Skocz do zawartości

[KOSZ] Jest Źle

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gdy wprowadzamy aktualizację chcemy dopracować wszystko na ostatni guzik, aby nie było przykrych niespodzianek. Niestety czasami coś wyjdzie na wierzch i trzeba to poprawić. Przepraszamy za opóźnienia

• Ustrzel fraga! (+) 1
  • Właściciel
Opublikowano

Aktualnie co mi się nie podoba na serwerze to jest tylko to, że jeżeli ma być restart pojazdów to on ma trwać "2h max" a zawsze trwa 5-6h.

Wiemy, że są problemy z resetami pojazdów, chociaż ten, który odbył się 2 tygodnie temu był bez opóźnień. Do tego wszystkiego eventy również odbywają się o ustalonych godzinach. 

W większości przypadkach tuż przed resetem pojazdów nagle coś wyskakuje i nagle trzeba to poprawić. Dlatego lepiej jest wydać aktualizację z jak najmniejszą liczbą błędów niż coś dziurawego. 

Niestety, większości się nie dogodzi. Trzeba jakiś kompromis wyłożyć, bo mieliśmy przypadek, gdzie była wywierana na nas presja ws. resetu i co? Okazało się, że poważny błąd nie został zlikwidowany.

A potem taki Mentos jęczał, że serwer jest zbugowany.

Na przykładzie COD MOD'a: http://fragujemy.com/topic/44493-fgcodmod-lista-zmian-na-serwerze/ - serwer miał opóźnienie dobre 10 dni, a i tak wszystko wyszło w praniu i jest to sukcesywnie naprawiane.

Podsumowując:

Powinniście się cieszyć, że serwer jest co 2 tygodnie regularnie aktualizowany.

Większość naszych serwerów nie ma takiego szczęścia i na aktualizacje czeka się zdecydowanie dłużej. 

Chociaż może dlatego, że większość jak już zostanie zrobiona, to naprawdę bardzo porządnie? No właśnie, to uroki naszej sieci. Znajdźcie mi siec, w której jest tak wiele ( mimo wszystko ) zmian: http://fragujemy.com/forum/11-informacje-o-serwerach-i-sieci/

a co do "faworyzacji" grup przez moderatorów - odkąd gram na serwerze nie spotkałem się z takim czymś  :)

Każdy admin na tej sieci wie, że zawsze składam odrębne zdanie i mówię to, co uważasz za stosowne. 

Śmieszą mnie komentarze idiotów, którzy nawet nie wiedzą, jak u nas wewnątrz wygląda, a komentują i zarzucają nam faworyzację. 

• Ustrzel fraga! (+) 3
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, ja jęczałem najbardziej, jak pamiętam to zniosłem 10 dniową przerwe, i oprócz kilku pytań odnośnie startu serwera to nic więcej nie było. ,,Jęczałem" jakiś miesiąc później jak te bugi nie były naprawione, jest różnica!?

PS. Błąd ze znajomymi leży po twojej stronie, reinstall steama mi pomógł ;)

Edytowane przez MentosToja
  • Właściciel
Opublikowano

Jeśli bugów nie zgłaszacie, to co się dziwisz, że są likwidowane z opóźnieniem? Nie znajdziesz na świecie programisty, który jest w stanie przygotować coś bez błędu w wersji 1.00.

Ale tak, przyznajemy. Był jeden istotny błąd w kwestii respawnu oraz krwi na minusie. Heisen długo z tym walczył. Tylko nie wiem czy wiesz, ale testował wielokrotnie rozwiązania przeciw temu i mimo to po wrzucenie tego w środowisko otwarte - znowu wychodziły błędy. Dokładnie tak samo jak w kwestii naszego COD MOD. Testy testami, ale oddanie to szerszemu gronu pozwala na więcej.

PS. Na steam od roku czekam na poprawę chociażby bugu z pokazywaniem znajomych online. No rzeczywiście jeden błąd u nas, który "długo" był łatany to jest katorga.

Opublikowano

Tak wgl ludzie zaczynają pisać tu takie głupoty wgl nie związane z tematem <> polecam zamknąć ten temat bo jest po prostu bez sensu i już coś napisałem na ten temat wyżej.

• Właściciel
Opublikowano

co ma steam do mta hehe

Widzę, że jesteś mało inteligentny... Chodzi o wspólny mianownik, że każda organizacja / sieć / projekt ma jakieś wady do poprawy. I często, ba, nawet bardzo często błędy poprawiane są z opóźnieniem kilku miesięcy. Dlatego przyczepianie się do nas - jak to robił Mentos - z powodu jednego - owszem, dość uciążliwego, ale nie aż tak poważnego - problemu, który był cały czas poprawiany przez miesiąc, jest irracjonalne. Czasem nawet, jeśli wydaje nam się, że problem jest rozwiązany, może jednak się okazać, że podczas testowania umknął jeden szczególik, który zaważa istotnie na problemie. 

Powtarzam: nikt nie jest w stanie przygotować i sprawdzić cały serwer, aby odpalić go bez najmniejszego błędu. 

• Ustrzel fraga! (+) 4
Opublikowano

Nie ma co drążyć tematu. Każdy serwer posiada jakiegoś buga, nie ważne czy bardzo ważny bug, który zmienia grę czy jakaś błahostka. Na waszym t**dayz jest więcej bugów niż na fragujemy. Nawet skinów czy baz nie potraficie dobrze wgrać a czepiacie się o jakieś gó*no. A poza tym polecam zamknąć ten temat, tak jak napisał to Tommy. Dobranoc

• 1 miesiąc temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiadomość została wygenerowana automatycznie.

Ten temat został oznaczony przez Moderatora jako spam i wyrzucony do -> archiwum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności