Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Na wstępie chciałbym powiadomić, że nie wiem czy to odpowiedni dział, więc jakby co to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. 

Wróćmy do problemu. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że zacina mi się komputer, najczęściej gdy gram w gierki, tzn. zacina mi się gra, jednak mogę zminimalizować grę żeby przejść na pulpit, jednak nic więcej już nie mogę zrobić. Ani menedżera zadań, ani przeglądarki, ani jakiegoś dokumentu otworzyć. Od kilku dni to zdarza mi się co 20-30 minut, wtedy muszę zresetować kompa, bo nic więcej nie mogę zrobić. Nie mam pojęcia od czego to może być. Czy to wina systemu? Czy to wina dysku? Może już dysk jest do wymiany? 

Komputer nie jest zaśmiecony, często go skanuje, czyszczę różnymi programami. Podzespoły aż tak tragiczne nie są, ale nawet zacina mi się w takich grach jak cs 1.6 czy LoL, które wymagań dużych nie mają :P 

Może ktoś już miał taki problem i chciałby się ze mną podzielić informacjami.

Jeżeli ktoś coś wie to piszcie w temacie, pozdrawiam. 

Edytowane przez TygryS
Opublikowano (edytowane)

Może masz słabą grafike ?  Ja mam laptop nie za dobry [bo grafika słabiutka]

Edytowane przez Var!at*BOOM
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Może masz słabą grafike ?  Ja mam laptop nie za dobry [bo grafika słabiutka]

Toć piszę Ci, że nie mam słabych podzespołów. Wcześniej nie miałem takich problemów, nic mi się nie zacinało nawet jeszcze na gorszej grafice. 

Opublikowano

Grafika to i zintegrowana pójdzie na cs'a. Być może problem jest w karcie graficznej bo po prostu karta może wysiadać.

Miałem kiedyś podobnie jak karta graficzna traciła swą żywotność.

Czy nie gryzą się w jakiś sposób twoje programy do oczyszczania ?

Czym skanujesz komputer ?

Proponuje Ci eset smart security. Jest tam wersja 30dniowa za free a antywirus wykrywa naprawdę wszystko, wypróbuj go. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja mam eset nod 32 antivirus 8 na ileś tam miesięcy i zawsze sobie przedłużam, bo na fejsie są klucze. Tzn. najczęściej czyszczę ccleanerem a programy usuwam revo unistaller. 

Opublikowano

Próbowałeś przeprowadzić defragmentacje dysku ?

Nie jestem fachowcem ale ciągle myślę ze wina karty, jesli masz zintegrowaną w kompie to spróbuj pod nią podłączyć :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Po pierwsze czyszczenie kompa, czyli RegClean Pro, potem czyszczenie pamieci w CCleaner(zwykłe usuwanie syfu),

Następnie Skan z Malvarebytes Anti-Malvare.

Powinno odciążyć kompa.

Sprawdź sterowniki od Karty Graficznej, mogło coś sypnąć.

Napisz, czy jest poprawa - jeżeli nie to zobaczymy, co dalej.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ostatnio robiłem dobre czyszczenie, jednak postanowiłem że dziś/jutro zamawiam sobie nowy dysk, ponieważ i tak ten dysk co go teraz używam to sh*t, mała prędkość przesyłania, coraz częściej blue screeny.

Gdy podłącze dysk to dam znać, zobaczymy wtedy czy wina dysku czy karty graficznej a może jeszcze czegoś innego.  

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

i tutaj jak piszesz ze blue screeny ci się włączały to warto odczytać błąd czasami jest tak ze jest moze slabe chlodzenie sprawdziłbym jednak czy nie ma kurzu na wiatrakach w zasilaczu, graf oraz procek. Też warto się przyjrzeć Pamięci Ram czy któraś nie wysiada czasem. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zamiast Kupować - Wyzeruj ten, co teraz masz. Może masz jakieś Bad Sektory i ci wywala.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
i tutaj jak piszesz ze blue screeny ci się włączały to warto odczytać błąd czasami jest tak ze jest moze slabe chlodzenie sprawdziłbym jednak czy nie ma kurzu na wiatrakach w zasilaczu, graf oraz procek. Też warto się przyjrzeć Pamięci Ram czy któraś nie wysiada czasem. 

Kurzu nie ma, bo systematycznie czyszczę, ale wiem, że muszę wymienić pastę na procku i na grafice 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Problemem były temperatury, jednak dysk i pasta termoprzewodząca będzie jutro zamawiana.

Można zamknąć ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności