Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Witam.

Zauważyłem, że wielu z was ma problem z odpaleniem MTA po aktualizacji do wersji 1.5.3.

Okno i opis błędu wyglądają mniej więcej tak:
1BUXvwN.png

Rozwiązanie:

Rozwiązanie jest bardzo proste. MTA w najnowszej wersji potrzebuje jednej z aktualizacji bibliotek windowsa, więc jeśli go nie aktualizujecie - nie macie wymaganej aktualizacji.
Aby pobrać wymaganą aktualizację wystaczy wejść w Windows Update i pobrać aktualizację systemu o oznaczeniu KB2999226.

Jeśli z jakichś powodów nie działa wam Windows Update, aktualizację możecie pobrać z oficjalnej strony Microsoftu: Click

Uwaga: Pamiętaj aby zainstalować aktualizację zgodną dla twojej wersji Windows.

---

Po zainstalowaniu powyższej aktualizacji restartujemy komputer i cieszymy się najnowszym wydaniem MTA.

Jeśli gra nadal się nie uruchamia, proszę przeinstalować MTA.

• Ustrzel fraga! (+) 10
Opublikowano

Właśnie też miałem pisać o tym bo miałem tak na drugim komputerze, ale mnie wyprzedziłeś. Leci frag :D

Opublikowano

Może niech się wypowiedzą ludzie z problemem, bo póki co mi to nie chce działać, mimo iż zreinstalowałem mta, przeczyściłem rejestr i zaktualizowałem c++ i te pierdoły.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Może niech się wypowiedzą ludzie z problemem, bo póki co mi to nie chce działać, mimo iż zreinstalowałem mta, przeczyściłem rejestr i zaktualizowałem c++ i te pierdoły.

Ten sam komunikat co na screenie w poradniku?

Opublikowano

Mam ten sam błąd lecz napisane jest; Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono XINPUT1_3.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem.

Opublikowano (edytowane)

Ja teraz nawet mta nie mogę odpalić  ;>

#Edit dodam że mam Windows'a 7 Professional.

Edytowane przez MentosToja
Opublikowano

Nie robiłem, odinstalowałem te c++ oraz MTA, przeczyściłem rejestr i tyle, po za tym próbowałem uruchomić z inną zgodnością, podmieniałem dll'ki Heisena i jakichś rusków... Nic nie pomaga.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ja miałem dokładnie takie same błędy jak wy, ale w moim przypadku wystarczyła instalacja tej aktualizacji windowsa. Pomogłem jak mogłem, nie mam więcej pomysłow. Chyba jedyne wyjście to przekopanie google

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

Niemogę pobrać aktualizacji, spróbuje z podmienieniem. Moim zdaniem aktualizacja serwera była niepotrzebna, ale to moje zdanie.

Edytowane przez Mik0DCI
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności