Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Go to update 2.06

Zdecydowałem, że kolejna aktualizacja będzie oznaczona 2.06, a nie 2.05 FULL. 

UPDATE 2.06 BETA - 12.12.2015

a) Nowości

• Informacja w hud o tym, ile do wykorzystania masz laserów.
  • Mini ranking po skończeniu rundy ( kto najwięcej zaraził / kto najwięcej zabił / kto najwięcej zadał obrażeń ).
  • Dźwięk radiowy skierowany do druzyny po rozpoczęciu rundy
  • Nowy dźwięk dla Multi-Infekcji.

b) Zmiany w V.I.P

• [NOWOŚĆ] V.I.P rozszerzony będzie mógł sprawdzić HP laseru ( zarówno swojej, jak i przeciwnika ).
  • [POPRAWKA] V.I.P używając szalonego zombie, nie dostawał za infekcję dodatkowej kasy.
  • [POPRAWKA] Tylko V.I.P posiadający kamizelkę będzie chroniony przed infekcją.

c) Zmiany i poprawki

• Zwiększenie szansy na Multi-Infekcje.
  • Zniszczony laser nie będzie zadawał obrażeń.
  • Nie będzie można położyć laserów w powietrzu
    -> obecnie istnieje sposób obejścia tego, ale zostało to naprawione
  • Palący się zombie nie będzie mógł podpalić innego człowieka
    -> obecnie będzie tak, że tylko zombie będą mogły się podpalić nawzajem
  • PipeNade nie będzie działał na szalonego zombie.
  • Gdy Ocalały zaraz po rzuceniu PipeNade zostanie zainfekowany, nie zostaną mu odjęte punkty.
  • [TESTY] Poprawka w identyfikacji drużyny gracza.
    -> czasem jest tak, że człowieka przypisuje się jako zombie
  • Wreszcie udało się usunąć bombe - mimo braku posiadania, runda kończy się, czyli działa wszystko prawidłowo!
  • Optymalizacja Laserów.
  • Optymalizacja PipeNade.
  • Optymalizacja sklepu.
  • Poprawa FastDownload oraz niektórych map.
  • Ustrzel fraga! (+) 10
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zajebiście, że pipa nie odejmie punktów, gdy podczas rzucania zostaniemy zarażeni. Szkoda, że laserów nie będziesz można w powietrzu :F

Opublikowano

Nie mozna stawiac laserow w powietrzu? To dopiero zmieni rozgrywke... Na gorsze moim zdaniem. No nic. Oby sie udalo ze wszystkim co zostalo zamierzone, powodzonka.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Nie mozna stawiac laserow w powietrzu? To dopiero zmieni rozgrywke...

W końcu trzeba będzie logicznie myśleć. ;)

Opublikowano

Logicznie? Nic oprocz stawiania min wylacznie do zabijania, przez co nie wejdzie zaden zwykly zm, a szalony najzwyczajniej wbije jak do siebie i zarazi. Jeszcze mniej strzelania dla czlowieka. Wspaniale. Logicznie. Wybornie.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A czy na logikę postawisz coś w powietrzu? Nie wydaje mi się, a to, ze gra stawia takie możliwości można nazwać zwyczajnie jej "słabością". Może w końcu będzie współpraca między graczami, wystarczy dobrać sobie dobrą strategię na danej mapce i szalony nie będzie miał tak łatwo, logika. :)

Opublikowano (edytowane)

enQ masz rację zgadzam się z tobą w 100% może wreszcie będzie widać myślenie na serwerze bo jak na razie to hajabunda :p

Odnośnie do aktualizacji jest zajebista wreszcie będzie trzeba trochę kombinacji, sprytu i logiki żeby coś ugrać idziemy w dobra stronę oby tak dalej.

Świetna robota macie łeb na karku

Edytowane przez Warsaw Fans Hooligans
Opublikowano

Na wiekszosci map szalony wejdzie nawet jesli w kampie bedzie siedzialo 20 ludzi. Ogolnie wspaniale sa aktualizacje, bardzo ciekawe i pomocne, ale lipa z tymi lmami. Nie mnie osadzac. Mam nadzieje, ze sie ladnie przyjmie. Mozecie jeszcze zwiekszyc cene szyszki, bo teraz bedzie znacznie latwiej takowa zakupic. A jak wszyscy wiemy gra zaczyna robic sie uviazliwa jak polowa zm ma szyche :D

Opublikowano

Da się postawić laser w powietrzu w jednym przypadku - stawiając na graczu :).

A czy na logikę postawisz coś w powietrzu?

Hmm, ale tutaj nie ma logiki, to przecież serwer zombie :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Hmm, ale tutaj nie ma logiki, to przecież serwer zombie

No ale wiesz, chodzi o zachowanie jakiejś minimalnej danej tej wartości... coś jak porównanie do apokalipsy czy coś. :P

• Ustrzel fraga! (+) 1
Opublikowano (edytowane)

No nic Pan nie zrobisz. Panowie zdecydowali i teraz tylko zostaje nam sie przyzwyczaic albo nie grac. Kazdy ma swoje preferencje. Ja np nie lubie stac w kampie cala runde i nie strzelic ani razu, inni lubia zabijac zombiaczki tylko laserami. Moim zdaniem srednia decyzja, ale mentalnosc serwera jest taka, ze idealnie wpasuje sie ta zmiana. Wydaje mi sie, ze bedzie cos z tego. Ja niestety raczej przejde na CODa :D

Edytowane przez JoKeR ?!
  • Właściciel
Opublikowano

Da się postawić laser w powietrzu w jednym przypadku - stawiając na graczu :).

Mogłeś tego nie ujawniać. Lecz Tak, zgadza się, można w ten sposób postawić dlatego, że gracz jest traktowany jako byt / ściana. Na razie nie ma sposobu na załatanie tego.

Opublikowano

Mozecie zabronic w regulaminie. A obejscie "blokady" wymysli kazdy kto ma mozg :)

Opublikowano

Ale to żaden sekret, masa takich laserow juz sie pojawia, więc już w tej chwili nie jest to nic niezwykłego :). Teraz śmiało można by dodać dodatkowy punkt zabraniajacy laserow w powietrzu, choć już samo postawienie lasera na graczu podchodzi pod blokowanie gracza / kampy ... 

Opublikowano

Nie ma w takim razie po co dodawać takich punktów jak obrażanie graczy. Każdy wie, że się nie powinno. Myślę, że lepiej jest mieć "podstawę prawną" niż potem usuwać skargi z forum...

Opublikowano

Jak najbardziej podobają się mi zmiany. Mina w powietrzu potrafiła napsuć krwi nie jednemu graczowi. No i najbardziej podoba mi się zwiększenie szans na Multi- Infekcję, ponieważ zauważyłem wielu nowych graczy, którzy jako samotne zombie nie mają zbytnio szans

Opublikowano

Kiedyś nie można było stawiać min w powietrzu i było to karane banem, cieszę się, że z powrotem do tego wracacie :) Według mnie to zmiana na lepsze d-_-b

Opublikowano

zwracając się do wypowiedzi powyżej, tak więc normalne zablokowanie kampy (kładąc mine na ziemi) jest dozwolone? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności