Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Witajcie,

Fragujemy.com cały czas prężnie się rozwija i są tacy, którzy próbują nam w tym zaszkodzić, np. cheatując, odnajdując co chwile różne exploity i łamiąc zabezpieczenia. Walka z różnymi zjawiskami w sieciach serwerów jest zacięta, cały czas różni ludzie nasłani przez innych właścicieli stron, serwerów, sieci próbują zniszczyć konkurencję za wszelką cenę. Tak naprawdę prowadzenie sieci od dawna, liczmy rok stała się walką psów o budę. Nie zarzucam oczywiście nieuczciwości wszystkim sieciom serwerów, bo istnieją takie, które rzeczywiście zasługują na pewne uznanie i szacunek, ale nie o tym wątek. Zmierzam do tego, że sieć serwerów to nie jest to samo co jeszcze 2-3 lata temu, a w związku z bardzo dużym skokiem popularności naszej sieci, przybywa i coraz więcej problemów i chamów, którzy próbują nam przeszkodzić w rozwoju. Dlatego cały czas wychodzimy naprzeciw takim zjawiskom i dziś postanowiliśmy zająć się szarą strefą tzw. "cheatów" czyli po prostu oszustów na serwerze DD2. W trosce o tych uczciwych wprowadziliśmy na testy dwa systemu zabezpieczeń, poniżej opis:

1# Alias detector - wykrywa w Waszych plikach CS'a aliasy, skrypty wszelkie, które ułatwiają grę, np.

-> CD hack (coś na wzór Wall hacka, z większymi szczegółami)

-> Anty flash (nie działa na Ciebie FB)

-> Aim script ("namierzacz" głów)

-> NoRecoil (likwiduje recoil)

-> Przeciwko podmianie SteamID

-> Bhop script (auto bunnyhop)

i wiele więcej ;)

2# KSG & Key Guardian - wykrywa naciśnięcia klawiszy przez gracza:

INS
HOME
PGUP
PGDN
END
DEL
F12
F11
F10
F9

oraz reklamy w nicku i na czacie. Plugin jest dość inteligentny i powinien jeszcze lepiej działać niż dotychczasowa anty-reklama. Dlatego przestrzegam tych, którzy mają różne bindy na w/w klawisze, aby przenieść się na zupełnie inne. Na czacie będzie wszystko napisane kto użył w/w klawisze, bo jak wiemy one odpalają większość hacków. 

Tymi dwoma zabezpieczeniami powinna się ilość cheaterów zredukować o 80-90% . Jest to w fazie testów, dlatego proszę wszelkie błędy i problemy zgłaszać nam. Jeśli testy wykażą prawidłowość, wprowadzimy to na wszystkie serwery.

Tutaj przedstawiam Wam dowód wykrycia nieprawidłowości w skryptach: http://amxbans.fragujemy.com/ban_list.php?bid=14642 - nie oszuka się pluginu. Dlatego uprzedzam każdego cheatera czytającego to, że niech się ma na baczności :)

Pamiętajcie, że wszystkie logi posiadam w szczegółach, więc trudno będzie o UB :)

• Ustrzel fraga! (+) 9
  • Właściciel
Opublikowano

;) Ja na F9 mam binda, to lepiej nie wchodzę ;P

Jeśli masz admina na danym serwerze, to nie będzie z tym problemu ;>

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

yeah super ;) juz nawet nie mowie o zmniejszeniu o 80-90% cheaterow ale nawet jesli o 50% bedzie ich mniej to na dd2 bardzo  duzo :D 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

GZ, oby tak dalej :)

CHEATY = ZŁO !

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No to super ;) Ale plugin mógłby dawać perma ;) co najwyżej mogliby się odwoływać na forum ;P

a ten na bindy to tez super sprawa ;) Miejmy nadzieję że to nam adminom jak i graczom pomoże ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pomysł sam w sobie dobry, jednak gracze steam na F12 mogą robić zrzuty ekranu, więc troszkę może być niefajnie z tego względu.

• Właściciel
Opublikowano

Jak na razie nie ma bana za cheatkeya (informowałem inaczej i za wprowadzenie w błąd przepraszam). Na czacie będzie informacja kto jaki klawisz użył.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tak, tylko graczom nie możemy mówić, bo już się zaczęło, jeden delikwent wszedł i po prostu zaczął wszystkie po kolei, od razu na czacie spam w postaci informacji.

Opublikowano (edytowane)

Na f8 jak tam kiedyś testowalem cheaty na new game (ja pizgam, znowu wyjdę na cheatera..) był celownik (+) o ile się nie mylę, zresztą czitow, to było do f12. Jeśli chodzi o ten plugin, który już znam z inego serwera (bo pisze: "Wcisnąłem klawisz f8, mogę czitowac, mój ip to..) się nie sprawdza jeśli ktoś odpali haxy przed wejściem na serwer, więc z tym jest kupa. F8 jak najbardziej dodajcie, lecz END? Przecież tym klawisze się wychodzi z csa.. Nwm po co taki klawisz jest dodany, skoro się będzie pokazywał niejednokrotnie. Już widzę down, że będzie hejt, że parę lat temu, czy tam rok, czitowalem na new game..

@Nesty Źle przeczytałem :( (lasowanie się mózgu). Nawet nie wiedziałem, że aż tyle klawiszy jest do cheatowania :O

Edytowane przez SPOK3Y^ST3GA^^C3P
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja wiedza mnie czasem zadziwia. "Wcisnąłem klawisz DEL, mogę cheatować..." to jest tekst zbindowany i znajdujący się w CS'ie (konkretnie w configu) w niektórych wersjach NSowych. Nie ma takiego pluginu.

END się wychodzi z gry? A ja myślałem, że ESC :O

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Co do pluginu na klawisze f9 itp. To da sie ominąć nie napiszę o tym tu bo wielu by to ułatwiło gre. Info dla adminów na pw

• Właściciel
Opublikowano

Teraz wprowadzamy kilka poprawek do KSG czyli 2#. Od razu nie zbanuje Was za wciśniecie klawiszu, ale jeśli zrobicie to więcej niż 3 razy, to dostaniecie bana na 240 minut.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

fajnie ze jest ten antyskrypt do bindow f8 itd, ale mam cala konsole zawalona tymi pieprzonymi wpisami.. czy masz jakies antidotum na to? :f

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
fajnie ze jest ten antyskrypt do bindow f8 itd, ale mam cala konsole zawalona tymi pieprzonymi wpisami.. czy masz jakies antidotum na to? :f

Przecież banuje po kilku kliknięciach deikwenta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności