broń - dość już tych m4a1, a także będzie regenerował 5 hp.
    -> Duch zostanie przeniesiony do Inne.

Zapraszam do dyskusji. 

• Właściciel
Opublikowano

Zapraszam wszystkich adminów i graczy do wypowiedzi nad osłabieniem klas / wzmocnieniem obecnych i odnośnie nowej klasy premium. Wciąż zastanawiam się czy rzeczywiście usunąć Strzelca czy macie inną klasę, która bardziej się do tego nadaje. Ponadto, jaką broń proponujecie na Ducha Aptekarza?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Duch? Hmm Można mu dać aug, lub nawet p90, ale dać z tego +10 do dmg.(chodzi o p90) Co do premium to tego nie rozumiem. 1/5 szans na pojawienie się za przeciwnikiem,   Za czy na respie przeciwnika.Ale ogólnie super ze jest jakaś klasa z ak :D

Aha i jeszcze bazowe do tej premki jak będzie wyglądać? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dobre Kongo dla nas szykujesz :) 

Więc tak zacznę od klasy premium ;

Tak w końcu klasa premium z AK na pewno ucieszy to i zadowoli wszystkich, lecz ja jestem zdania, tak jak była mowa wcześniej wyposażyć tę klasę w Tarcze Swat.

Po za tym jak dla mnie bez zarzutu.

Generałowi zostaną tylko miny i oślepienie, może jakoś zmodernizować tę klasę, w takim sensie, że może usunąć miny a w ich miejsce dodać jakąś inną umiejętność.

Wstrzymał bym się z usunięciem strzelca, może usunąć Skoczka??? albo Terrorystę???. 

Duch aptekarza: A co myślicie żeby dać mu Aug i ten szybkostrzelny shotgun Xm 1014 i plus zmienić właściwości uleczania ducha a mianowicie żeby wskrzeszał z całym hp nieboszczyków.

• Właściciel
Opublikowano

@Rasta

Nie, nie myl umiejętności resp z pojawieniem się za przeciwnikiem. Nie wiem z czego to wyciągnąłeś i jak wywnioskowałeś... Po prostu strzelając do przeciwnika będzie 1/5 szans na pojawieniem się za nim, czyli będą strzały w plecy. Taki mały unik.

Bazowe do ustalenia. Generalnie zamiast podwójnych obrażeń w plecy to zrobić 20*INT. Więc:

INT - 20 | ŻYW - 15 | WYTRZ - 35 | KONDYCJA - 30 

@Next

Skoro tarcza jest zbugowana i wymaga dopracowania, to chcesz pogłębić ten problem? Ja nie jestem za dodaniem tej tarczy, bo to będzie drugi tytan. 

Co do Generała. On do tej pory był zbliżony do klasy premium, dlatego i tak po zmianie jest dość mocną ( w porównaniu do darmowych ) klasą. Generałowi pasują te miny, choć mogą pasować i rakiety i to będzie jeszcze lepsze. 

Usunąć Skoczka? Można, decyzja zależy od Was wszystkich.

Duch aptekarza - też myślałem, aby iść w kierunku AUG. Ale trzeba sprawdzić ile klas posiada taką broń i sprawdzić która by pasowała jeszcze bardziej i jednocześnie powinna być to taka, która jest rzadka na serwerze. Można zwiększyć HP nieboszczykom, chociaż proponowałbym również +3HP w otoczeniu 200-250 jednostek sojusznikom co 2 sekundy. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem, mając tą klasę premium strzelam do gościa i mam 1/5 szanse że  teleportuje mnie za niego ? w bliskiej odległości ?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Klasa strzelec wyborowy została przeze mnie wskazana jako propozycja do usunięcia bowiem miała to być wybrana klasa z kategorii "Atak" (przynajmniej tak zrozumiałem), a skoczek widnieje w "Obronie".

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Powiem tak odkąd mają być wprowadzone te zmiany dla cybera przestałem nim grać bo będzie za bardzo osłabiony i tak.

Nesty chcesz tak często robić resety co jakąś zmianę. 

Nowa klasa premium będzie dosyć mocna xD

Może zamiast AUG dać Galila dla ducha aptekarza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności