Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Nesty Hmm, powiem wam tak.  Po co zmieniać coś, co moim zdaniem dobrze funkcjonuje i gra (ło) się przyjemnie ? Wchodzę na serwer, gość mnie zaraża a tu nagle łeb przekrzywiony i nie wiem co się dzieje. 

Witam. Tak Morgan zgadzam się z tobą to jest absolutnie nie potrzebna zmiana, zombie nie wie o co chodzi jebnie głowa że nie wiadomo o co chodzi. To jest troszkę nie potrzebna zmiana było dobrze. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Cześć przybysze, 

Co do zmian: 

1.Frosty 

tutaj okej, ale brak zamrożenia myśle, ze utrudni trochę grę, ale można spróbować. 

2, Napalmy

tutaj niestety nie podoba mi się żadna opcja... tez jestem za tym żeby zostało jak jest 

3. Lasery 

zgadzam się w 100%

4. HP

tutaj jestem za opcja zwiększenia HP matki, jeżeli zmniejszymy sile obrażeń czasem ta runda będzie się ciągnąć i ciągnąć, a co za tym idzie nie będziemy mogli zabić większość zombie. 

5. VIP

co do VIP, jednak ludzie płaca za to i myśle, ze zmniejszenie obrażeń nie jest dobrym rozwiązaniem. Opcja A jak najbardziej tutaj pasuje 

+ gratis ?

Co z tym "wirujacaym światem jak po 6 piwie"? Widzę, ze nie tylko mi to przeszkadza a to akurat zbędny dodatek 

cala reszta super! Buziaki!

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Karambit w plecy (-) 1
  • Właściciel
Opublikowano

@Claudia^^

Zrobiłem w którymś poście spis jakby wyglądał przelicznik i jak kiedyś było. Zerknij, bo z tym przeciąganiem rundy przesadziłaś.

A co do frosta, będzie zamrożenie, ale podczas niego nie będzie odpychania.

GET,
Usunąłem efekt obrotu ekranu, zastępując to podświetleniem ekranu na zielono.
  • Ustrzel fraga! (+) 6
Opublikowano

Przynajmniej nie bedzie płaczu po usunieciu tego obrotu kamery.

Opublikowano

Tu przyznam wielki + za usuniecie obrotu ekranu i dam nawet reputacje <aplauz>:D

• Właściciel
Opublikowano

Zmiany zostaną przeprowadzone w tym miesiącu. Oto wstępna lista:

• Przebudowa i optymalizacja wszystkich itemów pod AMX MOD X 1.8.3.
    -> odliczanie zostanie przebudowane i zoptymalizowane bardziej;
    -> używanie itemów zostanie przebudowane i zoptymalizowane bardziej;
    -> poprawiony zostanie całkowicie hud, czyli wszelkie odliczanie, informacje wyświetlane po kupieniu itemów itd.;
  • Zmniejszenie obrażeń zadawanych przez ocalałych o 15%.
  • V.I.P: Zwiększenie otrzymywanego życia przez zombie V.I.P po zainfekowaniu ocalałego z 50 do 200.

• V.I.P: Zmniejszenie mnożnika otrzymywanych obrażeń przez zombie V.I.P o około 15%.

• Usunięcie odpychania podczas zamrożenia zombie.

W pozostałych kwestiach, tj. szaleństwo wstrzymam się od zmian.

• Ustrzel fraga! (+) 5
Opublikowano

Może temat nie odpowiedni ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na soje pytanie. Czemu ze spisu map do nominowania znikneła mapa escapetrain?

• Właściciel
Opublikowano

UPDATE 2.08.01 BETA - 28.10.2017

• Dodano automatyczne dołączanie do drużyny.
  • Dodano mini-statystyki najlepszych graczy na zakończenie rundy.
  • Zmiany w systemie V.I.P:
    -> V.I.P HUMAN: Zmniejszono otrzymywanie kamizelki ochronnej na początku rundy z 25 do 15;
    -> V.I.P HUMAN: Ograniczono ilość maksymalnego posiadania kamizelki z 150 do 75;
    -> V.I.P ZOMBIE: Zwiększono ilość otrzymywanego HP po zainfekowaniu gracza z 50 do 200;
  • Zmiany w systemie obrażeń:
    -> GRACZE: zmniejszono zadawane obrażenia zombie o 15%;
    -> GRACZE V.I.P: zadawane obrażenia zombie pozostały na tym samym poziomie, co dotychczas;
    [!] Mimo małej zmiany w systemie obrażeń, gracze V.I.P w stosunku do zwykłych graczy będą zadawać obrażenia zombie o 15% więcej!
  • Zmiany w systemie lasermine:
    -> dodano pokazywanie ilości niewykorzystanych min podczas zakupu;
    -> dodano pokazywanie ilości niewykorzystanych min po postawieniu miny;
    -> dodano nowe odliczanie do zużycia itemów na bardziej widoczne dla gracza;
    -> poprawiono pokazywanie informacji o właścicielu miny;
    -> poprawiono pokazywanie wiadomości w hud oraz dodano kolorowe powiadomienia;
    -> usunięto pokazywanie posiadanych min w hud;
  • Zmiany w systemie zamrożenia zombie:
    -> zwiększono czas trwania chłodu po zamrożeniu zombie z 1 do 2 sekund;
    -> zmniejszono czas trwania zamrożenia zombie z 5 do 4 sekund;
    -> usunięto odpychanie zombie, gdy ten jest w trakcie zamrożenia;
  • Przebudowano częściowo system sklepu infection oraz wszystkie itemy.
    -> dostosowano wszystkie itemy do AMX MODX 1.8.3;
    -> działanie wszystkich itemów zostało całkowicie przebudowane i zoptymalizowane;
    -> poprawiono w całości informacje wyświetlane przed i po zakupie danego itemu;
    -> poprawiono w całości pokazywanie w hud punktów człowieka, zombie oraz tekstów po dokonaniu zakupu danego itemu;
  • Zwiększono mnożnik graczy do zainfekowania podczas multi infekcji.
  • Zmniejszono głośność krzyku po wybuchu granatu infekującego. 
  • Zmniejszono czas trwania podświetlania ekranu po zainfekowaniu.
  • Naprawiono błąd z niepokazywaniem się większości informacji w hud.
  • Naprawiono błąd z pokazywaniem błędnego tagu ZM zamiast [ FG ] na czacie. 
  • Naprawiono błąd z wybuchem PipeNade, kiedy to mógł on nie zabić zombie.
  • Naprawiono błąd z dźwiękiem po wybuchu granatu infekującego, kiedy to mógł się zniekształcić.
  • Usunięto system zadawania obrażeń przez PipeNade, zastępując go systemem pobierania ilości HP danego zombie tak, aby został zabity.
  • Kilka mniejszych poprawek.
  • Ustrzel fraga! (+) 10
Opublikowano

Witam. Zapoznałem się ze zmianami. 

Pozdrawiam. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Jak ocenianie zmiany na serwerze? Gra stała się nieco bardziej zbalansowana? A może trzeba jeszcze trochę popracować nad wersją ostateczną?

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Mi gra się bardzo dobrze. Świetna zmiana z tym, że ZM po dostaniu granatu zamrażającego zostaje w miejscu a nie jak wcześniej latało przez połowę mapy. Generalnie zmiany na duży plus ! 

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Zmiany są super 9,10. Frost nade w końcu działa jak powinien czyli zamraża. Zmniejszonych obrażeń nie odczułem. Nie podoba mi się osłabienie pipe nade. Do tego jest te "jesienne fragowanie"...

-Nadmiar graczy afk

-Zwiększenie dmg broni Glock, Usp, m4,bullpup, AUG i reszty o dmg10*

Edytowane przez redhood4
  • Właściciel
Opublikowano
Godzinę temu, redhood4 napisał:

Zmniejszonych obrażeń nie odczułem

Bo tak jak mówiłem, to tylko jest 15% mniej i służyło minimalnemu wyrównaniu szans. Mogę jeszcze troszeczkę zmniejszyć.

Nie podoba mi się osłabienie pipe nade

PipeNade nie zostało w żadnym stopniu osłabione. Wręcz przeciwnie: zostało wzmocnione, bo po wybuchu nie zadaje już sztywno ustalonych obrażeń, a pobiera wartość aktualnego życia danego zombie, który jest pod wpływem PipeNade, aby ostatecznie po wybuchu go zabić. Natomiast faktem jest, że PipeNade wypluwa kilka błędów, więc dowiem się dzisiaj o co chodzi, bo być może jest jakiś błąd, który wymaga poprawki.

"jesienne fragowanie"...

Nie wiem jakim cudem, ale tylko na ZOMBIE INFECTION był w tym miejscu napis jesienny - na pozostałych serwerach jest dobrze. Dziękuję za zwrócenie uwagi, zostało to poprawione.

-Zwiększenie dmg broni Glock, Usp, m4,bullpup, AUG i reszty o dmg10*

Tak naprawdę wszystkie bronie mają zwiększone obrażenia. Problem polega na tym, że zwiększenie obrażeń bazuje na standardowych obrażeniach. W praktyce oznacza to tyle, że jeśli np. AK47 zadaje 30 obrażeń, a AUG 25 to ta podstawowa wartość z CS'a jest mnożona. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Witam. Co do zmian na serwerze, jest bardzo dobrze ustabilizowana gra bardzo dobrze się gra. Świetna robota.

Pozdrawiam.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Kilka spraw do poprawy i wersji ostateczniej, tj:

1. Automatyczne dołączanie.

Powoduje to mase graczy afk, np. po zmianie mapy ci wszyscy ze specta lądują do gry, jeśli admin nie zareaguje to jest free fragi dla ZM i zaraz latają szyszki.

2. Laser

Jeśli chodzi o ilość HP zabieraną po wejsciu w laser. Zmieniałeś cos ? Bo w tej chwili ZM może bez problemów kilkanaście razy przejść przez laser. Większość uważa, że kupowanie lasera dla wiązki nie ma w tej chwili sensu, bo ZM i tak do nas dojdzie (nawet w ciasnej, niskiej kampie). Czyli LM tylko do blokowania ?

3.  Granat zarazajacy

Da rade zrobic tak, aby wylaczac możliwość kupna cvarem (zamiast blokowac sg) ?

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

AD 1. Automatyczne dołączanie powinno zostać mimo wszystko. To jest ZM i balans jest automatyczny.

AD 2. Zmieniłem testowo lasery, że co 1 sekundę zadają x obrażeń. Jeśli nie odpowiada ten system to przywrócę tak, jak było.

AD 3. Można, ale i tak nie wyłączę granatu zarażającego. Proponuję natomiast:

• GRACZE: Możliwość użycia 1 granatu zarażającego.
  • GRACZE V.I.P: Bez ograniczenia. 
  • Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano
34 minuty temu, Nesty napisał:

AD 2. Zmieniłem testowo lasery, że co 1 sekundę zadają x obrażeń. Jeśli nie odpowiada ten system to przywrócę tak, jak było.

Moim skromnym zdaniem (i nie tylko moim zapewne) poprzednie ustawienia lasera i ich skuteczność w ubijaniu ZM były optymalne. Obecny poziom (po testowych zmianach) zadawanych obrażeń w zasadzie pozbawia sensu kupowania elementu za 3000$, którego efektywność jest nikła.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A ja jestem jak najbardziej za tym , aby zwykły gracz miał możliwość kupna tylko jednego granatu zarażającego , a VIP bez ograniczeń. Na niektórych mapach na pewno będzie lżej jak zwykły gracz będzie miał możliwość rzucenia tylko jednej szyszki , a i finansowo forum będzie na plusie , ponieważ jak będą chcieli rzucać więcej szyszek to zakupią vip'a.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności