Skocz do zawartości

[KOSZ] Zombie: grajmy nowe mapy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezwykle ważna informacja dla graczy - mamy możliwość grania danych map w określonych ramach godzinowych. Oznacza to, iż możemy sobie ustalić które mapy gramy od 12h do godziny 15, a które w nocy.

Na tą chwilę daje wam taki wybór. Propozycje składajcie poniżej - zarówno co do map jak i ram godzinowych:

[13-22]
ze_escapetrain
zm_2010_fix
zm_2day
zm_3rooms
zm_arabics
zm_aztec_infinity
zm_aztec_kamp
zm_battleground_foda
zm_colores
zm_colors
zm_compilation
zm_cpl_mill_kamp
zm_cross
zm_crystal
zm_defense2_v2
zm_desert_war
zm_dust2_2k15
zm_dust_winter
zm_effect
zm_energy
zm_fdust2x2
zm_five
zm_fun_world_b
zm_going
zm_good_kamp_v2
zm_ice_attack
zm_india_v4
zm_kabul_kamp
zm_killdust2
zm_kopalnia_v2
zm_max_payne
zm_nuke_kamp
zm_ojciec
zm_poland
zm_procent
zm_restart_v3
zm_snow_poland
zm_snowbase3
zm_toxic_house2
zm_toxic_ice_attack
zm_trakinax_tubo
zm_westwood
zm_wooden_house_rmx
zm_zombie-apocalypse
zm_fortuna

[22-13]
zm_anekin_house_v4
zm_aztec_kamp
zm_bunkiery
zm_colores
zm_colors
zm_compilation
zm_crystal
zm_defense2_v2
zm_energy
zm_fdust2x2
zm_five
zm_fortuna
zm_fun_world_b
zm_gbox5
zm_going
zm_ice_attack
zm_india_v4
zm_monstro
zm_ojciec
zm_poland
zm_procent
zm_toxic_house
zm_trakinax_tubo
zm_wooden_house_rmx
  • Ustrzel fraga! (+) 3
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie za dużo jest tych map, moglibyśmy zostawić tylko te, które są najczęściej grane + dorzucić te troszkę mniej i parę z tych mało granych ( najfajniejszych ).Co do godzin nocnych jest okej.

PS. od 13 do 22 mija 9 godzin 1 mapa = 35 minut, 16map =  560 minut ( ponad 9 godzin ) = 30 najfajniejszych map, które są grane z chęcią i uśmiechem i bez narzekania przez graczy ( o ja znowu to, jakie to słabe ) itp.

Edytowane przez PiKaChU ^.^
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Jak dla mnie za dużo jest tych map, moglibyśmy zostawić tylko te, które są najczęściej grane + dorzucić te troszkę mniej i parę z tych mało granych 

Wybacz, ale się nie zgodzę, to byłoby nudne i serwer straciłby na popularności. Zdarza się, że nie jest grane to samo w kółko i ludzie trafiają na perełki - nowe mapy - i zaczynają je doceniać. ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Dlatego co jakieś czas np. 2 tygodnia możne ten mapcykl zmieniać i zostawiać najlepiej grane mapy + dorzucić coś nowego, a jeśli nowe się przyjmie to zostawić z czego utworzy się coś fajnego na dłuższy czas.

Mam nadzieję, że rozumiecie mniej więcej o co mi chodzi.

Edytowane przez PiKaChU ^.^
Opublikowano

Dla mnie to dobrze że ustawione są godziny w których można grać określone mapy bo do niektórych jak serwer jest pełny to jest ona za mała i dzięki czemu inne mampy mogą zaistnieć. Moim zdaniem to map nie trzeba dodawać tylko zrobić tak aby mapa była raz dziennie i wtedy można zobaczyć które mapy się powtażają. Jeszcze chciałbym coś dodać od siebie, że mnie denerwuje( a to jest lekko powiedziane) rtv ludzie jak bydło wybiera nie wie czego i 2-3 rundy nie mine a już piszą ludzie aby zmienić mapę bo im się nie podoba o tak co każdą nową map. Można by to zlikwidować na okres 2 tygodni może nauczą się wybierać mapy a nie te ciągłe rtv.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dodam jeszcze do wypowiedzi Arniego, można by było zrobić tak, że serwer automatycznie zmienia mapę bez żadnego głosowania wtedy moim zdaniem byłoby najlepiej.Wszyscy, którzy grają nawet z własnego doświadczenia wiedzą, że jeśli pojawia się vote to i tak klikamy byle co, aby to jak najszybciej nam znikło, albo czekamy chcemy coś wybrać, a nie znamy mapy, no nie oszukujmy się.Co wy na to?

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Temat mapcycle był wałkowany nie raz, ale skoro został poruszony ponownie to czas się wypowiedzieć. 

Jak dla mnie za dużo jest tych map, moglibyśmy zostawić tylko te, które są najczęściej grane + dorzucić te troszkę mniej i parę z tych mało granych ( najfajniejszych ).

No to w sumie już tak jest ;)

PS. od 13 do 22 mija 9 godzin 1 mapa = 35 minut, 16map =  560 minut ( ponad 9 godzin ) = 30 najfajniejszych map, które są grane z chęcią i uśmiechem i bez narzekania przez graczy ( o ja znowu to, jakie to słabe ) itp.

W tych godzinach gra garstka ludzi tak naprawdę. No może okolice początku i końca pory nocnej są bardziej aktywne (przeważnie na weekendzie).

Dlatego co jakieś czas np. 2 tygodnia możne ten mapcykl zmieniać i zostawiać najlepiej grane mapy + dorzucić coś nowego, a jeśli nowe się przyjmie to zostawić z czego utworzy się coś fajnego na dłuższy czas.

Nowości trzeba wprowadzać stopniowo, żeby nie okazało się że gracze uciekną na inne serwery - bo jakieś mapy dziwne tutaj dają, a tych "najlepszych" i walkowanych w koło coloresów nie ma.

Dla mnie to dobrze że ustawione są godziny w których można grać określone mapy bo do niektórych jak serwer jest pełny to jest ona za mała i dzięki czemu inne mampy mogą zaistnieć. Moim zdaniem to map nie trzeba dodawać tylko zrobić tak aby mapa była raz dziennie i wtedy można zobaczyć które mapy się powtażają. Jeszcze chciałbym coś dodać od siebie, że mnie denerwuje( a to jest lekko powiedziane) rtv ludzie jak bydło wybiera nie wie czego i 2-3 rundy nie mine a już piszą ludzie aby zmienić mapę bo im się nie podoba o tak co każdą nową map. Można by to zlikwidować na okres 2 tygodni może nauczą się wybierać mapy a nie te ciągłe rtv.

Jak będziesz każdą mapę grał tylko raz dziennie to nie sprawdzisz czy się powtarza czy nie bo będzie grana tylko 1x/24h. ;)

Z usunięciem tego RTV nie jest do końca tak fajnie. Pora nocna to czas kiedy to teoretycznie frekwencja na serwerze spada poniżej jakiejś tam średnie umówmy się. Ale są sytuacje kiedy jest kilku/kilkunastu graczy na serwerze i mamy vote. Wybieramy dużą mapę - i co zrobić w sytuacji kiedy na serwerze brak admina a z racji małej ilości graczy rozgrywka jest po prostu nudna? Gracze muszą a właściwie powinni mieć narzędzie w postaci RTV. Mało tego, usunięcie tej opcji nie sprawi że będą grane nowe mapy tylko te oklepańce non stop - nie ma rtv to trzeba coloresa brac bo cholera wie co to ten nuke_kamp ;)

Odbiegając troszkę od powyższych komentarzy. Są mapy, które zawsze będą cieszyć się większą popularnością niż pozostałe. Logicznym jest, że jeśli będzie vote gdzie stosunek map "znanych" do map "mniej znanych" wynosi 1/3 to wybrana zostanie ta pierwsza. Wrzućcie do vote coloresa wraz z nuke, snowbase i fortuna - zgadnijcie która wygra ;)

Mam pytanie - czy administracja dysponuje statystykami wyboru map przez graczy? Ile razy w ciągu dziennego/nocnego mapcycle wybierana była dana mapa? Jak to wygląda np. w weekendy a jak na tygodniu?

Żeby bardziej zróżnicować to co jest grane spróbowałbym użyć innej metody. Ale, najpierw pytanie - według jakiego kryterium wybierane są mapy do vote? Pomijam tu oczywiście kwestie związane z nominacjami graczy. Może w przypadku braku nominacji mapy ze strony graczy zrobić tak, żeby serwer wrzucał do vote mapy, które są najniżej w statystykach granych map w danych mapcycle'ach? 

Może raz na jakiś czas, pominąć w cholerę vote i z góry "skazać" na jakąś konkretną mapę? Fajną mapę, która nie miała okazji wybić się do tej pory np. w przypadku braku nominacji (a nominację zablokować dla graczy, którzy są na serwerze mniej jak 15 minut?)? 

Ciekawy temat, który do tej pory nie został "rozwiązany" ;)

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Mapcycle jest nawet dobrze ustawione, ale serwer popada w rutynę, bo gracze wybierają cały czas mapy które znają. Fajnie by było zamiast tych bardziej znanych map, dodać właśnie coś nowego, bo jak na razie góruje

zm_five, zm_colors, zm_complications, zm_colores, zm_anekin_house_v4, zm_fun_world_b, zm_bunkiery

Cały czas w kółko te same mapy. Jak się pojawi jakaś nowa fajna mapka to od razu płacz że rtv.

Każdemu nie dogodzisz, ale przynajmniej wypadałoby w zamian tych map które były już bardzo często grane, zamienić na próbę innymi mapami które również mogą być warte uwagi :)

Rtv bym wydłużył np. do 10 minut, bo w sumie ktoś kto wybiera mapę na głosowaniu musi być świadomy swojej decyzji, dzisiaj np. dowiedziałem się że mapa taka jak  zm_nuke_kamp istnieje i jest w ogóle na tym serwerze, byłem w szoku że było coś nowego i od razu każdy płacz "PISZCIE RTV", a po 10 minutach każdy już się cieszył grą :D

Opublikowano

Właśnie RGB napisał to o co mi chodziło z RTV uwierz była duża mapa typu zm_ 2day a oni wzięli to RTV i wzięli Zm_ bunkiery to minie wkurza.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To polega na tym , że większości graczy którzy grają długo i często na serwerze wolą grac nowe mapy, bo np. zm_colors grają po 3,4 razy dziennie i mają dość... A gracze którzy wejdą rzadziej niż stali bywalcy lubią grać tylko tradycyjne mapy zm_colors,bunkiery czy zm_five. Dla osób które grają dziennie po kilka godzin i leci nowa mapa bardzo rzadko grana to oderwanie od rzeczywistości. Jest to porównywalna sytuacja to zwykłych serwerów FFA,4FUN czy TP gdzie gracze wolą grać non stop dusta2,inferno czy nuke. Do póki sami gracze nie będą chcieli grać czegoś nowego to wprowadzenie mapcycle, może to się skończyć słabsza frekwencja na serwerze.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Nikt nie ma zamiaru wprowadzać MC, masz tutaj po prostu grupę map które można votować w danych godzinach czasowych. Dla przykładu - taki zapis:

[10-15]
zm_effect
zm_energy
zm_fortuna
zm_fun_world_b
zm_monstro
zm_ojciec
zm_poland
zm_procent

oznaczałby, że nominować będzie można tylko te mapy z listy w godzinach od 10 rano do 15.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

45 map do wyboru na dzień,

Powiedzmy, że jeżeli byłaby możliwość:
7-12 -> ustawić 13 do votowania w tym 2 najczęściej grane
12-17 -> ustawić 13innych do votowania w tym 2 inne najcześciej grane
17-22 -> i kolejne 13 innych do votowania w tym kolejne 2 inne najczęściej grane

Nocnego bym kompletnie nie ruszał.

Edytowane przez Harmuś
  • 7 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności