Skocz do zawartości

[KOSZ] Jest Źle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tyle od dawna jestem tu "biernym" użytkownikiem forum powody mojej małej aktywności były 2:

1. Ban na serwerze więc nie będę się wtrącał w nie swoje sprawy,
  2. Spadający poziom graczy MTA,

Ale to co widzę w tym  poście to mnie krew zalewa kiedyś jak było coś źle to nie było od razu gównoburzy tylko się czekało na rozwiązanie tak samo nie patrzyło się do konkurencji ponieważ na tym serwerze są ludzi z którymi się znasz lubisz albo nie lubisz ale oto w tym chodziło aby serwer się znał i trzymał się razem a nie przegadywanie w czym konkurencja jest gorsza a w czym lepsza. Najlepiej będzie skończyć ten temat jak komuś się coś nie podoba lub chciałby zobaczyć coś nowego to niech to dobrze uargumentuje i wrzuci w Propozycji i Uwagi a jak ci się nie chcę to jest tylko jedna rzecz do zrobienia odejście z serwera i odczekanie tych 4-6 miesięcy i odnowa zacząć naprawdę to pomaga (mój własny przykład).

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano

aktualnie problemem jest to, że serwer miał być wyłączony na 30min do 17:30 z powodu resetu aut a do tej pory nie działa :p

Opublikowano (edytowane)

Serwer będzie gotowy jutro.

EDIT.

Kinght, ale Ty już możesz grać. Banicja minęła, miałeś na 1,5 miesiąca.

Edytowane przez Krystek
  • Właściciel
Opublikowano

Krótkie podsumowanie:

W.R i cała ta hołota jest zadowolona, bo Mentos dostał support'a czy cholera wie co u konkurencji. 
Osoby typu Dzienkinson to zwykłe prostaki, więc szczerze mówiąc nie jest to wielka strata dla nas.
Wręcz przeciwnie: większość na konkurencji buduje pewien wieniec, który kiedyś pęknie. Są tylko niuanse, piękne chwile, które przeminą, bo kolesiostwo niszczy. 

Prosty przykład z naszego serwera 4FUN...
Ponad rok temu połowę ekipy musiałem wyrzucić z posad, po czym przenosili się, dryfowali, zabrali nam graczy, a teraz musieliśmy wdrożyć amnestię dla nich, którzy poszli za tą ekipą... 

Nasza sieć będzie miała za niespełna miesiąc swój kolejny rok istnienia. To dobitnie dowodzi, jak bardzo jesteśmy stabilnym projektem, a przez ostatnie dobre 4 lata przechodziliśmy przez wiele gorszych i lepszych sytuacji.
Jak widać z każdą sobie poradziliśmy, to i pewnymi trudnościami na MTA tym bardziej. Prosimy o zaufanie : ) 

Wracając do tematu, bo troche zboczyliście to powiem tak, parę rzeczy ostatnio poszło w złą stronę które mogły wpłynąć na dzień dzisiejszy i wg mnie powinno to być przywrócone:

- usunięcie paru obiektów nadających klimat, nadanie ciekawszych tekstur w kliamcie dayz na pewno pozytywnie przyciągają ludzi (o ile nie psuja rogrywki lagami), obecnie serwer jest dość skąpy
- usunięcie spawnów np na skate, kiedyś extra miejscówka do lootu i zawsze pełno ludzi, obecnie świeci pustkami, brak lootu=brak ludzi
- dodanie potrójnego przenoszenia itemów (bądź co bądź propagowane przez WR nie bez przyczyny..), obecnie 5-10min i heli i plane crashe są puste, gracze nie przychodzą bo nie ma po co. Powinno to zostać usunięte - znaczne ułatwienie + zabijanie rozgrywki

Na razie tyle.

AD 1. Narzekaliście na optymalizację, więc usunęliśmy sporą część obiektów. Jednak mam dobre info: w tym miesiącu dojdzie kilka fajnych, ciekawych miejsc.
AD 2. Dobrze, zmienimy spawny w LS. 
AD 3. Większość z Was chciała szybkie przenoszenie itemów, nie tylko W.R., a teraz jest oburzenie. 

Dziękuję Ci za konstruktywną wypowiedź. Takich właśnie potrzebujemy. 

Ale to co widzę w tym  poście to mnie krew zalewa kiedyś jak było coś źle to nie było od razu gównoburzy tylko się czekało na rozwiązanie tak samo nie patrzyło się do konkurencji ponieważ na tym serwerze są ludzi z którymi się znasz lubisz albo nie lubisz ale oto w tym chodziło aby serwer się znał i trzymał się razem a nie przegadywanie w czym konkurencja jest gorsza a w czym lepsza. Najlepiej będzie skończyć ten temat jak komuś się coś nie podoba lub chciałby zobaczyć coś nowego to niech to dobrze uargumentuje i wrzuci w Propozycji i Uwagi a jak ci się nie chcę to jest tylko jedna rzecz do zrobienia odejście z serwera i odczekanie tych 4-6 miesięcy i odnowa zacząć naprawdę to pomaga (mój własny przykład).

To nie my zaczęliśmy podburzać graczy - zrobiła to tylko konkurencja. Nie my chodziliśmy, nie my robiliśmy burdy tylko płaczki z tego pierdolonego układu.
Dlatego mamy prawo do obrony wobec takich chamskich zagrywek i chcemy jasno, i konkretnie podkreślać, jak Ci ludzie są zdeformowani. 

Zgadzam się z Tobą w jednym. Jeśli komuś tak bardzo nie odpowiada moja osoba czy też serwer FG-DayZ, to niech po prostu nie robi burd tylko w spokoju i kulturze się rozstanie. 
Problem polega na tym, że większość w tym środowisku nie potrafi konstruktywnie rozmawiać. 

A co do Ciebie, mam nadzieję, że swój błąd zrozumiałeś i wróciłeś mądrzejszy niż kiedykolwiek. 

---

Wnioski z tego tematu są cenne, bo pozwolą nam udoskonalić naszą dalszą pracę. Wiec:

Czy taka koncepcja na grudzień pasuje Wam? Proszę pisać, co jest do zmiany i co Waszym zdaniem powinno zostać udoskonalone.

• Ustrzel fraga! (+) 4
Opublikowano (edytowane)

AD 2.

A) Propozycję Uzilla można by wprowadzać może jako mniejszy event? Taka walka między grupami. Zawsze w jakimś wybranym dniu w miesiącu.

B) Tą propozycję można by wpuścić na stałe do Eventów. Raz Event Heisena, a potem ta propozycja.

AD 6.

Trzeba by to puścić jakoś głośniej w eter, bo jeżeli moderacja będzie pewne akcje ignorować, to nam się będzie dostawać po tyłkach od graczy.

AD 8.

A) Oraz by Pre-Moderator może nie mógł dawać długich kar Mute?

B) Chciałbym aby był to ktoś godny, a nie że nagle będzie 150 podań, bo wszyscy się zmienili i bardzo chcą dbać o czat.

EDIT.

Gram sobie na Tacticu aż tu nagle : http://i65.tinypic.com/2n73z9k.jpg

k3psut.png

Śmiech na sali. Zbanować tą patologię również u nas.

Edytowane przez Krystek
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

AD 2.

Propozycję Uzilla z eventem 5v5 bym wprowadził jako dodatkowy event, który odbywałby się raz w miesiącu.

Również bym dodał możliwość respienia paczek przez zwykłych moderatorów skoro ma być Pre-Moderator, ale z limitem np. godzinnym.

AD 8.

Jak dla mnie to dobry pomysł, ale żeby nie było wysypu graczy, którzy uważają, że się zmienili, a dalej wyzywają itp.

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Nic nie poradzę na to, że Radom i Dzenkinson się tak zachowują, gardzę ich zachowaniem oraz innych osób, gdyby co kolwiek było w formie żartu, to zrozumiałbym, ale to oni będą ponosić konsekwencje a nie ja. A jeżeli uważacie że tym supportem coś wprowadzę do mojej ekipy, to się mylicie, moje funkcje są ograniczone do 3 komend, a oni niech się cieszą :) Jedynie jestem supporterem by pomagać tym nowym :)

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano

Tez nie rozumiem oburzenia dla @MentosToja On nic nigdy na tamtym serwerze nie robil, Nikogo z teamu FG nie obrazal, A obwinianie go za poczynania ludzi z jego ekipy sa nonsensem to tak jakby obwiniac jakis narod za to ze mial powiedzmy seryjnego morderce.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

INFO:

• Ranga Pre-Moderator wystartowała. Aby się zgłosić, należy napisać w temacie: http://fragujemy.com/topic/44251-szybka-rekrutacja-na-pre-moderatora/
  • W sobotę odbędzie się kolejny event Hangar - w tych samych godzinach co ostatnio.
  • Propozycja dot. informacji wyświetlanych na czacie została zrealizowana.
  • Propozycja dot. Dodo zostanie zrealizowana w tym tygodniu. 

---

@Maike

Wskaż mi, gdzie jest oburzenie moje względem Mentosa. Absolutnie Go nie winię za ten stan rzeczy. 

Można mu jedynie pogratulować przejścia na serwer konkurencji, który był hejtowany wielokrotnie. 

Mam nadzieję, że jednak większość z Was doceni fakt i za jakiś czas usiądziemy jak normalni ludzie przy jednym stole.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Właściciel
Opublikowano

Dziękujemy Wam za uznanie, szacunek oraz zaufanie!

To dzięki Wam stale ulepszamy i modyfikujemy serwer!

INFO:

• Klixer awansował na SuperModeratora - szczegóły wkrótce!
  • Przyjęliśmy 4 nowych Pre-Moderatorów - rekrutacja nadal aktywna!
    -> wraz z dodaniem rangi, uprawnienia zostały nieco przeorganizowane m.in. dla zwykłego Moderatora;
    -> dzięki tej randze będziemy mogli po dokładnym przyjrzeniu się graczom stwierdzić, czy zasługują na awans na Moderatora;
  • Jeszcze dzisiaj przeanalizujemy wraz z Heisenberg'iem wszystkie propozycje i uwagi tak, aby wykonać UPDATE wraz z aktualizacją za tydzień.
    -> prawdopodobnie przesunie się data wprowadzenia zmian do Dodo, aby zachować jednak formę aktualizacji większych; 
  • Jutro nowa oferta dla serwera MTA:DayZ, która wejdzie w życie 15.12.2016 roku!
  • Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Dopiero teraz przeczytałem ten temat, machin i jego serwer to tak na prawde jedna wielka ściąga od brazylijczyków, rosjanów i polaków. Nie myślalem, że są w stanie tak nisko się zniżyć. Oni nie mają tam niczego własnego albo maxymalnie pare skryptów na podmiane skina bądź panelu informacyjnego własnej edycji. W porównaniu tych dwóch serverów widać, że FG jest lepsze chociaż nie wchodziłem tam od pół roku. Ktoś mi nie wierzy? Chętnie moge zapodać linka do brazylijskiego gamemode'a konkurencji ;p 

Opublikowano

A czy jest tam w ogóle coś, co jest ich?

Opublikowano

W sumie to nie powinno Was interesowac czy cos jest ich lub nie. Serwer powstal w ok. 5 dni szybko zebral graczy i z jakiegos powodu nie chca odchodzic. To swiadczy o tym, ze trzeba ich szanowac. Najlepszym przykladem jest Legia. Niby taka slaba a z Realem zremisowala, a nawet prowadzila przez pewna chwile. GM'y sa w internecie, a wy to komus wypominacie ze nie jego. Chcialbym zeby taki ktos jak Ty Krystek sprobowal zrobic to co Machin. Zapewne skonczylbys jak Rusek z Crossem na ich obecnym serwerze. Nie bronie ich bo tam gram i mam range, ale skoro jestescie tak wysoko postawieni powinniscie okazac troszke szacunku innym za poswiecony czas na to zeby zebrac skrypty do kupy i utrzymac graczy.

Opublikowano

Powiem Ci RocketBunny, że w dzisiejszych czasach każdy może wiedzieć wszystko na dany temat, błędem jest Twoja informacja. A co do szacunku , Wasi gracze szacunku nie mają mi sie zdaję, gdyż wbijają na server i gadają głupoty , "bzdety" takie może im dajecie jakieś bazy darmowe za to albo tenty z magami. Jako iż gram od prawie samego początku istnienia servera to wszystko widziałem jak sie toczyło, były upadki i wzrosty każdego z Nas lecz nie wiem naprawdę co jest tu nie tak.

Opublikowano (edytowane)

Raczej wasi ,,starzy'' gracze którzy dostali bany lub permy źle nastawiają graczy the-dejzi, większość graczy na the pierwszy raz zobaczyła DayZ na mta, i taki stary dziad który dostał perma na fragu źle nastawia ich... I nie obwiniałbym tu Machina tylko jak wy to ich nazywacie... wyrzutków z fraga... I wasi gracze też nie są święci, bo nie raz widziałem jak jakiś ,,dorosły aka 10 latek'' który uważał się za boga gry wypisywał ,,bzdety'' na temat the-dejzi i chwalił fraga na którym i tak nie grał... O czymś to świadczy ;)

Najwyraźniej skoro the-d ma tyle graczy, to coś ich tam trzyma, i wy też święci nie jesteście, bo tabela nie była waszego autorstwa, tylko przerobiliście ją, jak prawdopodobnie większość rzeczy...

Edytowane przez MentosToja
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że przerobienie tabeli, to jest nic gdy The-D kopiuje większość skryptów, bo nikt nie umie ich napisać ;) Poza tym graczy utrzymuje się klimatem na serwerze, a nie dawaniem za darmo baz i magów, które psują klimat Dayz. Tyle ode mnie, pozdro.

P.S Jak zobaczyłem jaki event Machin zrobił, to mnie śmiech ogarnął dosłownie... Parę obiektów, ruin i tyle.

Edytowane przez VetraX
  • Ustrzel fraga! (+) 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności