Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

A więc zapewne wielu z Was spotkało się z tym problemem, z czarnymi paskami po bokach ekranu. Dzieje się tak, ponieważ przy zmianie rozdzielczości na mniejszą od zalecanej, karta graficzna / monitor ustawia opcję "wyśrodkuj", zamiast "pełny ekran" jak to jest przy zalecanej. Usunąć paski możemy na 3 sposoby:

1. Łatwy (steam):

Wchodzimy w bibliotekę, następnie prawym przyciskiem myszy klikamy na grę, następnie klikamy "Właściwości", po czym w "ogólne" mamy "Ustaw opcje uruchamiania", tam mamy pole do wpisania, w nim wpisujemy: -w 1366 -h 768

-w to wysokość 

-h to szerokość

Tam, gdzie 1366 i 768 wpisujemy rozdzielczość, na której chcemy grać.

2. Nieco trudniejszy.

Musimy odnaleźć panel sterowania naszej karty graficznej, po czym wyszukać w opcjach pulpitu rozdzielczości i zmienić na "full size" / "pełny ekran". Lecz wtedy musimy zmienić na rozdzielczość, na której mamy paski na bokach na pulpicie. Inaczej powiem Wam, że macie problem. 

3. Najłatwiejszy

Wchodzimy w bibliotekę, następnie klikamy PPM na grę, wchodzimy w "Właściwości", po czym w "ogólne" mamy "Ustaw opcje uruchamiania", tam w pole wpisujemy -freq 75

1 sposób mi pomógł, ale nie w taki sposób jak chciałem. Najpierw ustawiłem dane takie jakie są podane u góry, a następnie zmieniłem spowrotem na -w 1280 -h 1024 i wróciło do normalnej rozdzielczości, lecz miałem już w opcjach dostępną opcje 1366 :) więc mogłem zmienić przez ustawienia. Polecam spróbować jak nie wyjdzie zawsze można cofnąć zmiany.

Poradnik stworzony przez PaBlO z małą pomocą innych for :)

Edytowane przez PabloStec
Opublikowano (edytowane)

Skopiowane z mpcforum.  

( + usunąć ) ;) 

Edytowane przez ZiomaleK
Opublikowano (edytowane)

Poradnik pomocny , tylko zmień nazwę tematu na usunąć :D Nie będzie (+) bo skopiowane :(

Edytowane przez Dissu ;>
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Można też pomóc sobie zaznaczając 2 ostatnie kwadraciki w opcjach (Video)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności