Skocz do zawartości

Rozmowy o serwerze DD2

GET

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Cześć,

Wpadłem na pomysł, aby stworzyć taki temat "rozmowy o serwerze DD2", w którym gracze będą mogli wypowiadać się dowolnie o serwerze DD2, powiedzieć coś konkretnego lub mniej. 

Uwaga: temat nie jest do zgłaszania żadnych skarg ani zażaleń na graczy. Także żadnych propozycji.

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Jak widzimy, rank serwera DD2 rośnie, aktualnie jest na pozycji 457, z czego jestem bardzo dumny. Zauważmy, że już na GT ( http://www.gametracker.com/server_info/193.33.177.193:27015/ ) wyraźnie widać, że o 2 w nocy serwer potrafi być 25/31. Co to oznacza? Oznacza to mniej-więcej to, że być może za dwa miesiące DD2 będzie jednym z najlepszych serwerów w Polsce i być może GT będzie wyglądać jak ten: http://www.gametracker.com/server_info/193.33.177.15:27026/ <- mam taką nadzieję ;) Jeszcze wiele pracy przed nami czeka i będziemy starać się, aby serwer był jak najlepszy!

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No pewnie, że będzie, małymi kroczkami i każdy serwer będzie najlepszym w Polsce. ;) Szczerze? DD2 się rozwija, to bardzo widać, ale, że tak zboczę z tematu: gdyby na ZM witały osoby nieco bardziej "dojrzałe", to i ZM by się wybił, ale tutaj jest wiele czynników, które mają wpływ na to - nie wszyscy też lubią grać na takich modach jak ZM, a DD2 jest przyjaźniejsze, bo (norma + my): jedna mapa, stałość, można sobie wyrobić "drogi mapowe"; dodatki jakie mamy; czas trwania mapy... itd, itd, można by wymieniać. 

Także, będę trzymać kciuki i pomagać także na DD2, żeby nadal tak było, a na ZM jak sama mówiłam - doprowadzę do "nołlafj'ienia" dzieci w nocy (się nie śmiej, zobaczysz). ;)

Opublikowano

Ja znalazłem ODD2 fragujemy w wyszukiwarce STEAM gdzie w godzinach rannych była dość duża liczba osób jak na tą pore dnia i był to jeden z nielicznych serwerów ODD2 o takiej liczbie graczy. Przydałaby się większa kontrola nad serwerem adminów bo odpalonych graczy jest dość sporo a nie ma mapy żeby chociaż 1 aim nie wbił. W Gametracker patrzyłem ostatnio serwer był 460+ jak widac w temacie Nesty jest już na pozycji 457 więc tendencja jest wzrostowa.

Do Nesty: Nie czuję się pokrzywdzony, podałem dobry SID na którym grałem zakupiłem nowy więc prosiłem na pw Władka o przyznanie no nowy SID a że on tego nie potrafił zrozumieć...Kiedy pisałem temat nie posiadałem jeszcze nowego konta.

Opublikowano

No, serwer ładnie się zapowiada na przyszłość, myślę, że damy sobie radę i wbijemy do pierwszej setki rankingu GT.

Przyznam się, że jak w piątek o 8 rano ,wbiłem to zobaczyłem ponad 25 osób(Z czego co najmniej 2 odpalonych). 

Zdziwiło mnie to bardzo, więc jest to dowód na to, iż serwer szybko się rozwija.

• Właściciel
Opublikowano

Prosiłem o to, aby komentarze nie dotyczyły zgłoszeń.

@NaVarRo 

Przykro mi z powodu tego, że zostałeś pokrzywdzony. Natomiast podałeś zły steam:id, więc admin nie mógł zostać przyznany. 

Opublikowano

Mam pytanie braliscie pod uwage żeby na serwerze włączyć anty-rash i zrobić serwer TP/DD2?

Opublikowano

Mhm ale TP nie warto robić na STEAM/NON STEAM bo to nie będzie gra ;D Tam trzeba komunikować się, a steam z ns nie mogą rozmawiać ;) Tyle co pisać ale to też nie to samo ;x Większość tych co mają kupnego CS'a mają słuchawki, mikrofon i gra się lepiej + mniejsze prawdopodobieństwo, że wejdzie odpał. Jak już można by było zorganizować  serwer TP Only Steam, lecz to w swoim czasie, żeby się COD MOD dobrze rozwinął.

Opublikowano

Siema :> 

Mam propozycję żebyście dodali spadochron bo bez  niego lipnie się gra :) A także jakiś inny roundsound bo ten  mnie wkurza i utrudnia grę :D wiem, że jest klimat świąteczny no ale cuż chociasz jakieś  świąteczne z humorem dajcie :)

Opublikowano

Spadochron nie jest potrzebny to nie jest serwer 4fun, Dlaczego nonsteam ze steamem nie może rozmawiać?

Opublikowano

Bo steamy słyszą steamy, nsy słyszą nsów, tak to działa w tym naszym świecie. ;)

Po co anty-rash, skoro i tak mało osób rashuje ? Masz czas, by kupić broń, ogarnąć się i spokojnie wyjść z respa, nawet jak nie jedną to drugą stroną. :D

Co do rsów to dajcie propozycję w odpowiednim dziale, tutaj mają być rozmowy o serwerze, nie skargi, czy propki.

• Właściciel
Opublikowano

Dlaczego? Bo wraz z aktualizacją CS'a z 14 lutego, zmieniły się kodeki głosowe dla graczy steam. Oczywiście wyszła łatka całkiem niedawno na to, aczkolwiek zabiera te parę % CPU, pomyślę jak przeprowadzę testy.

@Lovelaseq

Ma 100% rację. To nie jest TP, a serwer DD2 coś na wzór FFA. Ma się przyjemnie grać na tej mapie i tyle.

RS'y - przepraszam bardzo, ale są święta i nie obchodzi mnie to szczerze mówiąc, że nudzą Cię piosenki. Jesteśmy tradycjonalistami i dbamy o to, aby każdemu przypomnieć, że świąteczny okres trwa. To samo powiedź reklamom w TVN'ie, żeby zmienili reklamy świąteczne, bo przecież "nudzą Cię piosenki"... Naprawdę, energiczne pasują do świątecznego nastroju. To tak jakby powiedzieć, że w czasie żałoby zamiast mszy kościelnej, księdza, dać peje i puszczać jego piosenki, bo przecież trzeba przerwać ten nastrój. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A taka propozycja, żeby zamienić serwer ONLY DD2 na serwer dość prosty ale klasyczny, 4 mapy [DUST 2, INFERNO, TRAIN, NUKE]

4 najbardziej podstawowe mapy, klimat FFA.

Na pewno urozmaici to trochę grę niż w kółko bieganie to samo :)

Jak tak patrzę to w top 100 GT jest najwięcej serwerów FFA, a taki serwer z 4 najbardziej klasycznymi mapami moim zdaniem by przeszedł.

Ale to tylko taka ciekawe propozycja :P

Opublikowano

Muj to jest fajny pomysł, też o nim myślałem ale z góry wiedziałem, że to nie przejdzie Only dd2 to only dd2 :)

Nesty, wgraj mojego i Maćka RS'a- fajny jest przeciez :) Albo zrobie temat w któym by gracze dodawali ucięte kawałki i bym je jakos posklejał i byśmy wybrali.. :)

• 5 tygodni później...
  • Właściciel
Opublikowano

Cóż mogę powiedzieć, DD2 wkracza na coraz wyższy poziom i jak wspomniałem cały czas staramy się zapobiegać wszelkim cheatom na różne sposoby. Efekty są takie, że serwer jest coraz bardziej popularny, już 194 w rankingu GT i cały czas idzie w górę. Z całą pewnością już na ten moment DD2 zajmuje 3 miejsce wśród tego modu w Polsce, a 4 miejsce ogólne w Polsce (nie licząc 3 serwerów, które tak naprawdę nie są Polskie, a zagraniczne).

Opublikowano

Only Dd2 rośnie w siłę tak jak dawniej puchatek. Czy to 8 rano, czy 8 wieczorem serwer jest 31/31, przez co mogę spokojnie stwierdzić, iż serwer jest jak najbardziej "sławny". Dzięki temu, iż nie ma tutaj aktualizacji typu anty flesh, spadochron, anty rash, ochrona 5 sekund na start rundy itd. - dzięki temu serwer jest bardzej wiarygodny tak jak powinno być na typowych serwerach ffa, jest to jak największa zaleta jak dla takiego serwera na poważnym poziomie. To, że są cheaterzy to jest udręka każdego serwera począwszy od ffa, kończąc na Dr, więc nie ma co się żalić do tego, iż również tutaj grają osoby na wspomagaczach. Miejmy nadzieję, iż w przyszłości jakiś mądry człowiek zrobi plugin, który skutecznie blokował by te pasożyty. Gratuluję 3 miejsca w Polsce wśród serwerów tego modu. To nie jest naszą zasługą, lecz Nesty'ego jak i całej ekipy administratorów, którzy swoją ciężką pracą starają się opanować niesfornych cheaterów. Życzę, aby ten serwer do końca tego, 2014 roku ulokował się na 1 pozycję wśród tego modu.

Opublikowano

DD2 niezla moc idzie ^^. Tylko niech admini czesciej wchodza bo kurcze wbije taki SKILOWY MANIACZEK i odrazu 15 osobo ucieka ;x :)

Mysle nad pomoca wam przy DD2 wiec niedlugo zloze podanie, lecz musze nadrobic forum. Bo gracze z pewnoscia mnie znaja na DD2 ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgodzę się z tym co napisał SPOK3Y serwer ma to coś czego nie trzeba zmieniac po co szukac dziury w całym gdy serwer w większości czasu jest full. Nie ma po co próbowac tego poprawic bo co za dużo to nie zdrowo. Gdyby serwer nie podobał się graczą nie było by ich tylu sprawa prosta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności