Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dosc dziwny problem, podczas gry w csa (zwlaszcza turniejowek) moj komputer dziwnym trafem sie zawiesza. Niekiedy po 5minutach niekiedy po 10, jak go zrestartuje i wracam to dzieje sie to ponownie ale znacznie wczesniej. Specyfikacja komputera to radeon 280x, i54460, 8 ramu. Fpsy na turniejowce nie stanowia problemu, tak samo jak temp. Cpu i gpu ~40. W innych grach tak sie nie dzieje.. Wyglada to tak, ze ekran zaczyna sniezyc w szarych kolorach i slychac buczenie. Moze ktos cos wie, bo ja nie mam pojecia. Pozdrawiam i dzieki za pomoc ;)

Opublikowano

1. Reinstalacja sterowników karty graficznej.

2. Sprawdź czy to samo jest w innej grze.

Opublikowano

Przeważnie jest problem z karta graficzną:brak aktualnych sterowników.Może być tak że masz za słaby zasilacz,albo coś z netem nie tak?

Opublikowano

Przeinstalowalem sterowniki, sa aktualne dedykowane pod moja karte, dokladnie piszac edycja crimson. Co do zasilacza mam mocniejszy niz potrzeba, 800W o ile dobrze pamietam. W innach grach sie tak nie dzialo, chyba tylko raz mi sie zdarzylo, dawno temu w lolu. Przeczyscilem wiatraki i problem zniknal. Dodatkowo co ostatnio zauwazylem - na ffa gdzie gra po 30 osob, fpsy mam duzo nizsze, a sie tak nie dzieje albo duzk rzadziej. Jutro sprobuje starsza wersje sterownikow zainstalowac..

Opublikowano

Nie. Na mniejsze FPS narzeka sporo graczy po aktualizacji, wstrzymaj się.

Mialem na mysli, ze na ffa, pomimo mniejszej ilosci FPSOW wzgledem MM ogolnie, sie to prawie nie zdarza.

Opublikowano

wiadomo ze jak jest ~30 osób na serwerze + pluginy, będzie mniej FPS jak na MM.

Sprawdź jakimś programem który mierzy temp. karty graficznej (np GPU-Z) i zobacz czy podczas gry nie jest ona za wysoka .

Opublikowano

wiadomo ze jak jest ~30 osób na serwerze + pluginy, będzie mniej FPS jak na MM.

Sprawdź jakimś programem który mierzy temp. karty graficznej (np GPU-Z) i zobacz czy podczas gry nie jest

ona za wysoka .

Czytaj przyjacielu ze zrozumieniem prosze.. Napisalem w temacie ze w normie, okolo 40-50 stopni w csowym stresie

Opublikowano

Przyczyną jest ewidentnie przegrzewanie się jakiegoś podzespołu(prawdopodobnie w skutek awarii). Najlepiej świadczy o tym to, że po restarcie dzieje się to szybciej. 

Najczęstszą przyczyną bywa w takich sytuacjach zasilacz. Nie jest to sprawa softwarowa więc ten temat sobie odpuść. 

Poza zasilaczem sprawdziłbym płytę główną i RAM. Usterka typowo hardwarowa. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja także obstawiałbym zasilacz, w następnej kolejności płytę główną.

Przy awariach RAM miałbyś BSoD.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego i co z problemem? Bo również jak koledzy wyżej myślę że to Zasilacz ;) Dasz odpowiedź ? 

Opublikowano

A ja się tak podepnę i zapytam, wie ktoś czemu na lokalnym serwerze powiedzmy na takim de_mirage mam od 330-380 fsów, a na turniejowych lewie 120-180? Ja rozumiem, że różnica powinna być, ale żeby aż taka? 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@aryaimam podobnie, ale mniejsza różnica. Te aktualizacje wszystko psują, wcześniej miałem stałe 300 a teraz skakające 200... 

Brak odzewu od autora tematu, zamykam. 

• 3 lata później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

[!] Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderatorzy forum rozpatrzą go ponownie.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności