Skocz do zawartości

[KOSZ] Co dodać, a co usunąć z serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więcej adminów na serwerze, albo zlikwidować to, że trzeba posiadać steam do posiadania admina. Cały czas jest gracz YIP MAN, który przechodzi mapke i blokuje teleporty i czeka sobie do końca mapy nie zabijając TT, albo wracając na respa, żeby go tam nie można było zabić, a to jeden z licznych przykładów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Proponuje dodać komendę /mute czy coś bo strasznie boli w uszy jak kilkoro dzieci zaczynają sobie gadać na luzie podczas gry jakby nie mogli pójść na Skype czy TS :/

• 1 miesiąc temu...
  • Właściciel
Opublikowano

AKTUALIZACJA DR zostanie podzielona na 2 części, ale pokrótce plany:

• reset poziomów i fragów - I aktualizacja
  • reset TOP15 i rekordów - I aktualizacja
  • nowo napisany EXP MOD - I aktualizacja
  • nowy system kos - I aktualizacja 
  • redukcja obciążenie serwera ( optymalizacja ) - I i II aktualizacja 
  • likwidacja systemu perków - I aktualizacja
  • osłabienie klas podstawowych ( reorganizacja w klasach, także premium ) - I i II aktualizacja 
  • poprawa zamrażania pułapek - I aktualizacja
  • poprawa zapisu fragów - I i II aktualizacja
  • poprawa bugów w klasach - I i II aktualizacja 
  • poprawa ramek na serwerze ( bugi związane z wystawaniem jej zostaną załatane ) - II aktualizacja
  • poprawki w regulaminie i błędów we wpisach - I aktualizacja
  • wiele, wiele innych...
  • Ustrzel fraga! (+) 1
  • 1 miesiąc temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Więc tak, zamysły są kolejne:

• Każdy gracz będzie rodził się z nożem lub USP.
  • CT po przejściu mapy w zależności od tego jaką ma klasę, będzie dostawał broń, która jest mu dana.
    -> TT będzie miał od razu na starcie
  • Po zabiciu Terrorysty, gracz CT będzie mógł wybrać nagrodę, która będzie obowiązywała w następnej rundzie, np.
    -> dodatkowe HP
    -> dodatkowa szybkość
    -> +X dodatkowych obrażeń
    -> będzie to obowiązywać w normalnej rundzie, nie dotyczy FreeRun.
  • Jeśli Terrorysta zabije CT otrzyma dodatkowe HP. V.I.P TT będzie mógł zdobyć więcej HP.
    -> nie dotyczy FreeRun
  • Perki będą całkowicie do likwidacji.
  • Zostanie system fragów, gdyż on nie crashuje serwera i sprawuje się dobrze. Ceny zostaną zmienione tak, jak zdobywanie fragów przez graczy.
  • Podczas FreeRun każdy gracz będzie miał 35 HP. HP będzie się zmniejszało dla CT po tym, jak przejdzie mapę. 
  • Klasy zostaną przeorganizowane - żadna z podstawowych nie otrzyma podwójnego skoku. Jedynie Mentos, który po osiągnięciu 200 poziomu będzie miał podwójny skok, a po osiągnięciu 350 poziomu potrójny.
  • Likwidacja inteligencji - po co, skoro nie będzie perków?
  • Nowe usprawnienia dla V.I.P'a.
  • Dojdzie nowy tryb do wyboru dla TT - szczegóły wkrótce.

Aktualnie udało nam się do tej pory:

• Zlikwidować crashe serwera.
  • Zlikwidować wyrzucanie serwera HLTV.

Zastanawiam się również nad koncepcją mocy, czyli likwidacją Grawitacji - temat do dyskusji, zapraszam do oceny. 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • 2 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Plany do ukończenia DR:

• Blokada skracania i wychodzenia TT.
  • Blokada kampienia przez TT.
  • Możliwość zakończenia rundy poprzez głosowanie, jeśli pozostał ostatni CT i przedłuża on rozgrywkę.
  • Możliwość zgłoszenia się na nowego Terrorystę w następnej rundzie. 

Co sądzicie o dwóch nowych możliwościach?

• Ustrzel fraga! (+) 2
Opublikowano (edytowane)

Były by na pewno bardzo przydatne bo wiele osób teraz po resecie afkuje zeby lvl sam im się wbił

Edytowane przez KaZaM
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ja bym zrobił na początku mapy pierwsza runda, głosowanie na czas mapy typu 10, 15, 20 min. Myśle ze to z głosowaniem na zostanie TT jest dobre. Tylko myśle jak to będzie wyglądać. A autokick na afk? Czy to by jakoś się komplikowało z Dead'em (spychanie w dół na respie).

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Słuchaj ten duszek (przenikanie przez graczy) już zaczyna być denerwujący. Na mapie deathrun_piirates, znów wskoczyłem na gracza po czym przerzuciło mnie do góry tam gdzie przebywa TT. Strasznie to denerwuje, nie raz blokuje graczy, inni się odbijają poprostu od głowy. Inna sprawa to taka że nie raz mam więcej grawitki niż powinienem mieć, tak w statach mam 95/95 + vip dochodzi, ale 2 razy już się powtórzyła sytuacja ze poprostu zauważyłem  ze mam więcej grawitacij niż powinienem mieć. 

• Właściciel
Opublikowano

Co do grawitacji, to jest niemożliwe, dlatego, że jest ustawiony do ilu maks można zejść. Mniej się nie da. A co do duszka... Prawdopodobnie wiem gdzie leży problem, ale tak czy siak nie zamienię go na poprzedni, bo to wiąże się ze zwiększeniem CPU.

Opublikowano

Usunąłbym mapę deathrun_evolution - pod koniec mapy dostajemy automatycznie P90 (nawet na free runie), co mija się z celem.

• Właściciel
Opublikowano

Poprawię w kolejnej aktualizacji mapę evolution i kilka rzeczy. Tak czy siak, serwer DR i tak biorąc pod uwagę poprzednią wersję, bardzo dopracowany. Zmniejszono obciążenie serwera o 20%, a to dlatego, że praktycznie połowa została napisana od nowa ( szczególnie silnik klas i same klasy ).

Pozdrawiam

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

Prefiksy na czacie dla VIPów zostały usunięte? Jeżeli tak, to trzeba zaktualizować informacje w sklepie.

http://shop.fragujemy.com/#vip

Jeżeli nie, to się nie wyświetlają.

+opcja wyłączenia wyświetlania traili

+wywalenie tych komunikatów z czatu (xxx ma teraz y trail!)

Można jeszcze wywalić mapkę deathrun_coldwinter - większość osób na niej wychodzi z serwera, a na dodatek łatwo ją (nawet nieumyślnie) skrócić.

Edytowane przez Enju
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

TT nie dostaje po wygraniu rundy, znów coś nie tak z kolejka. Zabiłem gracza a on wrócił na respa ( po zginięciu) i był już 1 w kolejce. 

Edytowane przez RasTa.!
Opublikowano

Blokady dla skracających sprawdziłem z AdikLol dalej jako mentos da się skracać mapę na Articu

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano

Kolejna uwaga

Ninja jak wbiję 250 lvl nie ma 2 podwójnego skoku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności