Legendarny Fragowicz NervousReckless Opublikowano 20 Czerwca 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) A więc zapewne wielu z Was spotkało się z tym problemem, z czarnymi paskami po bokach ekranu. Dzieje się tak, ponieważ przy zmianie rozdzielczości na mniejszą od zalecanej, karta graficzna / monitor ustawia opcję "wyśrodkuj", zamiast "pełny ekran" jak to jest przy zalecanej. Usunąć paski możemy na 3 sposoby: 1. Łatwy (steam): Wchodzimy w bibliotekę, następnie prawym przyciskiem myszy klikamy na grę, następnie klikamy "Właściwości", po czym w "ogólne" mamy "Ustaw opcje uruchamiania", tam mamy pole do wpisania, w nim wpisujemy: -w 1366 -h 768 -w to wysokość -h to szerokość Tam, gdzie 1366 i 768 wpisujemy rozdzielczość, na której chcemy grać. 2. Nieco trudniejszy. Musimy odnaleźć panel sterowania naszej karty graficznej, po czym wyszukać w opcjach pulpitu rozdzielczości i zmienić na "full size" / "pełny ekran". Lecz wtedy musimy zmienić na rozdzielczość, na której mamy paski na bokach na pulpicie. Inaczej powiem Wam, że macie problem. 3. Najłatwiejszy Wchodzimy w bibliotekę, następnie klikamy PPM na grę, wchodzimy w "Właściwości", po czym w "ogólne" mamy "Ustaw opcje uruchamiania", tam w pole wpisujemy -freq 75 1 sposób mi pomógł, ale nie w taki sposób jak chciałem. Najpierw ustawiłem dane takie jakie są podane u góry, a następnie zmieniłem spowrotem na -w 1280 -h 1024 i wróciło do normalnej rozdzielczości, lecz miałem już w opcjach dostępną opcje 1366 :) więc mogłem zmienić przez ustawienia. Polecam spróbować jak nie wyjdzie zawsze można cofnąć zmiany. Poradnik stworzony przez PaBlO z małą pomocą innych for :) Edytowane 20 Czerwca 2014 przez PabloStec
Mlody14 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Elitarny Fragowicz Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Skopiowane z mpcforum. ( + usunąć ) ;) Edytowane 20 Czerwca 2014 przez ZiomaleK
Majka Opublikowano 20 Czerwca 2014 Fragowicz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Szkoda, szkoda.. skopiowany temat. Można zamknąć :)
Dissu ;> Opublikowano 20 Czerwca 2014 Fragowicz Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Poradnik pomocny , tylko zmień nazwę tematu na usunąć :D Nie będzie (+) bo skopiowane :( Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Dissu ;>
Legendarny Fragowicz Ice Tea Opublikowano 20 Czerwca 2014 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Można też pomóc sobie zaznaczając 2 ostatnie kwadraciki w opcjach (Video) 1
Rekomendowane odpowiedzi