Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Go to update 2.10

W tym temacie będziemy rozwijać kolejną koncepcję wersji serwera - 2.10

Można dyskutować o zmianach, dodawać propozycje lub uwagi, które mogą przyczynić się do rozwoju serwera.

W planach: 

1. Wyrównanie szans zombie we wszystkich rundach ( zrealizowane ).
    -> Uproszczenie systemu HP zombie oraz ukrócenie zbyt szybkie pozyskiwanie przedmiotów przez Humanów.

2. Dodanie efektu "traila" za graczem po użyciu Szaleństwa, aby zombie był bardziej widoczny ( zrealizowane ).

3. Zbalansowanie odpychania zombie przez poszczególne bronie ( zrealizowane ).

4. Zbalansowanie zadawania obrażeń z poszczególnych broni, np. by P90 czy Galil lub Famas by spełniały swoje role ( zrealizowane ).

5. Zbalansowanie autokamp, czyli odpychanie, obrażenia a także to, że gracze wybierają tylko i wyłącznie jedne i te same bronie ( zrealizowane ).

---

UPDATE 2.10.01 BETA - 29.07.2019:

• Wprowadzono system małych map, gdy na serwerze jest mniej niż 14 graczy.

• Od teraz ekran kolorowy po starcie rundy będzie wyraźniejszy.
  • Od teraz V.I.P PRO będzie otrzymywał co rundę 1 kamizelkę chroniącą przed zarażeniem.
    [!] Jeśli V.I.P PRO przeżyje rundę i nie zostanie zainfekowany, to w następnej otrzyma drugą ( maks może mieć dwie ).
  • BETA: Przebudowano system kamizelek infekujących, co powinno wyeliminować problem z natychmiastową infekcją V.I.P'ów.
  • BETA: Przebudowano system losowania multi-infekcji oraz wyłączania go na innych mapach, upraszczając go.
  • BETA: Przebudowano system wykrywania śmierci zombie oraz humanów.

UPDATE 2.10.02 BETA - 07.08.2019:

• Dodano nowe modele dla Napalm Nade oraz Frost Nade.
    [!] Modele granatów będą widoczne zarówno podczas trzymania ich w ręce, jak i rzucania.
  • Zmieniono w celach testowych model V.I.P'a oraz V.I.P'a PRO.

• Naprawiono krytyczny błąd z możliwością wybrania dwóch broni.
    [!] Od teraz, gdy gracz nigdy nie wybrał broni nie może wyjść z menu.
  • Naprawiono krytyczny błąd z możliwością zarażenia drugiego człowieka pociskami, które zostały wystrzelone tuż przed infekcją.
  • Naprawiono krytyczny błąd z nieprawidłowym wykrywaniem matki zombie, przez co czasem gracze nie otrzymywali 3000 HP i innych dodatków.

• Usunięto migotanie przy wyświetlaniu HP gracza.
  • Zoptymalizowano nieco główny plugin zombie.
  • Ustrzel fraga! (+) 5
  • Smutek 1
  • Serduszko fragowe (+) 3
Opublikowano

Zawsze jakaś to odmiana od standardowej rozgrywki, ale... po kolei - najpierw limit szyszek/całkowita blokada na niektórych mapach (szczególnie tych małych), później ew. dzien człowieka/zm. 

Dzień człowieka:

+ brak mgły

Dzień ZM:

+ free grawitka dla ZM

+ ludzie nie są infekowani, tylko zabijani przez "matki" ZM (bo sie trafi taki co bedzie blokował

• Ustrzel fraga! (+) 7
Opublikowano

Witam. Moja propozycja jest tak abys zmienic vote map dzis zostalem dwa razy przez to zarażony ponieważ nie moglem użyć granatu. Proponuję na 5 do 9 to przerobic bo to czesty problem przy rozgrzewce kiedy akurat zm wchodzi do kampy ciężko zamrozić. Lub juz moj refleks mnie zawodzi ? Pozdrawiam. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

Ostatnio podczas awarii, gdy nie naliczały się pkt zm zauważyłem, że rozgrywka na mapach escape była dużo ciekawsza i bardziej ogarnięta, a wygrane nadal byly 50-50.  Można pomyśleć, że zm nie ma w takim wypadku szans, jednak skoro startuje razem z humanami to 2 zarażenia i multi jest pewne. Uważam, że zm na tych mapach nie potrzebuje żadnych dodatków ze sklepu, które po prostu psują grę i zupełnie niszczą sens i klimat map escape. Dla ułatwienia zm wyłączyć frosty u VIP na start, czy pomyśleć o skróceniu czasu speeda i balans jak się patrzy. Nie wiem czy da się coś takiego zrobić, ale bardzo bym prosił o przyjrzenie się escape ponieważ są bardzo często grane, a panuje na nich zazwyczaj totalny burdel i festiwal podkładania. 

Co do reszty, jak dla mnie zmiany na +.

W trybie człowieka i trybie zombie moim zdaniem zombie nie powinno zarażać tylko zabijać ludzi. Pomogło by to w wielu kestiach np: 

-zarażenie przez szpare i 1 typ psuje gre 10 innym, a tak ewentualnie sam padnie

-nie będzie blokowania zm

-nie będzie celowych podkladek (chociaż w ostatniej rundzie trochę by to bylo bez sensu)

-bedzie mozna zagrać trochę agresywniej bez ryzyka wylapania bana lub udupienia reszty humanow w kampie 

Dodałbym coś o szyszkach i pipe na mapach typu horror czy anekin, które potrafią wybić połowe mapy, ale temat jest chyba znany i tak ma pewnie zostać ?

• Ustrzel fraga! (+) 3
  • Właściciel
Opublikowano
4 godziny temu, Ramzzes napisał:

Witam. Moja propozycja jest tak abys zmienic vote map dzis zostalem dwa razy przez to zarażony ponieważ nie moglem użyć granatu. Proponuję na 5 do 9 to przerobic bo to czesty problem przy rozgrzewce kiedy akurat zm wchodzi do kampy ciężko zamrozić. Lub juz moj refleks mnie zawodzi ? Pozdrawiam. 

Na ten moment nie jest to priorytetowy problem. Trzeba uważać tym bardziej, że przed głosowaniem ZAWSZE jest odliczanie. Aż tak nie dosłyszysz? 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.03 BETA - 13.08.2019:

• Od teraz linia lasera będzie kończyła się w momencie wejścia w niego.
  • Usunięto efekt "roztrzaskiwania" lasera tuż przy jego końcu.
  • Poprawiono model granatu infekującego.
  • Ustrzel fraga! (+) 2
  • Serduszko fragowe (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.04 BETA - 14.08.2019:

• Zmieniono model V.I.P'ów.
    [!] Dzięki temu nie będzie już występował błąd z brakiem animacji śmierci ( model po zabiciu stał w miejscu i nie opadał ).
  • Naprawiono krytyczny błąd z brakiem czyszczenia informacji o itemach po zabiciu przez, np. generator lub lasery.
    [!] Mogło to powodować rzadki błąd, kiedy w następnej rundzie ktoś miał SuperSpeed'a mimo, że go nie kupował.
  • Poprawiono funkcję odpowiedzialną za dodawanie punktów człowieka.
Opublikowano (edytowane)

jestem za, przetestujmy, ilość graczy da obraz tego czy się przyjęło czy nie :)

EDIT! 

jest jeszcze jeden błąd mianowicie:

veroz killed BeNiToS_SzCzelamEnterem with infection
veroz killed BeNiToS_SzCzelamEnterem with infection 

w jednej chwili, dostałem dwa punkty, użyłem LPM.

Edytowane przez veroz
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
W dniu 8.08.2019 o 22:03, Szyderca napisał:

Dzień człowieka:

+ brak mgły

Nie jestem za tym ponieważ później mogą wyjść z tego tzw. "gównoburze" jak mgła wróci, szczególnie jeśli nowi gracze wejdą na nasz serwer akurat w trakcie trwania dnia człowieka.

Reszta jak najbardziej na plus, szczególnie przy zabijaniu przez zombie a nie infekowaniu.

Dzień zombie:

+ więcej HP u humanów skoro zombie będzie je regenerować

Dzień człowieka:
+ wyłączenie poszczególnych broni w menu np. autokamp przez co gra byłaby może mniej monotonna

Jeśli mi coś jeszcze wpadnie do głowy to edytuję wypowiedź i dopiszę :)

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.05 BETA - 24.08.2019:

• Dodano możliwość zmiany koloru z poziomu serwera.
  • Zmiany dotyczące laserów:
    a) Zmieniono kolory laserów [ niebieski - gracze; zielony - V.I.P; czerwony - V.I.P PRO ].
    [!] Podziękowania dla @ Damo  za wykonanie kolorów po dodawaniu możliwości zmiany ich w ustawieniach.
    b) Naprawiono krytyczny błąd z możliwością przyblokowania innego gracza laserem podczas jego stawiania.
    [!] Od teraz laser nie będzie mógł zostać postawiony na innym graczu!
    c) Naprawiono rzadki błąd z brakiem możliwości postawienia lasera oraz przyblokowaniem się podczas zwracania informacji o źle postawionym laserze.
    d) Poprawiono wyświetlanie informacji na czacie, np. o posiadaniu maksymalnej ilości laserów w ekwipunku.
  • Przebudowano niektóre funkcje laserów i zoptymalizowano kod.
  • Ustrzel fraga! (+) 6
  • Ekstra 2
Opublikowano
W dniu 22.08.2019 o 12:22, Damo napisał:

Nie jestem za tym ponieważ później mogą wyjść z tego tzw. "gównoburze" jak mgła wróci, szczególnie jeśli nowi gracze wejdą na nasz serwer akurat w trakcie trwania dnia człowieka.

Nie powiem, też się trochę obawiam (komuś może się za bardzo spodobać gra bez mgły),  ale wierzę, że takie osoby będą wyłapywane ;). Brałem pod uwagę wszystkie plusy i minusy, ostatecznie zaproponowałem. To tylko luźna propozycja, zawsze jakieś urozmaicenie ale oczywiście nie jest konieczna. Decyzja administracji.

• Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.06 BETA - 28.08.2019:

• Dodano nową wersję noktowizorów.
    a) Od teraz noktowizor będzie również dostępny dla Spectatorów - kolor zielony.
    b) Od teraz noktowizor dla zombie będzie w kolorze czerwonym.
    c) Od teraz noktowizor dla humanów będzie w kolorze białym.
  • Dodano nowy efekt aury dla Szalonych zombie.
    pg5eeTG.jpgV0pH4rn.jpg
  • Dodano nową ikonę wyświetlaną po lewej stronie dla Napalm.
    MG4rQN5.jpg
  • [ UWAGA! ] Tymczasowo usunięto nowy wygląd Napalmów oraz Frostów leżących na ziemi.
  • Ustrzel fraga! (+) 7
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.07 BETA - 29.08.2019:

• Zaktualizowano AMX MOD X do najnowszej wersji.

• Zaktualizowano statystyki do najnowszej wersji.

• Zaktualizowano dodatek do statystyk do najnowszej wersji.

• Poprawiono wyświetlanie kolorów po wpisaniu niektórych komend.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.10.08 BETA - 08.09.2019:

• Zaktualizowano silnik do najnowszej wersji.
  • Zaktualizowano dodatki do silnika do najnowszej wersji.

• Dodano nowy system odpychania zombie.
    a) Od teraz zombie będzie lekko podbijane do góry ( by dać przewagę ).
    b Przebudowano odpychanie zombie dla niektórych broni, np. m249.
  • Zmiany dotyczące V.I.P'ów:
    a) Od teraz V.I.P'y nie będą otrzymywać granatów w pierwszej rundzie.
    b) Zmniejszono dodawanie HP za infekcję dla V.I.P'a zombie z 100 do 50.
    c) Zmniejszono dodawanie HP za infekcję dla V.I.P'a zombie z 200 do 100.
  • Naprawiono krytyczny błąd ze znikającymi kładkami na niektórych mapach.
  • Naprawiono krytyczny błąd z nieprawidłowo ustawianą mgłą przy wchodzeniu na serwer.
  • Przywrócono podmienione modele granatów Napalm oraz Frost.
  • Przywrócono system blokujących min w kampach do stanu sprzed aktualizacji.
  • Poprawiono konfigurację serwera w związku z aktualizacją dodatków do głównego silnika.
  • Ustrzel fraga! (+) 7
  • Serduszko fragowe (+) 4
Opublikowano
14 godzin temu, GET napisał:

UPDATE 2.10.08 BETA - 08.09.2019:

• Zaktualizowano silnik do najnowszej wersji.
  • Zaktualizowano dodatki do silnika do najnowszej wersji.

• Dodano nowy system odpychania zombie.
    a) Od teraz zombie będzie lekko podbijane do góry ( by dać przewagę ).

Obecnie nie da się praktycznie wypchnąć zombie z kampy. Wystarczy, że zombie dodatkowo będzie podskakiwać i zamiast się cofać, to brnie do przodu także "humani" są bez szans.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nowy system odpychania zombie został tymczasowo wyłączony.

Pozdrawiam.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

A może jednak by wrócić do zielonych noktowizorów ? Ten biały... no nie wiem, jakoś lekko psuje klimat, pewnie daje ten sam efekt, ale odnoszę wrażenie, że jednak niewiele poprawia widoczność.

Edytowane przez Szyderca
  • Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Dookoła to tak, ale na odległość... Zielony był OK, wystarczylo wylaczyc latarki ;>

Edytowane przez Szyderca
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności