Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zwracam się z pytaniem, czy jest jakaś możliwość czy program dzięki któremu wraz z instalującym się windowsem, zainstalują się moje programy?

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Owszem jest taki program ale od razu odradzam, nie instaluje najnowsze sterowniki a czasem błędy są. Polecam każda z osobna strony producenta sciągać :) 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Program N-Lite. Modyfikujesz nim instalator windowsa pod własne potrzeby.

Jeszcze z win 7 dzialało, nie wiem jak z nowszymi.

• 3 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Trochę odkopię. Najlepszym sposobem jest format kompa, zainstalowanie czystego windowsa, zainstalowanie programów wedle uznania i wtedy zrobić obraz całego Windowsa na płytę czy pendrive i przy kolejnych instalacjach będziesz miał wszystko. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak taki obraz wykonać?

• 1 rok później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Mega ultra super odkop i złota łopata dla mnie :D

Sama instalacja Windy+aplikacje może być zautomatyzowana jak masz jakiś drugi nieużywany komputer. Stawiasz sobie serwerek i doklepujesz MDT (Microsoft Deployment Toolkit). Możesz tam sobie ustawiać jakie programy, wersja windowsa (jeśli wgrasz odpowiednią), sterowniki, tworzenie kont lokalnych, dodawanie do domen itp. To głównie wykorzystuje się przy przygotowywaniu większej ilości komputerów, ale w domu też da radę ;)

Ewentualnie robisz sobie pendrive, gdzie masz instalki programów i skrypt, który będzie inicjował ich instalację. Potem instalujesz sobie na kompie czystą windę i po zainstalowaniu odpalasz skrypt, który instaluje resztę programów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności