Skocz do zawartości

Kilka propozycji - Mirage 128TR

Ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

W tym temacie zbiorę propozycję moje i graczy które dostawałem odnośnie serwera mirage 128TR.

Głosowanie na zwycięską drużynę 

Gracze na początku rundy będą mogli poprzez odpowiednią komendę głosować na drużynę która ma wygrać, może być to czysto dla zabawy. Można zrobić także  jakąś topke głosowań kto ile razy miał racje odnośnie wyniku meczu. 

Losowy VIP na starcie mapy

Na rozpoczęcie każdej mapy byłby losowany jeden darmowy vip na całą mapę. Pozwoliło by to graczom zapoznać się z daną usługą oraz zachęcić ich do zakupu takiej usługi w przyszłości.

VIP dla najlepszych graczy

Jak pewnie wiecie na naszym serwerze co jakiś czas odbywa się reset rang. W tym pomyślę chodzi o to aby gracze z top 10 dostawali odpowiednio nagrody za wbijanie tych pkt. Dodatkowym pomysłem do tego jest to aby było to przyznawane tylko przez wypisanie wniosku na forum co zachęciłoby graczy do wchodzenia na forum.

Moja propozycja nagród:

Miejsce 1 - VIP 30 DNI  ?

Miejsce 2 - VIP 21 DNI  ?

Miejsce 3 - VIP 14 DNI  ?

Miejsce 4 - VIP 7 DNI 

Miejsce 5 -  VIP 7 DNI

Miejsca 5-10 -  VIP 3 DNI

Dodatkowe wiadomości na chacie

Kolejną propozycją są automatyczne wiadomości typu ,,Potrzebujesz pomocy ? Widzisz osobę używającą wspomagacze ? Zgłoś to na u@ !,, lub ,, Zapraszamy na nasze forum fragujemy.com aby zapoznać się z życiem serwera i nie przegapić nowych konkursów,,. Wiadomości pojawiałby się w odstępie około 2-3 minut.

Nagrody za czas gry

W tej propozycji chodzi o to aby gracze którzy mają najwięcej czasu spędzonego na serwerze dostawali punkty za które potem mogli by odbierać nagrody. Zachęciłoby to słabszych graczy którzy nie mają szanse na topkę grać więcej na serwerze. Wniosek o taką nagrodę też by się wypełniało przez forum co spowodowałoby wzrost graczy na forum.

Anty-Rush

Wielu graczy prosiło mnie abyśmy zrobili na serwerze tak zwany ,,Anty-Rush,,. Przykładowo osoby które po starcie danej rundy biegną od razu na rampę i akurat nikogo tam nie ma szybko mogą wejść na plecy i zabić wiele osób. Jest to strasznie denerwujące, według mnie powinien być wprowadzony anty-rush ale na niezbyt wielką ilość czasu np 20-30 sekund. 

Limit AWP

Jest to chyba jeden z najbardziej poruszanych tematów na naszym serwerze. Głownie większość głosów mówi by usunąć limit AWP lub zwiększyć go do posiadania maksymalnie 2 snajperek (nie licząc graczy VIP którzy nie posiadają limitu). Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zwiększenie limitu do 2 AWP ze względu na to że jeżeli serwer jest pełny to nie da się wszystkiego kryć jedną AWP w teamie.

Podsumowanie 

Myślę że wiele z tych propozycji mogłoby zostać wprowadzonych na nasz serwer i urozmaiciło by to rozgrywkę graczom. oraz pozwoliłyby zwiększyć zainteresowanie naszym fragowym forum. Chciałbym aby jak najwięcej osób wypowiedziało się o tych propozycjach, czy według Was powinny zostać one wprowadzone oraz jak według Was powinny one wyglądać . W komentarzach proponujcie też swoje propozycję odnośnie naszego serwerka. 

Zachęcam do dyskusji !

*Temat zostanie edytowany jeżeli przybędą nowe propozycję lub dacie pomysł jak zmienić te zamieszczone wyżej. 

fg_go_mirage.jpg.f4519db3a66dfbe6c8cfe6bf81d781b8.jpg

Opublikowano

Wszystko spoko ale limit awp powinien zostać taki jaki jest

• Właściciel
Opublikowano

Anty-rush już był i się nie sprawdził, a losowanie V.I.P'a nie będzie ze względu na charakter turniejowy serwera. Jeśli chcesz takie coś, to zapraszam na 64 TR.

Pozdrawiam

Opublikowano

VIP dla najlepszych graczy  - wszystko ok, ale to admini zajmują 50% Topki. 
Limit AWP  - faktem jest iż nie da się przykryć wszystkiego jedną AWP, ale jedną AWP i trzema scoutami już tak.  Powinno zostać jak jest.
Głosowanie na zwycięską drużynę  - pomysł ok. widziałem serwery, które korzystają z takich rozwiązań.  Ale żeby robić Top? Ten pomysł jakoś mnie nie przekonuje.
Anty-Rush - jak dla mnie nie ma potrzeby. Balans jest zachowany i nikt nie skarży się na nadmierny Rush.
Nagrody za czas gry - ten pomysł podoba mi się najbardziej. Gracze poświęcają swój czas nie tylko na rozwijaniu umiejętności. Ale na dobrej zabawie. Bardzo często również pomagają administratorom w wyłapywaniu cheaterów, a więc dlaczego nie nagradzać aktywnych graczy? Ten pomysł popieram.

Pozdrawiam :)  

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tutaj wielu graczy prosiło o anty-rush, a na mirku 64 dużo graczy narzeka na tę opcję... ludziom nie dogodzisz.

Opublikowano

Jeśli ludzie narzekają ze inni rashuja to niech patrzą plecy a nie.

Co do awp to dobra opcja byli by zwiększenie ich do 2 ale dopiero w tedy gdy w drużynie było by ponad 5 graczy.

Moją propozycja jest dodanie czegoś w rodzaju szybkiego rozbrajania bomby. Działało to by na zasadzie 4 kabelków do wyboru. Osoba plantująca bombę musiała by wybrać kabelek (1 z 4), gdyby nie wybrał kabelka to kabelki by się nie pokazywały. Aby moc używać tej „umiejętności” Trzeba by mieć defuse.

• Właściciel
Opublikowano

Przestańcie wymyślać pomysły na ten serwer typu kabelki i inne duperele. Przypominam, że to typ serwera turniejowy i nie powinniśmy odchodzić od tego w żaden sposób. 

Godzinę temu, Rolnik napisał:

Co do awp to dobra opcja byli by zwiększenie ich do 2 ale dopiero w tedy gdy w drużynie było by ponad 5 graczy.

Przy 5 graczach?! Ty się dobrze zastanów. 

3 godziny temu, CSHT. napisał:

Tutaj wielu graczy prosiło o anty-rush, a na mirku 64 dużo graczy narzeka na tę opcję... ludziom nie dogodzisz.

Rush został przesunięty do granic możliwości i imho jest dobrze. Pamiętajmy, że jednak 31 slotów robi robotę do takiego 25 i to sporo. 

3 godziny temu, Krychełek napisał:

Nagrody za czas gry - ten pomysł podoba mi się najbardziej. Gracze poświęcają swój czas nie tylko na rozwijaniu umiejętności. Ale na dobrej zabawie. Bardzo często również pomagają administratorom w wyłapywaniu cheaterów, a więc dlaczego nie nagradzać aktywnych graczy? Ten pomysł popieram.

Rozumiem że sponsorujesz te nagrody? Admini powinno zachęcać do zakupu V.I.P'ów, a jak na razie na tym serwerze to leży. 

Dlaczego go nie nagradzać? Bo już samo zdobywanie doświadczenia nagradza go lepszą rangą. Chyba logiczne. Lepiej zrobić zatem konkurs jak kiedyś, że kto wbije pierwszy globala dostaje V.I.P'a niż za godziny spędzone. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Hmm. @ GET ma rację jeżeli nawalimy nie wiadomo ile tego to przestanie być serwer jaki teraz jest. Zacznie bardziej przypominać mirage tr 64. Nie zmienia to jednak faktu że parę zmian można dokonać np własnie ta zmiana limitu awp osobiście proponuję zastanawiać się nad dwoma awp coś koło nwm 12 graczy albo więcej. 

1 godzinę temu, GET napisał:

Rozumiem że sponsorujesz te nagrody? Admini powinno zachęcać do zakupu V.I.P'ów, a jak na razie na tym serwerze to leży. 

@ GET i tu może się sprawdzić jedna z propozycji tzn dodatkowe wiadomości na chat z różnymi informacjami np: vip do zakupu na stronie, bonusy z posiadania vipa pod komenda !vip, masz problem pisz na u@ itp. Co do nagród za tą topkę zaproponowałeś nagrodę dla gracza top 1. Myślę że jednak można by było to zrobić w mniejszej ilości już zrobić dla tych 3 najlepszych ale to nwm vip 7 dni top 1 i dla reszty po 3 dni np. Taka mała nagroda dużo nie zmieni a uszczęśliwi te osoby.

Na razie jeżeli chodzi o propozycję na serwer najbardziej możliwe do zrobienia według mnie to

-Nagrody za topke

-Nowe wiadomosci na chacie

-Limit awp (2 AWP powyżej jakiejś ilości graczy)

+ Dodatkowo bym dodał jeden granat a mianowicie granat zapalający do darmowych granatów vip ale z możliwością wyłączenia tej opcji w menu vip bo np ktoś woli dokupić 2 flasha. 

Trzeba to tak zrównoważyć by ten serwer nie zmienił się w mirage tr 64

• 2 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 8.03.2020 o 11:07, maks0033 napisał:

Głosowanie na zwycięską drużynę 

To serwer turniejowy, więc nie.

Losowy VIP na starcie mapy

Ta opcja dostępna jest na MIRAGE #64 i nie pojawi się na #128.

VIP dla najlepszych graczy

To jest w opracowaniu kwestia. Z tego co wiem @ somehoww  będzie to organizował.

Dodatkowe wiadomości na chacie

Wszystkie niezbędne wiadomości są na czacie. Przez ostatnie 2-3 miesiące poprawiałem je.

Nagrody za czas gry

Dobrze wiesz co planujemy wkrótce.

Anty-Rush

Nie sprawdził się.

Limit AWP

Dobrze, wyjątkowo zrobiłem tak, aby limit wynosił 2 AWP, ale tylko przy 24 graczach.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności