Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie czy mógłby mi ktoś przysłać link do dobrego komputera do 4000 zł do gier żeby dobrze działały gry np CS:GO , GTA V , Wiedźmin 3, Skyrim. A jeśli lepiej złożyć to wysłał by ktoś wszystkie podzespoły? Z góry dzięki :)

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolega wyżej podaje zajebistą stronkę sam mam kompa za 4 tysie i te gry będą pocinać.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

ja właśnie kupiłem taki i do takich gier co podałeś będzie nawet lepszy ;)

Procesor : Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX 799 zł 
Płyta główna : MSI B85-G43 /intel B85, LGA 1150 315 zł 
Pamięć RAM : GoodRam 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Play Blue 180 zł 
Dysk twardy : zależy jaki chcesz 500 1000 lub ssd 256gb
Karta graficzna : Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC 4GB DDR5 256Bit (1253/7010) 1579 zł 
Obudowa : Zalman Z3 USB3.0 black 159 zł 
Zasilacz : Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular 285 zł 

Suma : 3516 zł brutto 

na esc.pl masz za friko złożenie + wysyłka - ja stąd brałem poprzez stronę darkwarez.pl ;)

Kod na darmowe złożenie oraz wysyłkę przy zakupie w Esc (wpisujesz w komentarzu do zamówienia) X98TY2AZ + dostawa

jak w środę mi przyjdzie pc to napisze co i jak :D

Edytowane przez ATeOOO!
Opublikowano

W moim odczuciu R9 390 jest najbardziej wydajną kartą w tym progu cenowym.

Dokładniejsza specyfikacja

Ilość pamięci ram: 8gb

Rodzaj pamięci ram: GDDR5

Szyna danych(bit): 512

Taktowanie rdzenia: 1025MHz

Taktowanie pamięci: 6000MHz

Łączenie kart: Crossfire

Rozdzielczość: 4096x2160

Chłodzenie: 2x Went

Ultra Durable VGA

Windforce 2x

Opublikowano

A jeszcze takie pytanie, czy płyta główna odgrywa ważną rolę oprócz tego że do niego dołączasz procesor, ram itp??

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano (edytowane)

tu nie jest podobnie ? http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-strix-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-256bit-dp-hdmi-dvi-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-649210/

Nazwa nowej serii sprzętu dla graczy - Strix - pochodzi od greckiego i rzymskiego słowa oznaczającego sowę i ma symbolizować doskonały słuch i wzrok. Strix oznacza wyczucie otoczenia umożliwiające wykrycie każdego ruchu i natychmiastową reakcję. Strix oznacza przetrwanie na krawędzi instynktu. Strix jest w Twojej i naszej krwi.

Karta graficzna dla graczy ASUS Strix GTX 970 została fabrycznie podkręcona do 1253 MHz i naszpikowana wyjątkowymi rozwiązaniami ASUS-a, w tym DirectCU II zapewniającym chłodniejsze, cichsze i szybsze działanie, by uzyskać niesamowite wrażenia w grach akcji. Strix GTX 970 ma także rozwiązanie wentylatorowe 0 dB, dzięki któremu gracze mogą cieszyć się całkowitą ciszą podczas „lekkiego” grania, a także odtwarzania filmów Blu-ray bez rozpraszającego szumu w tle. Strix GTX 970 wyposażona jest w wyjątkowy moduł ASUS DIGI+ VRM z 6-fazowymi podzespołami ASUS Super Alloy Power gwarantującymi zwiększoną trwałość i lepsze chłodzenie, a także GPU Tweak do podkręcania i strumieniowania online.

Edytowane przez ATeOOO!
Opublikowano

Płyta główna to "szkielet". Wiadomo, jeżeli budżet na to pozwala lepiej wybrać taką która jest zbudowana z lepszych, trwalszych materiałów. Przy wyborze należy również pamiętać, że nie każda płyta obsłuży nam dany procesor, typ gniazda musi być zgodny z jednostką obliczeniową. Chipset również odpowiada za wydajność między podzespołami. Wybierz konkretny model obsługujący procesor, który masz zamiar kupić i ilość gniazd pamięci RAM, wtedy sobie porównaj która jest dla ciebie najbardziej opłacalna.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Taka mała uwaga : GTX 970 Nie ma 4GB. Ma 3,5 GB, a dodatkowo szyna nie 256bit , tylko mniej. Warto to mieć na uwadze.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

kupiłem i jest dobra

wszystkie gry na full detalach - cs go sniper elite 3 bf hardline wolfenstein old blood

jeszcze tych z 2016 nie testowałem ale jestem dobrej myśli ! :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/GNa0b4/<-- Proszę bardzo. Cały zestaw kosztuje 4084,00 zł na chwilę obecną (cena może się minimalnie zmieniać). Komputer radzę oddać po kupnie do dobrego informatyka, żeby go podkręcić (jest taka możliwość) wtedy gwarantuje płynną grę na ULTRA ustawieniach graficznych.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A możesz zrobić cały zestaw? 

Na morele.net możesz sam sobie wybrać dobry zestaw, masz wszystko tam na tacy podane tzn. 

widzisz kto ile i co kupował, masz opisy, masz też porównanie z podobnymi sprzętami w mniejszej lub większej cenie.

Możesz sobie złożyć go sam albo oni Ci złożą, ponadto masz kontakt z opiekunem danego działu i on też Ci odpowie na wszystkie pytania.

Ale pamiętaj o jednym, sama skrzynia to nie wszystko na takie typu gry, musi być również dobry monitor.

PS. osobiście nie kupiłem tam kompa, aczkolwiek kupiłem dużo innych różnych rzeczy - przy których wyborze pomogli.

Opublikowano

Na morele.net możesz sam sobie wybrać dobry zestaw, masz wszystko tam na tacy podane tzn. 

widzisz kto ile i co kupował, masz opisy, masz też porównanie z podobnymi sprzętami w mniejszej lub większej cenie.

Możesz sobie złożyć go sam albo oni Ci złożą, ponadto masz kontakt z opiekunem danego działu i on też Ci odpowie na wszystkie pytania.

Ale pamiętaj o jednym, sama skrzynia to nie wszystko na takie typu gry, musi być również dobry monitor.

PS. osobiście nie kupiłem tam kompa, aczkolwiek kupiłem dużo innych różnych rzeczy - przy których wyborze pomogli.

Autor prosił o złożenie zestawi do gier za 4000 zł cytuję " A jeśli lepiej złożyć to wysłał by ktoś wszystkie podzespoły? " U góry ma zestaw do gier ode mnie, na którym można grać przez kolejne 5 lat ^^ Monitora z kosmosu nie potrzeba żeby gry chodziły więc stary monitor jak najbardziej się nadaje. Będzie składam na własną rękę, to może coś spie*rzyć i w ogóle się nie włączy. Następnym razem pomyśl kolego zanim napiszesz coś zupełnie nie na temat. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tylko, że widzisz kolego. co mu będzie z 600 FPS, jak monitor tylko 60/55/75 Hz?

Za lepszy (min. 120Hz ) trzeba trochę zapłacić - ale warto. Odczucie o niebo lepsze od zwykłych 60 Hz.

EDIT:

A poza tym:

Po co teraz pytać o kupno komputera, jeżeli będzie on kupowany w wakacje? 

Do wakacji mogą wyjść nowe Kartki od AMD, ceny DDR4 mogą spaść, mogą wyjść ulepszone modele procków.

Nie warto na razie zajmować się szukanie kompa na siłę.

Opublikowano

To sobie do wakacji chłopak poczeka i dozbiera na monitor ^^ Zestaw starczy na co najmniej 3 lata zabawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności