Skocz do zawartości

[KOSZ] Serwer otwarty w wersji BETA!

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dropy do 1fps i błędy z pojazdami zostały poprawione, gdyby nadal coś było nie tak to proszę zgłaszać w temacie.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

Dziękuję kolejny raz za zgłoszenie błędów. To dzięki Wam serwer funkcjonuje prawidłowo. 

Crashe zostały przywrócone.

Opublikowano

Bugi ,błędy oraz moje propozycje poprawy:

*Brak dźwięku przeładowania lekkiego karabinu maszynowego "M60".

*Helikopter na CrashSite można przestrzelić ,gracz będąc w środku może zostać zabity przez TXT owej maszyny.

Pozdrawiam :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Moglibyście jeszcze zmienić dźwięk M60. Brakuje mu takiej jakby mocy.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem jak jest BETA, to czy ktoś chciałby spróbować dać karabinom mniejszym i większym o wiele większy zasięg? Taki prawie porównywalny do snajperki, trochę mniejszy. Raz grałem na serwerze, gdzie karabiny miały takie zasięgi i grało się na prawdę przyjemnie, chciałbym zobaczyć czy taka rzecz sprawdziłaby się na fragujemy. Druga rzecz, to moim zdaniem dźwięki broni powinny być o wiele głośniejsze i powinno się je słyszeć z większej odległości, bo dzisiaj jak sobie grałem to nie raz tak miałem, że ktoś do mnie strzela, a strzałów nawet nie było słychać.

@EDIT

Zapomniałem dodać, tylko nie wiem czy jest to zamierzony zabieg czy nie, że crash był przez cały dzień w tym samym miejscu.

Edytowane przez Lumcia Gumcia
  • Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

To jest dosyć śmieszne

shotgun-większy zasięg od pistoletu, mniejszy DMG

pistolet- mniejszy zasięg od shotguna, większy DMG

Widzicie że macie po 80 ludzi na serwerze! dlaczego nie dacie respa co 1h-1,5h ? to jest bez sensu aby restart byl co 3h -,-

BILANS BILANS jeszcze raz BILANS broni!

Naprawcie pojazdy tymczasowe. Nie działa ich eq nie można wkładać części.

• Właściciel
Opublikowano

Zmiany z dnia 06.02.2017:

• Dostosowano nieco HUD.
  • Zmieniono dźwięk w M60.
  • Zmniejszono obrażenia Shotgunów.
  • Zwiększono obrażenia pistoletów i nieznacznie pistoletów maszynowych.
  • Zwiększono zasięg karabinów szturmowych i LKMów z 230 do 900 jednostek.
  • Naprawiono błąd związany z respieniem się Crashy w tym samym miejscu.
  • Naprawiono błąd związany z brakiem respawnu niektórych magów w Crashach.
  • Naprawiono błąd związany z brakiem możliwości ekwipowania broni podczas przyklejania się.
  • Naprawiono błąd związany z brakiem zabierania Oleju, gdy poziom jego był niższy niż 25.
  • Dokonaliśmy kilka istotnych zmianek w systemie pojazdów ( stąd kolejny reset ).
  • Pojazdy publiczne zostały wyłączone w celach testowych.

W następnych dniach zostaną poprawione:

• Zdiagnozujemy problem nagłych dropów FPS.
  • Dodamy na górze strony info-text w hud podczas refreshowania itemów.
  • Naprawimy błąd związany z resetowaniem się statystyk ( wiemy gdzie leży problem ).
  • Zablokujemy możliwość zmieniania nazwy gracza podczas mute ( nie da się tak zrobić Wielbond, że teamsay jest dostępny - niestety ).
  • Odświeżymy też panel pod F3 / F4.
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
7 godzin temu, Lumcia Gumcia napisał:

Moim zdaniem jak jest BETA, to czy ktoś chciałby spróbować dać karabinom mniejszym i większym o wiele większy zasięg? Taki prawie porównywalny do snajperki, trochę mniejszy. Raz grałem na serwerze, gdzie karabiny miały takie zasięgi i grało się na prawdę przyjemnie, chciałbym zobaczyć czy taka rzecz sprawdziłaby się na fragujemy. Druga rzecz, to moim zdaniem dźwięki broni powinny być o wiele głośniejsze i powinno się je słyszeć z większej odległości, bo dzisiaj jak sobie grałem to nie raz tak miałem, że ktoś do mnie strzela, a strzałów nawet nie było słychać.

@EDIT

Zapomniałem dodać, tylko nie wiem czy jest to zamierzony zabieg czy nie, że crash był przez cały dzień w tym samym miejscu.

Może dlatego, że ktoś do Ciebie strzelał z M4A1 z tłumikiem... Taka jej przewaga że jej nie słychać na większym dystansie, ale za to ma o wiele mniejsze obrażenia od pozostałych karabinów.

A jak macie za cicho dźwięki to polecam ustawić ten magiczny suwaczek na 100%.
jYSuDRO.png

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

@Heisenberg

Ustawiałem dźwięki MTA na 100%, nie mówię, że tych dźwięków w ogóle nie słychać, bardziej miałem na myśli, że kiedyś pamiętam jak były wgrane bardzo wyraźnie słyszalne dźwięki broni, że np. przy zamku w LV można było usłyszeć strzały gdzieś z rejonów lotniska. Pomimo tego, że przy tamtych dźwiękach trudniej ocenić skąd tak na prawdę dochodzą odgłosy broni, to zwracały więcej uwagi i dawały o wiele lepszą informację na temat zagrożenia. Co do "emki" z tłumikiem, to się zgadzam, że jej poziom odgłosu powinien być możliwie jak najniższy. 

Edytowane przez Lumcia Gumcia
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Nesty napisał:

• Zmniejszono obrażenia Shotgunów.
  • Zwiększono obrażenia pistoletów i nieznacznie pistoletów maszynowych.
  • Naprawiono błąd związany z brakiem możliwości ekwipowania broni podczas przyklejania się.

Co do zmiany Obrażeń do jasnej ciasnej ludzie jak wy to widzicie ? 

1.Od kiedy Pistolet ma mniejszy zasięg od Shotguna i większy DMG ? , wy zamiast to zbilansować to rozwaliliście to jeszcze bardziej, z tokareva 3 strzaly w tułów i typek żyje, a z combat shotguna 7 strzałów typek dalej biegnie. Czy to jest według was normalne ? nie wydaje mi się shotgun ma zasięg jak nie wiem co można z niego celnie trafiać z odległości dajmy na to 100M a z pistoletu pocisk wgl nie dolatuje na odległość 100M ??? OD KIEDY JEST TAK ZE SHOTGUN JEST CELNIEJSZY OD PISTOLETU NA DALSZE ODLEGŁOŚCI ??????? OD KIEDY PISTOLET MA WIĘKSZY DMG OD SHOTGUNA ?

2. Bug ze zmianą broni podczas przyklejenia nie został rozwiązany, jedni mogą zmienić tę broń drudzy nie.

Edytowane przez lukisso
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czasami, podczas logowania dostajemy złamaną kość.

Dalej nie da się zmienić broni po przyklejeniu się do pojazdu (głównie aut, nwm jak z dodo).

BF Injector ma zbugowaną teksturę. Możemy niemalże przejść przez przód pojazdu jakby nigdy nic, a jesteśmy przy tym prawie nieśmiertelni (poza wybuchem auta lub trafianiem po nogach.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
2 godziny temu, lukisso napisał:

Co do zmiany Obrażeń do jasnej ciasnej ludzie jak wy to widzicie ? 

1.Od kiedy Pistolet ma mniejszy zasięg od Shotguna i większy DMG ? , wy zamiast to zbilansować to rozwaliliście to jeszcze bardziej, z tokareva 3 strzaly w tułów i typek żyje, a z combat shotguna 7 strzałów typek dalej biegnie. Czy to jest według was normalne ? nie wydaje mi się shotgun ma zasięg jak nie wiem co można z niego celnie trafiać z odległości dajmy na to 100M a z pistoletu pocisk wgl nie dolatuje na odległość 100M ??? OD KIEDY JEST TAK ZE SHOTGUN JEST CELNIEJSZY OD PISTOLETU NA DALSZE ODLEGŁOŚCI ??????? OD KIEDY PISTOLET MA WIĘKSZY DMG OD SHOTGUNA ?

2. Bug ze zmianą broni podczas przyklejenia nie został rozwiązany, jedni mogą zmienić tę broń drudzy nie.

Zasięg dla pistoletów jak i shotgunów został o niewiele zwiększony. Ponadto Beretta ma obrażenia 1800, kiedy shotgun ma 3500-3900, więc to chyba wystarczająca różnica?
Aby się przykleić z bronią wystarczy trzymać ją w ręce w momencie przyklejenia się, to chyba nie jest takie trudne?

Edit: Aby była możliwość zmiany broni podczas klejenia się, trzeba by było zmienić klawisz odpowiadający za przyklejanie się - wasza decyzja.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Zmieńmy na przycisk M. Nic pod nim nie ma, a na wielu innych serwerach jest właśnie pod nim.

Odpowiedź dla Heisenberga: Ja tam trafiam idealnie, ale Z też masuje.

Edytowane przez Mik0DCI
Opublikowano
4 minuty temu, Heisenberg napisał:

Zasięg dla pistoletów jak i shotgunów został o niewiele zwiększony. Ponadto Beretta ma obrażenia 1800, kiedy shotgun ma 3500-3900, więc to chyba wystarczająca różnica?
Aby się przykleić z bronią wystarczy trzymać ją w ręce w momencie przyklejenia się, to chyba nie jest takie trudne?

Edit: Aby była możliwość zmiany broni podczas klejenia się, trzeba by było zmienić klawisz odpowiadający za przyklejanie się - wasza decyzja.

Kiedyś była ta zmiana możliwa, wystarczyło wekwipować bron na która chcieliśmy zmienić w eq i pojawiała się w rękach ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
3 minuty temu, Mik0DCI napisał:

Zmieńmy na przycisk M. Nic pod nim nie ma, a na wielu innych serwerach jest właśnie pod nim.

Ciężko trafić w M lewą ręką jeśli trzymamy palce na WSADzie, a prawą też tak sobie żeby ją ściągać z myszki żeby kliknąć M. Radiochat został wywalony więc można dać glue na klawiszu "Z"

Opublikowano

Jeśli ludzie narzekają na to,że nie można zmienić broni to nie widze problemu aby zmienić przycisku przyklejania.Przecież  żadnej różnicy nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

Bugi ,błędy oraz moje propozycje poprawy:

*Bug z ekwipowaniem broni po przyklejeniu się do pojazdu nie został wyeliminowany ,w dalszym ciągu nie jest możliwe jej wyekwipowanie.

*Skrypt odpowiadający za nowe bronie buguje się ,teksturę broni widzimy na plecach a gdy weźmiemy ją do rąk mamy wersję domyślną.

//EDIT

Jestem za zmienieniem przycisku przyklejania się do pojazdów na "M".

Edytowane przez KeK'u
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności