Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GET Opublikowano 9 Maja 2021 Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Maja 2021 Rewolucyjne zmiany w rankingu! Drodzy Fragowicze, Z przyjemnością informujemy, iż na naszych serwerach CS:GO zagościła nowa odsłona rankingu! Największą zmianą jest wdrożenie autorskich rang rozszerzonych do 40 poziomu, ale to przedsmak tego, co na Was czeka - zapraszamy... Nowe poziomy... Po licznych konsultacjach, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie rankingu do 40 poziomu, ale najbardziej rewolucyjną zmianą jest wdrożenie własnych, autorskich rang, które możecie zobaczyć poniżej: Rangi zostały wykonane w taki sposób, aby każdy typ poziomu wyróżniał się. Ponadto, aby uniknąć powszechnego kopiowania, wszystkie rangi zawierają podpis Fragujemy.com. --- Nowy podział punktów... Po wielu tygodniach testów, które mogliście widzieć grając na niektórych naszych serwerach ( np. dodanie rang Faceit ), w trakcie których dokładnie analizowaliśmy Wasze reakcje, oceny, uwagi, prezentujemy Wam nowy podział punktów na poszczególne rangi: Każdy z graczy zaczyna z 0 punktacją, a na czas wbicia 1 poziomu widoczna jest ranga ze znakiem zapytania. Frag-Level 1 od 50 punktów Frag-Level 2 od 100 punktów Frag-Level 3 od 150 punktów Frag-Level 4 od 225 punktów Frag-Level 5 od 300 punktów Frag-Level 6 od 400 punktów Frag-Level 7 od 500 punktów Frag-Level 8 od 600 punktów Frag-Level 9 od 700 punktów Frag-Level 10 od 800 punktów Frag-Level 11 od 1000 punktów Frag-Level 12 od 1200 punktów Frag-Level 13 od 1400 punktów Frag-Level 14 od 1600 punktów Frag-Level 15 od 1800 punktów Frag-Level 16 od 2000 punktów Frag-Level 17 od 2250 punktów Frag-Level 18 od 2500 punktów Frag-Level 19 od 2750 punktów Frag-Level 20 od 3000 punktów Frag-Level 21 od 3500 punktów Frag-Level 22 od 4000 punktów Frag-Level 23 od 4500 punktów Frag-Level 24 od 5000 punktów Frag-Level 25 od 5500 punktów Frag-Level 26 od 6000 punktów Frag-Level 27 od 7000 punktów Frag-Level 28 od 8000 punktów Frag-Level 29 od 9000 punktów Frag-Level 30 od 10000 punktów Frag-Level 31 od 11000 punktów Frag-Level 32 od 12000 punktów Frag-Level 33 od 13000 punktów Frag-Level 34 od 14000 punktów Frag-Level 35 od 15000 punktów Frag-Level 36 od 16000 punktów Frag-Level 37 od 17500 punktów Frag-Level 38 od 19500 punktów Frag-Level 39 od 22000 punktów Frag-Level 40 od 25000 punktów Każdy, kto z Was ma sprawne oko dostrzeże, że punktacja przy konkretnych awansach się zwiększa. Ponadto, jest ona dosyć prosta i łatwa do zapamiętania dla każdego. --- Dodatki do rang... Już wkrótce gracze, którzy osiągną poziom 16, 26, 36, 37, 38 lub 39 otrzymają automatycznie upominek na serwerze. Gracze, którzy osiągną maksymalny poziom 40 otrzymają automatycznie mini-V.I.P'a! Pozostałe informacje: Zmiany obejmują wszystkie nasze serwery CS:GO, z wyjątkiem planowanego nowego serwera 5 vs 5. Na nim będą obowiązywać rangi Faceit rozszerzone również do 40 poziomu. Z uwagi na automatycznie przydzielane bonusy, nie będzie w przyszłości żadnego konkursu o TOP 1-3. - - - Mamy nadzieję, że zmiany przypadną Wam do gustu. Serdeczne podziękowania należą się @ Samurai Tajrox 龙 , który poświęcił ostatnie 2 tygodnie na wykonanie autorskich rang! Zapraszamy do komentowania zmian i wzięcia udziału w ankiecie. @ Zasłużony @ Elitarny fragowicz @ Emerytowany Fragowicz @Fragowicz @ Nowy fragowicz Pozdrawiamy, FGTeam 13 1 29
Zasłużony Fragowicz TURBO LACZEK Opublikowano 9 Maja 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 Zajebista robota @ Samurai Tajrox 龙 , serio wyglądają mega fajnie, ogólnie całe zmiany bardzo na plus, jak dla mnie. I bardzo fajnie, że dodałeś to kdr@ GET <3 3
King Vaniliovsky Opublikowano 9 Maja 2021 King Opublikowano 9 Maja 2021 Mimo że gram tylko na ZM to fajnie że coś się dzieje. Zawsze wszystkie zmiany, dobre zmiany na plus są korzystne. Szczególnie dla nowych graczy Smacznego rosołku 3 1
medi Opublikowano 9 Maja 2021 Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 codziennie jakieś innowacje :DD ładnie wygląda, ojj będzie nabijany poziom ojj będzie 1 1
cry ¿ Opublikowano 9 Maja 2021 Wykluczony Opublikowano 9 Maja 2021 Ostatnie 7 rang jeszcze jakoś wygląda, fajna inicjatywa, żeby dojść do tak ładnych rang trzeba poświęcić tyle czasu. Reszta w mojej opinii 2 1
Zasłużony Fragowicz somehoww Opublikowano 9 Maja 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 Zmiany na plus, ale dopiero co każdy na serwerze przyzwyczaił się do rang Faceit i już są nowe.. 2
Właściciel GET Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Właściciel Opublikowano 9 Maja 2021 To były testy @ somehoww , które wykazały bardzo mieszane uczucia. Wielu z Was wolało rangi podobne do standardowych ( nawet skrzydłowe nie zachwycały ), stąd połączyliśmy klasykę z nowoczesnością. Dlatego gadanie, że "dopiero co każdy się przyzwyczaił" jest idiotyczne, bo nadal opinie były mieszane. @ cry ¿ nie będę komentował tak żałosnego komentarza. Wyjdź i przy okazji zmień serwer. Pozdrawiam 1
cry ¿ Opublikowano 9 Maja 2021 Wykluczony Opublikowano 9 Maja 2021 Teraz, GET napisał: @ cry ¿ nie będę komentował tak żałosnego komentarza. Wyjdź i przy okazji zmień serwer. "Zapraszamy do komentowania zmian i wzięcia udziału w ankiecie." ??? - @ GET , rozumiem, że prace nad nowymi rangami zajęły sporo czasu, ale po co zapraszać do komentowania, jeśli oczekujecie tylko pozytywnych opinii. Według mnie te rangi nie wyglądają dobrze, ale zgadując dostanę odpowiedź "to zrób lepsze". Przyznam, że nie potrafię i nie zrobię, lecz szanuje za tak długi czas pracowania nad nimi i chęci lepszych zmian serwerów. Mi się nie spodobały i zdania nie zmienię, jak i serwera, ponieważ Frag jest nie tylko siecią do grania, a także rodziną. Pozdrawiam, Cry!
Zasłużony Fragowicz somehoww Opublikowano 9 Maja 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 No nie zbyt, opinie na serwerze były za rangami Faceit i większość po czasie chwaliła to, oczywiście że na początku większość była sceptycznie nastawiona, ale z czasem opinia się bardzo zmieniła i już nikt nie miał ochoty na stare rangi. Przepraszam, ale rangi Faceit były różnorodne, miłe dla oka, te rangi wyglądają jak te zwykłe (poza ostatnimi czyt. 36-40) tyle że z cyferkami. I tak jak wtedy, było dużo narzekania, tak teraz jest go jeszcze więcej. To nie ma być hejt, tylko opinia, mi się one nie podobają i tyle, nie ujmuję nikomu pracy. Poza tym chyba zlę mnie zrozumiałeś, przyzwyczaić można się do wszystkiego, czy się to lubi czy nie 1
Malarz Opublikowano 9 Maja 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 Jak dla mnie fajnie to wygląda zdecydowanie na plus 1
ZKKF oreo. Opublikowano 9 Maja 2021 ZKKF Opublikowano 9 Maja 2021 51 minut temu, somehoww napisał: Przepraszam, ale rangi Faceit były różnorodne, miłe dla oka, te rangi wyglądają jak te zwykłe (poza ostatnimi czyt. 36-40) tyle że z cyferkami. Te rangi miały wyglądać jak te zwykłe tylko, że z cyferkami. Poza tym jakim cudem te Faceitowe były przyjemne dla oka? Może mam słaby wzrok ale numerów na nich nie można było kompletnie odczytać jak dochodziły do 10+, jeszcze w dodatku były mocno "rozmazane" (pewnie mała ilość pikseli a dużo detali). Teraz te rangi są nie dość, że czytelne to jeszcze wyglądają (moim zdaniem) lepiej w tabeli. Mogłoby być więcej kolorowych np. co 10 rang zmiana koloru, ale skoro miały wyglądać jak zwykłe to wszystko wygląda dobrze. Opinie z poprzednich zmian były zbierane i z nich właśnie powstały te rangi, a przynajmniej tak się domyślam. Wyjątkowo dzisiaj wpadłem na serwer i nie zauważyłem by ktokolwiek miał z tym problem. Wydaje mi się, że do każdej zmiany ktoś będzie miał pretensje. Minie kilka dni lub tygodni i za chwile na wszystkich sieciach pojawią się podobne rangi znając życie. Jeszcze się odniosę do @ cry ¿ . Skoro Ci się rangi nie podobają to co byś w nich zmienił? Nie trzeba być grafikiem aby opisać swój pomysł. 1 1
Legendarny Fragowicz PoLaR Opublikowano 9 Maja 2021 Legendarny Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 Wbiłem sobie dzisiaj na serwerek zobaczyć jak to się prezentuję i muszę przyznać, że jak zawsze wszystko perfekcyjnie zrobione. Jedynie co bym ew zmienił to dodał jakiś bajerek dla rang 16-19 1
Zasłużony Fragowicz somehoww Opublikowano 9 Maja 2021 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, crunchy oreo napisał: Te rangi miały wyglądać jak te zwykłe tylko, że z cyferkami. Poza tym jakim cudem te Faceitowe były przyjemne dla oka? Może mam słaby wzrok ale numerów na nich nie można było kompletnie odczytać jak dochodziły do 10+, jeszcze w dodatku były mocno "rozmazane" (pewnie mała ilość pikseli a dużo detali). Teraz te rangi są nie dość, że czytelne to jeszcze wyglądają (moim zdaniem) lepiej w tabeli. Mogłoby być więcej kolorowych np. co 10 rang zmiana koloru, ale skoro miały wyglądać jak zwykłe to wszystko wygląda dobrze. Opinie z poprzednich zmian były zbierane i z nich właśnie powstały te rangi, a przynajmniej tak się domyślam. Wyjątkowo dzisiaj wpadłem na serwer i nie zauważyłem by ktokolwiek miał z tym problem. Wydaje mi się, że do każdej zmiany ktoś będzie miał pretensje. Minie kilka dni lub tygodni i za chwile na wszystkich sieciach pojawią się podobne rangi znając życie. Jeszcze się odniosę do @ cry ¿ . Skoro Ci się rangi nie podobają to co byś w nich zmienił? Nie trzeba być grafikiem aby opisać swój pomysł. Nikt nie ma o nic pretensji, było proszone o wyrażenie zdania, to je wyraziłem, nie wymyśliłem wszystkiego tak o Sobie. Rangi Faceitowe fakt, nie były czytelne na mniejszej rozdzielczości gry, co z resztą sam zgłaszałem Getowi, ale były kolorowe i miały niestandardowy wygląd. Czytelność jest polepszona, to fakt, ale sam wygląd dla kogoś kto gra w tą grę dłuższy okres czasu i naoglądał się już defaultowych rang jest monotonny. Tak jak powiedziałem, wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i gustu więc nie widzę większego sensu w dyskusji o ich wyglądcie, każdy prędzej czy pózniej je zaakceptuje. Tak jak napisałem wcześniej, zmiany są na plus czyt. zwiększenie ilości rang i sam fakt że są autorskie Pozdro Edytowane 9 Maja 2021 przez somehoww 1
Właściciel GET Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Właściciel Opublikowano 10 Maja 2021 6 godzin temu, cry ¿ napisał: ponieważ Frag jest nie tylko siecią do grania, a także rodziną. To prawda i tego się trzymajmy. Za moje wcześniejsze uniesienie się, przepraszam. 6 godzin temu, somehoww napisał: opinie na serwerze były za rangami Faceit i większość po czasie chwaliła to, oczywiście że na początku większość była sceptycznie nastawiona, ale z czasem opinia się bardzo zmieniła Tak, bo jak wspomniałeś ludzie się do nich przyzwyczaili, ale pamiętaj, że mówisz o wąskim gronie czyli graczach konkretnego serwera. Tym bardziej, że testy rang faceit odbywały się tylko na 3 serwerach, tj. MIRAGE 1, MIRAGE 2 i ARENA TR 128, dlatego jeszcze raz powtórzę: na początku było zdziwienie, potem zachwyty, ale jednocześnie słyszeliśmy komentarze "wolimy rangi takie jak np. na MIRAGE 3" czy "brakuje mi takiego serwera ze zwykłymi rangami, bo nawet te skrzydłowe są do dupy". Osobiście mi skrzydłowe rangi na części serwerach też nie przeszkadzały, bo wyglądają nowocześniej, ale właśnie dlatego postanowiliśmy połączyć klasykę z nowoczesnością. Efekt "wow" miał polegać na tym, że jako jedna z nielicznych sieci serwerów kolejny raz udowodniliśmy graczom, że potrafimy zrobić coś własnego! 4 godziny temu, somehoww napisał: ale sam wygląd dla kogoś kto gra w tą grę dłuższy okres czasu i naoglądał się już defaultowych rang jest monotonny. Zależy jak na to spojrzeć, bo monotonne oznacza jednostajne, nieurozmaicone. Specjalnie dla Ciebie zestawię wygląd kilku rang: Zwróć uwagę na efekty, które na początku nie do końca są widoczne, ale wraz z większą rangą one rosną. Nie wykluczam w przyszłości udoskonalenia rang, np. od 26 wzwyż, ale póki co chcemy zobaczyć jak one się przyjmą, stąd jeśli pojawia się jakaś krytyka to dobrze byłoby dać nam sugestie w jakim kierunku powinniśmy iść, czyli co zmienić, co poprawić. 5 godzin temu, crunchy oreo napisał: Teraz te rangi są nie dość, że czytelne to jeszcze wyglądają (moim zdaniem) lepiej w tabeli. Słuszna uwaga. A propos rang Faceit, to na początku był na nie hype na wielu serwerach ( stąd już pół roku temu były plany wdrożenia ich na nasze serwery ), ale z czasem zaczynałem dostrzegać ich wady. Nie dlatego, że są kolorowe tylko praktycznie nieczytelne i w tabeli tworzyły swego rodzaju miszmasz, co tylko potwierdziły opinie graczy. 5 godzin temu, PoLaR napisał: Jedynie co bym ew zmienił to dodał jakiś bajerek dla rang 16-19 Dzięki za sugestię. Z pewnością pochylimy się ponownie nad tematem rang, ale dopiero w czerwcu, gdy zasięgniemy opinii i dokonamy analizy. 6 godzin temu, Malarz napisał: Jak dla mnie fajnie to wygląda zdecydowanie na plus W ankiecie zaznaczyłeś, że nie podobają Ci się nowe rangi PS. Jak wspomniałem w pierwszym poście, rangi Faceit będziecie mogli oglądać na serwerze 5vs5 i nie wykluczam, że również na serwerze MIRAGE/CACHE. Przy okazji, na stronie http://rank.fragujemy.com/ możecie je podziwiać włącznie z nowymi rangami. 1 2
Ezzydess Opublikowano 10 Maja 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Jak na prototyp to całkiem nieźle, widać że te rangi choć już są o niebo lepsze moim zdaniem od default'owych to same chcą być ulepszone, a przede wszystkim więcej detali żeby nie wyglądały tak samo i choć 40 poziomów może być ciężko zrobić każdą inną od drugiej to osobiście wolałbym żeby niektóre różniły się więcej niż cyferką. tu na przykładzie można by zmienić to żę w 34 są skrzydła i 3 małe kropeczki symetrycznie to czemu tego nie wykorzystać i 33 i 32 dać poprostu po 2 i 1 kropeczce, o takie detale właśnie mi chodzi (kropeczki czy gwiazdki na jedno wychodzi) sama zmiana jak najbardziej na plus i szacunek za poświęcony czas Edytowane 10 Maja 2021 przez Ezzydess 1
Darkness.#exe Opublikowano 10 Maja 2021 Zawieszony Opublikowano 10 Maja 2021 Witam co do rang na serwerach to powiem krótko sztosik podoba mi się inicjatywa, mamy własne rangi i pięknie to wygląda, a co do rankingu na stronie super wyglądają te rangi dobrze się komponują z tabelką <3 1
Właściciel GET Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Właściciel Opublikowano 10 Maja 2021 3 godziny temu, Ezzydess napisał: tu na przykładzie można by zmienić to żę w 34 są skrzydła i 3 małe kropeczki symetrycznie to czemu tego nie wykorzystać i 33 i 32 dać poprostu po 2 i 1 kropeczce, o takie detale właśnie mi chodzi (kropeczki czy gwiazdki na jedno wychodzi) Dzięki za sugestie! Weźmiemy ją pod uwagę. PS. @ PlaTyna prosimy o komentarz, co należałoby ulepszyć. 1
Ezzydess Opublikowano 10 Maja 2021 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 10 Maja 2021 3 minuty temu, GET napisał: Dzięki za sugestie! Weźmiemy ją pod uwagę. Jak będzie potrzeba mogę podrzucić więcej pomysłów ale na pv żeby nie śmiecić tematu. 1
Właściciel GET Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Właściciel Opublikowano 10 Maja 2021 Jasne, czekamy. Tym razem, jeśli dojdzie do korekt to przedstawimy po zebraniu opinii poprawioną listę rang i będziecie mogli je ocenić. 1
Rekomendowane odpowiedzi