Skocz do zawartości

Rozmowy o serwerze DD2

GET

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Ataki DDoS zostały zatrzymane, natomiast Ci dowcipnisie zaczęli stosować ataki aplikacyjne albo w mniejszych porcjach ( nowe rodzaje ). Jutro dalsze udoskonalanie systemu. Musicie być jeszcze cierpliwi, testy systemu będą przez weekend.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zróbcie im z dup jesień średniowiecza.

Człowiek sobie postrzelać nie może, bo się jakiś gamoń z liceum bawi. Gimbazjada. Zamiast wziąć się za zarabianie hajsu, to marnują energię na uprzykrzanie ludziom życia. Tępe ch**e.

• Właściciel
Opublikowano

Serwer działa już stabilnie, ale jest dostępny tylko i wyłącznie dla PL graczy. Gracze zza granicy muszą jeszcze trochę poczekać.

Jutro albo pojutrze GameTracker zostanie włączony. Ruszamy z odbudową serwera!

Opublikowano

Chciałbym poruszyć dwie kwestie.

Wyświetlają się komunikaty na serwerze - "nie ma admina, a jest cziter - zgłoś go na forum'.

Raz tak postąpiłem - napisałem na SB i dostałem bana na SB.

Rozumiem, że aby móc kogoś publicznie oskarżać, to trzeba mieć dowody w postaci rozpisanego demka, tylko teraz tak:

1) Jest na serwerze 30 osób, nie ma admina, a jeden gracz przez wh utrudnia grę innym do tego momentu, że aż ludzie zaczynają uciekać z serwera.

2) Aby rozpisać demko, musi się ono najpierw pojawić na HLTV, a wcześniej musi skończyć się mapka + parę min - mamy piątek wieczór, godzina 24, czyli tak naprawdę najlepszy czas na granie z punktu widzenia gracza, który wieczór podporządkował graniu w cs'a (zamiast np obejrzeć film lub iść na balety z panienką).

3) Rozpisanie demka to dobre 30-40 minut, a później czas na ocenę kolektywu adminów.

Rozumiem, że to hasło odnośnie zgłaszania czitów jest nieco oderwane od rzeczywistości?

Nie chodzi mi o tego bana na SB, a o stosunek do gracza, który spędza u was sporo swojego czasu - często w nocy, kiedy zdarza się, że jest mniejsza frekwencja, a jak wiadomo wtedy każda twarz na wagę złota. Sprawę wyciszyć, a to co dzieję się na serwerze, niech tam zostanie. Przecież na forum czitów nie ma. 

Druga kwestia.

Czy dozwolone jest coś takiego, że ktoś po śmierci, ponownie wbija na serwer i sobie gra?

Już parę razy zdarzyło mi się coś takiego i powiem, że jest to nieco denerwujące.

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Nie trzeba rozpisywać dema, najlepiej jest po prostu podać zakres czasowy i wskazać, np. 20 runda, widać ewidentnie WH. Być może wprowadzimy modyfikację, dzięki której będzie można zgłaszać graczy w specjalnym boksie. Ale to w dalekiej przyszłości...

Niestety, SB nie jest od tego, aby zgłaszać cheaterów. Na ten moment pozostaje Ci dodać adminów na STEAM lub sprawdzić czy jakiś jest i napisać PW.

AD 2. Dyskutowaliśmy już na ten temat i stwierdziliśmy, że na ten moment nic nie zrobimy w tej sprawie. 

Opublikowano

Wiadomo, że łatwiej wymagać, niż wprowadzać gotowe, świetnie działające rozwiązania - zwłaszcza, że wasza sieć jest mocno rozbudowana i nie skupia się tylko na dd2. Także to rozumiem.

Tylko kwestia jest taka, że aby dodać admina do znajomych, to musi wyrazić on na to chęć... A czynnik ludzki, jak wiadomo, jest mocno niezależny i nieprzewidywalny  ;)

Niemniej, wiem już w jakim iść kierunku.

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Za duża ilość slotów nawet jakby była możliwa to wg mnie, co wiem z doświadczenia na tego typu serwerze spowodowałaby chaos, serwer byłby typową młócką z dużą ilością cziterów

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ludzi stale przybywa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności