Żywy Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Wykluczony Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Cześć Wam, wczoraj ponownie zakupiłem CS 1.6 i postanowiłem trochę rozruszać swoje stare mentalnie kości. Jednak gdy tylko wchodzę do gry, to mam tak zwany imputlag, czyli mysz reaguje z opóźnieniem na to co się dzieje. Zapewne jest to wina tego, że gram na 42 calowym telewizorze, jednak czy wie ktoś może jak temu zapobiec? Pierwszy raz przydarzył mi się ów problem.
medi Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Fragowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2021 a jaki to dokładnie telewizor ? jak podasz model to sprawdzimy jaki jest jego input lag. Ale wydaję mi się, że nie masz co oczekiwać super performance'u gamingowego po 42 calowym telewizorze. Zawsze będą wolniejsze od monitorów gamingowych z wysokim odświeżaniem i raczej nic z tym nie zrobisz
Wheatley Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Partner Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Możesz jeszcze sprawdzić, czy masz włączoną synchronizację pionową za pomocą komendy z konsoli: gl_vsync - ustaw na wartość 0 (po prostu gl_vsync 0 w konsoli) Niestety tak jak wyżej padła odpowiedź, czas reakcji w telewizorach jest dość wysoki i tej technicznej bariery nie przeskoczysz. Z dodatkowych opcji to możesz spróbować zwiększyć odświeżanie ekranu na telewizorze jeśli jest to możliwe, lub kupić po prostu monitor - gdzie koszt to już kilkaset złoty za całkiem spoko modele.
Żywy Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Wykluczony Opublikowano 9 Kwietnia 2021 3 godziny temu, medi napisał: a jaki to dokładnie telewizor ? jak podasz model to sprawdzimy jaki jest jego input lag. Ale wydaję mi się, że nie masz co oczekiwać super performance'u gamingowego po 42 calowym telewizorze. Zawsze będą wolniejsze od monitorów gamingowych z wysokim odświeżaniem i raczej nic z tym nie zrobisz Generalnie nie miałem nigdy problemu z inputlagiem na tym TV, gram w Warzone na 120 fpsach, CS:GO na 800 fpsach itp, gry same w sobie chodzą bez zarzutu czyt. płynnie, problem leży w reakcji ruchu postaci w grze względem ruchu mojej myszy. Może sama gra nie jest w stanie uciągnąć rozdzielczości ekranu telewizora, bo ma już swoje lata. 3 godziny temu, Wheatley napisał: Możesz jeszcze sprawdzić, czy masz włączoną synchronizację pionową za pomocą komendy z konsoli: gl_vsync - ustaw na wartość 0 (po prostu gl_vsync 0 w konsoli) Niestety tak jak wyżej padła odpowiedź, czas reakcji w telewizorach jest dość wysoki i tej technicznej bariery nie przeskoczysz. Z dodatkowych opcji to możesz spróbować zwiększyć odświeżanie ekranu na telewizorze jeśli jest to możliwe, lub kupić po prostu monitor - gdzie koszt to już kilkaset złoty za całkiem spoko modele. Sprawdzę jak będę na kwadracie, ale tak jak mówię wina musi stać po stronie gry, nie sprzętu .
Rekomendowane odpowiedzi