Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Saske.

Pomysł jest bardzo fajny, jestem na tak.

Jednak kolega wyżej napisał że Camtasia jest słaba w przechwytywaniu i nagrywaniu.

Już lepiej robić to na Mirilis! Action/Fraps , z naciskiem na to piewsze, bo fraps jest już dość stary i nagrywa filmy poprzez nieustanne robienie zdjęć. Po zakończeniu nagrywania łączy wszystkie klatki które "szczelił" i tworzy film. Jest on sporych rozmiarów , jednak po konweresji waga się zmniejsza. Program Action jest najlepszy z całej trójki, bo wykorzystuje wielordzeniowość i robi naprawdę film, a nie jak fraps szczela zdjęcia i potem to klei.

Tak samo z konwersją .

Jeżeli masz nowszy komputer w kartą nVidia min. 9800GT to warto zaopatrzyć się w Adobe Premiere Pro. Wykorzystuje on akcelerację graficzną CUDA , przez co render jest szybki i dokładny.

Oczywiście nie popieram piractwa, ale jeżeli już coś robić, to dokładnie. :)

Obydwa programy mam na stanie u siebie i wiem jak działają, rozkładają Camtasię na łopatki.

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

Jak byś zainwestował trochę pieniążków mógł byś kupić porządne programy, takie jak np. pełna wersja Fraps'a a do renderowania sony vegas pro . Z takimi programami na pewno jakoś filmików uległa by znacznej poprawie . :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Sony Vegas Ma śmieszne czasy renderu.

Action jest lepsze niż fraps.

Opublikowano

Sony Vegas Ma śmieszne czasy renderu.

Action jest lepsze niż fraps.

Co kto woli :) Może masz rację .

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dostałem na Urodziny Action od kuzyna i miałem Fraps'a zcrackowanego.

Różnica jest ogromna. Fraps strasznie obciąża dysk, zaś u Action różnica to spadek ok. 5-15 FPS (Przy Intel i5 2gen. i nVidia GTX 650.)

Vegas Pro jest łatwiejszy w obsłudze, ale Premiere Pro jest wydajniejszy, lepszy.

Opublikowano

Dostałem na Urodziny Action od kuzyna i miałem Fraps'a zcrackowanego.

Różnica jest ogromna. Fraps strasznie obciąża dysk, zaś u Action różnica to spadek ok. 5-15 FPS (Przy Intel i5 2gen. i nVidia GTX 650.)

Vegas Pro jest łatwiejszy w obsłudze, ale Premiere Pro jest wydajniejszy, lepszy.

Widać, że znasz się na tym bardziej niż ja , więc przyznaję Ci racje owe programy mogą być lepsze, niż te które ja proponowałem :)

Opublikowano

Witam!

Przepraszam Was bardzo ale jednak nie będe nagrywal filmikow z Csem... Mój drewniany komputer jednak jest za słaby na takie cos :/

Myślałem że mi to lepiej wyjdzie no ale lipa... Jeszcze raz przepraszam za nie potrzebny spam.

Temat niech zostanie jak najszybciej Zamkniety/Usnięty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności