Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GET Opublikowano 1 Stycznia 2015 Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Stycznia 2015 Kolejna rocznica sieci Fragujemy.com - tym razem trzecia! Witam serdecznie, Nazwa tematu tylko części z Was powie, dlaczego w tym roku głosimy rocznicę hasłem "3 lata istnienia, 2 lata intensywnego rozwoju!" - bo nie jest on przypadkowy. Coraz większy rozwój naszej sieci sprawia, niestety, że z czasem starsza ekipa odchodzi i zagląda sporadycznie lub całkowicie, a w ich miejsce wchodzą Ci, którzy chcą zacząć przygodę i współpracować razem z nami. Logiczne, aczkolwiek niewiele osób zdaje sobie sprawę, że tylko już nieliczni pamiętają nasze początki i co tak naprawdę oznacza "rewolucja wrześniowa" w naszej historii sieci serwerów. Zapraszam do przeczytania naszej historii powstania: 1 stycznia 2012 oficjalne nastąpiło połączenie Enter-Frag.com ( mojej sieci, powstałej kilka miesięcy po likwidacji legendy DZIELNICA-FRAGÓW, którą prowadziłem z BISTRO -> http://web.archive.org/web/20110703053046/http://cs-df.pl/ ) z siecią Cs-Beny, co skutkowało powstaniem Fragujemy.com. Nigdy nie miałem talentu do nazw organizacji, nicków czy czegokolwiek; nazwą rzucił jeden z naszych byłych weteranów Krakers, który był ekspertem od serwerów Minecraft i pochodził z CS-DF.pl. Przy powstaniu sieci Fragujemy.com oprócz mnie pojawił się drugi właściciel - Beny. Od zawsze kultywowałem tradycje związane z tym, że pierwszy serwer musi być 4FUN i nie ma bata. Toteż przy początkach Fragujemy.com do mnie należał tylko jeden serwer: 193.33.176.84:27015. Drugi ( ZOMBIE INFECTION - 193.33.176.234:27015 ) oraz trzeci ( DEATHRUN ) należały do Benyego. Nie ma co ukrywać, wszystkie zrobione wyłącznie przeze mnie. Wgląd do tego, jak wyglądało forum w lutym 2012: http://web.archive.org/web/20120220204241/http://www.fragujemy.com Przed upadkiem CS-DF.pl dołączył do nas z serwerem ZOMBIE PLAGUE, którego przerobiłem na ZOMBIE INFECTION. Miał mnóstwo bugów z początku, bo nad nim dopiero pracowałem. Beny był znany z wulgarnego języka. Nie spodziewałem się, że nasza współpraca będzie po prostu tak kuleć... Wieczne kłótnie, które w większości wywoływał on, praktycznie z każdym, zabieranie sobie uprawnień, grożenie nawzajem odbijało się niestety nie tyle, co na moim zdrowiu, a doprowadzało do wielu nieporozumień w ekipie i bardzo często ludzie mieli po prostu tego wszystkiego dosyć. Proszę sobie wyobrazić, jak to musiało wpływać na reputację sieci i na progres, który był praktycznie na niskim poziomie. Dlatego też powstała grupa "zaufanych", do której należało kilka osób. W ścisłym gronie, tuż przed wakacjami 2012, powstał plan działania, jak pozbyć się Benyego z sieci. Można byłoby to zrobić od razu, lecz nikt nie pomyślał o mojej sytuacji: co dalej? Przecież ja zostanę tylko z marnym serwerem 4FUN, który nie jest tak rozkręcony jak ZM czy DR... Długo przygotowywałem się do tego kroku. Jednak, po wakacjach coś we mnie pękło. Widząc, jak Beny był jeszcze gorszy, zdecydowałem, że jeszcze raz coś zrobi, doczepi się w niewłaściwy sposób, wyrzucę go. Dokładniej nie pamiętam co zrobił 20 września, wiem jedynie, że dotyczyło to członka ekipy sieci i było to na tyle poważne, że wybuchłem ogromną złością, siłą i zdecydowałem na krok poważny, jakim było wyrzucenie go z sieci. W międzyczasie kilka innych intryg przyszykowałem na serwerach jego, dzięki czemu mimo, że nie należał już do nas, mogłem je kontrolować jako tako. Niestety, po 2-3 tygodniach intensywnej "walki" ze mną, udało mu się moje zabezpieczenia usunąć. Doszło do mojego załamania, bo sądziłem, że jego serwery dwa, w szczególności ZM, rozwiną się. Na szczęście tak się nie stało! Serwery nie zostały opłacone przez niego, bo szły w dół - nie potrafił nimi zarządzać. Zatem okres naszego stanięcia na nogi nazywamy "rewolucją wrześniową", bo tak naprawdę po wyrzuceniu tego człowieka, Fragujemy.com zaczęła zdecydowanie nabierać lepszego rozwoju, mimo, że przez około 3 miesiące posiadaliśmy tylko jeden serwer - 4FUN. Jak to tradycyjnie bywa, 6 grudnia zawsze u mnie sieć przechodziła w świąteczny wystrój do sylwestra. Dlatego postanowiłem zrobić niespodziankę i po wcześniejszej rozmowie z Pukawką, nasza sieć uzyskała serwer ZOMBIE INFECTION o takim samym IP, jak wcześniej, czyli: 193.33.176.234:27015, który wystartował 6 grudnia 2012, a później DeathRun również z takim samym IP jak poprzednio. Innymi słowy, po tym jak Beny utracił te serwery, mogłem przejąć IP, bo on nie miał już do nich praw. I tak oto nasza historia wygląda. Od momentu rewolucji wrześniowej, można rzecz, że sieć stawała na nogi. Mimo tego, w późniejszej historii naszej sieci, przechodziliśmy kilka kryzysów, z którego wyszliśmy głównie dzięki doświadczonemu właścicielowi :) Czas na podsumowanie roku 2014: Chciałbym serdecznie podziękować każdemu z Was, co przyczynił się do rozwoju sieci w minimalnym nawet stopniu. Jest to dla mnie ogromny zaszczyt, że jako już stary, zwiotczały Właściciel, nadal mogę sprawować tu władzę. To dzięki Wam w tym roku nastąpił ogromny rozwój naszej sieci: a) I kwartał Przenieśliśmy stronę WWW do innego hostingu w związku z tym, iż poprzedni nie radził sobie z atakami i żądał 1000 zł za ochronę. Wdrożyliśmy ochronę przeciwko ddos - Cloudflare tak, aby po przeniesieniu strony WWW nie mieć wtopy. Na początku stycznia wprowadziliśmy serwer TS3 na VPS, a po miesiącu zmagań, uzyskaliśmy licencję non-profit. Udało nam się pod koniec stycznia naprawić poważne problemy z crashami serwera COD. Od tego momentu serwer aż do połowy maja miał ogromny przepływ graczy. W lutym wprowadziliśmy aktualizację serwera ZOMBIE INFECTION do 2.04 beta. W połowie lutego przeprowadziliśmy testy wydajności wszystkich serwerów ( 4FUN, ZM, DD2, COD ), wyniki pozwoliły na dokładną analizę dodatków i dalszej optymalizacji, która trwa do dzisiaj. Wyszliśmy naprzeciw cheatom i w marcu zaczęliśmy testować na serwerze DD2 pluginy przeciw cheatom. Do dzisiaj jedna z metod w walce przeciwko nim działa i sprawuje się świetnie. Bangarang zostaje administratorem. 1 marca wprowadziliśmy serwer GG+DM oraz nowy wygląd forum. b) II kwartał 1 kwietnia wprowadziliśmy na sieć zupełnie nową rangę - Strażnik fragów, analogiczna do BlackListed. Funkcjonuje do dziś. Rewolucją okazała się majówka, która wprowadziła wiele korzystnych zmian w sieci, ale i negatywnych: -> wprowadzony został PipeNade do serwera ZM -> rewolucje w COD ( tj. paczki ammo, nowe klasy, zmniejszenie XP ), które okazały się klęską serwera na kilka miesięcy -> wystartował serwer CS:GO FFA; było to nasze drugie podejście do rozwoju tego typu serwerów; niestety, bezskutecznie, bo po 1.5 miesiącu przestał istnieć... Zmiana oferty VPS, gdzie był TS3 na VoiceVPS - późniejsze kłopoty z zabraniem licencji non-profit. Na początku czerwca wprowadzone zostało kilka zmian optymalizacyjnych na ZM. Od tego czasu serwer rósł w siłę, ponieważ udało się wreszcie po ( przecież 2 latach jak nic! ) naprawić przeciążenia serwera. Każdy, kto grał, np. rok temu, śmiało potwierdzi, że lagi na początku rundy były niebotyczne. Dziś można się cieszyć serwerem z każdej strony. Awans Wymiara na administratora. Reinstalacja forum, która zwiększyła szybkość strony, a także poprawiła pozycjonowanie wraz z mapą forum. c) III kwartał Rozpoczyna się od zmian lipcowych, czyli wakacyjnych: -> nowy właściciel - BONO -> przeniesienie serwera ZM z chmury power do zwykłej ofery MAX -> aktualizacja ZM do wersji 2.04 final -> powstanie rangi "Nowy admin", nadawana dla admina, który jeszcze nie został zatwierdzony -> pozostała lista zmian tutaj: http://fragujemy.com/topic/17571-pora-na-summer-ogromne-zmiany/ Nowy styl forum, który funkcjonuje do dziś. W sierpniu zaktualizowany został sklep, co pozwoliło na skrócenie cierpień klientów. We wrześniu, po wakacyjnym opieprzaniu się właściciela, przyszła pora na poważne zmiany: -> pojawił się system odznaczeń -> druga aktualizacja serwera ZM 2.04 final -> aktualizacja serwera COD 4.0 - od tej wersji, serwer zaczął nadrabiać straty -> poważne zmiany na serwerze DD2 Trzecie podejście do serwerów CS:GO i skuteczne! We wrześniu wystartował serwer DD2, IP: 31.186.83.68:27051. Wprowadziliśmy liczne zmiany w rozbudowie forum: CZEŚĆ PIERWSZA: http://fragujemy.com/topic/19829-zmiany-na-forum-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-i/ CZĘŚĆ DRUGA: http://fragujemy.com/topic/20124-zmiany-na-forum-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-ii/ Wyczyściliśmy wszystkie działy ze spamu i zamieściliśmy nowe, autorskie regulaminy. Zakończyliśmy pod koniec września testy na serwerach, które trwały od połowy sierpnia. Celem tego było sprawdzenie rotacji graczy na serwerach bez żadnych reklam. Testy były zaskakujące! Otóż wszystkie serwery w tym czasie minimalnie spadły w rankingu, co oznacza, że są tak popularne i znane, co pozwoli w przyszłości na utrzymanie ich w jak najlepszym możliwym stanie. d) IV kwartał - najwięcej zmian W październiku zaszło wiele istotnych zmian: -> wreszcie uruchomiliśmy serwer TS3, lecz bez licencji, ogłaszając zbiórkę na płatną licencję AAL 128 slotów -> start serwera ZOMBIE PLAGUE -> zmianie uległ test kwalifikacyjny dla adminów, dzięki czemu poszliśmy o kolejny krok w przód w rekrutacji ekipy -> szczegóły: http://fragujemy.com/topic/20218-zmiany-pa%C5%BAdziernikowe-dziennik-informacyjny/ Na serwerze 4FUN wdrożyliśmy darmowy slot dla graczy STEAM. Wprowadziliśmy autorski system rotacji map, bez podziału na noc i dzień, a na zwykły i popularny oraz pusty. Wdrożyliśmy tapatalk na forum - kolejna funkcja, pozwalająca na wygodniejsze przeglądanie forum. Wymieniliśmy zespół zarządzający serwerami, co przyczyniło się do jeszcze lepszego rozwoju serwerów przez odpowiednio zarządzających nimi ludźmi. Na początku listopada wdrożyliśmy na serwer TS3 licencję AAL, dzięki czemu mogliśmy zwiększyć ilość slotów do 128. Zmieniliśmy całkowicie serwer GunGame. Jest to oryginalny serwer w Polsce. Przeorganizowaliśmy zadania administracji i dlatego działa ona znacznie lepiej niż kiedykolwiek. Matko Bosko został pierwszym opiekunem serwera CS:GO - DD2. Wprowadziliśmy system ViceOpiekunów, którzy mają za zadanie pomagać Opiekunowi lub zastępować jego rolę, jeśli ten będzie nieobecny przez jakiś czas. Nawiązaliśmy współpracę z dwoma, nowymi radiami: eSMusic i RadioClubbers. Zmieniliśmy system reputacji, rang na forum. Ranga V.I.P źle funkcjonowała, dlatego została zmieniona na "Weteran". Wprowadziliśmy ogromne zmiany na serwerze TS3, nie tylko kosmetyczne. Bowiem, pojawiła się opcja kanałów "premium". 5 grudnia przystapiliśmy oficjalnie do akcji "ARTYŚCI DLA CHORYCH" - nasza sieć będzie widniała jako partnerzy na końcu teledysku wykonanym przez raperów w Polsce. Reaper został mianowany administratorem sieci. Wstępnie wdrożyliśmy serwer MTA - będzie on cały czas poprawiany. Wprowadziliśmy serwer DM - każdy na każdego z autorskim systemem vote na następną mapę. Zmian w sieci oczywiście było znacznie więcej. Teraz nasze osiągnięcia dokonane przez rok 2014: jako jedyna sieć serwerów posiadamy dwa serwery CS 1.6, które mają wysoki ranking w Polsce posiadamy najlepszy serwer ZOMBIE w Polsce - TOP1 posiadamy najlepszy serwer 4FUN w Polsce pod względem ilości graczy, jakości graczy i dodatków posiadamy jeden z najlepszych serwerów DD2 w Polsce - TOP3 posiadamy jako jedyni unikalny i najlepszy serwer GunGame w Polsce jesteśmy w czołówce, jeśli chodzi o serwery CS:GO na świecie; w Polsce zajmujemy 3 miejsce podwoiliśmy ilość postów i tematów względem początku 2014 roku - ponad 110 tysięcy postów! ilość użytkowników jest dwukrotnie wyższa niż na początku 2014 roku - prawie 8 tysięcy! średnio, dziennie rejestruje się u nas 20 użytkowników średnio, wg google analytics, miesięcznie mamy 300 tysięcy odsłon i ta liczba stale rośnie, z czego aż 40% nowych jako jedyna sieć serwerów uporządkowaliśmy forum po wielu miesiącach użytkowania jako nieliczna sieć serwerów, nieustannie wprowadzamy szereg nowych zmian i usprawnień nie ponieśliśmy ogromnych strat ( w porównaniu do innych sieci serwerów ) wobec problemów trwających przez 3 tygodnie w listopadzie - wręcz przeciwnie, serwery zdecydowanie poszły w górę udało nam się przywrócić serwer COD MOD do świetności i popularności poprzez różne patchy w wersji 4.xx potroiliśmy liczbę zespołu administracyjnego i wykwalifikowanego przekroczyliśmy 500 polubień na facebooku posiadamy jedną z najliczniejszych grup steam wśród innych sieci ostatnia, najważniejsza kwestia: jako nieliczna sieć serwerów posiadamy większość autorskich rozwiązań, systemów - nie znajdziesz ich na żadnej sieci serwerów! Dla nas liczy się uczciwość, jakość i wygoda graczy - najważniejsze priorytety. Kilka pamiątkowych zdjęć z naszego prężnego rozwoju: a) 23 marca: b) 10 maj c) Aktualny stan: Wynik plebiscytu: Według Was, serwerem CS 1.6 roku został 4FUN - zmiażdżył praktycznie wszystkie serwery! Serwerem CS:GO roku został DD2 - zaciekle walczył z AWP ONLY, ale udało się! Różnie typowaliście niespodzianki roku 2014, najczęściej wszystko sprowadzało się do stanu zapełnienia serwerów oraz zmian najbliższych, czyli grudniowych. Najlepszą uzyskaną informacją o serwerach okazał się serwer DM. Największą porażką okazał się SKILLOWY_MANIACZEK, a tuż po nim: przez darmowy slot dla graczy steam, 4FUN ciągle jest 26/25, przez co admini wbić nie mogą oraz ataki ddos w listopadzie. Najlepszym administratorem sieci został Nesty [ ja we własnej osobie ], tuż za nim enQ. Wskazaliście Nigha jako najlepszego Global Moderatora. Najlepszym moderatorem zaś okazał się być Paciaciakowa. Najlepszym opiekunem został Furcze, zaś Brayan, Matko i Night mieli zbliżoną ilość głosów. Najlepszym strażnikiem fragów został Bedzie dobrze, tuż za nim Josh. Najlepszym przyjacielem sieci okazał się być Marian. Tytuł najzabawniejszego użytkownika sieci to również Marian. Największymi gadułami forum "bezkonkurencyjnie" zostali: Nesty, stara babka, Pikachu oraz Tygrys. Największym spamerem na shoutboxie jest Tygrys. Bezkonkurencyjnie, największym ripostującym sieci została enQ! Night to najbardziej kulturalna osoba w sieci... Nieudacznikiem roku bezapelacyjnie jest WizKhalifia - admin z WH. Najlepszym grafikiem roku został Cycu, tuż za nim Bistro. Kobietą roku została nasza gwiazda - enQ. Wydarzenia roku to m.in. przywrócenie serwera TS3 oraz pojawienie się serwerów CS:GO. Tytuł największej wpadki będzie nosił były admin DD2 - WizKwalifia. Różne były najśmieszniej sytuacje, nie da się ich niestety zsumować. Najlepszą przemianą roku okazał się Reaper i jego awans z admina do administratora. Główne plany na rok 2015: nowy projekt, ściśle powiązany z siecią fragujemy.com poszerzenie ekipy sieci fragujemy - począwszy od adminów, skończywszy się na administracji dalsze przekształcanie sieci serwerów w Centrum Gier wdrożenie bezpiecznego logowania - SSL własny Counter-Strike 1.6 nowy styl forum ( koszt jego będzie ogromny ze względu na unikalność ) serwer CS 1.6 DeathRun serwer do BF4 ranga V.I.P do kupna na forum wiele, wiele więcej - szczegółów nie możemy zdradzić! Zapraszamy Was do spędzania czasu razem z nami w 2015 roku! Na pewno w nim nie będę już zapominać o najistotniejszych sprawach, ponieważ założyłem sobie KALENDARZ :) Przypominam, że spisane zostały do TODO wszystkie uwagi / propozycje Wasze, które pojawiły się w ciągu kilku miesięcy. Będziemy je wdrażać stopniowo na sieć serwerów. Stay tuned! Mam nadzieję, że dotrwamy do czwartej rocznicy. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wszystko i do zobaczenia za rok w jeszcze lepszym wydaniu podsumowania! PS. Ufff... Zajęło mi to 4h, za wszelkie błędy przepraszam. 57
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 1 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Oczywiście ja dodam tutaj co swoje, mianowicie: Pamiętam jak tutaj przybyłam, kompletny żółtodziób, uwierzycie, że nie potrafiłam bindować klawiszy? ;) Miło wspominam początki i jeśli mam być szczera nigdy bym drodzy gracze, admini i sam Nestjuszu - nie pomyślała, że stanę na stanowisku administratora tak dobrej sieci, przy boku gmyraśnego, groźnego i cudownego właściciela, przy boku wspaniałych ludzi, którzy dotrzymują nam kroku od lat, nie będę wymieniać, bo mogłaby, niechcący o kimś zapomnieć i nieświadomie urazić. Cieszę się, że mogę być świadkiem jak to wszystko się rozwija, pomagać każdemu z osobna jak tylko mogę i wiedzieć, że uczestniczę w życiu sieci. Od rejestracji mojej miną dwa lata, dokładnie 16 stycznia, a byłam na serwerze już w grudniu. Dużo wspomnień - rzeknę wręcz irracjonalnie - mam tutaj zatrzymanych, ba, zdarzały się łzy, uśmiechy, napady radości, coby nie patrzeć - widzicie, ta sieć jest już jakąś część mojego życia zajęła. Należy zdecydowanie podkreślić to co napisał Nesty - wiele się pozmieniało, oczywiście na lepsze. Nowe serwery, nowa ekipa, nowe osiągnięcia - brawo! Oby tak dalej, trzymam kciuki i dołożę wszelkich starań, by pomagać i by wyszło nam wszystkim na dobre. Co do mojej ciętości: ja Wam dam, poczekajcie, dopiero cięta w 2015 roku będę, bójcie się! 16
Zasłużony Fragowicz Red-Eagle Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wszystko się pięknie rozwija, oby tak dalej. Gratuluję całej sieci jak i również jej użytkownikom :). Oby kolejny rok przebiegał bez większych przeszkód!
Szaku Opublikowano 1 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 własny Counter-Strike 1.6 serwer do BF4 Własny Counter Strike? Ale jak? :D A serwer do bf3 będzie w planach?
Legendarny Fragowicz blakk Opublikowano 1 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Własny Counter Strike? Ale jak? :D Normalnie, pozmieniane modele, gamemenu itd. ---- Pamiętam początki FG... jak ten czas szybko leci ;) 1
Szaku Opublikowano 1 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 I na jakiej zasadzie ma to działać? Przecież silnika chyba nie rozgrzebią.
kein_Stress Opublikowano 1 Stycznia 2015 Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 tl;dr :v A tak poważnie, bardzo ładnie napisane, ciekawie się czyta.
Właściciel GET Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Właściciel Opublikowano 1 Stycznia 2015 Serwer do BF3 nie wiem, ale do BF4 na pewno. A co do własnego CS'a, po prostu będzie nasz klient, który będzie oferował różne dodatki. Są i CS'y od cssetti, plsetti i cała masa tego, lecz my chcemy działać uczciwie. 2
Legendarny Fragowicz CSHT. Opublikowano 1 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Gratuluję wszystkim, którzy w jakimkolwiek stopniu przyczynili się do rozwoju naszej sieci, ktora dalej pnie się w górę. Oby w tym roku było jeszcze lepiej! :D 1
SPOK3Y^ST3GA^^C3P Opublikowano 1 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Przeczytałem wszystko, było warto. Dopiero teraz uświadomiłem sobie ile to jest poświęcenia, czasu oraz innych aspektów, byśmy mogli spokojnie grać na serwerach. Doceniamy to co dla nas robisz, dlatego życzymy (a przynajmniej ja), abyś dalej, prężnie rozwijał tą sieć serwerów, aby pozycja stale była topowa, a na serwerze najlepsza atmosfera. Dodam tylko z mojej obserwacji, że niewidziałem żadnej wzmianki o serwerze CS GO AWP, ale jest to zrozumiałe przy tak wielu, innych ważnych rzeczach i wydarzeniach. Pozdrawiam. @Edit Wcale się nie dziwię i dlatego doceniam Twoje poświęcenie. W dążeniu do celu zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie chciał nam przeszkodzić. 3
Właściciel GET Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Właściciel Opublikowano 1 Stycznia 2015 No niestety, zdrowie moje słabnie i kto wie, co przyniesie przyszłość. Nie wykorzystuję zdrowia jako biletu przetargowego do tego, aby Was w jakikolwiek sposób ustawić. Wy sami jesteście na tyle dojrzali, a przynajmniej Was tak postrzegam, że zrozumiecie ile pracy w to wszystko włożyłem i, jak pewne sytuacje nieprzyjemne ( a jest ich wiele momentami ) odbija się na moim zdrowiu.
Beads Opublikowano 1 Stycznia 2015 Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Miło się czytało... fajnie że fragujemy.com się tak rozwinęło, od mojej ostatniej wizyty dużo się pozmieniało i dużo mnie ominęło ale jak widać niektórzy admini pozostali, co mnie niebywale cieszy. Coś mnie wzięło by podzielić się z Wami własnymi refleksjami :P, to chyba przez kacyk. Podczas mojego 3-miesięcznego urlopu mam zamiar trochę Wam potowarzyszyć, więc do zobaczenia na dd2, bo z tego co czytałem 4fun zapewne oblegany :P.
POLISH TEAM JU-JITSU xD Opublikowano 1 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Super ze powstał ten post! Kasy może zobaczyc jaka prace wykonuje Nesty i jaki jest w tym kawal dobrej roboty :) są bylem ciekawy początków FG ale dzisiaj juz wiem jak powstał :D wczesniej dochodzily do mnie nieliczne informacje na ten temat. Na pewno możemy być w pełni usatysfakcjonowani rozwojem naszej sieci ioby rok 2015 byl jeszcze lepszy dla nas niż poprzedni! Gratulacje dla calej ekipy FG a szczególnie do Cb Nesty :) tylko miej więcej dystansu do tego wszystkiego :) Pozdrawiam POLISH 2
Legendarny Fragowicz Hayu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Świetne podsumowanie, bardzo fajnie się czytało. Gratuluję zwycięzcom plebiscytu oraz całej ekipy, a przede wszystkim Tobie Nesty za tak duży wkład w to wszystko. 1
Legendarny Fragowicz Josh Opublikowano 1 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Czas szybko płynie. Co do podsumowania bardzo dobre. Zawarłeś w nim wszystko co dotyczy sieci. Sam pamiętam swoje początki :) Aż się łezka w oku kręci :| Mam nadzieję, że po tym poście jeszcze większa część osób doceni fakt, że włożyłeś w tę sieć na prawdę dużo nie tylko czasu, ale przede wszystkim właśnie zdrowia. 6
KeBaB Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wykluczony Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Oooo proszę bardzo, to mi się podoba :) Tu własnie widać jeszcze lepiej Twoją pracę Nesty, a także to co robisz. Owacje na stojąco za to co robisz. Oby tak dalej. Gratulacje także dla lauretów Plebiscytu. Uważam, że pomimo Twojego zdrowia starasz się z całego serca i wkładasz je w tą sieć ! Chwała Ci za to ! Edytowane 1 Stycznia 2015 przez KeBaB 1
Zasłużony Fragowicz Kierowca Bombowca Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 1 Stycznia 2015 Doskonałe podsumowanie całego roku. Widać w nim ,że większość zmian przyniosła zamierzony efekt bowiem pozytywnie wpłynęła na serwery i rozwój sieci. Mimo,że zdarzały się też błędy to były one szybko eliminowane/naprawiane i koniec końców były one poniekąd ... początkiem zmian na lepsze.Gratuluję Nesty wytrwałości i jestem pełen podziwu,że nigdy nie spoczywasz na laurach. Ogromny szacunek! To wielka przyjemność być częścią społeczności "Fragujemy" i oby ten nowy 2015 był jeszcze lepszy dla nas Wszystkich! 2
Zasłużony Fragowicz Kanrin Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Świetnie przygotowane podsumowanie ubiegłego roku jak i geneza Fragujemy! Jestem tutaj ponad rok i to tutaj zauważyłem czym jest sieć z prawdziwego zdarzenia jak wiele osób dba i pielęgnuje ten projekt aby innym czas umilić ;) Jestem z tego dumny że jestem jednym z Fragowiczów oraz bardzo się ciesze że tak wielu z Was ma do mnie zaufanie :) Rok 2014 był naprawdę pracowity dla całej ekipy FG a w szczególności dla Nestiego za co chciałbym Ci naprawdę podziękować. Dzięki Tobie zrzesza się tutaj ogrom ludzi tych pozytywnych jak i niestety tych negatywnych. Zbudowałeś coś pięknego praktycznie od podstaw, a my powinniśmy czuć się zobowiązani do tego aby pielęgnować to co mamy ;)Na Nowy rok 2015 chciałbym życzyć... a Wymyślcie sobie coś ;) Oby tak dalej! I jak najmniej problemów ;) 1
Afnero Opublikowano 2 Stycznia 2015 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Świetny Post ! Jestem od niedawna z Fragujemy i po takich postach widać, że dobrze trafiłem i zostałem tu na dłużej ! Życzę wiecej siły ! wiecej szczęścia i przede wszystkim ZDROWIA !. :-) Oby tak dalej !
Legendarny Fragowicz Dario203 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Legendarny Fragowicz Opublikowano 2 Stycznia 2015 naprawdę miło się tu spędza czas. Zarówno bawiąc się jak i pracując. Powiem szczerze że pierwszy raz spotkałem się z tak zarządzaną siecią serwerów (po 3 miechach wbiłem sobie w końcu że to nie serwerownia :D). Wszystkie sprawy są załatwiane na bieżąco z minuty na minute dzięki solidnemu team'owi. A o Nesty już nie wspomne bo mi cukru do porannej kawy zabraknie <clap2> 6
Rekomendowane odpowiedzi