Skocz do zawartości

[KOSZ] [ROZWIĄZANY] anty rash - do zmiany lekkiej ? - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hey, wrzucam temat jako dyskusje, 

moim zdaniem anty rash czasowo jest ok, jednak uwazam ze potrzebna jest zmiana anty rashu/a.

zdarzylo mi sie ze dostalem info ze paka jest na bsie i chcac szybko przebiec na drugi bs nie moglem przez antyrasha i musialem gonic na okolo(de mirage).

rozumie ze TP ale jednak musimy stworzyc anty rasza aby eliminowal pojedyncze rashe ale zeby umozliwial lekkie skracanie druzynowe(de inferno skaracnie srodka na poczatek 2 srodka jest dostepne - to przyklad i o to chodzi)  

czesto jakos wychodzi ze gram bo stronach TT wiec jeszcze nie opisze map ale dam sobie reke uciac ze kazdy by mogl cos dorzucic - np de trian - gralem raz CT i nie sprawdzilem - zeby skrocic mala drabine ale na nia nie wchodzic - kazdy kto gral lata temu wie ze jak komus sie udalo dobiec to stopowal atak na zamkniety chociazby przez flashe :P

to jest tylko sugestia,

zapraszam do dyskusji ale merytorycznej i z sensem oraz z argumentacja

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Ekstra 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano

Witaj @ Rob3rt

Cytat

rozumie ze TP ale jednak musimy stworzyc anty rasza aby eliminowal pojedyncze rashe ale zeby umozliwial lekkie skracanie druzynowe

Szczerze mówiąc nie wiem czy takie coś jest możliwe, jednakże myślę że samo skrócenie czasu Antyrusha załatwiło by sprawę. Na tę chwilę zostanie jak jest, dopóki na serwerze nie będzie większa frekwencja gdzie w przyszłości planujemy aby serwer był STEAM ONLY. Wtedy będzie można wprowadzić więcej zmian. 

!edit - zostawię temat otwarty ponieważ chcę zobaczyć opinię innych graczy co jest dla nas ważne.

• Serduszko fragowe (+) 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pajlot!!! napisał:

Witaj @ Rob3rt

Szczerze mówiąc nie wiem czy takie coś jest możliwe, jednakże myślę że samo skrócenie czasu Antyrusha załatwiło by sprawę. Na tę chwilę zostanie jak jest, dopóki na serwerze nie będzie większa frekwencja gdzie w przyszłości planujemy aby serwer był STEAM ONLY. Wtedy będzie można wprowadzić więcej zmian. 

!edit - zostawię temat otwarty ponieważ chcę zobaczyć opinię innych graczy co jest dla nas ważne.

jak wspomnialem, uwazam ze anty rash powinien dawac pewne manewry dla druzyny broniacej, jednak nie jest to pomysl a dyskusja, dziekuje za zostawienie tematu otwartego.

skracanie casowki raczej nie pomoze- tracimy efekt zaskoczenia - po za tym przy info od TM(TeamMate) nic nie daje - wiec ja bym bardziej stawial na przesunieciu scian anty rashu, ale to tylko moja opinia.

co do checkpointo'w z checia pomoge- nie jest to trudne tak bardzo :P kordy i lecimy - nie ktore mapy sa zagmatfane ale raczej tylko nuke podpiszemy pod to (  zbyt dlugo czekalem na TP ogarniete a takie jest na FG ) jednak musimy pracowac nad tym projektem i chociazby zeby byloby to trudne trzeba poswiecic czas naszej pasji - a to jak by nie patrzec ten projekt tym jest - moze byc to nie wypal ten temat ale zawsze wyciagniemy jakies wnioski :D

Edytowane przez Rob3rt
topiska o czasowce i rospisa o checkpointach
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Osobiście uważam, że Antyrasz na serwerze TP to bzdura. Niezależnie od tego czy bronisz, czy atakujesz - to jest serwer TP, czyli jak nazwa wskazuje - gramy drużynowo. Jeśli w teamie jest IGL (aka prowadzący) i cała drużyna np. raszuje mid na DD2 jako CT, to nie widzę żadnego powodu, dla którego miałbym ich powstrzymywać. Po to właśnie istnieje taki serwer, aby dogadać się i kombinować. Nawet głupi rasz może okazać się naprawdę przyzwoitą taktyką, a i dodam jeszcze, że CS 1.6 opiera się właśnie na grze zespołowej, a nie na pojedynczych jednostkach. Także podsumowując - im więcej swobody na serwerze TP - tym więcej frajdy. Taka moja opinia. O7

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zmieszanie 1
  • Smutek 1
  • Szok 1
Opublikowano

Moim zdaniem anty-Rash jest niezbędny, sam to testowałem i bez antyrashu była chaotyczna gra, można ewentualnie troszkę zmienić granice chociaż nie zauważyłem żeby było to konieczne. 

Jedyna rzecz która bym zmienił w antyrashu to wyłączenie go jak zostanie 1 gracz w drużynie (obojętnie czy TT czy CT). 

• Ekstra 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

@ FRANK CASTLE

TP wywodzi sie z antyrashów  , kazdy serwer lata temu który byl oznaczony jako [TP] posiadał tą blokade - miedzy innym

to tak bardzo wyrózniało gre na tych serwerach , i za to tez pokochałem ten rodzaj serwera :)

Jesli chodzilo by o samo granie druzynowe - serwer mogłby rowniez nazywac sie MIX / FFA poniewaz na FFA tez jak jest ogarniety team to gra druzynowo a jednak serwerem TeamPlay nie jest :) 

Co innego jesli dewizą serwera byloby tylko i wyłacznie granie druzynowe ( i poniekąd jest , ale nie jest to takie proste) ,   na to niestety trzeba czasu , ogarnietych ludzi , a na naszym TP spotkałem osoby odbijajace sie od blokady i grające jak im sie podoba , dlatego ja jestem za tym aby anty rasz tutaj był ,- a na pewno do czasu az serwer nie przejdzie na ONLY STEAM.

Ponieważ przez osoby niemyślące , rozgrywka sie rozjedzie , a poki jest antyrash - trzymamy ich w garsci :)

@ Rob3rt

Konfigurując granice raszu , starałem sie zrobic je tak , aby druzyny mogły przechodzic miedzy bs'ami bezproblemowo.

O ile mi sie dobrze kojarzy to tak na mirage moze byc lekki bład , poniewaz grajac CT:

Będąc na A , mozesz przejsc na B :

Zaluzjami -> Szczurem - > Budynek B -> BS B

Resp CT -> Kuchnia -> BS B

Będąc na B , mozesz przejsc na A :

Kuchnia -> Resp CT -> BS A

Kuchnia -> Kratka - > Zaluzje - > BS A

Gala -> Drabinka -> Zaluzje - > BS A

Natomiast nie mozna przejsc z B na A przez:

Zaluzje -> Srodek -> Łacznik  :fg_face_kek_sad:

Faktycznie jesli znajdziesz sie w okolicy szczura , bo zeskoczysz z zaluzji , nie mozesz wrócic sie na A , masz droge jedynie na B

Chyba ze ktos cię podsadzi..

--->  Mozna by przesunąc tą strefe tak aby łacznik byl jeszcze otwarty dla CT :)  <---

Co do innych mapek nie zauwazyłem tego problemu :) - ale chętnie posłucham waszej opini .

Strefy rashu są jak najbardziej do moderacji :)

Czekam na propozycje :)

Edytowane przez Haczyk
  • Ekstra 1
Opublikowano (edytowane)

Pograjmy kilka dni i zobaczmy co mozna zmienic z tym - moim zdaniem de mirage jest do poprawy na ta chwile ( to tylko moje zdanie ) -jednak masz racje @ Haczyk  z opisem rashu, jednak ten anty rash zamyka jedna droge, i zostaje 2 z 3  wejsc na odbicie BS'a - od zaluzjii i  respa CT mozna tylko, domek i resp TT(srodek) jest zablokowane wiec 2 awp (lub dobry ak aim) i ciezko juz jest a TT ma kilka miejscowek dobry na pokrycie, okolo 8 miejsc do skampienia przy obronie BSa nawet bez paki podlozonej:P a tym bardziej jak ktos wpadnie na CT respa to juz mozna tylko pomarzyc o odbiciu.

Na ta chwile nie chce wprowadzac w blad co do reszty map. jak pogram wiecej od CT to dam info

Mysle ze temat jest aktualny i prosilbym o nie zamykanie. narazie jest dosc male grono graczy ktorzy sa aktywni na serwie i na forum, wiec uwazam osobiscie ze temat jest otwart - jednak chcialbym zaznaczyc ze chodzi mi utrzymanie stylu TP .

dziek z goryi :P

Edytowane przez Rob3rt
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Również proszę moderatorów o zostawienie otwartego tematu :)

---> Na dniach bedzie moderacja i  łącznik na de_mirage dla CT bedzie otwarty podczas antyraszu :)  ( EDYCJA STREFY RASHU  )  @ Rob3rt

Edytowane przez Haczyk
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Od dzisiaj łącznik na de_mirage został odblokowany dla CT :)

Edytowane przez Haczyk
Opublikowano (edytowane)

maly update,

dzis dorzuce de_train

uwazan ze anty rash na train jest od strony CT na zamknietym troszku nie logiczny,

gorny dla awp (dalsza rampa jest od rashowana - wymyslilem te slowo- jednak dolne wejscie jest zablokowoane)

uwazam zeby zrobic jedna sciane w tym miejscu (patrz obrazek ponizej)

de_train0000.thumb.jpg.e3583730603ebb35d20008e8b813e345.jpg

Drugie miejsce ktore powinno byc przesuniete to mala drabina

anty rash powinien zamykac dostep w polowie malej drabiny - pozwoli to na rzucanie granatow poprzez male zejscie ( mala draba)#

de_train0002.thumb.jpg.e3d92b0896b6915aed709e801f081985.jpg

de_train0003.thumb.jpg.4b687832db9dbc3d6d1dae1af6a4744a.jpg

Edytowane przez Rob3rt
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

@ Rob3rt

Granice zostaną przesunięte jutro  lub pojutrze :) 

Nie wiem czy uda sie ustawić to w połowie małej drabiny , ale jeśli nie ,  - to na pewno wejście do samej drabiny będzie otwarte dla CT :)

Dziekuje za cenną uwage ! :) 

Granice poprawione :) ! @ Rob3rt

Edytowane przez Haczyk
  • Ekstra 1
  • 1 rok później...
  • Właściciel
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do Archiwum

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności