Właściciel GET Opublikowano 17 Grudnia 2012 Właściciel Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witajcie, Chciałbym poinformować fanów ZOMBIE INFECTION, że będzie zmiana całkowita [ rewolucja ] w kodzie zombie infection! Do wersji 4.0 jeszcze oczywiście długa droga. Stawiam, że przed końcem stycznia uda się ją wdrożyć. Może wcześniej, kto wie. Jedno jest pewne - optymalność gwarantowana! Sklep zostanie zupełnie inaczej napisany, nie będę zdradzał sposobu, bo i tak czy siak nikt nie zrozumiałby. Na pewno zastosowany przeze mnie system będzie odpowiedni i racjonalny, przede wszystkim wygodny dla mnie. Także zmiana głównie dotyczyć będzie modu w kodzie tak, aby serwer chodził optymalnie. Choćby sam fakt, że rezygnujemy z wersji tego modu "1.93" :-) Czy związku z tym macie jakieś propozycje co dodać do menu lub na serwer? Piszcie tutaj, każda propozycja będzie rozpatrywana później. Proszę o nie komentowanie propozycji kogoś, tylko opisać swoją lub swoje poprawnie, czytelnie i zrozumiale. Według mnie najwygodniej będzie każdą propozycję napisać w osobnym poście. Każdy item, każdy dodatek, każde upiększenie proszę pisać. Natomiast nie należy pisać lub zgłaszać błędy/bugi. Takie rzeczy zgłosi się po wyjściu wersji 4.0. Na pewno przy przeniesieniu zombie infection na wersję 4.0, podejrzewam, że zakupimy usługę cloud game server. O ile się nie wyniosę po tym incydencie, który dzisiaj zaszedł. Ustalanie limitu przekazywania pieniędzy na miesiąc przez danego użytkownika - to jest chore. Ale mniejsza z tym, wątek dotyczy zombie infection. Reasumując, napiszcie post z tą propozycją czy uwagą. Wszelkie pytania również proszę kierować w tym temacie. Nikt nie ma prawa komentować poza mną i administracją postów użytkowników. Żadna propozycja czy uwaga nie zostanie wyrzucona (no chyba, że ja zdecyduję tak) już teraz, a dopiero później w specjalnym wątku. Ilość pomysłów jest nieograniczona, ale proszę się liczyć z tym, że nie chciałbym zawalać go zbędnymi sprite, modelami. Dźwięki okej, zgodzę się, natomiast inaczej jest w przypadku sprite i modeli. Im większa taka dawka na 32 sloty [ zombie generuje bardzo duże obciążenie i nie nadaje się na hosting współdzielony, dlatego gwarancja zasobów na CGS powinna temu sprostać ] tym większy choke, dyskomfort z gry oraz spadki FPSów. Oczywiście zakładamy z góry, że HLDS jest niestabilny i wahania FPSów zawsze będą i były. Jednak trzeba zrobić tak, aby jak najmniej do silnika HLDS i Metamoda;P wysyłać zapytań. Na zombie jest tych zapytań zbyt duża, co wiąże się właśnie z tymi niestabilnościami. Nowoczesność wprowadzona w kodzie ułatwi to, aby zrezygnować (nie da się całkowicie) z korzystania wysyłania to silnika HLDS lub Metamoda;P zapytań po prostu zbędnych. Rozumiem też, że większość osób tego nie zrozumie. Dla ciekawskich odsyłam do googli, informuję tylko aby każdy zdawał sobie sprawę dlaczego konieczność jest przejścia na wersję 4.0. PS: Proszę tutaj nie zgłaszać propozycji typu mapy.
Właściciel GET Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Sprawa z Pukawką powoli się wyjaśnia i znam sytuację. Prawdopodobnie dostanę status "zaufanego klienta Pukawka.pl" - takie statusy wkroczą, a blokada licznika zostanie zdjęta dla właśnie zaufanych. Więc przekreślam to, co napisałem. Szkoda tylko, że wcześniej nikt o tym nie wiedział i dopiero z takim opóźnieniem się każdy dowiedział.
Legendarny Fragowicz Rogalik Opublikowano 18 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 18 Grudnia 2012 Można by było dodać przegranat dla człowieka (tak do 800 obrażeń). 2 moją propozycją jest żeby dodać jakąś złotą broń (golden ak/m4/dgl obojętnie) dla człowieka od dużej ilości pkt.
Właściciel GET Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Prosiłem, aby każda propozycja była w nowym poście, bo będzie łatwiej. @kanix - prosiłem, aby nie komentować propozycji.
B.A. Opublikowano 18 Grudnia 2012 Fragowicz Opublikowano 18 Grudnia 2012 Proponuje, jesli czlowiek kupił mine i przezył runde to mina niech tez bedzie w nastepnej rundzie lub zwroci sie jej rownowartosć. Oraz 2 propozycja napalm lub granat zarazający niech kosztuje 500$, ale za większa ilość punktów człowieka, np.100. I ostatnia 3 propozycja dodanie granatu smoka.
Właściciel GET Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Właściciel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Granat zarażający za 500$? Aż takiej głupoty to nie słyszałem. Opisz 3 propozycję.
Zasłużony Fragowicz Rosiol Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zasłużony Fragowicz Opublikowano 18 Grudnia 2012 Proponuje dodać "ponowne odrodzenie". Gracz będąc zombe może tego użyć by odnowić całe hp i przy tym zostać przeniesionym w inne miejsce na mapie. Dzięki temu gra była by ciekawsza i nie byłoby problemu z bugowaniem się w teleporcie jak ma to miejsce na mapie zm_defense2. Należało by przy tym ustawić odpowiednio dużą ilość pkt zombe aby nie było to aż tak łatwe do zdobycia.
B.A. Opublikowano 19 Grudnia 2012 Fragowicz Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mała pomyłaka miał być granat zamrażający. A co do granatu smoke, jak zauważyłem wczoraj na mapie zm_energy widać zombie z dużej odległosci (nawet z drugiego końca mapy)Ale musiałby on być droższy i za większą ilosć punktów człowieczeństwa. Na przykład za 1500$, ale za 4 tys punktów człowieczeństwa.
Legendarny Fragowicz Bangarang Opublikowano 20 Grudnia 2012 Legendarny Fragowicz Opublikowano 20 Grudnia 2012 1. Moja propozycja to powiększenie ilości pkt zombi granatu zarażającego do 18. 2. Dodanie czegoś czym można uleczyć swojego towarzysza.
Didek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 7 Stycznia 2013 1.Można by dodać żeby ludzie rzucali granat antidotum dla zombi 2.Można dać troszkę wiekszą grawitacje tak np 650
SmialY Opublikowano 16 Stycznia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 16 Stycznia 2013 1. Odrodzenie można użyć TYLKO raz - bezsens jest ciągle odradzanie sie . 2.Napalm powiem krotko co za zombie ktory pali sie i nie spala ? widzial ktos schaba biegającego ? //zwiększyć DMG i KOSZT 3.Menu wykupu dodac "Grenadier" cos ala ammo tyle ze mamy wieczne granaty zamrażające/napalm zależne od sugesti powyżej rzecz jasna 4.Grawitacja fajna sprawa ale poza tym "bugiem" ze spadochronem lipa . ale proponuje ciut większy koszt i ciut większy "skok" 5. Według mnie Bronie sa w porzadku ale można by cos pozmieniać // ciągle widać autokampa ct m4/ak i czasami jakieś pompki . a co z reszta ?? dlatego proponuje jakis maly BOOSt dla tych malo używanych . ale co do polepszenia nie mam więcej pomysłów co w nich dodac/ujac co do dalszych pomysłów to nie wiem to sa takie male sugestie moje . nie wiem co to za zombie v4 bedzie ale z chęcią bede gral dalej o ile ta sama frajda pozostanie +/- jakies utrudnienia w tej wersji v4 ;]
Właściciel GET Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 16 Stycznia 2013 Odradzanie się, a istnieje coś takiego? 4.0 jest to po prostu kolejna odsłona serwera, cały czas taka sama tylko ulepszona i bardziej optymalna. Nie zamierzamy nic usuwać co jest teraz, a dodać lub zmodyfikować. PS: Bugów tutaj nie zgłaszamy.
ADA_GA Opublikowano 23 Stycznia 2013 Emerytowany Fragowicz Opublikowano 23 Stycznia 2013 Można zrobić żeby zombiaczki bardziej strzały podbijały :) weselej będzie :)
Legendarny Fragowicz enQ Opublikowano 25 Stycznia 2013 Legendarny Fragowicz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Skoro mowa o modyfikacjach i zmianach, to zacznę na forum od tego. Może ktoś kojarzy jak na ZM były tak zwane rundy z Nemesis i Survivorem? Fajna byłaby taka opcja na "naszym" zm. Dlaczego? Ano dlatego, że nie ma żadnych klas zombie [nie mam zielonego pojęcia jak można trawić takie serwery, ale... mniejsza], wszystko jest można powiedzieć "ładnie, składnie i cacy". :) Gdyby tak co jakiś czas/parę plansz dawać coś takiego? Fajne urozmaicenie, ale to też zależy od ludzi którzy grają i tego czy coś takiego by odpowiadało.
Właściciel GET Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Właściciel Opublikowano 31 Stycznia 2013 Koniec składania propozycji.
Właściciel GET Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Właściciel Opublikowano 12 Maja 2017 Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi