Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Z przykrością informujemy, iż w piątek 13.06.2014 doszło do poważnej awarii sprzętowej, której uległy obydwa dyski spięte w RAID 1 na jednostce utrzymującej darmowy hosting www. W związku z prowadzoną analizą, a także pracami mającymi na celu przywrócenie pracy hostingu oraz odzyskiwanie danych, hosting w tym dniu był niedostępny. Awaria doprowadziła niestety do utraty plików utrzymywanych w ramach tego hostingu. Mimo podejmowanych prób odzyskiwania danych niestety nie było możliwe ich przywrócenie.

Udało nam się natomiast przywrócić kompletną bazę danych, zawierającą wszystkie zapiasne do niej dotychczas dane. To umożliwiło nam przywrócenie wszystkich kont i wykonanie ponownej instalacji skryptów pochodzących z instalatora hostingu www, takich jak fora phpBB3, phpBB2 by Przemo, modyfikacja Amxbans, statystyki Psychostats czy skrypty Webspell i Wordpress z zachowaniem wcześniej zapisanych w bazie danych informacji.

Zwracamy uwagę, że w związku z koniecznością ponownego utworzenia kont hostingowych przekierowania z głównej domeny na podfoldery przestały działać i należy je utworzyć ponownie.

Podkreślamy, że dane z bazy danych hostingu www zostały przywrócone. Dlatego nawet jeżeli ktoś z Państwa instalował skrypty samodzielnie, np. forów internetowych (phpBB3, phpBB2 by Przemo, MyBB itp.), a także inne wersje Amxbans oraz wszelkich innych skryptów - w większości przypadków wystarczy ponownie umieścić, z własnej kopii lub ze źródeł instalacyjnych, pliki skryptu w dotychczasowym katalogu na FTP, wpisać dane do połączenia z bazą w konfiguracji, aby przywrócić działanie forum, Amxbans czy innego skryptu.

Dotychczas traktowaliśmy fatum piątku 13 z dystansem, ale ta sytuacja przerosła nasze oczekiwania. Do takich awarii dochodzi bardzo rzadko, a stosowane dotychczas rozwiązania przez lata pozwalały ich unikać. Hosting www jest co prawda usługą dodatkową, jako gratis do serwerów i mimo, że nie jest to sytuacja zależna bezpośrednio od nas to bierzemy za nią pełną odpowiedzialność. Zależy nam na tym by do podobnych sytuacji nie dochodziło, dlatego w najbliższym czasie wprowadzimy dodatkowe zabezpieczenia, które poprawią bezpieczeństwo danych utrzymywanych w ramach hostingu www.

W zakresie przywracania poprzedniej konfiguracji skryptów, a także ustawień domen i innych problemów, które mogą pojawić się przy tej okazji, mogą Państwo liczyć na naszą pomoc. Prosimy o kontakt w tych sprawach z naszym działem wsparcia technicznego.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności powstałe w wyniku tej sytuacji. Zespół Pukawka.pl

Oto komunikat z Pukawka.pl. Dzisiaj postaram się na nowo wszystko przywrócić, a dokładniej zainstalować. W tym przypadku AMXBans z poprzednią bazą danych nie będzie współpracował, zatem będzie reset wszystkich banów i ustawień.

• Ustrzel fraga! (+) 8
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

AMX uruchomisz juz dzisiaj czy dopiero jutro ? (akorat kilka cheeterow mozesz banowac od poczatku bo masz zgloszenia :3)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Piątek 13 pechowy dzień . Mam nadzieje ze baza już będzie stabilna. 

• Właściciel
Opublikowano

Piątek 13 pechowy dzień . Mam nadzieje ze baza już będzie stabilna. 

Przypominam, że będzie reset całkowity banów. Do jutra wszystko załatwię co trzeba.

Opublikowano

No to czekamy :) I dobrze, że info jest. :)

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

A teraz My (admini) mamy sznurek wyzwisk od graczy za to, że "nie ogarniamy" albo "nie potrafimy" zbanować.. Zróbcie to szybko, bo co chwile kick'ować czitującego gimba to aż nie chce się grać. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Nie poganiaj. Okazuje się, że nie mam uprawnień nawet do zmiany nazwy folderu. Jestem tak wkurwiony, że wolę dalej tego nie komentować. Czyli nic nie mogę zrobić jednak, natomiast Ty powinieneś się zrozumieć mnie, a nie tylko myśleć o sobie. Jesteś adminem od 2-3h i już piszesz takie rzeczy. Wytłumacz tym istotom mało rozumnym, że jest taka i taka sytuacja i nic nie poradzimy ani nie zrobimy. 

Najgorsze jest to, że nie mam kopii zapasowej z grafiki AMXBansu (logo) i jesteśmy w dupie. Już moje przekleństwa poszły do Pukawki i mam nadzieję, że zrobi co trzeba do 2h abym mógł zrobić porządek.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

W sumie jak to wyjdzie i zrobi :) tego amxbansa, to każdy będzie grał na czysto. :) na szczęście mamy demka,ssy zglaszających graczy. Więc widze że tu każdy będzie miał role do odegrania.

Edytowane przez RasTa.!
Opublikowano

Wytłumacz tym istotom mało rozumnym, że jest taka i taka sytuacja i nic nie poradzimy ani nie zrobimy. 

Ile można tłumaczyć? Oni i tak swoje.

Opublikowano

Nie poganiaj. Okazuje się, że nie mam uprawnień nawet do zmiany nazwy folderu. Jestem tak wkurwiony, że wolę dalej tego nie komentować. Czyli nic nie mogę zrobić jednak, natomiast Ty powinieneś się zrozumieć mnie, a nie tylko myśleć o sobie. Jesteś adminem od 2-3h i już piszesz takie rzeczy. Wytłumacz tym istotom mało rozumnym, że jest taka i taka sytuacja i nic nie poradzimy ani nie zrobimy. 

Najgorsze jest to, że nie mam kopii zapasowej z grafiki AMXBansu (logo) i jesteśmy w dupie. Już moje przekleństwa poszły do Pukawki i mam nadzieję, że zrobi co trzeba do 2h abym mógł zrobić porządek.

Nesty uwierz że im tego nie da się wytłumaczyć. Tzn. nic nie zrozumieją.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A ja powiem tak, bo mnie takie żalenie się adminów aż boli. Róbcie swoje, nikomu się nie tłumaczcie, bo i tak nie zrozumieją. Jasne? Jasne.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Cóż enQ.. Nie podważam twojego zdania ale nie chce mieć takiej samej sytuacji jak dzisiaj.. [to było jak siedzieliśmy na ts i Ci mówiłem że muszę slayować 5 ;)]

Ignorowałem wszystkie komentarze które leciały w moją stronę i po chwili gracze zaczęli pisać o coś takiego:

"Walić ten serwer odpalajcie się wszyscy niech się to wszystko rozpadnie bo admin widać gówno, nie umie nawet banować i ignoruje u@"
Tak napisało 5-6 graczy? około.

Najzabawniejszym było gdy jeden z cheaterów napisał, że wejdzie na SPEC'ta i będzie czekał aż wyjdę z serwera "bo ma czas" -,-

Nie ponaglam nikogo i mam nadzieję, że szybko się upoRASZ z tym amx'em NESTY.
Na ten czas radziłbym wyłączyć DD2 JAK JUŻ PISAŁEM. Bo JA bym wolał stracić 5-6% graczy przez nieaktywny serwer, niż 10-20% za cheaterów, ponieważ nie łatwo jest ogarnąć 5-6 odpaleńców SAMEMU zanim Ci odpalą SH i wybiją cały serwer w 3 sekundy.. To jest MOJE zdanie na ten temat.

Btw. Nie ma co się martwić tym, że usunie wszystkie bany. My jesteśmy zgraną ekipą i na pewno damy sobie z tym radę, nawet jeżeli to zajmie tydzień czy 2 miesiące.

Pozdrawiam. SuVI.

• Właściciel
Opublikowano

Nie mam jak się uporać, skoro nie mam możliwości nawet wgrania czegokolwiek oraz brakuje skryptu, który przekierowałby AMXBans. Natomiast Ty suvi masz kurewski sposób owijania w bawełnę i rozwiązywania czegoś w niebotyczny sposób. Jak mogę serwery wyłączyć? Przecież to większe straty przyniesie i odwrotny skutek. Tym bardziej serwer DD2, który musi być 24/7. Ty nie rozumiesz tego, że taki 1 dzień offline serwera to dla niego przepaść, tym bardziej, że w nocy też ma być full i ma do tego predyspozycje. Tylko nie jest, bo przyjdzie taki gnojek cheatujący i rozwali serwer.

• Ustrzel fraga! (+) 2
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Spokojnie damy radę i jakoś sobie poradzimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności