Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lukasz_teodorczyk_kadra122014newspix650.

Łukasz Teodorczyk z powodu kontuzji nie dokończył spotkania z Olympikiem Donieck (4:1) w półfinale Pucharu Ukrainy - donosi oficjalna strona Dynama Kijów. Reprezentant Polski miał uskarżać się na potworny ból w stawie skokowym. Badania potwierdziły najczarniejszy scenariusz. Trener Dynama zaraz po końcowym gwizdku powiedział, że uraz Teodorczyka jest dość poważny. 

- Teo najprawdopodobniej uszkodził więzadło w stawie skokowym. To bolesna kontuzja. Mamy nadzieję, że szybko uda mu się wrócić do zdrowia - przyznał Serhij Rebrow. 

Sam piłkarz po cichu miał nadzieję, że badania wykażą co innego. Ale tak się nie stało. Polak nie zagra w finale Pucharu Ukrainy z Szachtarem Donieck i w meczach kadry: z Gruzją w eliminacjach do Euro 2016 i towarzyskim z Grecją. 

- Mam złamaną kość strzałkową. Na pewno czeka mnie sześć tygodni chodzenia w gipsie i rehabilitacja, a nie wiadomo jeszcze, czy także nie operacja? Końcówkę sezonu mam z głowy - zdradził na laczynaspilka.pl

Teodorczyk w tym sezonie zaliczył 24 występy w barwach kijowskiego klubu. Jego rekord to 10 bramek i dwie asysty. W weekend wywalczył z drużyną tytuł mistrza Ukrainy. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Brak źródła.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności