Skocz do zawartości

[ODDZIELONY] [CS 1.6] Propozycje nowych map na serwer FFA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa mapy: de_dust2

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Dlaczego chciałbyś tę mapę u nas na serwerze: Klasyk. Zna ja każdy. Najpopularniejsza mapa cs 1.6. Funkcjonują serwery na których grana jest tylko ta mapa. Nie rozumiem dlaczego została usunięta z map cyklu. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 3
Opublikowano
19 godzin temu, Sweet_Candy napisał:

@ WLAD  daj spokój z dupstem2... Ta mapa jest dostępna na serwerze w rozszerzonej wersji - de_fg_dust2  :fg_face_wesmart:

Tak jest dostępna i nikt jej nie chce grać. Podaj nazwę jednej mapy na którą jest postawionych tyle samodzielnych serwerów i które są codziennie pełne, a mimo to nie ma jej w mapcyklu. To jest absurd, że mapy która jest jest najbardziej rozpoznawalna w cs'ie nie ma w map cyklu. 

• Karambit w plecy (-) 2
Opublikowano (edytowane)

Takie mapy jak dust2 dust2x2grane są z rana 9-10 jak mało osób jest a co do dusta2 to tak nie brakuje mapy szczerze 
Kiedyś coś była mowa o de_scud testowaliście ? 

Edytowane przez GUTEK420
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, GET napisał:

I tak dust2 nie był grany często więc nie rozumiem oburzenia :fg_pepe_facepalm:

Macie chociaż jeden solidny argument na "NIE"? Ja mogę powiedzieć, że był bardzo często grany i jak była w nominacjach to istniało bardzo duże prawdopodobieństwo, że ludzie ją wybiorą. Lepszy assault który jak tylko jest wybrany to od razu jest zmieniany xd

Może usuńmy nuke albo inferno i zastąpmy ją rozszerzeniami? Ciekawi mnie reakcja ludzi.

Edytowane przez WLAD
  • Właściciel
Opublikowano

A Ty głupi jesteś czy jaki? Dla Ciebie nie jest solidnymi argumentami nie są tj.:

1. Jest nasza wersja mapy.
  2. Dust2 i tak nie był grany często.
  3. Dust2 jest w nocnym mapcyklu, a nie dziennym.

? Skąd Ty możesz wiedzieć czy dust2 był grany kiedyś, skoro my przyglądaliśmy się temu kilka miesięcy? Czyli zanim Ty grałeś u nas?

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano
16 minut temu, GUTEK420 napisał:

a co do dusta2 to tak nie brakuje mapy szczerze 

Dokładnie nie słychać na serwerze, żeby ludziom tej mapy brakowało, jedynie jest zdziwienie, że jej nie ma bo nie każdy ogarnął, że jest, ale w wersji rozszerzonej.

17 minut temu, GUTEK420 napisał:

Kiedyś coś była mowa o de_scud testowaliście ? 

Z niecierpliwością czekam na tą mapkę 😊

14 minut temu, WLAD napisał:

Ja mogę powiedzieć, że był bardzo często grany i jak była w nominacjach to istniało bardzo duże prawdopodobieństwo, że ludzie ją wybiorą.

Tutaj się z Tobą nie zgodzę bo nie raz widziałam jak dupst2 przegrał w vote z inną standardową mapą, a czasem zdarzało się też, że nawet z niestandardową mapą, nie raz słyszałam reakcję " o kur*a dust ". Szczerze mówiąc swego czasu niektórzy się upierali przy tym, że w nocy dupst2 przyciągnie graczy jak się z czasem okazało wręcz przeciwnie jak wchodziła ta mapa to coraz mniej ludzi na niej zostawało, a praktycznie nikt na tą mapę nie dobijał. Zauważ, że teraz prędzej w nocy rozkręcisz serwer mapą cbble niż dupstem2, więc wniosek jest taki, że ludzie mają dosyć tej mapy. Jeśli ktoś jest bardzo spragniony grania tej mapy to są serwery only dd2. Jeśli o mnie chodzi to wolę dupsta2 w rozszerzonej wersji - mapa jest ciekawsza, bardziej rozbudowana, jaśniejsza.  

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano
14 minut temu, Sweet_Candy napisał:

Tutaj się z Tobą nie zgodzę bo nie raz widziałam jak dupst2 przegrał w vote z inną standardową mapą, a czasem zdarzało się też, że nawet z niestandardową mapą, nie raz słyszałam reakcję " o kur*a dust ". Szczerze mówiąc swego czasu niektórzy się upierali przy tym, że w nocy dupst2 przyciągnie graczy jak się z czasem okazało wręcz przeciwnie jak wchodziła ta mapa to coraz mniej ludzi na niej zostawało, a praktycznie nikt na tą mapę nie dobijał. Zauważ, że teraz prędzej w nocy rozkręcisz serwer mapą cbble niż dupstem2, więc wniosek jest taki, że ludzie mają dosyć tej mapy. Jeśli ktoś jest bardzo spragniony grania tej mapy to są serwery only dd2. Jeśli o mnie chodzi to wolę dupsta2 w rozszerzonej wersji - mapa jest ciekawsza, bardziej rozbudowana, jaśniejsza.  

I to jest 100% prawda. My nie robimy Wam pod górkę, bo regularnie zmieniamy mapki, ale co najważniejsze to dopasowujemy mapcykl to aktualnego zapotrzebowania. Chcieliście w nocy więcej map? To macie. Efekt? Jęczenie, że taka i taka mapa nie pasuje i wpisywany jest rtv albo frekwencja leci w dół. Albo narzekacie, że jakiegoś klasyka nie ma wgranego, a potem nikt tego nie gra ( przykład as_oilrig ). To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że mamy do czynienia z betonem, do którego nie dociera fakt, że może i niektóre mapy mogłyby być w mapcyklu, ale są zbyteczne. 

41 minut temu, WLAD napisał:

Może usuńmy nuke albo inferno i zastąpmy ją rozszerzeniami? Ciekawi mnie reakcja ludzi.

Nie wszystko da się zastąpić "rozszerzeniami". Zauważ, że po dzień dzisiejszy jest zarówno de_aztec, jak i de_aztec_new i jakoś nie widać, abyśmy chcieli usunąć klasycznego azteca, ale już np. eldorado nie pasuje na ten serwer, dlatego jesteśmy w trakcie tworzenia WŁASNEJ wersji. I powinniście doceniać to, że dodajemy swoje mapy lub ich edycje. Nie słyszałem również na serwerze słowa krytyki na fg_dust2, a pochwały mimo, że pytaliśmy w czasie "beta-testów" nieraz czy trzeba coś poprawić.

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano
9 minut temu, Sweet_Candy napisał:

Dokładnie nie słychać na serwerze, żeby ludziom tej mapy brakowało, jedynie jest zdziwienie, że jej nie ma bo nie każdy ogarnął, że jest, ale w wersji rozszerzonej.

Z niecierpliwością czekam na tą mapkę 😊

"dupst2" nie wiem ile razy to napisałaś ale twoja opinia nie jest obiektywna po prostu tej mapy nie lubisz. Niechęć do tej mapy aż bije z twojej wypowiedzi.

Zgadzam się dust2 nie raz przegrał z inną standardową mapą i niestandardową ale jakie to ma znaczenie? O Każdej mapie można to napisać xD

Nie raz słyszałem 1"o kur.. westwood" "poj..... was assault" "nie no znowu aztec" "ja pier... nuke było 2 mapki temu"

Dlaczego właśnie na mapę de_dust2 są stawiane serwery? Dlaczego akurat ta mapa - bo ta mapa przyciąga ludzi.

44 minuty temu, GET napisał:

A Ty głupi jesteś czy jaki? Dla Ciebie nie jest solidnymi argumentami nie są tj.:

1. Jest nasza wersja mapy.
  2. Dust2 i tak nie był grany często.
  3. Dust2 jest w nocnym mapcyklu, a nie dziennym.

? Skąd Ty możesz wiedzieć czy dust2 był grany kiedyś, skoro my przyglądaliśmy się temu kilka miesięcy? Czyli zanim Ty grałeś u nas?

Uważaj sobie z tymi wyzwiskami chłopaczku. Kultura obowiązuje też Ciebie. to, że masz w stopce "właściciel" obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Ja tu gram już parę lat.

1. dust2 był bardzo często grany.

2. Mapa jest grywalna. Każdy ją zna.

3. Jest powszechnie lubiana.

4. Funkcjonują serwery oparte wyłącznie na tej mapie.

• Zmieszanie 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
Opublikowano
20 minut temu, WLAD napisał:

"dupst2" nie wiem ile razy to napisałaś ale twoja opinia nie jest obiektywna po prostu tej mapy nie lubisz. Niechęć do tej mapy aż bije z twojej wypowiedzi.

Oczywiście, że tej mapy nie lubię (ta mapa jest jedną z tych map, które są grane do porzygu) i nigdy tego nie ukrywałam :D 

28 minut temu, WLAD napisał:

Zgadzam się dust2 nie raz przegrał z inną standardową mapą i niestandardową ale jakie to ma znaczenie? O Każdej mapie można to napisać xD

Takie, że ludzie mają dosyć tej mapy i z dwojga złego wolą wybrać np. nuke czy inferno jeśli chodzi o mapy standardowe często grane. 

31 minut temu, WLAD napisał:

Nie raz słyszałem 1"o kur.. westwood" "poj..... was assault" "nie no znowu aztec" "ja pier... nuke było 2 mapki temu"

Nic w tym dziwnego, że ludzie tak reagują w przypadku map, które są często nominowane, wybierane i często grane w kółko. Jak przypuśćmy np. na 10 granych map 2-3x trafi się nuke, inferno czy inny standard to co się dziwisz, że są takie reakcje, ile można grać jedno i to samo w kółko? Co do asssaulta to zauważ, że zawsze kiedy wjedzie " nowa " mapka to są takie reakcje niektórych ludzi. A co jest w tym najlepsze, że ta mapa pojawiła się w tym temacie jako propozycja :D To samo jest w przypadku np. mapy de_clan2_fire czy de_fabryka2 zawsze znajdą się takie jednostki, które będą narzekały i wręcz nagabywały innych do zmiany mapy bo im ta mapa akurat nie odpowiada. Nie raz trafi się taki, który myśli, że rzuci hasło o zmianę mapy i reszta od razu zacznie wpisywać rtv bo on tak chce... Serwer nie jest tylko dla niego, ale dla wszystkich.

38 minut temu, WLAD napisał:

Dlaczego właśnie na mapę de_dust2 są stawiane serwery? Dlaczego akurat ta mapa - bo ta mapa przyciąga ludzi.

Tak ta mapa przyciąga, ale zwolenników dupsta2, a nie osoby, które lubią grać inne mapy poza tą jedną. Skoro ktoś ma życzenie grać dupsta2 to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ta osoba poszła sobie na serwer only dd2. Natomiast na FFA zaobserwowałam to już jakiś czas temu jak wspomniałam wcześniej, że dupst2 w nocy ludzi na serwer nie przyciąga, a wręcz przeciwnie zostaje na tej mapie garstka graczy, ale poza nimi już nikt na tą mapę nie dobija na serwer. Powtórzę się raz jeszcze prędzej mapą cbble niż dupstem2 rozkręcisz w nocy serwer. No cóż grając często w nocy do późnych godzin co ja mogę wiedzieć o tym co dzieje się na serwerze, jakie mapy wyludniają serwer, a jakie przyciągają xD 

BTW: Zauważyłam, że od jakiegoś czasu mapki są dostosowywane pod nas co mnie się osobiście podoba i cieszy fakt, że zostały moje propozycje w jakiś sposób wdrożone w życie serwera ^_^

BTW2: @ WLAD  też kiedyś tak samo jak ty się upierałam odnośnie map na innej sieci (wiadomo, że jak się gra to się wiele rzeczy zaobserwuje), ale jest coś takiego jak statystyki, które są do wglądu tylko i wyłącznie dla osób wyżej, więc zapewne chłopaki monitorują na bieżąco jak wygląda sytuacja z grywalnością map i tym się sugerują przy doborze map dla dobra serwera. Wiadomo, że my gracze wiele możemy zaobserwować co się dzieje na serwerze, jak się ludzie zachowują, jakie mapy w nocy odstraszają graczy, a jakie przyciągają, ale nie widzimy jak wygląda w statystykach grywalność map. Nie mów mi, że moja opinia nie jest obiektywna bo ja sobie tego nie wymyśliłam tylko przedstawiłam jak to wygląda w rzeczywistości bo nie gram tutaj od wczoraj. ty masz swoje zdanie na ten temat, a ja mam swoje i skoro @ GET  poparł moją wypowiedź to wychodzi na to, że ma ona pokrycie w rzeczywistości. Statystyki ponoć nie kłamią :]

• Właściciel
Opublikowano
Godzinę temu, WLAD napisał:

Uważaj sobie z tymi wyzwiskami chłopaczku. Kultura obowiązuje też Ciebie. to, że masz w stopce "właściciel" obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Ja tu gram już parę lat.

Nie lubię "nadużywać" swojego sędziowskiego młotka, mimo, że mam do niego pełne prawo, ale w tym przypadku muszę: jeśli Ci nie odpowiada to zmień serwer, bo jesteś u mnie i to Ty będziesz dostosowywał się do mnie, a nie ja do Ciebie. 

Godzinę temu, WLAD napisał:

4. Funkcjonują serwery oparte wyłącznie na tej mapie.

I właśnie dlatego ten serwer jest tak rozpoznawalny i ma taką frekwencję, że można pograć na innych mapach, a nie jedną i tą samą do obrzygania.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności