Skocz do zawartości

[ARCHIWUM] Zmiany na serwerze - dyskusja

GET

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nesty co się stało z FD? Na Cod chyba go nie ma bo mirage ściąga mi prawie 4 minuty.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przydało by się zmniejszyć obrażenia zadawane przez rakiety przy 100 inteligencji bo to jest przesada jak mnie ktoś bije z rakiety i mi 172 hp znika gram kapitanem na maxa mam 230 hp znika mi 172 hp i jestem na dobicie i takie jest moje zdanie tylko ze jak ktoś ma mały lv to nie ma tak fajnie bo jest na hita.

Zmniejszyć obrażenia zadawane przez inteligencje można coś takiego zrobić u wszystkich klas ? 

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Changelog wstępny dla UPDATE 4.1.

-> 15 nowych perków

-> poprawa nowych klas i ich funkcji

-> bugowania perków nie będzie już możliwe

-> dokończenie blokad perków dla klas nowych

-> kto zabił kogo z miny

-> system pierwszej krwi zostanie aktywowany 

-> poprawki w rankingu i TOP15

-> info o bombie

-> system klanów

i szereg innych usprawnień 

• Właściciel
Opublikowano

Niestety, jest kilka komplikacji i nie mogę niestety dzisiaj wdrożyć tych poprawek. Dzisiaj serwer zaczął znowu "fiksować" i muszę sprawdzić jeszcze dwie rzeczy, zanim wprowadzę UPDATE. Proszę o cierpliwość, postaram się jutro sprawdzić i to wdrożyć. 

Pozdrawiam

• Właściciel
Opublikowano

UPDATE zostanie podzielone na dwie części. Dzisiaj po 23:30 wprowadzimy aktualizacje 4.0 STABLE, zaś w niedzielę 4.1.

Zmiany w 4.0 STABLE przedstawiają się następująco:

-> naprawa stabilności serwera ( związane z amxbans / neobans )

-> poprawa nowych klas 

-> blokada perków dla nowych klas

-> system pierwszej krwi zostanie aktywowany 

-> poprawki w rankingu i TOP15

-> info o bombie

W 4.1 zaś:

-> 15 nowych perków

-> bugowania perków nie będzie już możliwe

-> system klanów

-> kto zabił kogo z miny

-> poprawa systemu killstreak

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

W UPDATE 4.1 pojawi się więcej nowości i poprawek niż wcześniej było to zapowiadane. Cierpliwości :) A jest to bardzo ważne przy obecnej sytuacji serwera, która jest lepsza, ale dlaczego nie ma być jeszcze lepiej?

Szczegółowy changelog już niebawem. 

Ważne oświadczenie: zdecydowałem nie ogłaszać oficjalnych już informacji, kiedy ta wersja wyjdzie, co za tym idzie wszystkie informacje o planowanych datach zostały usunięte. Uprzedzam: pracę są kontynuowane, nic nie stoi w miejscu. Jedynie, co mogę zarzucić to słowa: Stay tuned!

Nie ukrywam, że Cybersuita czekają drobne zmianki. Bo jak patrzę w bazie danych, to 5 pierwszych miejsc +110 lvl zajmują Cybery.

Opublikowano

Nesty moze i 5 miejsc zajmuja cybery ale Muzaheadow jest wiecej niz piasku na dd2.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Świetna robota warto było czekać już nie mogę się doczekać tych wszystkich zmian a w szczególności zmiany muzaheda oj były z nim nie małe problemy ci co grają wiedzą o czy mówię 

podsumowując perfect job pozdrawiam The Next Best

Opublikowano

Gratuluje i podziwiam że tyle czasu i ciężkiej pracy wkładasz w naszego ukochanego Cod'a .
A klasa zbójnik wymiata :)

• Właściciel
Opublikowano

UPDATE 4.2 wyjdzie na dniach. Celem jego będą poprawki m.in. w Zbójniku, poprawa crashy powstałych na skutek UPDATE 4.1 ( cały czas analizuję problem ), poprawki w perkach nowych, poprawa rozgrzewki ( aktualnie wyłączona ) i kilka innych nowości.

Pzdr.

• Właściciel
Opublikowano

Takie będą zmiany w UPDATE 4.3:

-> rozgrzewka

-> poprawa elektromagnesu ( nie widać oddziaływania jego )

-> ninja uzyska dodatkowo 10(+int) dmg z deagla 

-> zabójca będzie niewidoczny do czasu oddania pierwszego strzału

-> drobna poprawka hudu podczas patrzenia na gracza 

-> przywrócenie: możliwość wyłączenia statusu HP i % doświadczenia w hud, komenda: /hud

-> przywrócenie: nie trzeba już czekać do odrodzenia się, aby sprawdzić kto jaką klasą gra, po wbiciu na serwer od razu info się pokaże

-> przywrócenie: w menu wyboru frakcji zamiast napisu "Wybierz klase" będzie widniał napis "Wybierz frakcję"

-> blokada kupowania broni ( zbędna strata pieniędzy )

-> poprawa broni biologicznej ( nie dostaje się specjalnego granatu i jest problem z renderingiem graczy )

-> optymalizacja dźwięków w silniku coda

-> zbójnik otrzyma dodatkowo 30 bazowego IP, a nie 50

-> menu z informacją o perkach będzie się odnawiało, a nie zanikało 

Lista będzie aktualizowana na bieżąco. W razie nowych usprawnień, zostanie dodana notatka.

Opublikowano

No no znowu się napracowałeś widać że cod idzie pełną parą do góry! Oby tak dalej :)

• Właściciel
Opublikowano

Jeszcze nic nie wprowadziłem, to tylko zwykły changelog do wglądu, co pojawi się w 4.3. Pewnie ją wydam na weekend, aczkolwiek wszystkie uwagi, propozycje i błędy chciałbym w tym UPDATE uwzględnić, ponieważ nie planuję przez najbliższy czas poprawiać cokolwiek na COD. 

PS. nie będę ukrywał, że posty typu "gratulacje" będę wydzielał stąd - i nie chodzi o nieżyczliwość, a o spam. Tu mają być same informacje.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

W przyszłych zmianach na serwerze proponowałbym zablokować klasie Cybersuit perk "Przebranie Terrorysty" lub wprowadzić użycie rakiety po 4-5 sekundach. Na wyższych lvl-ach rakieta na respie wroga niszczy niemal od razu pół teamu, a z tego powodu została zablokowana "autodestrukcja" u Terrorysty.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pieknie :* Dzieki Nesty.

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Jutro powinien pojawić się UPDATE COD 4.4, a wraz z nim:

-> rozgrzewka na testy 

-> przywrócenie: nie trzeba już czekać do odrodzenia się, aby sprawdzić kto jaką klasą gra, po wbiciu na serwer od razu info się pokaże

-> poprawka w wymianie perkami na COD ( spam wiadomościami )

-> po otrzymaniu perku, info będzie wyglądać tak samo jak przy utracie

-> naprawiony EXP za pakę

-> autodestrukcja zostanie zablokowana dla Zabójcy

-> poprawki w odradzaniu się w perku Tajemnica Generała

-> poprawki w Szeregowcu

-> wiele, wiele więcej!

Nowe perki:

-> Strzelba farmera - 1/3-5 na natychmiastowe zabicie z M3

-> Zasłona dymna" - dostaje 5 smoke'ów

-> Mistrzowski Pancerz - dostaje 35-60 wytrzymałości

-> Peleryna kucacza - gdy kucasz Twoja widoczność spada do 40-80

-> Head Master - za zabicie w głowę dostajesz dodatkowo 100 XP

Po tym UPDATE będzie szykowany kolejny 4.5 - ogromny, który wniesie nie tyle co popraw, ale nowości ( szczególnie pod względem wydajności serwera ). Prace nad nim będą trwały jednak dość długo, więc może się ukazać w dwóch częściach, np. pierwsza poprawka w połowie stycznia, druga pod koniec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności