Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

HiFtqk6.jpg

Według kalendarza księżycowego dzisiaj, tj 8 lutego rozpoczyna się Chiński Rok Małpy. Zgodnie z Horoskopem, elementem tego roku jest Ogień, szczęśliwym kolorem Czerwony. Dlatego też określany jest również jako Rok Ognistej Małpy.

Co to oznacza ?  Jeśli nie wierzysz w horoskopy i całą tą otoczkę - to nic :D

Generalnie Małpa (猴) jest dziewiątym znakiem Chińskiego Zodiaku. Cyfra 9 jest wiązana z ambicją, aktywnością, sprytem i przygodą.
Równowaga yin-yang jest niezwykle istotna w życiu. 
Małpa symbolizuje w chińskim zodiaku nieokiełznaną ciekawość świata oraz kreatywną energię. Jest znakiem wszelkiej maści poszukiwaczy
i odkrywców – pionierów szukających nowych dróg rozwoju. Jej umysł jest wyjątkowo rewolucyjny, a przy tym charakteryzuje się niezwykłą inteligencją.
Małpa może przejawiać geniusz, choć jest on często mylony ze zwyczajnym sprytem i przebiegłością.

Energia Małpy pojawia się zawsze tam, gdzie może ona sama o sobie decydować i ustanawiać własne prawa. Małpa nie lubi czuć się skrępowana. Uwielbia za to tworzyć nowe możliwości, jest kreatorką światów, choć często jedynie we własnym umyśle. Największym wrogiem Małpy jest nuda, więc w tym roku nie ma co liczyć na brak wydarzeń. Z pewnością będzie się działo wiele rzeczy – część z nich może okazać się rewolucyjna.

Szczegółowe horoskopy znajdziecie pod adresem:
http://www.taichi.poznan.pl/aktualnosci/horoskop-chinski-2016-rok-ognistej-malpy/

Heh, mój znak zodiaku to Tygrys, mrau :D czyli dla mnie zapowiada sie odpoczynek, mam nadzieję, że nie bezrobocie :P

Enjoy !

Źrodło: http://przewodnikduchowy.pl/wt/p/2016-rok-malpy.php

Edytowane przez x_warrior
  • Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mój rok ^^ Mój znak zodiaku to małpa <3 :D

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tygrys - High Five @x_warrior :D

Opublikowano

Dla Wołu, rok 2016 Chińskiego Kalendarza będzie obfitował w wiele emocjonujących wydarzeń.

:D

Opublikowano

bedziesz obrywal same heady ;>

• 4 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

• Ustrzel fraga! (+) 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności