Właściciel GET Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Właściciel Opublikowano 27 Lutego 2015 Informacje o dzisiejszych wypadkach: 1. enQ niestety, ale usunęła siebie, co spowodowało, że musiałem utworzyć jej nowe konto, a następnie przywrócić jej dane. Wystarczyło oczywiście zmienić ID jej nowego konta, a także wykonać parę zapytać do MySQL. Większość zostało przywrócone, bo w bazie nadal widniała. Jedynie co zostało trwale usunięte to statusy, czas online, prywatne wiadomości. W związku z tym, niestety, ale musiałem przebudować pewne informacje na forum dotyczące wszystkich tak naprawdę, czyli przebudować użytkowników ( l.postów ) i ilość ich reputacji. Jak wiadomo, 2 lata temu przenosiłem forum z silnika MyBB do IPB. Wtedy większość została przeniesiona, aczkolwiek reputacja przeszła tylko w postaci liczbowej. Oznacza to, iż wszystkie przypisane reputacje wcześniejsze na silniku MyBB nie zostały przypisane do postów. A podczas przebudowy właśnie liczby postów i reputacji system sprawdzał i liczył wszystko podstawie tego, co znajduje się konkretnie w bazie. Podsumowując: dlatego po przejściu z silnika MyBB do IPB miałem 300 reputacji, po przebudowie ponownej forum zostało to usunięte, bo nie były te reputacje przypisane do postów. Aczkolwiek większość użytkowników zyskała na liczniku postów. Niebawem zostanie to jeszcze dokładniej przeliczone i przebudowane. 2. TS3 zostało zaktualizowane - wreszcie. Pady powinny się zmniejszyć. Ponadto, TS3 został oczyszczony ze zbędnych plików. Aczkolwiek to nie wszystko! Na dniach zostanie wdrożonych kilka zabezpieczeń, ustawień, a także reorganizacja ekipy. Zmiany zostaną oznajmione na forum. 3. Mickiewicz został nowym strażnikiem fragów. Zakwalifikował się, przeszedł test, ma wiedzę - życzymy sukcesów. Za utrudnienia przepraszamy. 13
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 27 Lutego 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 27 Lutego 2015 Głównie to ja przepraszam za wszelkie utrudnienia, bo Nesty musiał się napracować przez mój wybryk - panel administracyjny za blisko ma "opcje'. Ale wróciłam i nie spodziewajcie się, że nowe konto = nowa enQ, jestem tak samo wredna i mściwa. :) 9
Zasłużony Fragowicz JasiuZM Opublikowano 27 Lutego 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 27 Lutego 2015 1. Dr - zajebista sprawa, grałem i nie kryje rogala na twarzy gdy skakałem xD 2. Enq - Twój chwilowy brak obecności, byl bardzo smutny dla mnie, cieszę się, że wrócilas cała, zdrowa i wredna : ) 3. Czekam na ten system banowania, jak żona na marynarza po 10 latach żeglugi. 1
Arni Opublikowano 28 Lutego 2015 Elitarny Fragowicz Opublikowano 28 Lutego 2015 enQ powróciła to bardzo dobrze dla forum mam nadzieję że pogram sobie z nią i zobaczę czy jest wredna i mściwa jak napisała Ponadto widać że zmiany idą w dobrym kierunku oby tak dalej
Właściciel GET Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Właściciel Opublikowano 28 Lutego 2015 Temat zamykam, ogłoszenia parafialne ze zmian w nowym temacie, który ukaże się po 0:00. 1
Rekomendowane odpowiedzi