Skocz do zawartości

Czy poprawiła się u Ciebie szybkość wczytywania strony na komputerze/laptopie?  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy poprawiła się u Ciebie szybkość wczytywania strony na komputerze/laptopie?

2. 2. Czy poprawiła się u Ciebie szybkość wczytywania strony na telefonie?

3. 3. Jak odczuwalnie poprawiła się u Ciebie szybkość wczytywania strony?

• Odczuwalnie bardzo mocno
    • Odczuwalnie mocno
    • Odczuwalnie lepiej
    • Nieznacznie szybciej niż było
    • Wcale, bo wcześniej też mi chodziło dobrze

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 12.10.2020 o 18:29

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mimo niskiej prędkości mojego połączenia internetowego, widać różnicę. Wcześniej miałem wrażenie, że przymula główny chat. Teraz wszystko gra i hula. Dobra robota ? ? 

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Serduszko fragowe (+) 2
Opublikowano

Czasem jest tak że mi na telefonie zmienia moje konto z Rithoraxem :D ,  ale myślę że to była wina przenoszenia na nowy serwer.

Ogólnie mam wrażenie że teraz forum śmiga idealnie, nic mi nie tnie :D 

• Serduszko fragowe (+) 1
  • ZKKF
Opublikowano

Mi osobiście się wolniej ładuję forum, jednak może być to spowodowane słabym łączem internetowym. Na plus mogę dodać, że fragbox o wiele lepiej chodzi.

Kawał dobrej roboty :)

Opublikowano

Z telefonu różnica jest całkiem spora. Wielki szacun za to :)

Opublikowano

Zmiany na plus,  wszystko funkcjonuje dużo płynniej w moim mniemaniu :).

• Właściciel
Opublikowano
3 godziny temu, WERS napisał:

Czasem jest tak że mi na telefonie zmienia moje konto z Rithoraxem :D 

Tak było przed zmianami, bo testowałem parę ustawień. W tej chwili nie odnotowałem już żadnych problemów.

2 godziny temu, crυncнy oreo napisał:

Mi osobiście się wolniej ładuję forum, jednak może być to spowodowane słabym łączem internetowym. Na plus mogę dodać, że fragbox o wiele lepiej chodzi.

Podaj mi na priv wszystkie niezbędne informacje o Twoim usługodawcy internetu. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Największe zmiany odczuwam na telefonie. Wcześniej strony ładowały mi się dość długo, a teraz ? Jest znaczne przyspieszenie i płynność. Zmiany jak najbardziej na mega plus !

• Właściciel
Opublikowano

Ile średnio sekund Wam się ładuje sekcja "nowa zawartość", tematy, profile? Moje pomiary z komputera są następujące:

Strona główna - 2.5s, wcześniej 5-6s

Temat - natychmiastowo, wcześniej 3s

Profil - natychmiastowo, wcześniej 5-7s

Nowa zawartość - 1.5s, wcześniej 5s

Rzadko korzystałem z telefonu, ale wiem jedno, że po wdrożeniu Redis zamiast ładować się powiedzmy 5-6 sekund to wczytywało jakieś 2-3 sekundy, a teraz jest to maks 1 sekunda.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

U mnie na telefonie jest znaczna poprawa - wersja mobilna oraz komputerowa działają płynniej.

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • ZKKF
Opublikowano
24 minuty temu, GET napisał:

Ile średnio sekund Wam się ładuje sekcja "nowa zawartość", tematy, profile? Moje pomiary z komputera są następujące:

Strona główna - 2.5s, wcześniej 5-6s

Temat - natychmiastowo, wcześniej 3s

Profil - natychmiastowo, wcześniej 5-7s

Nowa zawartość - 1.5s, wcześniej 5s

Rzadko korzystałem z telefonu, ale wiem jedno, że po wdrożeniu Redis zamiast ładować się powiedzmy 5-6 sekund to wczytywało jakieś 2-3 sekundy, a teraz jest to maks 1 sekunda.

U mnie główna tak od 5-8 sekund, nowa zawartość coś koło 3 sekund, profil z 2 sekundy, a temat porównywalnie szybko. Z telefonu na danych komórkowych wszystko błyskawicznie.

• Właściciel
Opublikowano

Dla pewności wyczyść wszystkie dane, gdyż 5-8 sekund to zbyt dużo. Przeanalizujemy wkrótce Twoją sytuację, bo jesteś jedynym ( przynajmniej na razie ), który ma tak długi czas wczytywania.

• ZKKF
Opublikowano

Wyczyszczę w nocy i napiszę czy się poprawiło, ale jak pisałem wcześniej u mnie w domu jest jedna kreska zasięgu telefonicznego, albo nie ma żadnej jak pada deszcz. 

Opublikowano

Na kompie śmiga czuć poprawę bo wcześniej to trwało i trwało .Plus nowy dostawca neta też ma tu znaczenie przy tym wyniku.Na telefonie za to jest już widać ogromną różnicę ponieważ nie trwa to wieków a i aktualizuje się na bieżąco przy przewijaniu :P Wielki Plus ode mnie za kawał dobrej roboty:D

• Redaktor
Opublikowano

Forum wczytuje mi się o wiele szybciej na komputerze jak i na telefonie. Co za tym idzie jest wygodniejsze. Świetna robota! :P 

• ZKKF
Opublikowano
17 godzin temu, GET napisał:

Dla pewności wyczyść wszystkie dane, gdyż 5-8 sekund to zbyt dużo. Przeanalizujemy wkrótce Twoją sytuację, bo jesteś jedynym ( przynajmniej na razie ), który ma tak długi czas wczytywania.

Po wyczyszczeniu danych wszystko się ładuję o wiele szybciej.

Gdyby ktoś inny miał problemy z dłuższym wczytywaniem się forum, to warto to zrobić jako start.

Dziękuję @ GET  za pomoc i świetnie działające forum :D

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Na jednej przeglądarce widać jak dla mnie różnice, bo wszystko ładuje się natychmiastowo mimo słabego internetu, z drugiej strony na innej przeglądarce potrafi to potrwać parę sekund, nie wiem czym jest to spowodowane ale taki funfact ;) 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Odczuwalne mocno szybsze wczytywanie forum !

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wszystko ładnie śmiga, dobra robota! ;)

• Szok 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności